Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-07-25, 9:04 am

Kol. PawelK w ostanim zdaniu odpowiadasz na zamysł zatrudnienia Pana Marka , w zadnym razie
nie chodzi mi o pozbycie sie Pana Kurdziel - mam na mysli nie wyrzucanie doswiadczenia takich
ludzi gdzies tam z których nie ma korzysci nasz Klub i tyle w kwestii Pana Marka.To moze byc Akademia, to moga byc juniorzy, to moze byc w niedalekiej przyszłosci DRUGA DRUZYNA - troszke checi działaczy Zagłebia.
Zrobie porównianie dlaczego Wisła Kraków tak ładnie traktuje naszego Tomka Kulawika ?
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2009-07-26, 10:07 am

w dniu dzisiejszym 29. lat kończy Miłosz Miśkiewicz oraz 20. lat Adrian Gałuszka.
PawełK
pyszałek

Postprzez SO_1906 2009-07-28, 4:51 pm

Paweł Smółka - snajper z Niecieczy
28-07-2009
Paweł Smółka jest bezapelacyjnie gwiazdą beniaminka II ligi - LKS-u Nieciecza. W pierwszej kolejce przeciwko Okocimskiemu Brzesko zdobył dwie bramki, czym walnie przyczynił się do wywalczenia pierwszych, historycznych trzech punktów w drugiej lidze.

Lepszego debiutu z Bruk-Betem w drugiej lidze nie mogłeś sobie wymarzyć...
- Bardzo się cieszę, przede wszystkim ze zwycięstwa. Pomogłem w tym zdobywając dwie bramki, ale to oczywiście zasługa całej drużyny. Gole padły po naszych ładnych zagraniach, które ćwiczyliśmy na treningach.

Radość możecie mieć podwójną, bo akcję o których wspomniałeś, konstruowaliście w wyjątkowo trudnych warunkach.
- Na pewno boisko nie sprzyjało płynnej, ofensywnej grze. W pierwszej połowie, po dwóch akcjach piłka zatrzymała się na wodzie. Lepiej się do tych warunków dostosowaliśmy. Mimo tych trudności, pokazaliśmy kilka niezłych akcji, a co najważniejsze, wygraliśmy. Gdyby murawa była lepsza, to kibice oglądaliby więcej technicznej piłki.

Tobie też początkowo grało się ciężko. Przed zdobyciem bramki nie miałeś za wielu okazji...
- W pierwszej połowie po dośrodkowaniu doszedłem do piłki i zmieniłem kierunek lotu. Nie udało się wtedy skierować jej do siatki. Inaczej było w drugiej połowie.

Dwie bramki i to w drugoligowym debiucie, czy dzięki temu czujesz się bohaterem spotkania?
- Kompletnie tak nie myślę. Moja radość była duża, ale ze względu na to, że podtrzymałem dobrą strzelecką passę z wiosny. Mam nadzieję ją utrzymać. Dlatego dużo trenuję. Często też indywidualnie. Mam jeszcze wiele mankamentów, które chciałbym wyeliminować. Jednym z najważniejszych jest koordynacja ruchowa. Przy moim wzroście to bardzo ważny czynnik.

Twój występ przeciwko Okocimskiemu do końca nie był pewny...
- Naciągnąłem wiązadło poboczne w kolanie. Miałem dylemat, czy w ogóle wychodzić na boisko. Na grząskiej murawie zawsze jest ryzyko odniesienia kontuzji. Zdecydowałem się na to po rozmowie z trenerem, on mi zaufał. Dziękuję mu za to. Bardzo zresztą chciałem wystąpić w tym spotkaniu. Zależało mi, żeby dobrze zaprezentować się przed własną publicznością.

Z dwiema bramkami prowadzisz w klasyfikacji strzelców. Pewnie nie miałbyś nic przeciwko temu, żeby taki stan utrzymywał się jak najdłużej?
- Oczywiście! Jednak to dopiero pierwszy mecz. Kolejne pokażą, czy powalczę o koronę króla strzelców. Na pewno dołożę wszelkich starań, żeby tak się stało.

W niedzielę grałeś najpierw z Mateuszem Leśniowskim, a potem z Mateuszem Wolańskim. Z kim lepiej rozumiałeś się na boisku?
- Różnic dużych nie odczułem. Obaj są bardzo ruchliwi. Dobrze się czuję, mając takich zawodników obok siebie.

TG
źródło: Gazeta Krakowska
11.pl
SO_1906

Postprzez hellboyek 2009-07-29, 9:45 am

Maciek Gostomski zgłoszony do składu Legii

Po wypożyczeniu Wojciecha Skaby do Polonii Bytom i Kamila Majkowskiego do Znicza Pruszków w kadrze Legii zwolniły się dwa miejsca - informuje Przegląd Sportowy.
Zajęli je zawodnicy, którzy dotychczas nie byli zgłoszeni do rozgrywek Ekstraklasy, bramkarz Maciej Gostomski i defensywny pomocnik Martins Ekwueme.

Maciej Gostomski dotychczas bronił barw drugoligowego Zagłębie Sosnowiec. Ekwueme natomiast w ubiegłym sezonie zagrał z Legią w zaledwie trzech spotkaniach ligowych.

źródło: Przegląd Sportowy / 11.pl
Paweł
11.pl

http://www.11.pl/rytm_pilki/legia_zglasza_nowych/
hellboyek

Postprzez PawełK 2009-07-30, 8:51 pm

Tadeusz Tyc i Sylwester Kret we Flocie

Tadeusz Tyc i Sylwester Kret podpisali kontrakty z Flotą Świnoujście - poinformowała "Gazeta Wyborcza".

25-letni Tyc występował ostatnio w trzecioligowej Victorii Chróścice. Zagrał w 11 ligowych spotkaniach, zdobył 2 gole.

Sylwester Kret przez ostatnie trzy lata reprezentował barwy Miedzi Legnica. W minionym sezonie rozegrał w II lidze 11 meczów, strzelając jednego gola.

źródło: http://www.90minut.pl/news/98/news98778 ... locie.html
PawełK
pyszałek

Postprzez jls 2009-08-06, 1:20 pm

Drzymont ponownie złamał kość śródstopia
Potwierdziła się diagnoza urazu, jakiego doznał obrońca GKS-u Bełchatów Marcin Drzymont. 27-letni piłkarz ma ponownie złamaną piątą kość śródstopia i w najbliższy wtorek przejdzie zabieg jej rekonstrukcji.

W związku z tym Drzymonta czeka kolejna długa przerwa w treningach. Poprzednio zawodnik doznał urazu kości śródstopia w kwietniu tego roku. Do treningów wrócił po prawie trzech miesiącach.

źródło: GKS Bełchatów
jls

Postprzez classic 2009-08-06, 6:13 pm

Zakwalifikował się do ekipy na Igrzyska Olimpijskie w Monachium (1972) i tamże zdobył złoty medal. W decydującym o finale meczu z ZSRR odmówił trenerowi Górskiemu wyjścia na boisko, ponieważ był rozczarowany tym, że zaczął mecz na ławce rezerwowych [1]. Zamiast niego na boisku pojawił się Zygfryd Szołtysik (zdobywając bramkę). Jarosik podczas dekoracji do której wystąpiło 13 piłkarzy - Hubert Kostka, Antoni Szymanowski, Jerzy Gorgoń, Zbigniew Gut, Zygmunt Anczok, Marian Ostafiński, Lesław Ćmikiewicz, Kazimierz Deyna, Zygfryd Szołtysik, Zygmunt Maszczyk, Włodzimierz Lubański, Robert Gadocha, Jerzy Kraska) nie otrzymał olimpijskiego medalu. Wierne kopie medali wręczonych na stadionie w Monachium mieli otrzymać w kraju: Kazimierz Kmiecik, Ryszard Szymczak, Grzegorz Lato, Joachim Marx, Marian Szeja i Andrzej Jarosik. Z niewiadomych przyczyn nazwiska Szei i Jarosika długo były pomijane w wykazach medalistów olimpijskich. PKOl uznał jednak ich prawa do medali i w 2001 roku przyznał mu złotą odznakę. :brawo: :brawo:
Może nie na temat , ale warto wiedzieć co znaczy duma z Sosnowca... popieram i pomnik Mu się należy (chociaż flaga tylko).
classic

Postprzez PawełK 2009-08-06, 10:15 pm

classic napisał(a):Zakwalifikował się do ekipy na Igrzyska Olimpijskie w Monachium (1972) i tamże zdobył złoty medal. W decydującym o finale meczu z ZSRR odmówił trenerowi Górskiemu wyjścia na boisko, ponieważ był rozczarowany tym, że zaczął mecz na ławce rezerwowych [1]. Zamiast niego na boisku pojawił się Zygfryd Szołtysik (zdobywając bramkę). Jarosik podczas dekoracji do której wystąpiło 13 piłkarzy - Hubert Kostka, Antoni Szymanowski, Jerzy Gorgoń, Zbigniew Gut, Zygmunt Anczok, Marian Ostafiński, Lesław Ćmikiewicz, Kazimierz Deyna, Zygfryd Szołtysik, Zygmunt Maszczyk, Włodzimierz Lubański, Robert Gadocha, Jerzy Kraska) nie otrzymał olimpijskiego medalu. Wierne kopie medali wręczonych na stadionie w Monachium mieli otrzymać w kraju: Kazimierz Kmiecik, Ryszard Szymczak, Grzegorz Lato, Joachim Marx, Marian Szeja i Andrzej Jarosik. Z niewiadomych przyczyn nazwiska Szei i Jarosika długo były pomijane w wykazach medalistów olimpijskich. PKOl uznał jednak ich prawa do medali i w 2001 roku przyznał mu złotą odznakę. :brawo: :brawo:
Może nie na temat , ale warto wiedzieć co znaczy duma z Sosnowca... popieram i pomnik Mu się należy (chociaż flaga tylko).

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/?content=3
Tu masz więcej... może warto dokładniej poczytać 100%Zagłębie...
PawełK
pyszałek

Postprzez classic 2009-08-07, 10:27 am

Przecież w tym linku co podajesz nie pisze o odmowie gry i na temat wręczania medali... dlatego to umieściłem i dlatego, że to mój idol wraz z J.Gałeczką z lat70 (wtedy jako dzieciak chodziłem z ojcem na Ludowy i marzyłem o strzelaniu bramek tak jak oni :-) )
classic

Postprzez August 2009-08-07, 1:38 pm

Bartłomiej Socha rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z Odrą Wodzisław Śląski.

27-letni napastnik do Odry trafił w przerwie sezonu 1999/00 z Włókniarza Kietrz. Później występował m.in. w Ruchu Radzionków, Podbeskidziu Bielsko-Biała, Górniku Zabrze. Przez rundę wiosenną minionego sezonu reprezentował barwy Zagłębia Sosnowiec (7 meczów II ligi). Łącznie w wodzisławskim klubie rozegrał 57 spotkań ekstraklasy, strzelił 6 goli.

źródło: Odra Wodzisław Śląski
http://www.90minut.pl/news/99/news99456 ... -Odra.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Leżak 2009-08-07, 2:07 pm

wie ktoś jak po odejsciu z Zagłębia potoczyła się kariera Marcina Morawsiego ?
Leżak

Postprzez Smazu 2009-08-07, 2:12 pm

Pamiętam , że grał przez jakiś czas w Górniku Polkowice teraz chyba gra w Górniku Wałbrzych
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-08-09, 4:23 pm

Okazuje sie iz trenerow mamy co sie zowie - ex zawodnik Zagłebia STACH prowadzacy
druzyne Pelikan z Łowicza idzie jak burza, w przeciwienstwie do trenera Hetmana
Zamość A. Orzeszek - ktoremu nie idzie wogóle.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-08-09, 7:22 pm

LKS Nieciecza - Pawel Smółka - napastnik ex Zaglebie - nie wiem czy sledzicie poczynania tego
zawodnika otóz juz drugi mecz z rzedu strzela po dwie bramki a w Zagłebiu nie mogł sie
rozstrzelac - ciekaw jestem od czego to zalezy ?
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2009-08-12, 2:25 pm

Ależ 12 sierpna wysiew urodzinowy byłych zawodników Zagłębia: Klamra, Piętka, Pikuta, Smarzyński, Skórski. Do tego dochodzi obecny plejer Balul. Kogoś pominąłem ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna