Zagłębie - Stocznia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie - Stocznia

Postprzez slawek_71 2008-12-21, 6:52 pm

Gol dla Stoczni! 2:1 Furo - Urbanowicz (49.27) :-(

54. minuta w Gdańsku: Zagłębie nie kapituluje. Dobre tempo meczu.

Końcowe minuty w Gdańsku: Zagłębie szturmuje bramkę Odrobnego. Czy uda im się pokonać "Wiedźmina"?

KH Zagłębie Sosnowiec 56:30 2min - Podlipni Zbigniew (Atak ciałem - natarcie) :-(

20 sekund przed końcem Zagłębie wycofało bramkarza, ale ten manewr nie przyniósł efektów.

Koniec w Gdańsku. Stocznia pokonała Zagłębie 2:1. :twisted: :twisted:
slawek_71

Postprzez _darthvader 2008-12-21, 7:14 pm

Szkoda tej porażki, ale powiedzmy sobie jasno - walczymy o 4 miejsce przed PO i na nic więcej raczej nie możemy liczyć.
Oby we wtorek nie dostali w dupe z Janowem. Niestety będzie to ciężki mecz.
W drugiej rundzie muszą się skupić na meczach właśnie z Janowem i pewnie z Tychami, aby to 4 miejsce obronić, a potem próbować szczęścia w PO.
_darthvader

Postprzez slawek_71 2008-12-21, 7:18 pm

Tak.Szczegolnie ze Naprzod dzisiaj pojechal z Podhalem 6-1 i napewno ich to zwyciestwo bardzo podbudowalo.
slawek_71

Postprzez Darian 2008-12-21, 7:30 pm

No to się zrobiło tak średnio.2 porażki z rzędu i Naprzód ma nas na wyciągnięcie dłoni. Naprawdę teraz widać że brakuje nam punktów z meczów wyjazdowych.Podejrzewam że jesteśmy nisko w tabeli jeżeli chodzi o same mecze wyjazdowe.

I mam pytanie: kiedy jest ten mecz z Naprzodem tzn. czy mecz odbędzie sie we wtorek zgodnie z terminarzem?

Wiem że była przekładana kolejka z 2 stycznia pewnie ze względu na "abstynencję" hokeistów. :lol:
Ale nie wiem co z kolejkÄ… z 23 grudnia?
Darian

Postprzez Schabu 2008-12-21, 7:32 pm

Wygląda na to,że dryfujemy do formy za trenera Zavadli.
I wygląda na to,że trener był w porządku,tylko te patałachy nadają się na zmiane.
Chłopa wywalilia,a był nie winny
Schabu

Postprzez Uruk 2008-12-21, 7:36 pm

Przegrywamy regularnie z drużynami z czołówki tabeli i to zarówno na wyjeździe jak i u siebie.
Martwi mnie to.
Uruk

Postprzez Przemek26 2008-12-21, 9:57 pm

Darian napisał(a):No to się zrobiło tak średnio.2 porażki z rzędu i Naprzód ma nas na wyciągnięcie dłoni. Naprawdę teraz widać że brakuje nam punktów z meczów wyjazdowych.Podejrzewam że jesteśmy nisko w tabeli jeżeli chodzi o same mecze wyjazdowe.

I mam pytanie: kiedy jest ten mecz z Naprzodem tzn. czy mecz odbędzie sie we wtorek zgodnie z terminarzem?

Wiem że była przekładana kolejka z 2 stycznia pewnie ze względu na "abstynencję" hokeistów. :lol:
Ale nie wiem co z kolejkÄ… z 23 grudnia?

Mecz z Janowem normalnie

Czyli jest to co myslałem. Nie ma najmniejszej różnicy między grą za Zavadila na teraz tego czecha.

Przed tym meczem napisałem że w meczu ze Stocznia i Janowem to min. i max. 6 PKT.

Jest tragicznie. Stocznia po podrózy w góry i spowrotem Nas ogrywa. U nas bez zmian, chaos, kary chaos i tak w kółko

Obawiam sie że we wtorek w plecy bądź fuksiarkie 3 pkt które zamydlą tylko oczy.

Czas na wstrząs ale prawdziwy wstrząs a nie tyrpnięcie w postaci zmiany trenera

Kilka osób komentując moje posty napisało , że Przegrywamy źle wygrywamy tez mi sie nie podoba.
I co.

Nie sztuka jest wygrać z sanokiem czy PB szczególnie po ostatniej rundzie. Potem niestety zamydlenie oczów wygrana z Cracovią i prawda wyszła już w meczu z NT.
Gdyby nie ostanie minuty sekundy w III tercji była by kicha bo NT jechali z nami jak chcieli.
jestźle i sądze że się to nie zmieni. I nie zobaczymy medalu choć do tego jeszcze trochę czasu zostało.
Przemek26

Postprzez andre 2008-12-21, 10:21 pm

Że się przegrywa ze Stocznią na wyjeździe to nic - zdarza się. Ale że się przegrywa grając na 4 pełne piątki z drużyną która właśnie wróciła z NT, grała na 3 piątki (w tym 3 piątka to Hurtaj grający z kontuzją + 4 obrońców...) i bez Vitka i Skuthana to już jest niehalo. Co dała Zagłębiu zmiana trenera ?
andre

Postprzez bolo73 2008-12-22, 8:45 am

Na razie zmiana nic nie dała a czy za kilka tygodni zmienimy zdanie to się okaże.Mają możliwość wykonania jeszcze jednego poważnego manewru i to będzie mniemam kluczem do odpowiedzi na pytanie czy cosik ugramy w tym sezonie.Są dwa wakaty (nie wiem jak wygląda na chwilę obecną sytuacja z Lezo) na obcokrajowców i jeżeli uda się zakontraktować kogoś pokroju Luki czy Holika z zeszłego sezonu lub Opatowskiego ,Antonovica czy też nawet Kohuta z obecnego to wierzę że jeszcze nie wszystko stracone.Oczywiście optowałbym za solidnym obrońcą,który potrafi bronić,rozegrać,dograć i uderzyć mocno i celnie,takim,który myśli na lodzie.Na chwilę obecną potraciliśmy mnóstwo głupich punktów głównie na wyjazdach ale nie tylko.Przegraliśmy dwa razy wyjazd ze Stocznią!I nic w tym nie byłoby dziwnego gdyby nie fakt,że Stocznia grała w tych dwóch spotkaniach poważnie osłabiona!Przegrywamy w Toruniu i Jastrzębiu pomimo tego,że prowadzimy 4-2.Wszystkie mecze po dogrywkach umoczone!Pozostaje nam na chwilę obecną walka o 4 lokatę a gdyby nie to co nadmieniłem wyżej to spokojnie można byłoby przymierzać sie do startu do play-off z pozycji lidera.
bolo73

Postprzez _darthvader 2008-12-22, 12:59 pm

Zejdźmy wszyscy na ziemię.... niestety :(
Ze Stocznią 3 porażki, z Craxą 3 porażki, z NT 3 porażki, z Janowem na razie 2.
Ludzie !!!!! Z kim my wygrywamy ?
Z PB, Sanokiem, Toruniem czyli kandydatami do spadku.
Jak jeszcze Tychy dojdÄ… do formy to nawet z nimi dostaniemy - to jest tragizm.
Skład lepszy niż w zeszłym roku ale gra niestety gorsza. Mnóstwo frajersko przegranych meczów - drużyna która walczy o medal nie może sobie na to pozwolić.
Aha zapomniałem... my chyba już o niego nie walczymy.... :twisted:
_darthvader

Postprzez ACE 2008-12-22, 4:29 pm

_darthvader masz rację co do porażek, ale zobacz kto bronił w naszej bramce. Niestety Dzwonek i Kubalski są słabi, natomiast Jawa jest po dłuższej przerwie i nie jest w pełni formy. Miejmy więc nadzieję, że będzie tylko lepiej.
ACE

Postprzez Uruk 2008-12-22, 5:56 pm

Trudno nie zgodzić się z tymi wszystkimi opiniami. Poczekajmy jednak do wznowienia rozgrywek po świątecznej przerwie. Nowy trener będzie miał okazję coś więcej zrobić z tą drużyną i wtedy dopiero zobaczymy co jest wart.
Uruk

Postprzez _darthvader 2008-12-22, 9:16 pm

ACE napisał(a):_darthvader masz rację co do porażek, ale zobacz kto bronił w naszej bramce. Niestety Dzwonek i Kubalski są słabi, natomiast Jawa jest po dłuższej przerwie i nie jest w pełni formy. Miejmy więc nadzieję, że będzie tylko lepiej.

Wszystko OK, tylko to, że bronił Dzwonek czy Kubalski nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem.
Drużyna mierząca w medal nie może opierać się tylko na jednym dobrym bramkarzu, a potem dłuuuuuuuuuuuuuugo nic....
_darthvader

Postprzez kret75 2009-01-13, 10:57 am

Przedsprzedaż biletów na mecz ze Stoczniowcem
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/

Od dzisiaj w SKlepie Kibica można nabywać bilety na piątkowy mecz ze Stoczniowcem. Zachęcamy do wcześniejszego zakupu wejściówek.

Stocznia pewnie przyjedzie z naszym pupilkiem :twisted: Po takiej reklamie hokeja "Zimowy" może się w końcu zapełni ;-)
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez koszki 2009-01-13, 11:52 am

Nie wiadomo czy idol znowu w czwartek przed meczem kontuzji nie złapie :lol: :lol: :lol:
koszki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników