Janów - Zagłębie

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez latino 2008-10-21, 8:50 pm

Dzisiaj Zagłębie zagrało nieźle. Brakowało trochę precyzji w podaniach i czasami zimnej krwi, żeby dokończyć akcję. Wynik 5-1 jak najbardziej zasłużony. Szkoda było tego karnego, tak niewiele brakło ;).
latino

Postprzez kret75 2008-10-21, 9:10 pm

Zagłębie ma 37 punktów i po tej kolejce odskoczyliśmy od Podhala i Janowa po 30 punktów a doganiamy Stocznie 44 punkty. A nastepny (24-10-08 piatek) Sanok króry dzisiaj dostał od Tych 8-1
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez MrCricket 2008-10-21, 9:19 pm

Mecz nie był taki zły (oprócz 1 tercji), nie zapominajmy że to polska liga hokeja. Wynik nie odzwierciedla tego co działo się na lodzie, ale mimo wszystko wygrana zasłużona. Miałem wrażenie ( moze złudzenie ?), że sędziowie bardziej nas faworyzuja, być może taki malutki rewanż za poprzednie skandaliczne sędziowanie w Janowie. Przyjrzałem się szczegolnie grze G. Da Costy i rzeczywiście to jest słabe ogniwo Zagłębia, co prawda chłopak stara się i walczy ambitnie, ale jego umiejętności nie są wystarczające dla drużyny mającej ambicje medalowe. Acha i pochwały dla Dzwonka bo chłopak wyłapał kilka trudnych krązkow i miejmy nadzieję, że dalej będzie robił postepy.
MrCricket

Postprzez Uruk 2008-10-21, 9:27 pm

Niezły mecz w wykonaniu naszej drużyny, szczególnie druga tercja. Aż dziw bierze patrząc na obie drużyny, że mogliśmy przegrać w Janowie.
Chociaż patrząc na tabelę i miejsce janowian można było się spodziewać, że postawią nam cięższe warunki. III tercja to już zabawa w kotka i myszkę.
Brawa dla Tomka Dzwonka i Teddego, znowu wspaniała akcja zakończona pięknym golem.
Martwi strata Lezo ( kontuzja pachwiny ), ale w piątek zagra już Opatovsky.
Prawdopodobnie jeszcze jeden transfer w tym tygodniu :)
Uruk

Postprzez Alczan 2008-10-21, 9:28 pm

dzisiaj niestety nie mogłem być na meczu ze względu na siatkówkę , alee .. Widzę , że Zagłębie wcale nie było stroną przeważającą , a i tak wygrali :P .
Alczan

Postprzez kret75 2008-10-21, 9:39 pm

Alczan napisał(a):dzisiaj niestety nie mogłem być na meczu ze względu na siatkówkę , alee .. Widzę , że Zagłębie wcale nie było stroną przeważającą , a i tak wygrali :P .

To jak nie byłeś to nie pisz, a tym bardziej że widzisz ;)

[ Dodano: 2008-10-21, 11:34 pm ]
Uruk napisał(a):Prawdopodobnie jeszcze jeden transfer w tym tygodniu :)

czyżby; http://hokej.net/news.php?id=7678&wys_l ... komentarze
Na temat nieobecności Sławomira Krzaka trener nie chciał się wypowiadać, a dyrektor klubu Karol Pawlik stwierdził tylko: - na razie pozostawię to bez komentarza.

Wiemy więc tylko, że napastnika tyszan zabrakło na porannym rozjeździe i nie dał żadnego sygnału dlaczego nie pojawił się na meczu. Może był chory...
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez kierat 2008-10-22, 7:04 am

Pierwsza tercja spanie , może za wyjątkiem Kozłowskich. W drugiej przyspieszenie i na efekty nie trzeba było długo czekać.
Mnie ciekawi ten Kohut. Chłop cały mecz nic nie gra, w ogóle go nie widać w meczu. Ma jedną okazję strzelecką, ładuje i bramka. Widziałem na rozgrzewce, mało która guma nie wpada do bramki.Oby tak dalej.
kierat

Postprzez bartek27 2008-10-22, 8:08 am

TY KRET75 NASTEPNY MECZ Z TORUNIEM A NIE Z SANOKIEM OBUDZ SIE!
bartek27

Postprzez innu 2008-10-22, 8:39 am

No Kohut to typowy snajper. Nie jest tak dobry technicznie jak reszta słowaków nie przekiwa kilku graczy, ale strzał ma piekielnie groźny (mocny i bardzo celny) Próbuje strzelać w zasadzie z każdej pozycji i zawsze jest to ciekawy strzał a nie jakieś głaskanie czy walenie prosto w bramkarza. Tego nam brakowało w zasadzie od kontuzji Jarosa, bo czasem mieliśmy optyczną przewagę, a nie miał kto strzelić groźnie.
innu

Postprzez sportowiec 2008-10-22, 9:45 am

MrCricket napisał(a):Mecz nie był taki zły (oprócz 1 tercji), nie zapominajmy że to polska liga hokeja. Wynik nie odzwierciedla tego co działo się na lodzie, ale mimo wszystko wygrana zasłużona. Miałem wrażenie ( moze złudzenie ?), że sędziowie bardziej nas faworyzuja, być może taki malutki rewanż za poprzednie skandaliczne sędziowanie w Janowie. Przyjrzałem się szczegolnie grze G. Da Costy i rzeczywiście to jest słabe ogniwo Zagłębia, co prawda chłopak stara się i walczy ambitnie, ale jego umiejętności nie są wystarczające dla drużyny mającej ambicje medalowe. Acha i pochwały dla Dzwonka bo chłopak wyłapał kilka trudnych krązkow i miejmy nadzieję, że dalej będzie robił postepy.

kolego nie obrazaj chlopaka, ty kiedys grales w hokeja?!!! jesli jestes tak swietnie z orietowany , to zloz podanie na zatrudnienie w kulubie na drugiego trenera.....
sportowiec

Postprzez Bartos 2008-10-22, 9:46 am

kierat napisał(a):Mnie ciekawi ten Kohut. Chłop cały mecz nic nie gra, w ogóle go nie widać w meczu. Ma jedną okazję strzelecką, ładuje i bramka. Widziałem na rozgrzewce, mało która guma nie wpada do bramki.Oby tak dalej.

Kohut to odwrotność Oravca :)

Oravec gra bardzo ładnie, jest bardzo szybki, ma b. dobra technikę tylko nic konkretnego z tego nie ma
a Kohut w prawie każdym meczu ma bramki i asysty
do tego przy Kohucie obudził się Lezo, który w I rundzie w ogóle nie istniał.

czy ma ktoś może zestawienia ilości meczy i punktacji kanadyjskiej oraz osobno bramek i asyst - każdego zawodnika Zagłębia?
albo gdzie w necie można zobaczyć taką statystykę?
Bartos

Postprzez sportowiec 2008-10-22, 9:53 am

innu napisał(a):No Kohut to typowy snajper. Nie jest tak dobry technicznie jak reszta słowaków nie przekiwa kilku graczy, ale strzał ma piekielnie groźny (mocny i bardzo celny) Próbuje strzelać w zasadzie z każdej pozycji i zawsze jest to ciekawy strzał a nie jakieś głaskanie czy walenie prosto w bramkarza. Tego nam brakowało w zasadzie od kontuzji Jarosa, bo czasem mieliśmy optyczną przewagę, a nie miał kto strzelić groźnie.

Kohut super oportunista , potrafi sie dostosowac do kazdej akcji i przedewszystkim wykorzystac i zkonkretyzowac akcje na bramke, gratulacje , super oby tak dalej . Kazda druzyna potrzebuje takiego zawodnika!!!! I Zaglabie ma !!!!
sportowiec

Postprzez kibicnn 2008-10-22, 10:06 am

sportowiec napisał(a):
MrCricket napisał(a):Mecz nie był taki zły (oprócz 1 tercji), nie zapominajmy że to polska liga hokeja. Wynik nie odzwierciedla tego co działo się na lodzie, ale mimo wszystko wygrana zasłużona. Miałem wrażenie ( moze złudzenie ?), że sędziowie bardziej nas faworyzuja, być może taki malutki rewanż za poprzednie skandaliczne sędziowanie w Janowie. Przyjrzałem się szczegolnie grze G. Da Costy i rzeczywiście to jest słabe ogniwo Zagłębia, co prawda chłopak stara się i walczy ambitnie, ale jego umiejętności nie są wystarczające dla drużyny mającej ambicje medalowe. Acha i pochwały dla Dzwonka bo chłopak wyłapał kilka trudnych krązkow i miejmy nadzieję, że dalej będzie robił postepy.

kolego nie obrazaj chlopaka, ty kiedys grales w hokeja?!!! jesli jestes tak swietnie z orietowany , to zloz podanie na zatrudnienie w kulubie na drugiego trenera.....
kibicnn

Postprzez kret75 2008-10-22, 10:18 am

Bartos napisał(a):czy ma ktoś może zestawienia ilości meczy i punktacji kanadyjskiej oraz osobno bramek i asyst - każdego zawodnika Zagłębia?

Tutaj są statystyki hokeistów; http://hokej.net/statystyki.php?liga=2& ... Ekstraliga

[ Dodano: 2008-10-22, 11:19 am ]
TY KRET75 NASTEPNY MECZ Z TORUNIEM A NIE Z SANOKIEM OBUDZ SIE!

No pomyliło Mi sie ;p
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Bartos 2008-10-22, 11:04 am

kret75 napisał(a):
Bartos napisał(a):czy ma ktoś może zestawienia ilości meczy i punktacji kanadyjskiej oraz osobno bramek i asyst - każdego zawodnika Zagłębia?

Tutaj są statystyki hokeistów; http://hokej.net/statystyki.php?liga=2& ... Ekstraliga

te statystyki sÄ… jakieÅ› dziwne (mocno zacofane :D )
Bartos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników