Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52
flex napisał(a):Czytam i nie wierzę.
Najlepiej niech kibice sami sobie wybiorą firmę ochroniarską, sami ustalą ceny biletów, sami ustalą ile klub ma im dopłacać do wyjazdów, opraw itp. Jak to zostanie spełnione to kolejnym uprawnieniem będzie możliwość dokonywania selekcji przez kibiców na kasach.
flex napisał(a):Czytam i nie wierzę......
Ja nie zamierzam nikogo bojkotować, przyjdę obejrzeć mecz
Darian napisał(a):A sprawa się rozchodzi o to żeby uniknąć tego typu sytuacji:
Na zdjęciu bite są dziewczyny przez "ochronę". Mecz Zagłębia z Widzewem w 2 lidze.
Firma ochroniarska która zaoferowała najtańszą cene jest znana ze swojej brutalności i chamskiego zachowania...
Darian napisał(a):Taki model wystepuje w Ameryce Łacińskiej tyle że kluby są tam nie spółkami a stowarzyszeniami i kibice wchodzą w skład zarządu,mają też wpływ na wybór czy odwołanie prezesa klubu.
adas napisał(a):
I podobny model zaproponowano kibicom Zagłębia. Niestety pomysł stowarzyszenia i wcielenia przewodniczącego stowarzyszenia do rady nadzorczej klubu, nie został przyjęty przez kibiców.
flex napisał(a):
Akurat argument przytoczyłeś słaby... mianowicie.
To akurat jest firma Dragon, która od lat zabezpieczała Ludowy i nie ona sprokurowała takie zachowanie lecz Pan Dubiel - delegat PZPN, który nakazał usunięcie flagi "Awanturnicy" Widzewa - siłą.
Darian napisał(a):Ale tu raczej chodziło o stowarzyszenie kibiców a nie przekształcenie klubu w stowarzyszenie a to już dwie różne sprawy.
Pomysł może i był dobry ale napewno były jakieś konkretne powody dla których kibice nie zgodzili się na taką formę współpracy z władzami klubu. Wiadomo że taka osoba w radzie nadzorczej wcale nie musiałaby odgrywać jakieś kluczowej roli.
Ale nie znam sprawy i jej szczegółów więc trudno mi jest sie do niej odnieść i ja trafnie skomentować.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników