Zagłębie - Stocznia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie - Stocznia

Postprzez Bartos 2009-02-18, 10:44 am

Bartos

Postprzez slawek_71 2009-02-18, 11:56 am

"....... W dzisiejszym spotkaniu bardzo pomogli nam kibice. Przegrywaliśmy 3:1, ale dzięki dopingowi potrafiliśmy się podnieść i wywalczyć zwycięstwo - mówił Marcin, starszy z braci Kozłowskich."

Wiec dzisiaj tez jazda z dopingiem,niech farba oblatuje z sufitu od wrzasku !!!!!!!!!!!!!!!!
slawek_71

Postprzez sayu 2009-02-18, 12:02 pm

Bartos napisał(a):wrzuciłem galerię z meczu
http://www.flickriver.com/photos/bartos ... 016490339/

zajebista galeria Bartos!!! keep going :niezle:

Dzisiaj kropeczka nad i :!:
sayu

Postprzez bolo73 2009-02-18, 2:47 pm

Oby faktycznie dzisiaj została postawiona kropka nad "i".Mamy przewagę psychologiczną a Stocznia to młoda drużyna więc jest to bardzo ważny czynnik ale z drugiej strony zastanawiam się jak to będzie wyglądało kondycyjnie, bo tutaj z kolei widzę lekki plus po stronie Gdańszczan (ze względu na wiek właśnie).Ciekawi mnie również na kogo postawi dzisiaj Vavrecka:Dzwonek czy Jaworski?Na pewno bije się z myślami i podjęcia tej decyzji mu nie zazdroszczę.Powodzenia chłopaki !Wygrajcie dla nas ale przede wszystkim wygrajcie dla siebie!
bolo73

Postprzez damian_2006 2009-02-18, 9:00 pm

Co tu duzo pisac jedziemy do Gdanska i tam musimy powalczyc!!W tej rundzie kazdy mecz pierwszy my wygrywali to nie mam nic przecikow :) Znowu bylismy lepsi no ale coz ,ktos musi przegrac ,aby inny mogl wygrac
damian_2006

Postprzez bolo73 2009-02-18, 9:25 pm

Jestem wkur... nieporadnością zarówno podczas gry w przewagach jak i w komplecie.W 1 tercji przy grze 5 na 3 musieliśmy strzelić bramkę a tu nic,nawet porządnego zagrożenia zero.Druga tercja najlepsza ale brak szczęścia i Odrobny powodują,że nic się nie zmienia.Nie zwróciłem uwagi kto jechał w przedostatniej minucie tej tercji 2 na bramkarza ale już podczas najazdu wiedziałem,że raczej nic z tego nie będzie,tak jakoś bez werwy,brak ikry i stanowczości.To powinna być brama jak nic!I wreszcie 3 tercja,najmniej interesująca i całkowita bezradność Zagłębia,Zero pomysłu na grę i znowu końcówka gra w przewadze i kapa.Uważam,że przegraliśmy na własne życzenie i niestety obawiam się,że drogo nas to będzie kosztować!
bolo73

Postprzez bolo73 2009-02-18, 9:31 pm

I jeszcze jedno.Dlaczego pod koniec meczu gdy na ławkach kar przebywał Teddy oraz dwóch gdańszczan i gdy wycofaliśmy bramkarza to graliśmy 4 na 3 a nie 5 na 3?Może mi to ktoś wytłumaczyć?
bolo73

Postprzez KalF92 2009-02-18, 9:34 pm

k***a szkoda wczoraj grali zajebiście a dzisiaj no nie wyszło ! ! ale w gdańsku wygramy !!
KalF92

Postprzez ACE 2009-02-18, 9:47 pm

bolo73 napisał(a):I jeszcze jedno.Dlaczego pod koniec meczu gdy na ławkach kar przebywał Teddy oraz dwóch gdańszczan i gdy wycofaliśmy bramkarza to graliśmy 4 na 3 a nie 5 na 3?Może mi to ktoś wytłumaczyć?

bolo była taka sytuacja, ale tuż przed samym wznowieniem Podlipni wyskoczył jako 5 z ławki i dojechał "opóźniony", co nie zmienia faktu że to było po prostu gapiostwo naszych
ACE

Postprzez PILE77 2009-02-18, 10:00 pm

Jest 21:57, czyli około 1godz 50 min po meczu i jak zwykle po przegranym meczu ani słowa z naszego "Obozu". Jak meczyk się udał to kilkanaście minut później już są wywiady, omówienia itp, natomiast po porażce jak zwykle siedzą cicho. O czym to świadczy niecha każdy sam sobie odpowie.
PILE77

Postprzez Łuki19 2009-02-18, 10:07 pm

ci co sadzą ze w Gdansku wygramy są poprostu naiwni ,ja mimo że niejstem pesymistą to niewierze ze mozemy wygrać decydujacy mecz w Gdansku skoro u siebie niepotrafilismy wygrac decydujacego
Łuki19
Obserwowany

Postprzez koszki 2009-02-18, 10:08 pm

bolo73 napisał(a):Nie zwróciłem uwagi kto jechał w przedostatniej minucie tej tercji 2 na bramkarza ale już podczas najazdu wiedziałem,że raczej nic z tego nie będzie,tak jakoś bez werwy,brak ikry i stanowczości.To powinna być brama jak nic!I

Na bramke jechał Teddy a dobijał chyba Antonovic.

Duża przewaga naszych ale niestety porażka a najgorsze jest to że to my w tym czasie powinniśmy grać w przewadze 5 na 3 a nie łapać głupie kary i tracić bramkę która w efekcie zdecydowała o końcowym wyniku :czerwona:
Porażka na własne życzenie i chyba sił dziś trochę brakowało. Pozostało nam czekać do piątku i wierzyć że będziemy jeszcze w stanie podjąć walkę po ciężkiej podróży jaka nas czeka.

P.S Mecz będzie w TVP Sport :brawo: :brawo: :brawo:
koszki

Postprzez bolo73 2009-02-18, 10:15 pm

Tak mecz będzie transmitowany przez TVP Sport.Będzie bardzo ciężko i trudno być optymistą.Publiczności będzie pewnie nadkomplet,my po męczącej podróży i podłamani dzisiejszym meczem ale dopóki jest szansa to trzeba walczyć
bolo73

Postprzez Snow Patrol 2009-02-18, 10:27 pm

PILE77 napisał(a):Jest 21:57, czyli około 1godz 50 min po meczu i jak zwykle po przegranym meczu ani słowa z naszego "Obozu". Jak meczyk się udał to kilkanaście minut później już są wywiady, omówienia itp, natomiast po porażce jak zwykle siedzą cicho. O czym to świadczy niecha każdy sam sobie odpowie.

wejdź sobie na hokej.net i poczytaj,dawno jest relacja.a jak Ci się nie podoba że późno to sam napisz. Wuzel musi ich jeszcze przepytać, wrócić do domu i napisać oczywiście za darmo ale zawsze znajdzie się jakiś niezadowolony panicz :kiepsko:
Snow Patrol

Postprzez bulion 2009-02-18, 10:30 pm

Zagłębie wraca nad morze
(mawa)

Przemysław Odrobny bronił dziś wszystkie strzały, zarówno te z najbliższej odległości, jak i z dystansu. Sosnowiczanie całe spotkanie przeważali, jednak nie potrafili znaleźć sposobu na wybornie broniącego bramkarza gdańszczan. Jedyną bramkę w meczu zdobył Bartosz Leśniak. Już w piątek dojdzie do decydującego starcia pomiędzy Zagłębiem a Stoczniowcem.

Gdańszczanie, podobnie jak to miało miejsce w trzech wcześniejszych meczach, zaatakowali od pierwszych minut i ponownie pierwsi zdobyli bramkę. Leśniak zdecydował się na mocny strzał z niebieskiej linii i krążek wpadł tuż pod poprzeczkę bramki strzeżonej przez Tomasza Dzwonka. - Wynik bardziej piłkarski, jednak czasem takie w hokeju się zdarzają.

Dziś byliśmy bardzo zmobilizowani, musieliśmy wygrać to spotkanie. Teraz wracamy na własny teren, więc nie wyobrażam sobie innego rozwiązania tej rywalizacji, jak nasze zwycięstwo - cieszył się po spotkaniu strzelec jedynej bramki. Zagłębie przez całe spotkanie dominowało na lodzie, jednak brakowało konsekwencji w grze, a momentami rozsądku. Sosnowiczanie mogli wyrównać już w 9. minucie, jednak Petr Hruby zmarnował sytuację sam na sam z bramkarzem gości. Podobnie było w 17. minucie - Anton Lezo kapitalnie dograł do Michala Vazana, a ten strzelił wprost do łapaczki Odrobnego.

Po przerwie obraz gry nie uległ zmianie - Zagłębie atakowało, a Stoczniowiec skupił się na nielicznych, lecz bardzo groźnych kontrach. W 22. minucie Marcin Kozłowski z najbliższej odległości źle trafił w krążek, dzięki czemu Odrobny nie miał problemów z interwencją. Najlepszą sytuację zmarnował Tobiasz Bernat. W 39. minucie poszła szybka kontra. Bernat znalazł się w sytuacji sam na sam z bramkarzem gdańszczan i powinien odegrać na lewo do Teddy’ego Da Costy, który miał przed sobą pustą bramkę. Niestety, zdecydował się na strzał, z którym Odrobny nie miał problemów. Wraz z upływającym czasem nasi hokeiści opadali z sił i pomimo wielu prób nie zdołali odmienić losów spotkania. Nie pomogła nawet gra 6 na 4 w końcowych sekundach spotkania. - Przykro nam, że zawiedliśmy licznie przybyłych kibiców. Walczyliśmy do końca, jednak bramkarz gości bronił fantastycznie. Na szczęście w play-offie własne lodowisko nie ma już tak ogromnego znaczenia. Mam nadzieję, że wygramy decydujący pojedynek w Gdańsku - mówił po meczu Marcin Kozłowski.

Trener sosnowiczan w prosty sposób wytłumaczył porażkę. - Hokej polega na zdobywaniu bramek, dziś nic nie strzeliliśmy, więc przegraliśmy. Bramkarz gdańszczan zagrał fenomenalne spotkanie. Na szczęście rzadko się zdarza, by zawodnik na takim poziomie zagrał dwa mecze z rzędu - ocenił trener Jan Vavrecka.

Bramkarz gości nie krył radości po końcowej syrenie. - Na pewno było to jedno z lepszych moich spotkań. Zachowałem czyste konto tylko dzięki temu, iż cała drużyna zapracowała na to na lodzie. Przez cały mecz byliśmy skoncentrowani, w końcu porażka oznaczała odpadnięcie z rywalizacji o medale - podsumował mecz bohater gdańskiej ekipy.

Zagłębie wygrało pierwszy i trzeci mecz, więc miejmy nadzieję, że kolejny, piąty (również nieparzysty) okaże się szczęśliwy dla naszych hokeistów. Ostatnie spotkanie pierwszej rundy fazy play-off odbędzie się w piątek w Gdańsku.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/hoke ... ,1,4,13762
bulion
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej