Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez django 2009-03-01, 12:12 pm

kasa napisał(a):środa 11:00 z Leśnicą w Szopienicach

O, Marcin L. przyjeżdża.
django

Postprzez DarekB 2009-03-02, 11:04 am

No to w drużynie przeciwnika spotkamy Marcina Lachowskiego.
Z tego co mam okazję czytać w opolskiej prasie to Marcin jest wybijającą się postacią na tamtejszym rynku piłkarskim.
DarekB

Postprzez YOOSHKY 2009-03-02, 1:04 pm

DarekB napisał(a):No to w drużynie przeciwnika spotkamy Marcina Lachowskiego.
Z tego co mam okazję czytać w opolskiej prasie to Marcin jest wybijającą się postacią na tamtejszym rynku piłkarskim.

http://lzslesnica.eu/viewpage.php?page_id=16
50% wszystkich zdobytych goli należy do Marcina (10 z 20).

http://lzslesnica.eu/viewpage.php?page_id=28
YOOSHKY

Postprzez dziejus 2009-03-04, 1:35 pm

Nie bylem na meczu ale po wyniku widac ze napastnikow jak nie bylo tak nie ma :-(
dziejus

Postprzez Przemek26 2009-03-04, 1:46 pm

O wyniku mnie wspominam bo 2 z 3 bramek strzelili zawodnicy Leśnicy.

Niestety musimy się pogodzić z faktem że gramy w dziewięciu przeciw 11 :twisted: :twisted:
Bramka, czterech obrońców , czterech pomocników. :czerwona:
Dziś to samo w pierwszej połowie wiało nudą , gdyby nie bardzo dobra postawa na skrzydłach Pietrzaka i Ryndaka , niezłemu występowi na lewej obronie Pajączka, była by kolejna kicha jak w poprzednich meczach.

Jeśli ostatnio możemy przeczytać że

Na początku okienka transferowego sprowadzono Słowaka Pavola Hustave, piłkarz ten jednak zawodzi i w klubie przyznają, że chyba za szybko zapadła decyzja o podpisaniu z nim kontraktu.

, to jak nazwać "pozyskanie Filipowicza" :kiepsko: :kiepsko: Pierwszy zagrał zgodnie z powyższym cytatem drug jeszcze gorzej. Jak już skrzydła dogrywają naprawdę świetną piłę na 5 metr to raczej mając miejsce do strzału to napastnik strzela gola a nie pudłuje z pół metra głowa do pustej lub 10 metrów nad bramką.

Druga połowa to znów tragedia w ataku. Tym razem duet Socha - Myśliwy na tle duetu Hustava -Filipowicz wypadli naprawdę blado. Co się dzieję z Myśliwym , z akcji na akcję grał coraz gorzej.

Bramka Bodzionego i niezła asysta przy tej bramce młodego Szatana to wszystko na co było stać Zagłębie. Oczywiście nie można pominąć gry i w tej połowie Pietrzaka i Ryndaka.

Ci którzy zawitali dziś do Szopienic zobaczyli również jak się RZĄDZI I DZIELI w środku pola.Mam tu na myśli Lachę :brawo . Prawie każde zagranie Lachy kończyło się sytuacja pod naszą bramką , poza tym spokój opanowanie i autorytet w zespole to naprawdę siła napędowa Leśnicy

I jeszcze jedno , wg . mnie piłkę przy bramce Bodzionego świetną podaniem a wczesniej kiwką zagrał zawodnik NR. 15 a to raczej nie był Socha
Ostatnio edytowano 2009-03-04, 1:47 pm przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez flex 2009-03-04, 1:46 pm

dziejus napisał(a):Nie bylem na meczu ale po wyniku widac ze napastnikow jak nie bylo tak nie ma :-(

a bramki jakoś padają - ewenement ;)
flex
Administrator

Postprzez Blajpios 2009-03-04, 2:33 pm

flex napisał(a):
dziejus napisał(a):Nie bylem na meczu ale po wyniku widac ze napastnikow jak nie bylo tak nie ma :-(

a bramki jakoś padają - ewenement ;)

tylko"jakoś" było ;-) ich za mało na koniec rozgrywek przed przerwą i zanosi sią, że "jakoś będzie ;-) za mało i na koniec. Choć oczywiście, nie życzę tego, mam nadzieję, że akurat coś w tym Filipowiczu jest, skoro go chwalono i można ufać, że trener rzeczywiście wierzy w jego rozwój a nie tylko to "układowe przekonanie", jak również można ufać, że akurat Sosze będzie się chciało walczyć o odbudowanie formy po kontuzji z ambicjami gry wyżej, więc wystarczyć może na tę ligę. Jakkolwiek nie wiem, czy nie największe szanse, to po prostu - walczący młodzi wychowankowie? No, można jeszcze też pokładać nadzieję, że to jeszcze nie próba generalna, tylko normalny sparing, gdzie niekoniecznie musi być zwycięstwo, zwycięstwem jest wypracowanie nowych schematów, czy zapoznanie zawodników. Oby to nie były tylko - takie myślenia - rozpaczliwymi próbami złudzeń.
W każdym razie, mentalność "jakoś" nie cieszy.
Blajpios

Postprzez hellboyek 2009-03-04, 3:49 pm

Relacja ze sparingu:

http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasos ... _trwa.html

Pierwsza połowa wyglądała dobrze. Niestety druga już słabo. Oprócz akcji bramkowej, Zagłębie nie miało zbyt wiele do "zaoferowania". Jeśli postawę Filipowicza określimy jako słabą, to jak możemy nazwać Myśliwego i Sochę...?

Ciekawostka: Lachowski o Zagłębiu:
45 minut przeciwko swojemu byłemu klubowi rozegrał Marcin Lachowski. Piłkarz choć z Sosnowcem pożegnał się w atmosferze skandalu, czule mówi o Zagłębiu. - Mam sentyment do tego klubu. To moja ulubiona drużyna. - powiedział po spotkaniu. Teraz Lachowski stanowi o sile trzecioligowca, która walczy o awans. - Po to mnie tu ściągnięto, a także kilku innych zawodników, żebyśmy ciągnęli tą grę. Celujemy w baraże - powiedział.
hellboyek

Postprzez zaglebie123 2009-03-04, 7:47 pm

Do gościa,który dał opis na stronie głównej ! Słuchaj nie pisz Bzdur,albo oglądaj mecz na trzeźwo,bo rzetelność to podstawa !!!Jestem gorącym zwolennikiem,żeby takich ludzi jak młody Szatan w drużynie nie było ale to on dzisiaj podał Bodzionemu,a nie Socha !!!Socha a co najwyżej był na boisku z pozostałymi "napastnikami"Rodzi się pytanie do pana Kudyby jak on to mówił o napastnikach testowanych wcześniej 45min. na śniegu i do widzenia !!! CZY FILIPOWICZ i SOCHA ZBAWIĄ ZAGŁĘBIE ???????????????????????????????? PO zaangażowaniu na boisku to wątpię...........
zaglebie123

Postprzez dziejus 2009-03-04, 7:55 pm

Trudno "jakos" liczyc ze w kazdym meczu beda padac "samobóje" i ze nasi obroncy i pomocnicy sie rozstrzelają :redface: A gdzie sa ci co w nazwie maja"napastnik" i sa rozliczani ze strzelonych bramek a nie z lapania sie za glowy po spieprzonych stuprocentowych okazjach :twisted: Nie jestem zlosliwy ale moze tym panom z "napaści" potrzebny jest psycholog- bo mnie kardiolog na pewno!!!
dziejus

Postprzez mario999 2009-03-04, 8:52 pm

Napastnikow niemamy to jest jedna kwestia ale druga kwestia jest to ze nawet niema kto zagrac tym napastnikom pilki bo w srodku niema takiego kogos. Szatan i Bodziony jako srodkowi pomocnicy graja tylko do boku albo do tylu a napastnicy sami musza sie wracac po pilke. Tutaj jest najwiekszy mankament tej druzyny.
mario999

Postprzez PawełK 2009-03-04, 9:11 pm

zaglebie123 napisał(a):Do gościa,który dał opis na stronie głównej ! Słuchaj nie pisz Bzdur,albo oglądaj mecz na trzeźwo,bo rzetelność to podstawa !!!Jestem gorącym zwolennikiem,żeby takich ludzi jak młody Szatan w drużynie nie było ale to on dzisiaj podał Bodzionemu,a nie Socha !!!Socha a co najwyżej był na boisku z pozostałymi "napastnikami"Rodzi się pytanie do pana Kudyby jak on to mówił o napastnikach testowanych wcześniej 45min. na śniegu i do widzenia !!! CZY FILIPOWICZ i SOCHA ZBAWIĄ ZAGŁĘBIE ???????????????????????????????? PO zaangażowaniu na boisku to wątpię...........

Jeżeli zaszło jakieś nieporozumienie przy pisaniu newsa to błąd poprawimy. Z perspektywy 2,5'' wyświetlacza w kamerze ciężko jest dokładnie dostrzec kto był podającym, jednak coś musi być na rzeczy, skoro i sosnowiec.info.pl podało, że podającym był Socha (notabene po Wasiku też pojechałeś w komentarzach). Polecam mniej ciśnienia lub może właśnie alkoholu (skoro Ty możesz kogoś bezpodstawnie oskarżać to i mi wolno). Jeżeli zaszedł błąd to poprawimy - przepraszam!

PS. Alkoholu (piwa) w ustach nie miałem od 72 godzin a jak już pije alkohol to zazwyczaj nie w dużych ilościach :-) . Pozdrawiam!
PawełK
pyszałek

Postprzez zaglebie123 2009-03-04, 10:16 pm

Bez urazy kolego ! Co do alkoholu to sorki,miałem na myśli trzeźwość umysłu i tyle.Co do sosnowiec.info.pl to bardzo sobie cenie tą stronkę,a do Pana Wasika nic nie mam.Myślę,że jednak Pan Wasik nie potrzebuje adwokata.Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam!Być może ja się pomyliłem.Aha alkoholu nie piłem trochę dłużej od Ciebie,bo od ubiegłego poniedziałku!!!Pozdrawiam
zaglebie123

Postprzez PawełK 2009-03-04, 10:22 pm

zaglebie123 napisał(a):Bez urazy kolego ! Co do alkoholu to sorki,miałem na myśli trzeźwość umysłu i tyle.Co do sosnowiec.info.pl to bardzo sobie cenie tą stronkę,a do Pana Wasika nic nie mam.Myślę,że jednak Pan Wasik nie potrzebuje adwokata.Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam!Być może ja się pomyliłem.Aha alkoholu nie piłem trochę dłużej od Ciebie,bo od ubiegłego poniedziałku!!!Pozdrawiam

Poprosiłem Yooshky'ego, który montuje filmiki aby sprawdził na zapisie z kamery... Asystę ma Socha a nie M. Szatan. Szatan w tej akcji zagrał piłkę do Sochy a ten następnie ją odegrał do Bodzionego, który strzelił bramkę.

Na dowód "na szybko" zrobiona stop-klatka z momentu podania.

Obrazek
PawełK
pyszałek

Postprzez YOOSHKY 2009-03-04, 10:43 pm

zaglebie123 napisał(a):Do gościa,który dał opis na stronie głównej ! Słuchaj nie pisz Bzdur,albo oglądaj mecz na trzeźwo,bo rzetelność to podstawa !!!

Do "gościa" powyżej.
Odważne słowa, poważne zarzuty, pretensjonalny, chamski ton wypowiedzi...
Musisz być absolutnie pewien swego, zbyt pewien...

Szatan podał na środek "szesnastki" stamtąd Socha odegrał "z klepki" jakieś 2-4 metry w tył do Bodzionego....

EDIT:
Jedna z klatek wideo:
Obrazek
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna