Przed sezonem 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Przed sezonem 2009/2010

Postprzez Snow Patrol 2009-03-17, 6:46 pm

Salamon nie jest wiadomy bo ma grać w Naprzodzie. I w sumie nie wydaje mi się, żeby to mogło być jakieś wzmocnienie. Jeden z tych dwóch to pewnie Kostecki, który raczej nie chce u nas grać.
Snow Patrol

Postprzez trol90 2009-03-17, 6:55 pm

Kostecki już podpisał kontrakt z Sanokiem

Wydaje mi się ze jeden z tej dwójki to Sarnik
trol90

Postprzez _darthvader 2009-03-17, 7:53 pm

Nie wiem po co rozdmuchujecie temat transferów na forum i strzelacie jak ślepy kulą w płot ? ? ? ?
Poczekajcie, aż będą konkretne informacje i dopiero komentujcie, a nie wymieniajcie połowy ligi jako potencjalnych zawodników Zagłębia.
Na ostatnim spotkaniu z Zarządem była na ten temat gadka, że do oficjalnych informacji nie spekulujemy i nie podajemy nazwisk bo to nie ma sensu i szkodzi klubowi w pozyskaniu zawodników.
_darthvader

Postprzez Przemek26 2009-03-17, 8:31 pm

Poczekajcie aż się informacje pokażą na stronie a nie na gazecie czy sosnowiec .info.

A tych dwóch co trafiacie to narazie pudła :) :) :) . Cierpliwośći
Przemek26

Postprzez bolo73 2009-03-17, 10:03 pm

Przemek26 i _darthvader dobrze prawią :niezle: Nie ma co się podniecać i snuć domysłów,czas pokaże kto w przyszłym sezonie będzie reprezentował barwy Zagłębia.Tak więc take it easy ;-)
bolo73

Postprzez Wuzel 2009-03-18, 12:09 pm

31 marca o godzinie 18:00 spotkanie Zarządu z kibicami, tam gdzie ostatanio tj. w bufecie na lodowisku.
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez kierat 2009-03-18, 12:47 pm

_darthvader napisał(a):Nie wiem po co rozdmuchujecie temat transferów na forum i strzelacie jak ślepy kulą w płot ? ? ? ?
Poczekajcie, aż będą konkretne informacje i dopiero komentujcie, a nie wymieniajcie połowy ligi jako potencjalnych zawodników Zagłębia.
Na ostatnim spotkaniu z Zarządem była na ten temat gadka, że do oficjalnych informacji nie spekulujemy i nie podajemy nazwisk bo to nie ma sensu i szkodzi klubowi w pozyskaniu zawodników.

Naprawdę cieszy mnie to co jest napisane na stronie www.sosnowiec.info.pl:

"...jednak działacze nie chcą zdradzać swoich planów. Ponadto do końca tygodnia decyzje ma podjąć dwóch polskich hokeistów, którym została złożona propozycja gry w naszym klubie."

W stosunku do zeszłego roku widzę spory postęp. To z zeszłego roku:

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35045,5040842.html

Myślę, że większa jest tutaj rola działaczy do trzymania " gęby na kłódkę" . My jesteśmy kibicami i możemy sobie na tym forum pogadać kogo byśmy widzieli a kogo nie. Od tego jeszcze krzywda się nie dzieje. Jeżeli działacze mówią głośno o swoich zamiarach sprzedają tajemnicę handlową co w gruncie rzeczy na rękę jest tylko samym zawodnikom.
kierat

Postprzez miron 21 2009-03-18, 4:01 pm

Cały czas czekam na najważniejszą i "NAJLEPSZĄ" decyzję czyli że ponownie na trybuny kibiców ściągać będzie duet TADEK i LUKA.
Osobiście wolałbym mniej obcokrajowców byle by ta dwójka mogła zagrać dla Zagłębia.Obydwoje udowodnili ile są warci.Pozostawienie Opatowskiego to bardzo dobra wiadomość,jeszcze lepszą bęzie podpisanie kontraktu przez Lukę.Natomiast jak do nich dołączy Tadek będzie to prawdziwe wzmocnienie Zagłębia.Utrata Tadka była by stratą trudną do przełknięcia.
Atak Tadek Bernat Luka był najlepszy i powinien być filarem zespołu - sprawdzone czyli pewne.
miron 21

Postprzez Leżak 2009-03-18, 9:48 pm

ja osobiscie czekam na obrońców i drugiego bramkarza bo mam nadzieje że nie jest nim Mrozowski
Leżak

Postprzez sayu 2009-03-19, 12:55 am

Mialem juz cos napisac i zostawic, ale jednak zrezygnuje, albo napisze inaczej! Z kogos dzisiaj zrezygnowano gdzies na pd-zach od nas, a sa to stosunkowo mlodzi gracze (24l i 27l), na 3cim i 4tym miejscu w kanadyjskiej swojego zespolu, ktorym moze warto sie przyjrzec blizej? Ten pierwszy zdobyl nawet 2g i 2a w meczach z nami ;-)

Jeszcze jedno mam pytanie... Czy to juz ostateczny termin spotkania z zarzadem, bo niestety akurat w tym tygodniu wyjezdzam na tygodniowe narty i moja obecnosc jest niemozliwa :twisted:
sayu

Postprzez kierat 2009-03-20, 2:30 pm

kierat

Postprzez psv 2009-03-20, 4:27 pm

kierat napisał(a):Brawo prezes Bernat!

http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-c ... zny,prezes

2009-03-20 13:43:56
ObrazekPaweł Dronia ma podpisać nowy kontrakt. Już znaleziono zmiennika dla Tomasza Dzwonka w bramce, ale nazwiska nie podano.

Adam Bernat, prezes Zagłębia Sosnowiec, nigdy nie ukrywał przed dziennikarzami swoich planów przy konstruowaniu kadry. Teraz tylko co po zakończonym sezonie, a przed rozpoczęciem nowego jest niezwykle tajemniczy. - Gdybym mnie pan obdzierał ze skóry i tak nic nie powiem - mocno zaakcentował sternik sosnowieckiego klubu. - Nie ujawnię naszych planów, bo konkurencja natychmiast zaczyna działać.
Wszystkie decyzje personalne zostaną ogłoszone w najbliższą środę. Niemniej wiem już coś wiemy...

Tajemniczy zmiennik
Jan Vavreczka, trener Zagłębia, przejął zespół w trakcie sezonu i ma kontrakt do końca marca. Umowa nie zostanie odnowiona i Vavreczka na pewno przestanie opiekować się zespołem. - Mamy trzech kandydatów z zagranicy, bo rynek krajowy jest ubogi - przyznaje jednak prezes Bernat. - Z Polaków mógłbym zaangażować Henryka Zabrockiego lub Krzysztofa Podsiadłę, ale obaj, z różnych względów, nie są brani pod uwagę. Z Vavreczką mieliśmy dżentelmeńska umowę, że próbujemy walczyć o miejsce w ścisłej czołówce i się nie udało. To jego ryzyko zawodowe...
Wyrwanie Zabrockiego z Gdańska graniczy z cudem - taka panuje opinia w środowisku hokejowym i trudno się dziwić, skoro w klubie wykonuje solidną robotę. Co roku nie boi się wprowadzać do drużyny młodych zawodników i to z dobrym skutkiem.
- Znalazłem zmiennika dla Tomka Dzwonka - mówi uradowany prezes Bernat. - Nie, nie zdradzę nazwiska, bo ma jeszcze kontrakt ze swoim obecnym klubem. Otrzyma ostatnią wypłatę w starym miejscu pracy, to wówczas ujawnię jego nazwisko.

Luka z Teddym?
Paweł Dronia ma za sobą zupełnie nieudany sezon i jeszcze na dodatek dyskwalifikację. Ten utalentowany obrońca młodego pokolenia jest obiektem zainteresowania wielu klubów. Największe wykazuje Cracovia. - Mogę zapewnić, że Paweł będzie w nowym sezonie występował w sosnowieckich barwach - dodaje prezes. - Vladimir Luka, groźny napastnik, trenuje i podpisał kontrakt z klubem. Teraz do Karwiny (w trakcie sezonu tam pod przymusem się przeniósł - przyp. red.) może pojechać tylko na mecz kontrolny.
Teddy da Costa od kilku sezonów strzela gole dla Zagłębia, ale w czasie przerwy letniej szuka miejsca w zagranicznym klubie. - Teddy przyrzekł, że jeżeli nie znajdzie się w zagranicznym zespole, to wówczas chce grać z Luką w jednym ataku. Jeden warunek został spełniony, bo Luka podpisał kontrakt. Teraz czekam cierpliwie na Teddy’ego.
Martin Opatovsky również pozostanie w klubie, podobnie jak Zbigniew Podlipni. Zrezygnowano z Sebastiana Bieli oraz Łukasza Wilczka. Obaj otrzymali wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy. Kilka dni temu Bartłomiej Piotrowski, jeszcze do niedawna reprezentacyjny obrońca, zadzwonił do prezesa i poinformował, że rezygnuje z gry w hokeja. Razem z ojcem założyli firmę i musi teraz więcej poświęcać jej czasu. Nie jest tajemnicą, że być może po latach do zespołu powróci Piotr Sarnik, który już w trakcie sezonu miał ochotę na przenosiny.
Co z budżetem w nowym sezonie? - Trzy razy oglądamy złotówkę z każdej strony. Tworzy się z trudem, ale na pewno będzie na odpowiednim poziomie - mówi tajemniczo prezes Bernat.

Włodzimierz Sowiński - Dziennik Sport

Czytano: 354 razy

Źródło: Dziennik Sport
psv

Postprzez komar 2009-03-21, 12:13 am

Zaczyna sie dmuchanie balonika przez grubasa hahaha Skonczycie znowu na 6 moze na 5 miejscu:)
komar

Postprzez Bartos 2009-03-21, 1:03 am

komar napisał(a):Zaczyna sie dmuchanie balonika przez grubasa hahaha Skonczycie znowu na 6 moze na 5 miejscu:)

lepiej się odwróć i sprawdź kto ciebie dmucha...
Bartos

Postprzez _darthvader 2009-03-21, 9:08 am

Jeszce się lato nie zaczęło, a te france komary już tną. Na szczęście łatwo się je tępi :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona:
_darthvader

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej