Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy!

Postprzez August 2009-01-13, 10:46 pm

Dariusz Kozubek rozpoczął w środę treningi z Koroną. 33-letni wychowanek kieleckiego klubu rozwiązał kontrakt z Pelikanem Łowicz i jest już wolnym zawodnikiem.
- Serce mnie boli, gdy przejeżdżam obok tego stadionu, widzę trenujących chłopaków i wiem, że nie mogę być z nimi. Oddałbym wszystko, żeby wrócić do Korony, znowu zagrać dla tych kibiców - mówił, gdy w czwartek zza linii bocznej musiał przyglądać się pierwszemu treningowi kielczan. Nie mógł z nimi ćwiczyć, bo wciąż miał nieuregulowaną sprawę kontraktu w Łowiczu. - Chodziło o pieniądze, z którymi mi zalegali. Nie chciałem przez rozpoczynanie treningów w Kielcach dawać im argumentu, żebym mógł ich nie odzyskać. Choć i tak poszedłem tamtejszym działaczom na rękę, bo z grudniowej pensji zrezygnowałem - opowiada. Z Pelikanem rozstał się oficjalnie na początku tygodnia, a już w środę przed południem zameldował się w hali przy ul. Bocznej na pierwszych zajęciach. Teraz ma kilka dni na udowodnienie swej przydatności. - To podobna sytuacja jak z Kamilem Kuzerą. Wszystko w nogach Darka. Jeśli udowodni, że zasługuje na podpisanie kontraktu, to być może wzmocni nas na wiosnę - mówi Włodzimierz Gąsior. O podobną szansę prosił w Kielcach również Grzegorz Piechna. Jednak jemu po krótkiej rozmowie z trenerem i wiceprezesem Jarosławem Niebudkiem podziękowano.
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35259, ... ronie.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2009-01-14, 8:29 am

Dzisiaj urodziny Zubana
August

Postprzez August 2009-01-14, 11:49 am

Rafał Franke, który rozwiązał kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec, może trafić do Polonii Łaziska Górne.

Dla 25-letniego bramkarza byłby to powrót do klubu z Łazisk Górnych.

http://sportslaski.pl/Franke-moze-wocic ... ,info.html
August

Postprzez iwo.j 2009-01-14, 7:00 pm

fajnie by bylo
iwo.j

Postprzez Frodo_1906dg 2009-01-15, 5:48 am

ja nie mogę sprzedadzą starych zawodników a wezmą wszystkich z Gawina . zobaczycie
Frodo_1906dg

Postprzez CZAN73 2009-01-15, 8:50 pm

niepotrzebni muszą odejść na wiosne trzeba gryz trawe walczyć do upadłego nie zawsze dziadzia dał by rade :lol:
choć kilka meczu mu wyszło mimo wszystko pozdrawiam
CZAN73

Postprzez Raul75 2009-01-15, 10:10 pm

ciąg dalszy perypetii Marcina Folca
źródło: Przegląd Sportowy | 2009.01.15 16:31

Działacze Piasta Gliwice rozważają możliwość rozwiązania kontraktu z Marcinem Folcem - poinformował w czwartek "Przegląd Sportowy".

27-letni napastnik zdobył w rundzie jesiennej zaledwie jedną bramkę, a terwz jest niezdolny do gry. Kontuzja kolana jakiej nabawił się 26 listopada w wyjazdowym meczu ze Śląskiem Wrocław, uniemożliwia mu jakiekolwiek treningi. Codziennie przechodzi żmudną rehabilitację

- Jestem kłębkiem nerwów, rekonwalscencja trwa już ponad miesiąc, a efektów nie widać. Najgorsze, że rozpoczął się właśnie okres przygotowawczy - martwił się niedawno Folc.

Odejście piłkarza będzie uzależnione od tego, jak w testach wypadnie Marcin Pontus z Odry Opole. Jeśli obleje on sprawdzian, to Folc będzie miał szansę zostać w klubie.
Raul75

Postprzez August 2009-01-15, 10:13 pm

Raul75 napisał(a):ciąg dalszy perypetii Marcina Folca
źródło: Przegląd Sportowy | 2009.01.15 16:31

Działacze Piasta Gliwice rozważają możliwość rozwiązania kontraktu z Marcinem Folcem - poinformował w czwartek "Przegląd Sportowy".

27-letni napastnik zdobył w rundzie jesiennej zaledwie jedną bramkę, a terwz jest niezdolny do gry. Kontuzja kolana jakiej nabawił się 26 listopada w wyjazdowym meczu ze Śląskiem Wrocław, uniemożliwia mu jakiekolwiek treningi. Codziennie przechodzi żmudną rehabilitację

- Jestem kłębkiem nerwów, rekonwalscencja trwa już ponad miesiąc, a efektów nie widać. Najgorsze, że rozpoczął się właśnie okres przygotowawczy - martwił się niedawno Folc.

Odejście piłkarza będzie uzależnione od tego, jak w testach wypadnie Marcin Pontus z Odry Opole. Jeśli obleje on sprawdzian, to Folc będzie miał szansę zostać w klubie.

Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Przecież rok temu nawiązało się tak wielkie uczucie między Piastem a Folcem. Warto było tak kłamać Panie Marcinie ?
August

Postprzez August 2009-01-16, 8:45 am

Ponieważ mój wątek dotyczący byłych działaczy nie wiedzieć czemu został skasowany, w tym miejscu zadam jeszcze raz pytanie, a mianowicie co się dzieje z Andrzejem Adamczykiem, byłym działaczem naszego klubu, będącego częścią słynnego BAT-A (Baczyński, Adamczyk, Tochel) ? Od czasu kiedy wraz z Panem Leszkiem został zwolniony po spadku z 2 ligi i słuch o nim zaginął. Myślałem, że wraz z Baczyńskim w 2007 r. wróci rownież i Adamczyk, ale nic takiego się nie stało. Ma ktoś informacje na ten temat ?
August

Postprzez Sachi 2009-01-19, 8:59 pm

http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2 ... d3d3162f1a

Na dosyć egzotyczny transfer zdecydował się Tomasz Stolpa, który od kilku lat gra poza granicami naszego kraju. Polski napastnik teraz będzie kontynuował swoją karierę w Azerbejdżanie - w klubie FK Kabala.(...)
Sachi

Postprzez django 2009-01-19, 9:54 pm

Artur Błażejewski został zawodnikiem Nielby Wągrowiec. To nam się ligowa konkurencja "wzmacnia" :lol:
django

Postprzez emdżej 2009-01-20, 5:59 pm

http://www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=40527

Chińskie literki. Imię ukochanej. Ulubiony numer. Tatuaże piłkarzy rzadko mają głębsze przesłanie. Patryk Małecki poszedł w inną stronę
Autor: Michał Nowak

Piłkarz Wisły kazał wytatuować sobie na przedramieniu portret Jana Pawła II.

– Papież to dla mnie ktoś bardzo ważny. Wpadłem na pomysł takiego tatuażu i jestem z niego bardzo dumny. Teraz czuję, że Papież w jakiś sposób cały czas nade mną czuwa – mówi „Mały”.

Tatuaż na ramieniu Małeckiego spodobał się szkoleniowcowi Białej Gwiazdy Maciejowi Skorży (37 l.). – Trenerowi spodobało się chyba to, że wybrałem taki poważny rysunek – mówi z uśmiechem Patryki.

Ale to dzięki piłkarskim umiejętnościom, a nie oryginalnemu tatuażowi, Małecki przebojem wdarł się do podstawowego składu mistrzów Polski. W tym roku jego aspiracje sięgają jeszcze wyżej, bo „Mały” chce zasłużyć na powołanie do reprezentacji Polski.

Obrazek
emdżej

Postprzez jls 2009-01-20, 6:00 pm

20 stycznia 2009, 17:33:32 - MichalMKS
Kłoda nie przejdzie do Zagłębia Lubin
Arkadiusz Kłoda nie zagra w Zagłębiu Lubin. Na drodze - wydawało się - przesądzonego już transferu zawodnika Zagłębia Sosnowiec stanęło weto rady nadzorczej pierwszoligowego klubu.

Aż do dzisiaj piłkarskie środowisko było przekonane, że Kłoda trafi do czołowego klubu I ligi. Sam zawodnik w ubiegłym tygodniu pomyślnie przeszedł badania w Lubinie i miał podpisać 2,5-letni kontrakt. Podpisu jednak nie złoży. Na przeszkodzie stanęło weto rady nadzorczej Zagłębia Lubin.

Trudno powiedzieć, czy w tej sytuacji wróci temat gry Kłody w Odrze Wodzisław. Przedstawiciel ekstraklasy był nim mocno zainteresowany. Gracz sosnowiczan pokazał się nawet w jednym ze sparingów Odry.

źródło: SportSlaski.pl
http://www2.90minut.pl/news/83/news836358.html
jls

Postprzez OLiver 2009-01-21, 11:44 am

Tak troche na wesolo.Dzis w Esce Rock w programie Poranny WF Wojewodzki i Figurski wysmiewali sie z Patryka Małeckiego i jego nowego tatuazu na ramieniu z wizerunkiem Papieza Benedykta,:))
OLiver

Postprzez Waluś 2009-01-21, 9:00 pm

Kmiecik w Stalowej Woli

Były zawodnik Wisły Kraków Grzegorz Kmiecik to pierwszy nabytek Stali Stalowa Wola w zimowym okienku transferowym. Wysoki, bo mierzący 192 cm wzrostu napastnik związał się z jedynym podkarpackim pierwszoligowcem kontraktem obowiązującym do 30 czerwca bieżącego roku.

Grzegorz Kmiecik urodził się 17 kwietnia 1984 roku w Krakowie. Jest wychowankiem Wisły Kraków i to właśnie z Wisłą osiągnął największy w karierze sukces - mistrzostwo Polski w sezonie 2007/2008. Jego "cegiełką" do tego tytułu był występ w wiosennym meczu ligowym przeciwko Koronie Kielce. Zastąpił w nim w 78. minucie reprezentanta Polski Wojciecha Łobodzińskiego.

W ekstraklasie Kmiecik zadebiutował 31 lipca 2004 roku w barwach GKS-u Katowice w spotkaniu przeciwko Lechowi Poznań. W najwyższej klasie rozgrywkowej rozegrał 70 meczów strzelając łącznie 12 bramek. W rundzie jesiennej ani razu nie wystąpił w pierwszej drużynie Wisły, zaś w rozgrywkach Młodej Ekstraklasy strzelił jedną bramkę (spotkanie z Polonią Warszawa, wygrane przez Wisłę 3-0). Zdobył także jedynego gola dla Wiślaków w spotkaniu o Superpuchar Polski przeciwko Legii Warszawa (wygrana Legii 2-1). Kontrakt ze swoim macierzystym klubem rozwiązał 8 stycznia 2009 roku.

źródło: 90minut.pl
Waluś
kumaty

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna