Rasizm ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Krzyś_Centrum 2003-10-13, 6:24 pm

Stary nie bierzesz udziału w dyskusji i nagle wyskakujesz
WAB napisał(a):Z racji odejścia od głównej tematyki ( delikatnie mówiąc ) proponuję zakończyć ten temat.

Jeżeli chcesz zakończyć temat to zakończ go dla siebie i się nie oddzywaj,jeżeli ktoś ma ochotę na dalszą rozmowę no to luz.
Pomijając to,że temat naprawdę już powinien się zakńczyć :lol:

POZDRO CENTRUM
Krzyś_Centrum

Postprzez WOJTEK 2003-10-13, 6:31 pm

legionista napisał(a):Pesto: nie odpowiedziałeś mi na pytanie :!:
WOJTEK: eeehhhhh....
CO WOJTEK????NA ŻARTACH SIĘ NIE ZNACIE ??? :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Re Krzyś Centrum

Postprzez WAB 2003-10-14, 11:10 am

A naczelna zasada brzmi: jak nie mam nic do powiedzenia, to cicho siedzę. Przeczytaj swój wpis i pomyśl (?) o tym.
WAB

WAB

Postprzez Krzyś_Centrum 2003-10-14, 10:33 pm

WAB odpowiem na priv. :D
Krzyś_Centrum

Postprzez _sZaDi_ 2003-10-15, 2:28 pm

ku klux klan;]
_sZaDi_

Postprzez WOJTEK 2003-10-15, 4:39 pm

_sZaDi_ napisał(a):ku klux klan;]
SZADZI,NIE PIERDOL GŁUPOT.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Qni 2003-10-15, 10:58 pm

Należy sobie zadac pytanie: Kto to jest rasista?
Bo jesli ja uwazam, ze na przyklad biali (przewaznie) sa zdolniejsi intelektualnie (w szerokim pojeciu tego slowa), czarni sa sprawniejsi fizycznie, a żółtki sa bieglejsi w sprawach handlu, to znaczy chyba, ze jestem rasista?
A jesli chodzi o glupi wpis goscia18 - to sluchaj gosciu! Jesli Hess i jego koledzy z NSDAP rzadziliby w Poland to dzisiejszych czasow to ciebie nie byloby na swiecie, poniewaz nie istnialaby twoja matka i ojciec, a dziadek i babka zostaliby zajechani w obozach pracy. Czlonie jeden doucz sie historii, a puzniej pisz takie bzdety. No chyba, ze nie jestes Polakiem tylko np. niemcem, to musze ci przyznac, ze niezle opanowales jezyk Polski. Uffffff
Qni

Postprzez Ping-pong 2003-10-16, 9:43 am

prociem pan ja nie rozumiec co pan pisac ale ja panu chetnie sprzedac oryginalna kostiuma taikonauta, dobzie prociem pan?
Ping-pong

Rasizm

Postprzez 19xXx06_GC 2003-10-25, 10:01 pm

legionista napisał(a):Ale rasizm polega na tym, ze uważasz, że jedna rasa jest lepsza od drugiej. ja uwazam, że biała jest lepsza. zauważ, ze w usa raczej czarni nie mieszkają w dobrych dzielnicach natomiast w duzej mierze tweorzą chujowe dzielnice. zatem: biali mieszkają i w tych dobrych, gdzie stanowią zdecydowaną większość i w tych słabych, gdzie jednak jest ich mniej niż murzynków.
Co to wogóle za argument,czy ty jesteś normalny?czarni mieszkają tu a biali tu.
Za durzo filmów się naoglądałeś o Bronxie.,co ty wiesz jak jest w Stanach.Rozumuąc twoim tokiem myślenia to powinieneś dyskriminować wszystkich mieszkańców Pragi ponieważ tam jest większa liczba przestępstw niż np.Woli
legionista napisał(a):Podsumowując: zarówno wśród białych jak i wśród czarnych są jednostki złe, głupie, słabe itd. Jednak odsetek tych jednostek w całej populacji jest zdecydowanie wyższy wśród ludności murzyńskiej niż wśród białej lub żółtej. Dlatego nie mówię, że każdy murzyn to ******, ale na pewno istnieje większe prawdopodobieństwo trafienia gościa niewydolnego umysłowo u murzynów niż wśród białych lub żółtych.
Podsumowując zarówno wśród mieszkańców Woli jak i Pragi są jednostki złe,głupie ,słabe itd.Jednak odsetek tych jednostek jest zdecydowanie większy wśród mieszkańców Pragi.Dlateg nie mówie że karzdy z Pragi to ****** ale napewno istnieje większe prawdopodobieństwo trafienia gościa niewydolnego umysłowo wśród mieszkąńców Pragi niż mieszkańca innych dzielnic.
DLATEGO JESTEM ,,RASISTĄ" i nienawidzę każdego z PRAGI.
TO JEST ABSURD!!! fajnie jabys się nad tym zastanowił:-)
(...)
legionista napisał(a):Człowieku - oni są po prostu słabi, czego się nie dotkną to spierdolą. A w sondażu przeprowadzonym w dawnym Kongo Belgijskim chyba z 80% pytanych powiedziało, że jednak nie byłoby to takie głupie, gdyby biali znów rządzili.

A w sondażu przeprowadzonym na Pradze 80% mieszkańców powiedziało że chętnie by się przeprowadzili na inną dzielnice!!!
RASIZM STOP!!![/b]
19xXx06_GC

Postprzez Alexander de Large 2003-11-24, 1:33 am

Powiem tak: Żydzi OKEJ! : ))) ALE NIE W POLSCE !!!
Wojtek ogólnie mam podobne poglądy co ty i w walkach z niektórymi faszystowskimi pedałami jestem z tobą.
Jednak w centrum nie mieszkasz i nie wiesz co to za ból gdy ci Rumum pierdlanie z auta radio.
A kiedyś takiemu małemu chujkowi w przejściu podziemnym rzuciłem zetę. Chuje wyjebali mnie na odtwarzacz Pioneera i złotówkę! I jak tu sie nie wkurwić.
A tak w ogóle poczytajcie mądre książki o wojnie i krótkim czasie po niej. Komunizm i faszyzm jako same ideologie nie różniły się niemal niczym.

Do wszystkich nazioli: moja babka jest Niemką, mój dziadek pochodził z Ukrainy, drudzy to Ukrainka i Polak. I co, jestem przejebany, nie?
Proszę nie ośmieszajcie się tekstami typu SIEG HEIL. To świadczy o waszym wychowaniu. Najlepiej byłoby, gdybyście ten fakt sami zgłosili na policję, zrobilibyście dobry uczynek samym sobie. Radocha-to miejsce dla was. A jak nie to sobie wymyślcie maszynkę do przenoszenia w czasie i WYPIERDALAĆ DO JEBANYCH FASZYSTOWSKICH NIEMIEC!!!
Babke lubię, Niemców nie. Bo i oni nas nie lubią. Wiem z dobrych źródeł. A tak w ogóle Ukraińcem też się czuję. Fajnie, nie?

PS. Wojtek ja cie za spokojnego goscia miałem a ty tak na forum wojujesz ze jak cie widze to nie chciałbym ci nadepnąc na odcisk, więc omijam z daleka ;]]]]]

PSS. EKSMITOWAĆ WSZYSTKICH RUMUNÓW Z ULICY WYSZYŃSKIEGO W SOSNOWCU (koniec Modrzejowskiej-ulica prostopadła)
Alexander de Large

Postprzez WOJTEK 2003-11-24, 6:54 am

Alexander de Large napisał(a):
A
PS. Wojtek ja cie za spokojnego goscia miałem a ty tak na forum wojujesz ze jak cie widze to nie chciałbym ci nadepnąc na odcisk, więc omijam z daleka ;]]]]]

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Pesto 2003-11-24, 11:57 pm

Large - w sumie masz rację , ale to Cyganie , nie Rumuni !

Rumuni sami żyją w nędzy , ale tych ciuli nienawidzą. Bo Cyganie mają taką plemienną moralność - swoich nie mogą okraść (pod karą śmierci) , ale "gadziów" (białych) mogą okradać do woli.

Na Słowacji te ciule mnożą się jak króliki - demografowie wyliczyli , że do 2050 będzie ich więcej niż Słowaków - o ile czegoś się nie wymyśli :twisted:

A koło Modrzejowskiej jest taka gruba Cyganka , którą ponoć lubią odwiedzać okoliczne łebki :lol:
Pesto
kumaty

Postprzez legionista 2003-12-22, 10:34 pm

legionista

Postprzez TupT 2004-01-14, 6:43 pm

Osz zarąbisty temat... trza przyznać. Hm, po prima staram się jak najmniej używać takich wibracji jak nienawiść... często ten mechanizm napędza objawy rasizmu, nazizmu etc. Staram się nie szufladkować, być tolerancyjny etc... ale patrząc na brutalną rzeczywistość nie da się być do końca tolerancyjnym... Kwestia Żydów i Niemców w moim przypadku budzi pewne skomplikowania, zwłaszcza tych drugich którzy dali nam przez lata historii dobrze popalić... no ale jakby obecna moja dama była np z pochodzenia z Kolonii czy Brunszwiku nadal bym ją kochał tak jak kocham... wkurza mnie bardzo szufladkowanie, jak po zabójstwie Rolanda często słyszałem słowa, zaj...ć caly Widzew,etc. Tiaaa może jeszcze ultrasi RTS-u są tego winni... Pewne antypatie mam głównie do Ruchu czy Cracovii, ale na pewno wyłacznie do pewnych mechanizmów jakie tam są... reszta mi wisi... niech chcą bądź podchodzę do tego z mniejszym bądź większym uznaniem... Np do Murzynów grających na Reymonta nie miałem nic, wąty najwyżej mam ich do gry, czy postawy(vide Kalu Uche)ale gdy poświęcał się dla Wisły może nie popadłem w uchemanię, ale traktowałem go jako równorzędnego piłkarza Wisły... Ale też jednak nie można generalizować np Lazio Rzym że tam sami faszyści i ich trzeba nienawidzieć...
TupT

Postprzez LucasUSA 2004-02-03, 4:41 am

pare uwag w tym temacie - z perspektywy amerykanskiej. Czasami smiac mi sie chce, jak ludzie sie podniecaja, wyrazajac swoje rasistowskie przekonania. Czesto Murzyna widzieli tylko w telewizji, z Zyda na obrazku. Zawsze mialem mocno antyfaszystowskie przekonania, ktore lekko zachwialy sie po przyjezdzie do Stanow, na szczescie chwilowo. Przyczyna? Poczulem, ze niektorzy Murzyni po prostu nienawidza bialych. Wiele razy w urzedach, gdzie pracuje wielu Murzynow, mialem niesamowite problemy z nimi, o ile z bialymi wszystko szlo jak po sznurku. Nie zapomne, jak potraktowaly mnie dwie mlode Murzynki w urzedzie komunikacji... Suki z gangu, typowo czarna dzielnica, smialy mi sie w twarz... Bawilo je, ze moga dokopac bialasowi. Ktos mi pomogl, ale o tym za chwile. O ile w Usa udalo sie w zadziwiajacy sposob okielznac nienawisc bialych do czarnych, uzywajac "poprawnisci politycznej", o tyle rasizm dzialjacy w druga strone niestety czasem kwitnie. Murzyn w typowo bialej dzielnicy - spoko, fajny gosc! Bialy w dzielnicy typowo czarnej? Trup, zwlaszcza wieczorem. Bialego, napotkanego w czarnym getcie policja natychmiast odwozi do granic dzielnicy badz na komisariat, by sprawdzic, czy aby nie kupil prochow. Nienawisc do bialych czuje sie, i jest to przykre. Z drugiej strony kto stworzyl te getta? Amerykanski rzad, utrzymujac zasilek, ktory pozwala przezyc, ale nie pomaga w rozwoju. Nie trzeba pracowac. Cos tez w tym jest, ze gdy czarni zaczynaja sie sprowadzac do bialej dzielnicy, powoduje to masowy exodus, spadek wartosci nieruchomosci itd. Ale mysle, ze jest to po prostu spuscizna lat, gdy Murzyni w Usa byli skazani na laske losu, bez mozliwosci edukacji i rozwoju. Z drugiej strony znam wielu Murzynow, wspanialych, sympatycznych i ciezko pracujacych ludzi, z wieloma jestem zaprzyjazniony. Kto mi pomogl w tym urzedzie? Oczywiscie Murzynka, niesamowicie sympatyczna, opierd.. te suki i bardzo przepraszala za cale zajscie. Zgadzam sie z ludzmi na tym forum - kazda generalizacja powoduje nienawisc, wypaczenie obrazu.
cos w temacie polsko-zydowskim. W Stanach nabralem niesamowitego szacunku do Zydow. Co zlego w tym, ze wszedzie gdzie sa, potrafia dojsc na sam szczyt. Ze sobie pomagaja?! Co w tym zlego!!! Wszyscy przyplyneli na tym samym statku w XIX wieku, z tobolkiem w reku. I co mamy po 100 latach? Zydow z zachowana kultura, tradycjami, religia i w wiekszosci lekarskim lub prawniczym wyksztalceniem i ludzi z nazwiskiem konczacym sie na -sky, ktory nie maja pojecia, gdzie lezy ten dziwny kraj, Polska, czy na Syberii, czy dalej. Posluchajcie ludzi na Greenpoincie, 5 lat i "luknij przez window czy moja kara na kornerze stoi..." Znacie jakis slynnych Polakow, ktorzy osiagneli cos w Stanach, wyliczmy: Brzezinski, ... Jest nas tutaj 10 milionow i nie potrafilismy stworzyc zadnego lobby!!!! Problem w tym, ze Zyd Zydowi pomoze, Polak niestety, mowie to z wlasnego doswiadczenia i doswiadczenia wielu ludzi - okradnie, wykorzysta. Wiekszosc Polakow dorobila sie tu na nielegalnych polskich imigrantach, placac im grosze, oszukujac, wykorzystujac nieznajomosc jezyka. Polacy sa strasznymi ksenofobami, ale najgorsi sa wobec siebie samych... Kto jednak pomogl mi sie tu ustawic? Polak.
Rasisci - nie badzcie smieszni, kazdy czlowiek jest inny, kazdy moze byc swinia, zlodziejem, Zyd moze mordowac Palestynczykow (i vice versa), ale zydowski pilot moze odmowic latania w misjach bojowych nad Palestyna (slyszeliscie o tych pilotach?). Dla mnie nie ma roznicy - liczy sie czlowiek!
I pamietajcie - nienawisc do nienawisci to tez nienawisc!
P.S. 1skad ten temat na forum kibicow? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :?:
P.S. 2 Z duma woze PL z orlem i napisem POLAND na swoim samochodzie. I od czasu do czasu szalik ZAGLEBIA na tylnej polce! :D :D :D
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice