Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
bimber napisał(a):Ciekawe czy PZPN nałoży kary za zamieszki i za oprawę (stroboskopy) na wiśle? Bo jeśli tak, to co z organizatorem tego meczu czyli Zagłębiem???
patrios91 napisał(a):Juz kiedys byl podobny temat...Zaglebie nie jest organizatorem..za wszystko odpowiada Wisla i Cracovia. My tylko wypozyczamy stadion.
August napisał(a):Ciekawe czy to prawda. Niewykluczone jednak, że Łukoil może chcieć zagrać trochę na "nosie" Orlenowi. Niewyluoczone też, ze ktoś chce przymusić PKN do wyłożenia kasy. Ach, jakby sprowadzić takiego donrodzieja do Sosnowca:
Jak informuje prasa, Wisła Płock może zostać przejęta przez koncern paliwowy Łukoil, który miałby wyłożyć w drużynę grube miliony przewyższające kilkukrotnie kwotę, jaką obecnie wspomaga klub Orlen.
Łukoil to światowy potentat paliwowy, jeden z największych koncernów w branży. Firma w ostatnim czasie weszła na polski rynek, w całym kraju pojawiły się jej stacje paliw. Teraz ma zainwestować w futbol.
Wybór Płocka nie jest przypadkowy. To przecież polska stolica paliwowa. Klub od dawna funkcjonuje z pieniędzy grupy Orlen, dawniej Petrochemii. Odcisnęło się to w przeszłości nawet w nazwach drużyny. Gdy pieniądze płynęły szerokim strumieniem, Wisła odnosiła nawet sukcesy i grała w europejskich pucharach. Ostatnio jednak przypływy są regularnie ograniczane, a umowa dobiega końca w czerwcu przyszłego roku.
Piłkarska sekcja Wisły Płock mocno podupadła. Zespół teraz zajmuje dopiero 15. miejsce w I lidze, na mecze przychodzi garstka kibiców. Efekty biorąc pod uwagę wysokość inwestowanych pieniędzy, są mierne. Nic dziwnego, że mówi się o skupieniu się sponsora na piłkarzach ręcznych.
Nieoczekiwanie pojawiły się sensacyjne wieści o planach inwestycji w piłkarską Wisłę Łukoilu. Rozmowy miały być już wstępnie prowadzone, a zaangażowanie finansowe miałoby być kilkukrotnie wyższe niż obecne Orlenu. To oznaczałoby odrodzenie futbolu w Płocku i możliwość stworzenia drużyny, która znów walczyłaby o Ekstraklasę.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.goool.pl/main_v3.php?id=24221">http://www.goool.pl/main_v3.php?id=24221</a><!-- m -->
Kibice z Krakowa przywieźli na derby maczety i siekiery
patrios91 napisał(a):Juz kiedys byl podobny temat...Zaglebie nie jest organizatorem..za wszystko odpowiada Wisla i Cracovia. My tylko wypozyczamy stadion.
bimber napisał(a): W każdym razie ten temat tego nie dotyczy a ja tylko zasygnalizowałem to czego się obawiałem a biorąc pod uwagę że 2010 również będzie "gościnny" żeby te "judaszowe srebrniki" jak to ktoś ładnie nazwał bokiem nie wyszły.
August napisał(a):Na początku stycznia do treningów wrócą kontuzjowani Marcin Lachowski i Arkadiusz Kłoda. Dopiero w lutym z pełnym obciążeniem zacznie trenować Wojciech Białek.
SO_1906 napisał(a):Pierścień przełam się i powiedz w końcu kto to bo ludzie nie wytrzymują z ciekawości
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników