Rasizm ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Krawiec 2003-10-07, 1:14 am

Pesto napisał(a):nieśmiało przypominam , że Żydzi od tysięcy lat wyznają głupawą teorię "narodu wybranego" - a poza tym ONZ potępiła syjonizm jako odmianę rasizmu :roll:

JUDE RAUS :x

Ja bym to ujał inaczej : Jude OK ! Syjonizm raus !
Krawiec

Postprzez legionista 2003-10-07, 11:27 am

a ja nie lubię murzynów bo mam do tego prawo - tacy k***a tolerancyjni jesteście, to mnie też powinniście tolerować, nieprawdaż.
ps. nie jestem nazistą
ps2. a co murzynki wniosły do rozwoju świata? tyle się pieprzy, że to kolonializm spowodował ich zapóźnienie itd. k***a, przecież w czasach przedkolonialnych oni w buszu siedzieli, większość plemion nawet koła nie znała, pierwszy kontakt z cywilizacją mieli dzięki białym kolonizatorom a teraz narzekają jak to im przez nas źle. tak naprawde oni są większymi rasistami niż biali. oni są po prostu intelektualnie słabsi od nas i ciągną socjal, są leniwi, chleją na potęgę - w Danii np non stop widziałem najebanych bambusów rano w drodze na uczelnię i jak wracałem.
c*** IM W DUPĘ - NIGDY ICH NIE POLUBIĘ
A CO DO AKCJI WYKOPUJĄCEJ RASIZM ZE STADIONÓW TO JĄ PIERDOLĘ, BO ONA NIE POZWALA NA WYRAŻANIE SWOICH POGLĄDÓW. PRZECIEŻ MOGĘ DO CHOLERY MÓWIĆ CO ZECHCĘ - DOPÓKI TAKIEGO BAMBINO NIE UDERZĘ (A JAKOŚ NIGDY TEGO NIE ZROBIŁEM) TO WSZYSTKO JEST OK, nie?
A MURZYNÓW LUBIE ALE W AFRYCE.
ps3. pisze to po przeczytaniu 1 strony tematu
ps4. Legia-Pogoń-Zagłębie
legionista

Postprzez bankier 2003-10-07, 5:46 pm

to jak odnosisz cię do czarnoskórych zawodników broniących barw warszawskiej Legii?
bankier

Postprzez Madball 2003-10-07, 9:28 pm

Rasizm to totalna głupota.Wiadomo , żę huje są wśród białych,czarnych i żółtych , dlatego nie można kogoś oceniać po kolorze skóry , a po tym kim jest i co sobą reprezentuje.A jeszcze słowo do LEGIONISTY , zobacz ile jest u nas ludzi nie pracujących , a w świecie obok Ruskich i Irlandczyków jesteśmy uważani za największych pijusów , więc lepsi od murzyów nie jesteśmy.
Madball

Postprzez legionista 2003-10-07, 9:49 pm

co do murzynów grających w Legii to wolałbym aby w niej nie grali no ale na to wpływu nie mam.
A co do dużej liczby Polaków, którzy nie pracują - owszem, w dużej mierze winę za to ponosi nasz lewicowy, socjalistyczny rząd, ale faktem jest, że gdy mój szef dał ogłoszenie w 2 gazetach o pracy przy uprzątaniu działki za wg mnie godziwe pieniądze to w końcu musiał zatrudnić ruskich, bo jakoś przy 18 % bezrobociu żaden polaczek się nie zgłosił.
A co do samych Polaków to do wielu jestem nastawiony krytycznie i osobiście uważam, że w naszym kraju postępuje tzw. zmurzynienie czyli utrata umiejętności dbania o własną dupę - bardziej liczymy na socjal niż na siebie. A chlać też umiemy więc jest to jakoś uzasadnione, że nas tak na świecie postrzegają.
Od razu uprzedzę, że pomimo bycia Warszawiakiem przez 5 lat będąc już "duzym chłopcem" mieszkałem w małej miejscowości więc nie patrzę na świat tylko z perspektywy "warszawki".
Zresztą tak jak napisałem wcześniej - ja murzynów nie biję, nie dopierdalam im na ulicy itd. Po prostu nie jestem poprawny politycznie i tak samo nie lubię komunistów, socjalistów, etatystów, gejów. I MAM DO TEGO PRAWO.
tylko prawica, tylko Legia Warszawa
PS. I tak duże POZDRO dla Zagłębia, pomimo raczej nieprzychylnego nastawienia do mnie na tym forum.
LEGIA-POGOŃ-ZAGŁĘBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
legionista

Postprzez bankier 2003-10-07, 9:54 pm

z tego co piszesz wynika, że jednak jesteś rasistą! a jako ze JESTEM tolerancyjny więc nie będę komentował twojej wypowiedzi!

ps. ja nie lubię pogoni szczecin!!! :evil:
bankier

Postprzez legionista 2003-10-07, 10:00 pm

korzystając z faktu, że już tu jestem to chciałbym załatwić 2 sprawy -
1. czy może ktoś dać mi namiar na zdjęcie tej babci z waszego wyjazdu do Wrocławia? zajebista kobitka! chciałbym ją sobie walnąć na tapetę.
2. czy ktoś wie cokolwiek o jakiejś szkole sportowej w Sosnowcu (podstawówka) ewentualnie jest z rocznika '82 i tam chodził? - chodzi o laskę (znam imie i nazwisko no ale na forum tak głupio, nie), w której się zakochałem :wink: 7 lat temu i nie odpisałem na kartkę :cry: . Jeśli możecie dać jakieś info na ten temat to bardzo proszę na maila ekonom6969@wp.pl . Wiem, że jej koleżanka mieszkała na ulicy Harcerskiej w S-wcu.
jeszcze raz pozdro dla Zagłebia i życzę rychłego wstąpienia w szeregi 2-ligowców. No a za 2 sezony mam nadzieję mecz przyjaźni.
legionista

Postprzez Pesto 2003-10-07, 11:21 pm

legionista napisał(a):a ja nie lubię murzynów bo mam do tego prawo - tacy k***a tolerancyjni jesteście, to mnie też powinniście tolerować, nieprawdaż.
ps. nie jestem nazistą
ps2. a co murzynki wniosły do rozwoju świata? tyle się pieprzy, że to kolonializm spowodował ich zapóźnienie itd. k***a, przecież w czasach przedkolonialnych oni w buszu siedzieli, większość plemion nawet koła nie znała, pierwszy kontakt z cywilizacją mieli dzięki białym kolonizatorom a teraz narzekają jak to im przez nas źle. tak naprawde oni są większymi rasistami niż biali. oni są po prostu intelektualnie słabsi od nas i ciągną socjal, są leniwi, chleją na potęgę - w Danii np non stop widziałem najebanych bambusów rano w drodze na uczelnię i jak wracałem.
c*** IM W DUPĘ - NIGDY ICH NIE POLUBIĘ
A CO DO AKCJI WYKOPUJĄCEJ RASIZM ZE STADIONÓW TO JĄ PIERDOLĘ, BO ONA NIE POZWALA NA WYRAŻANIE SWOICH POGLĄDÓW. PRZECIEŻ MOGĘ DO CHOLERY MÓWIĆ CO ZECHCĘ - DOPÓKI TAKIEGO BAMBINO NIE UDERZĘ (A JAKOŚ NIGDY TEGO NIE ZROBIŁEM) TO WSZYSTKO JEST OK, nie?
A MURZYNÓW LUBIE ALE W AFRYCE.
ps3. pisze to po przeczytaniu 1 strony tematu
ps4. Legia-Pogoń-Zagłębie

w zasadzie masz rację , ale nie kurwuj tyle 8)

ja też widziałem w Skandynawii (Dania , Szwecja , Norwegia) tych zasranych łowców zasiłków z Afryki :x zafajdane nieroby

a sam zapieprzałem przy borówkach w okolicy Rattvik 8)

WYKOPMY POLITYCZNĄ POPRAWNOŚĆ ZE STADIONÓW
Pesto
kumaty

Postprzez WOJTEK 2003-10-08, 5:24 am

:evil: :evil: :evil: :evil: CIEKAWE CZY POWIECIE TO W TWARZ JAKIEMUŚ MURZYNOWI.U NAS KIEDYŚ JEDEN KOZAK TAK ZROBIŁ.I CO?ZALICZYŁ NOKAUT. :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez legionista 2003-10-08, 7:45 am

bankier: no jasne, że jestem rasistą. Nawet się z tym nie kryję.

pesto: sorcia za bluzgi ale jakis taki nie w sosie byłem. a skoro byłeś w Skandynawii dłuższy czas to widziałes jak oni się zachowują - socjal, najebka, zaczepianie ludzi i tak w kółko. pozdro.

wojtek: jednemu powiedziałem - pracował w knajpie w Warszawie (kolo z Somalii - dostawał kasę od naszego rządu, miejsce w ośrodku dla uchodźców i pracował na nielegalu nie płacąc podatków) w tej samej co moja ówczesna laska - siłą rzeczy musiałem z nim czasem pogadać. no i wyobraź sobie, że pewnego wieczoru ten c*** powiedział mi następującą rzecz: "tu u was to jest do dupy. mój kuzyn w Holandii to ma lepiej, bo dostaje lepszą kasę i już nie musi tak harować jak ja". sorry Wojtek, ale kurwica mnie strzeliła. Jebnął mu wtedy kolo od niego z pracy więc ja nie musiałem. A mojej lasce tolerancyjnośc względem bambino przeszła gdy ten sam murzynek chciał ją wyjebać na 200 PLN.
legionista

Postprzez legionista 2003-10-08, 7:47 am

jeszcze do bankiera: to szkoda, że nie lubisz Pogoni Szczecin, no ale jestem tolerancyjny więc nie będę tego komentował :wink:
legionista

Postprzez WOJTEK 2003-10-08, 8:32 am

OK.TYLKO,ŻE CAŁY CZAS OPIERAMY SIĘ NA JEDNOSTKACH.W KAŻDYM SPOŁECZEŃSTWIE SĄ TAKIE OSOBY.WEDŁUG TEGO TOKU MYŚLENIA KAZDY POLAK TO PIJAK I ZŁODZIEJ.PRAWDA?DO TEGO ZACOFANY DEWOTA???A JA SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez legionista 2003-10-08, 11:20 am

no masz rację,że opieramy sięna jednostkowych przykładach. ale z drugiej strony popatrz na wskaźniki przestępczości wśród czarnych w unii lub usa.A przecież np w usa oni mają dodatkowe punkty za bycie murzynkiem przy egzaminie na studia a i tak są dużo słabiej wykształceni od Latynosów, którzy bogatsi nie są. więc takie fakty jednak przemawiają za stwierdzeniem , ze z nimi jest cos nie tak.
legionista

rasizm

Postprzez 18 2003-10-08, 11:47 am

zydzi nie sa tacy jak my maja inne kosci inne tkanki inna krew niz my aryjczycy RUDOLF HESS THE BEST
18

Postprzez Krawiec 2003-10-08, 12:13 pm

legionista napisał(a):no masz rację,że opieramy sięna jednostkowych przykładach. ale z drugiej strony popatrz na wskaźniki przestępczości wśród czarnych w unii lub usa.A przecież np w usa oni mają dodatkowe punkty za bycie murzynkiem przy egzaminie na studia a i tak są dużo słabiej wykształceni od Latynosów, którzy bogatsi nie są. więc takie fakty jednak przemawiają za stwierdzeniem , ze z nimi jest cos nie tak.

Mówisz teraz o czarnoskórych w kontekscie pracy. Ok, moze to ich słaba strona - taka zreszta jak dużej cześci Polaków w naszym kraju. Ale co powiesz o takich faktach dotyczacych polaków na emigracji w USA jak :
zamykanie sie w sowim srodowisku i tworzenie ludowego getta (green point) . Film "Szczęśliwego Nowego Yorku" oddał to najlepiej . W Stanach Polak Polaka wykołuje na parę centów . Jak juz ktoś tu wcześniej powiedział nasi rodacy są znani zagranicą z "czystości" obuwia i "miłego" stosunku do cudzych samochodów . O czym to swiadczy ? Może jest to podstawa do sformułowania stereotypu, ze Polacy i Słowianie w ogóle to rasa podludzi, albo w wersji soft ze jest z nimi coś nie tak .
Rasizm w polskim wykonaniu jest smieszny i wynika chyba z kompleksów.
Takie podejście jest moim zdaniem błędne koło pogardy i agresji wynikajacej z własnych niepowodzeń.

Pesto i legionisto, piszecie o przypadkach emigrantów w Warszawie i Skandynawii, którzy pija, lenią się i kołują. Więc Ukraińców, Mołdawian, Romów czy inne nacje i rasy , które również moznaby obwinić za jakies negatywne zjawiska społeczne mamy traktowac z wyższoscią i pogardą ? Jeśli mielibyśmy oceniać Polaków za takie zjawiska jak Rydzyk, Pruszków i Wołomin, Grupa trzymająca władzę oraz repubika kolesi po prawej i lewej stronie, Andrzej Lepper itd itp , to moznaby znienawidzić własny naród .

Problemy społeczne w dzielnicach emigrantów istnieją ale formułowanie z tego powodu daleko idacych wniosków dotyczących rasy to nadużycie. Przeciez miastach polskich są dzielnice tzw marginesu społecznego i mamy z tego powodu określać mieszkanców miast takich jak W-wa, Szczecin czy Łódź (wymienione mają większe niż na terenie reszty kraju wskaźniki przestępczości) , jako meneli ?

Houk !
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice