Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez emdżej 2009-07-04, 10:40 am

August napisał(a):Słyszałem dzisiaj od kolegi PLOTKĘ podkreślam PLOTKĘ o rozmowach z Folcem

Plotka się nie sprawdziła. Folc już przebywa na testach w Pogoni Szczecin.
emdżej

Postprzez August 2009-07-05, 8:13 pm

Kościukiewicz odchodzi z Sandecji
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez emdżej 2009-07-05, 11:51 pm

August napisał(a):Kościukiewicz odchodzi z Sandecji

I przebywa na testach w Resovii.
emdżej

Postprzez August 2009-07-06, 11:17 am

- Nie chcę siebie oceniać, ale mogło być lepiej – mówi testowany napastnik Pogoni, Marcin Folc. Rozmawiał Michał Zdanowski.

Jak ocenisz mecz z GKP?

- Każde wygrane spotkanie jest dobre. Zwycięstwo, czy w sparingu, czy nie, jest bardzo ważne. Podbudowuje zespół i dlatego trzeba się cieszyć. Zobaczymy, jestem tu pierwszy raz. Mnie na pewno cieszy wygrana, choć mogło być lepiej z mojej strony. Zobaczymy – będę tu jeszcze co najmniej kilka dni.

Zobaczymy Cię zatem w następnym sparingu?

- Mam nadzieję, że tak. Zobaczymy, jak to wszystko się potoczy. Niebawem dowiemy się, czy dostanę szansę w sparingu.

Ostatnie sezony spędziłeś w mocnych klubach, przede wszystkim w ekstraklasie. Pogoń nie będzie krokiem wstecz?

- Tak, to prawda. Wszystko zaczęło się psuć w drugiej rundzie w Zagłębiu Sosnowiec, potem był Piast i tam też nie było dobrze. Na pewno mam zaległości, ale mam nadzieję, że zdołam je nadrobić i, że odbuduje się na tyle, aby grać w dobrych klubach. Liczę na to, że forma przyjdzie i będzie dobrze.

Mamy dużą konkurencje na pozycji napastnika, jak to ocenisz?

- Konkurencja jest duża. Częsta rotacja i konkurencja wzmaga rywalizację i dobrze wpływa na jakość formacji w zespole. Dlatego trzeba walczyć o to, aby grać w pierwszym składzie. Za darmo składu jeszcze nikt nie dostał, także jest to normalne.

Dziękuję.
http://www.pogon.v.pl/news.php?id=16330
August

Postprzez August 2009-07-06, 10:25 pm

Słyszalem dzisiaj, że MKS zrezygnował z Pacha. Słabiutki ten Sławuś ani w Dolcanie ani w Kluczborku go nie chcieli.
August

Postprzez August 2009-07-07, 7:46 pm

Patrzcie, jaką Hadis ma ciężką harówę:

Adis Nurković po 10 dniach testów i długich negocjacjach jednak nie doszedł do porozumienia z szefami Wisły Kraków. Bośniacki bramkarz niespodziewanie wyjechał ze zgrupowania wiślaków w Grosspetersdorfie - donosi Przegląd Sportowy.Adis Nurković 10 dni temu przyjechał do Krakowa i rozpoczął testy. 27 czerwca stanął w bramce w meczu z Ruzomberokiem (2:1) i ten występ szkoleniowcy Białej Gwiazdy ocenili pozytywnie. Puścił co prawda bramkę, ale nie miał szans przy uderzeniu z rzutu karnego. W kolejnym meczu z Ujpestem Budapeszt (1:1) również dał się pokonać, lecz i tym razem nie miał nic do powiedzenia przy uderzeniu z bliskiej odległości. Już wtedy zaczynały się pojawiać głosy, że to jednak nieodpowiedni kandydat. Swoją wartość Bośniak potwierdził jednak w konfrontacji z Rijeką (2:0), kiedy cztery razy zatrzymywał groźne strzały rywali.

Zwolennikiem talentu golkipera NK Travnik jest Jacek Bednarz. Sam Maciej Skorża zachował ostrożność. - Zapiszę plus przy jego nazwisku, ale nie chcę jeszcze ferować wyroków - stwierdził szkoleniowiec.

W niedzielę doszło do pierwszych negocjacji. Przedstawiciele mistrza Polski zaoferowali 23-letniemu piłkarzowi roczny kontrakt z opcją przedłużenia na kolejne cztery lata. Taka propozycja nie spodobała się jednak Nurkoviciowi i jego agent Marko Vukadin odmówił. Około godziny 18 zdenerwowany bramkarz opuścił w pośpiechu hotel i nie żegnając się z kolegami wyjechał ze zgrupowania.

W Grosspetersdorfie został jednak współpracownik Vukadina Hadis Zubanović. On właśnie poinformował zawodnika i agenta, że rozmowy będą wznowione i jest szansa na porozumienie. Nurković i Vukadin przebywali na stacji benzynowej niedaleko Grosspetersdorfu i przekazywali informacje Zubanoviciowi. Ten z kolei negocjował z włodarzami Wisły. Jeden wielki chaos.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/2009/ ... rkoviciem/
August

Postprzez August 2009-07-08, 8:48 am

Z infomracji na 90 minut wynika, że 26 urodziny obchodzi dziś Szymon Gąsiński. Najlepszego.
August

Postprzez Darian 2009-07-09, 1:01 pm

Spóźnione bo spóźnione ale wszystkiego najlepszego Szymek.

Szkoda że nie jest naszym bramkarzem. Chętniej bym go widział w naszym klubie niż Masarczyka. Swoja drogą głupotą było pozbywanie się ogranego bądź co bądź bramkarza w ekstraklasie i na jej zapleczu. Napewno to doświadczenie byłoby bezcenne no i rywalizacja z Benszem wyszłaby na plus dla obu naszych bramkarzy. A tak Bensz z Masarczykiem poradzi sobie bez problemu.
Darian

Postprzez August 2009-07-10, 8:12 am

Patryk „Mały” Małecki w rundzie wiosennej sezonu 2007/08 grał w barwach Zagłębia Sosnowiec w Orange Ekstraklasie. Szybko stał się ulubieńcem kibiców i najlepszym zawodnikiem drużyny. Teraz powraca na „Ludowy”.

sportowezaglebie.pl: Pamiętasz jeszcze o Zagłębiu Sosnowiec?

Patryk Małecki: - Pewnie, że pamiętam. Zawsze o tym klubie mówię w samych superlatywach, gdy ktoś pyta mnie o spędzony w Sosnowcu czas. Na pewno ten klub pozostanie w moim sercu do końca życia. Tutaj otrzymałem warunki do rozwoju, dlatego dobrze wspominam tamten okres.

Co Tobie dał pobyt w Sosnowcu?

- Dzięki występom w Zagłębiu mogłem się pokazać, przekonać trenerów do swoich umiejętności. Krótko mówiąc - wybiłem się. To, że teraz gram w Wiśle, jest pokłosiem rundy spędzonej w Sosnowcu.

Śledzisz wyniki naszej drużyny? Jak oceniasz jej aktualną sytuację?

- Zawsze sprawdzam wyniki Zagłębia. Dobrze się stało, że na boisku udowodnili swoją wyższość i wygrali barażowy mecz z Polonia/Spartą Świdnica. Jednak końcowy wynik sportowy jest dla mnie sporym rozczarowaniem. Wydawało się bowiem, że po spadku z ekstraklasy będą dominować w II lidze. Trochę mi smutno, że Zagłębie tak nisko gra. Gdy występowaliśmy w ekstraklasie można powiedzieć, że sami sobie strzelaliśmy bramki, brakowało nam szczęścia. Jednak kilka dobrych spotkań zagraliśmy.

Jak ocenisz swój ubiegły sezon. Wielu twierdzi, że był przełomowy w twojej karierze?

- Bardzo się cieszę, że zacząłem regularnie grać w pierwszej drużynie. Trener mi zaufał i dał szansę, odwdzięczyłem się kilkoma asystami i bramkami. Zdobyliśmy mistrzostwo Polski, co jest niesamowitą mobilizacją do dalszej pracy. Teraz będę chciał wejść na jeszcze wyższy poziom umiejętności, by utrzymać swoją pozycję.

Spotkania eliminacji Ligi Mistrzów, a także ligowe będziecie rozgrywać na Stadionie Ludowym, chyba będziesz przewodnikiem dla swoich klubowych kolegów?

- (śmiech) Śmiało można powiedzieć, że będę się czuł jak u siebie w domu. Na pewno bardzo to mi pomoże, że występowałem w Sosnowcu. Zresztą tak jak mówiłem, nie ukrywam, iż świetnie mi się grało na tym stadionie przed liczną publicznością.

W reprezentacji młodzieżowej masz już silną pozycję. Teraz chyba liczysz na powołanie od Leo Beenhakkera?

- Marzeniem chyba każdego piłkarza jest występ w pierwszej reprezentacji narodowej. Jednak w tej sprawie decyzja należy do selekcjonera, ja tylko swoją jak najlepszą grą mogę zwrócić na siebie uwagę. Mam nadzieję, że w tym roku pomoże mi gra w europejskich pucharach. Jednak nic na siłę, spokojnie czekam, może kiedyś dostanę powołanie do kadry narodowej.

Niedawno pojawiła się informacja, iż interesowały się Tobą angielskie kluby, czy to prawda?

Z tego co wiem to tak było, jednak zarząd Wisły nie wyraził zgody na mój transfer i dobrze się stało. Mam czas na wyjazd za granicę, muszę jeszcze sporo się nauczyć.

Czy jeśli w przyszłości pojawią się jakieś oferty zza granicy, to właśnie te z ligi angielskiej będą Ciebie najbardziej interesowały?

Bardzo lubię siłową piłkę, więc naturalnym kierunkiem dla mnie wydaje się liga angielska. Sama nazwa Premier League robi ogromne wrażenie. Chciałbym kiedyś w niej zagrać, w końcu to podobno najsilniejsza liga w Europie.

Gdzie wolisz występować - na bocznej pomocy, czy w ataku?

Nie mam szczególnie ulubionej pozycji, tam gdzie trener mnie wystawi, tam będę grał. Muszę być przydatny dla zespołu, pasować do taktycznej koncepcji trenera.

Jakie cele stawiasz sobie przed nadchodzącym sezonem?

Na pewno cel numer jeden to obrona tytułu mistrzowskiego. Nie będzie to łatwe, jednak będziemy walczyć. Wielkim osiągnięciem byłoby, gdybyśmy zakwalifikowali się do Ligi Mistrzów i zrobimy wszystko, by tak się stało.

Twoja Wisła gra teraz sparing z „Twoim byłym” sosnowieckim Zagłębiem. Cieszysz się z tego meczu?

Oczywiście. Najprawdopodobniej będę dziś grał. Cieszę się też, że spotkam się z kierownikiem Piotrem Calińskim i kolegami z okresu kiedy występowałem w Zagłębiu. Chciałem przyjechać na jakieś ligowe mecze Zagłębia, ale ciągle coś wypadało i nie mogłem się wybrać. Dlatego jestem zadowolony, że teraz będę mógł spotkać znajomych.

Rozmawiał: Maciej Wasik

Życzymy wielu sukcesów i pięknej kariery Patrykowi. Dzisiejszy sparing z Wisłą Kraków rozegrany zostanie o 20.00. Szkoda tylko, że odbędzie się on bez udziału publiczności.
http://www.sportowezaglebie.pl/publicystyka/wywiady/„dzieki-zaglebiu-sie-wybilem”,1,4,1110
August

Postprzez Minion 2009-07-10, 8:56 am

Fajny, nie nadęty chłopak.
Minion

Postprzez zaglebiak94 2009-07-10, 9:57 am

mam pytanie! co sie dzieje z trenerem Krzysiem Tochelem? trenuje kogoś? co on teraz robi?
zaglebiak94

Postprzez SO_1906 2009-07-11, 12:12 am

Trzej zawodnicy testowani w Hetmanie

Dzień przed meczem towarzyskim z Tomasovią Tomaszów Lubelski na treningu Hetmana Zamość pojawiło się trzech nowych zawodników.

Wśród nowych twarzy zauważyć można było Marcina Grunta, który postanowił odrzucić ofertę kontraktu Pelikana Łowicz i wrócić do Zamościa. Poza 22-letnim obrońcą swoje umiejętności sztabowi szkoleniowemu zaprezentowali Piotr Wolny (pomocnik Czarnych Sosnowiec), Michał Skórski (obrońca Zagłębia Sosnowiec) i Sebastian Hajduk (pomocnik Orlicza Suchedniów).

Nieobecny był za to Serges Kiéma, który bez słowa opuścił Zamość. - Serges nie chciał już grać w Hetmanie. Niestety nie wiem, gdzie się obecnie znajduje, gdyż nie ma mnie w Polsce. Jedyne, czego jestem pewien, to tego, że Serges w Hetmanie grać już nie zamierzał - powiedział były napastnik Hetmana Prejuce Nakoulma.

- Serges zachował się strasznie nie w porządku. Z naszych informacji wynika, iż uciekł na testy do jednego z klubów położonych niedaleko Zamościa. Nikomu nie powiedział ani słowa, że opuszcza Hetmana. To, że skończył mu się kontrakt, nie upoważnia go do tego, co zrobił. Tak się nie robi. Informujemy jednak jego nowy klub, że Kiéma za darmo dołączyć, ani grać w ich drużynie, nie może - powiedział dyrektor sportowy Hetmana Zbigniew Pająk.

http://www.90minut.pl/news/96/news96981 ... manie.html

Czyli dwóch Zagłębiaków robi kariery :)
SO_1906

Postprzez emdżej 2009-07-11, 12:38 am

Nie tylko dwóch. Domyślam się, że mówisz o Skórskim i Wolnym, ale Grunt to również nasz wychowanek a Hajduk grał u nas w Młodej Ekstraklasie. Nie powinno to dziwić, bo trenerem Hetmana jest Andrzej Orzeszek.
emdżej

Postprzez Lukasch89 2009-07-11, 11:54 am

Przyłączam się do prośby zaglebiak94 o informacje o Tochelu, moja wiedza na jego temat zatrzymała się (niestety) na tym jak był trenerm Podbeskidzia...
Lukasch89

Postprzez kibic90 2009-07-11, 1:02 pm

A MOŻE JAKIEŚ INFO NA TEMAT ZAWODNIKÓW KTÓRZY GRALI W LATACH 70,80 CZY 90? :brawo:
TROCHE BY SIE ICH UZBIERAŁO A I MECZY NIE MNIEJ.NP MECZ zAGŁEBIE -lECH ROK 1991 I 4-1 DLA SOSNOWCA NA lUDOWYM LUB MECZ BARAŻOWY W BIAŁYMSTOKU I ZWYCIĘSTWO PO KARNYCH.
kibic90

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna