Janów - Zagłębie

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Janów - Zagłębie

Postprzez innu 2009-01-20, 8:56 pm

Czekam na jakąś relację. Podobno bronił Jawa i początek miał znakomity (karnego też obronił) Co do meczu to fajnie, że powalczyli, szczególnie patrząc na skład (ledwo 3 piątki sklecone)
innu

Postprzez damian_2006 2009-01-20, 9:20 pm

Darixu napisał(a)::brawo: :brawo: :brawo: TEDDY DZIEKUJEMY :brawo: :brawo: :brawo: CAŁĘ ZAGŁEBIE DZIĘKUJEMY,CO ZA EMOCJE Chłopaki wracamy do gry,po honor po zwyciestwo,po pamięć po wszeczasyy:)(ale mnie wzięło) dawać ten pomnik hehe

Mozna by zrobic cos na wzor Nhl i wywiesic koszulki naszych bylych gwiazd pod sufite czy w innym miejscu ;-)
No to teraz sie przelamalismy i nie oddajemy 4 miejsca w PO z Naprzodem i moze byc nawet jak rok temu (0czywiscie tylko mecze z Naprzodem :D) a pozniej Craxe lejemy 8) A w finale to juz buleczka z maselkiem :lol:
damian_2006

Postprzez innu 2009-01-20, 9:22 pm

Janów juz mamy teraz na miszcza czekamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 (ironia)
innu

Postprzez andre 2009-01-20, 9:34 pm

No i fajnie - ale czy nie lepiej jednak z 6 miejsca z coraz słabszą (jak na razie) Stocznią zagrać ?
Ale brawo za walkę do końca, panowie :brawo:
andre

Postprzez Darian 2009-01-20, 10:09 pm

innu napisał(a):Czekam na jakąś relację. Podobno bronił Jawa i początek miał znakomity (karnego też obronił) Co do meczu to fajnie, że powalczyli, szczególnie patrząc na skład (ledwo 3 piątki sklecone)

Nie to żebym sie czepiał ale obronił 3 karne.

Wszyscy zachwycają się Teddym i dobrze czynią. :)

Niemniej duże plusy dla Ślusara, Gabriela Da Costy i Marcina Kozłowskiego.
Szczególne ukłony właśnie w kierunku Marcina Kozłowskiego który pokazał jaki klub się liczy całując herb Zagłebia po strzelonej bramce i ciekawe gesty w kierunku publiki gospodarzy :twisted: pokazujące co o nich myśli. Brawo Marcin!!! Dobry mecz i piękny gest. :brawo:

Generalnie dwie pierwsze bramki to prezenty naszej obrony którzy odnotowali tym samym piękne asysty odgrywając rywalom krążek. :kiepsko:
Jawa bronił przyzwoicie ale wcale nie rewelacyjnie. Dużo szczęścia miał przy niektórych interwencjach. Karne to juz inna bajka - był bardzo pewny i opanowany, Miał rozszyfrowaną każdy manewr zawodników Janowa.
Piękny był widok jak grając w osłabieniu przez 5 minut Zagłębie utrzymywało się przy krążku ośmieszając janowian którzy bezradni próbowali założyć zamek. W przeciagu tych 5 minut moze z góra 2 razy założyli zamek, Ale bramka Ślusara dobiła gospodarzy, w szczególności gdy krążek wpadł miedzy parkanami filara drużyny Naprzodu jakim jest niewątpliwie Michał Elżbieeciak, przynajmniej był do momentu kiedy nie puścił strzału Ślusarczyka.
Wydaje mi się też że gospodarze siadli kondycyjnie co było napewno spowodowane wyjazdem do Gdańska.

Ważne że nasi gracze nie poddali sie pomimo niekorzystnego wyniku. Walkę podjął nie tylko Teddy ale cały zespół.

Tobiasz miał okazję dokończyć niedokończoną sprawę z Sosnowca z Zatko i pojedynek był naprawdę pasjonaujący :niezle: . A że Teddy się ostatnio rozsmakował się w bójkach to też nie był dłużny i rzucił się na jednego z janowian. Ogólnie trochę się zakłotłowało i w pewnym momencie nawet Kucyk włączył sie do tej "dyskusji".

Po meczu nasuwa mi się pewien wniosek - mamy problem z defensywą i nie wiem czy byłoby rozsądniej zakontraktować jakiegoś solidnego obrońcę. Niestety chyba jednak znaleźć takiego obrońce jest rzeczą praktycznie niemożliwą. :-(

Brak Jarosa i Marcińczaka to było dzisiaj wzmocnienie naszej drużyny. Chłopaki pokazali lwi pazur co z Jarosem i Marcińczakiem byłoby trudne ;-)
Darian

Postprzez innu 2009-01-20, 10:26 pm

Napisałem o jednym obronionym, bo na interii w relacji było napisane:
Gallo - nie trafił
Lauko - nie trafił
Jóźwik - broni Jaworski
i tak to zinterpretowałem, jeśli obronił wszystkie 3 to jeszcze lepiej, może na dobre się odblokuje :brawo:
innu

Postprzez damian_2006 2009-01-20, 10:31 pm

Darian napisał(a):Po meczu nasuwa mi się pewien wniosek - mamy problem z defensywą i nie wiem czy byłoby rozsądniej zakontraktować jakiegoś solidnego obrońcę. Niestety chyba jednak znaleźć takiego obrońce jest rzeczą praktycznie niemożliwą.

Robert Najdek najprawdopodobniej bedzie naszym graczem takze to moze byc pozadny defensor
damian_2006

Postprzez Bartos 2009-01-20, 10:37 pm

Darian napisał(a):
innu napisał(a):Brak Jarosa i Marcińczaka to było dzisiaj wzmocnienie naszej drużyny. Chłopaki pokazali lwi pazur co z Jarosem i Marcińczakiem byłoby trudne ;-)

niestety to przykre ale patrząc na wynik i składy od razu pomyślałem o tym samym :)
Bartos

Postprzez lysyjonow 2009-01-20, 10:51 pm

Darian napisał(a):
innu napisał(a):Czekam na jakąś relację. Podobno bronił Jawa i początek miał znakomity (karnego też obronił) Co do meczu to fajnie, że powalczyli, szczególnie patrząc na skład (ledwo 3 piątki sklecone)

Nie to żebym sie czepiał ale obronił 3 karne.

Wszyscy zachwycają się Teddym i dobrze czynią. :)

Niemniej duże plusy dla Ślusara, Gabriela Da Costy i Marcina Kozłowskiego.
Szczególne ukłony właśnie w kierunku Marcina Kozłowskiego który pokazał jaki klub się liczy całując herb Zagłebia po strzelonej bramce i ciekawe gesty w kierunku publiki gospodarzy :twisted: pokazujące co o nich myśli. Brawo Marcin!!! Dobry mecz i piękny gest. :brawo:

Generalnie dwie pierwsze bramki to prezenty naszej obrony którzy odnotowali tym samym piękne asysty odgrywając rywalom krążek. :kiepsko:
Jawa bronił przyzwoicie ale wcale nie rewelacyjnie. Dużo szczęścia miał przy niektórych interwencjach. Karne to juz inna bajka - był bardzo pewny i opanowany, Miał rozszyfrowaną każdy manewr zawodników Janowa.
Piękny był widok jak grając w osłabieniu przez 5 minut Zagłębie utrzymywało się przy krążku ośmieszając janowian którzy bezradni próbowali założyć zamek. W przeciagu tych 5 minut moze z góra 2 razy założyli zamek, Ale bramka Ślusara dobiła gospodarzy, w szczególności gdy krążek wpadł miedzy parkanami filara drużyny Naprzodu jakim jest niewątpliwie Michał Elżbieeciak, przynajmniej był do momentu kiedy nie puścił strzału Ślusarczyka.
Wydaje mi się też że gospodarze siadli kondycyjnie co było napewno spowodowane wyjazdem do Gdańska.

Ważne że nasi gracze nie poddali sie pomimo niekorzystnego wyniku. Walkę podjął nie tylko Teddy ale cały zespół.

Tobiasz miał okazję dokończyć niedokończoną sprawę z Sosnowca z Zatko i pojedynek był naprawdę pasjonaujący :niezle: . A że Teddy się ostatnio rozsmakował się w bójkach to też nie był dłużny i rzucił się na jednego z janowian. Ogólnie trochę się zakłotłowało i w pewnym momencie nawet Kucyk włączył sie do tej "dyskusji".

Po meczu nasuwa mi się pewien wniosek - mamy problem z defensywą i nie wiem czy byłoby rozsądniej zakontraktować jakiegoś solidnego obrońcę. Niestety chyba jednak znaleźć takiego obrońce jest rzeczą praktycznie niemożliwą. :-(

Brak Jarosa i Marcińczaka to było dzisiaj wzmocnienie naszej drużyny. Chłopaki pokazali lwi pazur co z Jarosem i Marcińczakiem byłoby trudne ;-)
to teraz jeszcze napisz jak Bernat i Da Costa wyglądali po tych pojedynkach ?,ale tak objektywnie!!
lysyjonow

Postprzez innu 2009-01-20, 11:00 pm

Ja widziałem tylko relacje w TV, ale moge Ci obiektywnie powiedzieć.

Teddy jechał przez całą długość lodowiska z ręką przy uchu cały roześmiany, w tym samym czasie Bernat cały w skowronkach walił kijem o bande wraz z kolegami ciesząc się z wygranego meczu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
innu

Postprzez Darixu 2009-01-20, 11:13 pm

młody wiekiem..wielki duchem..z całym sercem z naszym klubem..Jedni mówią:"jak Bóg da to nie strzeli" a My mówimy:"To Teddy,i jak strzeli to jest Bogiem... :brawo: :brawo: TdC :brawo: :brawo:
......sercem z Zagłębiem.........
Darixu

Postprzez Snow Patrol 2009-01-20, 11:48 pm

damian_2006 napisał(a): Robert Najdek najprawdopodobniej bedzie naszym graczem takze to moze byc pozadny defensor

Najdek jest napastnikiem.
Snow Patrol

Postprzez kierat 2009-01-21, 7:37 am

Widziałem relacje z meczu w tv i mogę powiedzieć że dwie pierwsze bramy Kuc zapierdzielił. Przy pierwszej źle wybił gumę z tercji a przy drugiej była chyba patelnia dla gracza z Janowa. Lejemeny z Marcińczaka a tu Jarek taki numer. No ale b dobrze że wygrali.
kierat

Postprzez bolo73 2009-01-21, 8:16 am

Niemożliwe aby zakontraktować dobrego obrońcę?A Cracovia zaklepała Skovronak czy jak mu tam,który grał w ekstralidze Słowackiej w Żylinie (inną sprawą jest to, że dopiero się okaże czy on będzie wzmocnieniem i czy jest to solidny zawodnik ale to nas mało interesi).Szkoda,że nie ma wśród naszych grajków Holika i Luki bo to byli naprawdę bardzo solidni stranieri.A swoją drogą na 3 kolejki przed play-off wciąż nie wiadomo z kim będziemy grali.Jak sądzicie,kto byłby najlepszy dla nas.No bo tak...Tychy się pozbierały i dodatkowo wielkim atutem dla nich jest możliwość grania po roku czasu przed własną widownią.Stocznia teraz słabiej się prezentuje i przegrywa wszystko jak leci ale z nami wygrała i dodatkowo jeżeli trafimy na nich to już dzisiaj wiadomo,że rozpoczniemy w Gdańsku (daleki wyjazd).Mnie najbardziej pasuje Janów bo z nimi gra nam się dobrze ale ciężko będzie tak ułożyć tabelę żeby zagrać z nimi.Ważne abyśmy wygrali z Góralami a mecz pomiędzy Tychami i Janowem w piątek wiele wyjaśni.
bolo73

Postprzez kapabella 2009-01-21, 8:18 am

http://www.hokej.sport24.pl/news/show/8 ... naprzodem/ na dole linki do bramek , smacznego :)
kapabella

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej