Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez August 2009-11-06, 9:20 am

Dzisiaj (6 listopada) urodzinny obchodzi wychwanek Załębia Jacek Cisowski, najlepszego !
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2009-11-06, 9:32 am

August napisał(a):Dzisiaj (6 listopada) urodzinny obchodzi wychwanek Załębia Jacek Cisowski, najlepszego !

Oprócz tego urodziny mają Jarosław Piątkowski (27) i Adrian Mierzejewski (23)
PawełK
pyszałek

Postprzez Smazu 2009-11-07, 5:09 pm

Qəbələ FK 3-0 Muğan Salyan
Tomasz Stolpa 32, 42, Goga Beraia 81
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez SO_1906 2009-11-07, 6:08 pm

Stal Rzeszów 1-2 Kolejarz Stróże
Ireneusz Gryboś 12 - Bartłomiej Socha 78, 90
SO_1906

Postprzez madeca 2009-11-08, 12:21 am

w internecie udało mi się odnaleźć postać Herve Christian'a Tchami'ego - zawodnika, który przebywał przez pewien moment w Zagłębiu Sosnowiec. Od sezonu 2008/2009 jest piłkarzem drużyny MFK Karvina, występującej w drugiej lidze czeskiej. Kameruńczyk ma na swoim koncie dziewiętnaście występów i ani jednego zdobytego gola.
madeca

Postprzez SO_1906 2009-11-08, 10:54 am

madeca napisał(a):w internecie udało mi się odnaleźć postać Herve Christian'a Tchami'ego - zawodnika, który przebywał przez pewien moment w Zagłębiu Sosnowiec. Od sezonu 2008/2009 jest piłkarzem drużyny MFK Karvina, występującej w drugiej lidze czeskiej. Kameruńczyk ma na swoim koncie dziewiętnaście występów i ani jednego zdobytego gola.

Temat jego i Karviny już był kiedyś poruszany...
SO_1906

Postprzez Smazu 2009-11-11, 4:48 pm

Górnik Łęczna - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 3:1

Czerwone kartki: Giertl, Bartoszewicz - Folc (wszyscy 58.minuta)
Smazu
Moderator

Postprzez Blajpios 2009-11-12, 12:10 am

Można powiedzieć "symboliczne połączenie młodych z weteranami". Oczywiście, najpierw od generalicji...
Serdeczne gratulacje i życzenia Panu Zbigniewowi Mydze z racji 70 rocznicy urodzin! Wszystkiego najlepszego!
Jednocześnie - przychodzi mi na myśl pytanie, które "chodzi mi po głowie" od czasu do czasu a notatka na stronie oficjalnej Zagłębia o jubileuszu Pana Zbigniewa to przypomniała. Jest to pytanie do... Biura Prasowego czy Marketingu Zagłębia, PT Autorów serwisu "100%Zagłębia" - jak i prawdopodobnie do wydawców strony oficjalnej Zagłębia, jak można sądzić po dzisiejszej notce. Pytanie, czemu z jednej strony nie wykorzystuje się propaganodwo sukcesu w 1964 roku w rozgrywkach amerykańskich - a z drugiej informacje są podawane niechlujnie, co spowodować może nawet zarzuty "nieuczciwego dorabiania sobie prestiżu", choć de facto taka informacja jest zaniedbaniem dbania o prestiż.
Chodzi mi o to, że w ramach prezentacji sukcesów Zagłębia na stronie 100%Zagłębia http://zaglebie.sosnowiec.pl/?content=1 nie wymienia się nic z eskapady amerykańskiej w 1964. W serwisie oficjalnym - jeszcze też nic nie ma natomiast w notatce "urodzinowej" Z. Mygi jest wiadomość o zdobyciu Pucharu. W innych zaś serwisach - bywa podawane jako sukces: finał Pucharu Ameryki. Najgorsze zestawienia, jakie mogą być. Podawanie bowiem np. osiągnięcia finału zawsze brzmi gorzej niż wygrana. Tymczasem - niektórzy omijają wygraną a podają bycie w finale! Jednym słowem, w Ameryce Zagłębie - odwrotnie jak w Polsce. Wygrywało ligę - a w pucharze było tylko w finale. Warto tak podawać te fakty. Pucharu Ameryki - nie zdobyło Zagłębie. Mimo wszystko były to trochę odrębne rozgrywki, czy tytuły, jakkolwiek powiązane. Niewykorzystanie propagandowo - czy marketingowo - faktu zwycięstwa w międzynarodowej lidze, nawet letniej, jak najbardziej jest dla mnie niezrozumiałe.
A owo "symboliczne połączenie młodych z weterenami", od którego zacząłem. Ano, jednego dnia wspomniana wiadomość o jubileuszu p. Zbigniewa Mygi - ale też wiadomość o grze w reprezentacji Polski Rafała Pietrzaka. Co prawda - w przegranym meczu, ale z Francją i cały mecz rozegrany. Może to zwiastun, że jednak najlepsi w historii dożyli czasów, gdy będą mogli przekazać pałeczkę w sztafecie pokoleń młodym, którzy podejmą tradycję - włączą się do krajowej czołówki? Oby! To chyba przecież też - dobre życzenia dla Pana Zbigniewa?!
Blajpios

Postprzez Smazu 2009-11-12, 12:15 am

MKS Kluczbork 1-3 Podbeskidzie Bielsko-Biała
Rafał Niziołek 37 - Piotr Bagnicki 69, Bartłomiej Konieczny 75, Piotr Rocki 85
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-11-12, 10:05 am

Bardzo fajnie, że ktoś pomyślał o Mydze. Mam nadzieję, że takie uroczystości dotyczące innych osób niegdyś związanych z klubem będzą już stałą tradycją na Ludowym. Brawo.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-11-15, 11:29 am

Na ONET.pl wypowiada sie KIEŁBASA - na temat ewntualnego zatrudnienia w Zagłębiu Sosnowiec
ciekawe czy to co mowi piłkarz pokrywa sie z prawdą ?
Pozdrowienia Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez swiezy52 2009-11-15, 11:52 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Na ONET.pl wypowiada sie KIEŁBASA - na temat ewntualnego zatrudnienia w Zagłębiu Sosnowiec
Pozdrowienia Tadeusz

jakas linke mozemy prosic??
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez PawełK 2009-11-15, 12:14 pm

swiezy52 napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Na ONET.pl wypowiada sie KIEŁBASA - na temat ewntualnego zatrudnienia w Zagłębiu Sosnowiec
Pozdrowienia Tadeusz

"...Latem "Kiełbasa" przebywał na testach w Zagłębiu Sosnowiec, ale nie znalazł tam zatrudnienia. - Przyjechałem do Sosnowca we wtorek, a kazano mi czekać na testy do soboty. Poza tym obiecywano taką, a taką pensję, oczywiście zawsze wypłacaną regularnie. Po rozmowie z kilkoma kolegami z Zagłębia wiedziałem już jednak, że te zapewnienia to gruszki na wierzbie. A nie miałem czasu na głupoty, dokładanie do siebie. Mam rodzinę - tłumaczy i dodaje: - Dzieci poszły od września do szkoły. Uznałem, że już dość krajowych wojaży. Teraz ode mnie należy się coś rodzinie. Dlatego zdecydowałem się na grę w domu, w Opocznie..."

więcej tutaj: http://sport.onet.pl/74318,1248685,2077 ... omosc.html
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-11-17, 9:59 am

Pamiętacie jeszcze niedoszłe odkrycie Tochela niejakiego Krzysztofa Butryna ? 17 listopada ochodzi urodziny, a karierę kontynuuje w Przasnyszu.
August

Postprzez patrios91 2009-11-17, 1:46 pm

PawełK napisał(a):
swiezy52 napisał(a):
Pozdrowienia Tadeusz

"...Latem "Kiełbasa" przebywał na testach w Zagłębiu Sosnowiec, ale nie znalazł tam zatrudnienia. - Przyjechałem do Sosnowca we wtorek, a kazano mi czekać na testy do soboty. Poza tym obiecywano taką, a taką pensję, oczywiście zawsze wypłacaną regularnie. Po rozmowie z kilkoma kolegami z Zagłębia wiedziałem już jednak, że te zapewnienia to gruszki na wierzbie. A nie miałem czasu na głupoty, dokładanie do siebie. Mam rodzinę - tłumaczy i dodaje: - Dzieci poszły od września do szkoły. Uznałem, że już dość krajowych wojaży. Teraz ode mnie należy się coś rodzinie. Dlatego zdecydowałem się na grę w domu, w Opocznie..."

więcej tutaj: http://sport.onet.pl/74318,1248685,2077 ... omosc.html

No i nas zrownal z blotem ten alkoholik co mu sie nie chcialo na trening ani na sparnig przyjsc...wolal siedziec w barze na center. Zaloze sie ze wszystkie oskarzenia dotyczace jego osoby to prawda! OUT z takimi ludzmi :czerwona: :!: :!: Mieli kase na Filipowicza Hosica Bednara Jaromina,a na alkoholika Piechne nie mieli. Koles idz do AA :!:
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna