16.09.2007 Zagłębie Sosnowiec- Podhale Nowy Targ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Schabu 2007-11-16, 10:28 pm

Właśnie powróciłem z tego meczu i nie ma czym się szczycić.Totalne hokejowe dno!!
Kompromitacja totalna.Pierwsz tercja to talne dno.Podhale grało jak profesor.Zero walki,ambicji i totalny chaos.Rywale grali presingiem,a przy tym bardzo wysoko.Znakomicie grali w osłabieniu.Podczas gry w osłabieniu,grali w kwadracie bardzo wysoko.Zagłębie nie potrafiło nawet zamka zrobić!!!
Tercja tragiczna.Gdy wyszli na drugą wydawało się,żę coś drgnęło,ale tylko przez chwile.Póżniej wróciło wszystko do normy.Trzeci tercja to gra żeby dograć.Byliśmy cieniem zespołu który ogrywał wcześniej Podhale.
Gramy bardzo nie równo i to jest niestety problem.
Kolega wyżej napisał,że Jawe bolały plecy itd.Ale weż pod uwagę kolego ile on dla nas zdobył punktów?
Tam nie gra tylko Jawa,tam ma grać zespół!!!
A jak na razie to trudno nazwać ten twór drużyną.
Schabu

Postprzez sayu 2007-11-16, 10:38 pm

Zajebista, rwana i non stop buforowana relacja w iTVP pozwolila mi zobaczyc, ze tyle bledow w obronie to ja nie pamietam od 3 sezonow... Mowili o Teddym, ze jakis problem z kolanem i nie wiadomo kiedy wroci do gry, jednak jego brak byl baaardzo widoczny, ale fakt faktem nize moze byc u nas tak, ze jak go nie ma to druzyna nie istnieje!!!! Szkoda, bo byla szansa na 2:4 najpierw Klisiak, potem Koziolek i Jaros i mozna jeszcze bylo powrocic do meczu. Szkoda tez ze dopiero po 1szej bramce dla Zaglebia ruszyl sie doping, a razem z nim gra Zaglebia... Frekwencja nawet w miare (mowili o 1500/2000 ludzi), jednak nie podobalo mi sie tez, ze na 2min przed koncem na trybunach zostala tylko garstka... Na + Mroziu i chyba mlody Koziolek + Bernat, reszta zdecydowanie ponizej oczekiwan...
sayu

Postprzez MrCricket 2007-11-16, 10:41 pm

Wszyscy wiemy, że miejsce w tabeli nie jest adekwatne do możliwości Podhala. To wciąż najlepsza albo jedna z najlepszych drużyn w słabiutkiej PLH. Nie mniej jednak oczekiwałem, że na własnym lodzie podejmiemy z nimi walkę. Tym czasem po kilkunastu minutach już było praktycznie po meczu. Mocny pressing Podhala, nieumiejętność skonstruowania zamka i przegrywanie pojedynków na bandach to moim zdaniem główne przyczyny porażki. Styl absolutnie haniebny i niech kilku grajków poważnie zastanowi się nad swoja przyszłością w klubie, bo szybciej niż myślą mogą stąd wylecieć na tzw. zieloną trawkę. Nie ma znaczenia czy grał Da Costa, bo z całym szacunkiem nie jest to Jagr czy Sakic i sam meczu z dobrze poukładanym Podhalem nie wygra. Po inauguracji z Toruniem miałem nadzieję, że takie numery już nie przejdą, ale jak widzę myliłem się. Ludzie, wstyd po prostu, normalnie k***a WSTYD !!!
MrCricket

Postprzez Kangur 2007-11-16, 10:45 pm

Bramka na 2:0 to prezent dla Podhala od naszego obrońcy. Jak się takie błędy popełnia to trudno wygrać...
Kangur

Postprzez koszki 2007-11-16, 10:46 pm

Ale na Podhale był ładny kurs - 3.85 na necie. Czyżby znowu warto było postawić? A za porażkę z nimi nikt wielkich pretensji miał nie będzie.

A Markowi Cholewie dużo lepiej szła gra niż obsługa zegara :)
koszki

Postprzez lilly.white 2007-11-16, 11:34 pm

http://sport.interia.pl/raport/plh/news ... ow,1012419

Autor informacji: Mirosław Ząbkiewicz

Mistrzowie Polski hokeiści Wojasa Podhala Nowy Targ rozgromili w Sosnowcu Zagłębie 7:1 w najciekawszym meczu 23. kolejki Polskiej Ligi Hokejowej. Trwa świetna passa ComArch Cracovii, która pokonując Polonię w Bytomiu 3:1, wygrała 9. mecz z rzędu.

Przed meczem w Toruniu uroczyście pożegnano Adama Fraszko, który zakończył hokejową karierę. Były reprezentant kraju występował w ligowych zespołach z Gdańska, Torunia i Sanoka. 12 maja 2007 roku dostał wylewu krwi do mózgu.

* Snajperzy "Szarotek" na czele

Prowadzenie objęli sanoczanie, ale gospodarze przejęli inicjatywę i wyszli na dwubramkowe prowadzenie. W 43. minucie świetnej okazji nie wykorzystał Ondrej Lauko (obronił Michał Plaskiewicz). W jednym ze starć ucierpiał czołowy zawodnik TKH - Rudolf Vercik i nie wrócił już na lód.

Tyszanie przyjechali do Gdańska lekko spóźnieni, dlatego mecz rozpoczął się z kilkunastominutowym poślizgiem. Gospodarze pechowo stracili gola. Krążek podawany zza bramki przez Piotra Sarnika odbił się od Przemysława Odrobnego i wpadł do siatki. Wyrównanie padło po silnym uderzeniu z dystansu Milana Furo.

W składzie Zagłębia brakuje Teddy'ego Da Costy, który ma problemy z kolanem. W sobotę ma przejść badanie rezonansem magnetycznym, aby wykluczyć poważniejszy uraz.

W I tercji Zagłębie było jedynie tłem dla mistrzów Polski. Nowotarżanie objęli prowadzenie po zagraniu spod bandy Frantiszka Bakrlika i błyskawicznym strzale Milana Baranyka. W 12. minucie Baranyk pięknym strzałem w "okienko" podwyższył na 2:0 chwilę po tym, jak odebrał krążek jednemu z rywali tuż przed niebieską linią. Trzeciego gola strzelił Marian Kacirz, który wykorzystał sytuację sam na sam po świetnym długim podaniu jednego z partnerów. Znakomitą asystę wykorzystał też Rafał Sroka i zdobył gola numer cztery.

Gospodarze zdecydowanie lepiej rozpoczęli drugą tercję. W 34. minucie Waldemar Klisiak otrzymał znakomite podanie od Marcina Jarosa, ale guma po jego strzale odbiła się od słupka. Gdy Tomasz Kozłowski strzelił gola dla sosnowiczan, wydawało się, że to nie koniec emocji, ale "Szarotki" odpowiedziały dwoma bramkami. Najpierw Kacirz dołożył kija do podania Wilczka, a później Baranyk skorzystał z błędu Alesza Holika.

Jedyna bramka w III tercji padła po kontrze "Szarotek". Zapała trafił w słupek, a Kacirz dobił krążek do pustej siatki.

Mecz w wykonaniu Zagłębia dość chaotyczny,delikatnie mówiąc.Mam nadzieję,że w następnych meczach panowie zagrają znacznie lepiej...Jeszcze jedna sprawa,ktoś napisał wcześniej,że nie zawsze się wygrywa dlatego nie rozumiem tych "wiernych kibiców",którzy zaczęli wychodzić w połowie 3 tercji!!Prawdziwy fan zostaje do końca,żeby wspierać swoją drużynę,nawet jeżeli pokazuje się od tej słabszej strony...
lilly.white

Postprzez piter19771015 2007-11-17, 12:10 am

pozdrawiam was Zaglebiacy.odrazu powiem ze bardzo was lubie(bez zadnej wazeliny)bo jako nieliczni umiecie docenic klase rywala,umiecie przyznac ze ktos poprostu w danym dniu byl od was lepszy.odnosnie dzisiejszego meczu to rzeczywiscie niegraliscie nic specjalnego,koszmarne bledy w obronie a i w ataku jakos wam niewychodzilo.z kolei musicie przyznac ze Podhale posiada jednych z najlepszych obcokrajowcow w lidze i ci dzisaj wlasnie to udowodnili.wiem ze nie mi oceniac i nie mi polemizowac na ten temat ale moim skromnym zdaniem chcac myslec o play-ofach i dobrym miejscu na koniec sezonu,niemozecie opierac druzyny na zawodnikach pkroju Waldka,Puzona czy hornego bo niestety ale przy szybkim tempie meczy i ich graniu co 3 czy 2 dni oni poprostu niewytrzymaja tempa.osmiele sie powiedziec ze bledna decyzja waszego zarzadu jest pozbywanie sie wlasnych mlodych wychowankow a angazowanie wlasnie jakby niepowiedziec weteranow.bo w tamtym sezonie mieliscie naprawde niezly zespol ktory przy lepszym trenerze i wraz zdobywanym doswiadczeniem bylby w stanie sprawic wam wiele radosci.moze sie myle ale takie jest moje zdanie jako badz co badz fana hokeja z 25 letnim stazem.pamietam jeszcze nasze zaciete boje z wami z lat 80....pozdrawiam was i zycze wiele radosci z gry waszego Zaglebia!...fanatyk Szarotek ale....z wielkim szacunkiem do Sosnowiczan
piter19771015

Postprzez Sir 2007-11-17, 12:16 am

Nie smućmy się...jutro WSZYSCY będziemy się RADOWAĆ....było, minęło. Bylismy słabsi i Podhale zasłuzenie wygrało.
Sir

Postprzez innu 2007-11-17, 11:33 am

Gorzej, że ten uraz Tadka może go wykluczyć na dłużej :( (oby te prognozy się nie potwierdziły)
innu

Postprzez *Tolek* 2007-11-17, 3:05 pm

Sir napisał(a):Nie smućmy się...jutro WSZYSCY będziemy się RADOWAĆ....było, minęło. Bylismy słabsi i Podhale zasłuzenie wygrało.

Dlaczego jutro ? (tzn. dziś) ? :554: :554:
*Tolek*

Postprzez PaprykarZ19 2007-11-17, 6:30 pm

Teddy niech się teraz dobrze wyleczy, a nie ryzykuje zdrowie, bo najbardziej potrzebny nam będzie w dalszej części sezonu.
A cała drużyna niech się bierze do ostrych treningów, a zarząd niech jakiegoś dobrego obrońcę za Urbana nam sprowadzi!
PaprykarZ19

Postprzez miron 21 2007-11-17, 11:10 pm

I na przyszły sezon niech kupią Barynika jest dobry .
miron 21

Postprzez KaD 2007-12-18, 1:03 pm

Jutro PLH wznawia rozgrywki przed Zagłębiem trzy trudne mecze pierwszy z Podhalem gdzie tak naprawdę może zdarzyć się wszytko możemy wygrać przegrać albo zostać zmiażdżeni przez Szarotki mam nadzieje że chłopaki nabrali trochę świeżości i pokażą na co ich stać
Do boju Zagłębie !!!

[ Dodano: 07-12-19, 18:22 ]
Podhale Nowy Targ - Zagłębie Sosnowiec 1:1 (1:1, -:-, -:-) Trwa I tercja

Bramki:
1:0 10.56 Zapała - Kacir - Różański
1:1 13.07 Da Costa - Bernat( w przewadze)

Kary:
8.39 Sulka 2min. spowodowanie upadku przeciwnika

Składy:

Podhale: Rajski - Sroka, Wilczek, B. Piotrowski, Łabuz, Priechodsky, Pospiszil, Dutka, Gaj - Kacirz, Zapała, Różański, Łyszczarczyk, Podlipni , Batkiewicz, Bakrlik, Voznik, Baranyk , Fryźlewicz, Sulka, Iskrzycki.

Zagłębie: Jaworski –Holik, J. Rutkowski, Gabryś, Kotuła, Labryga, Pawlak, Dronia - M. Puzio, Zachariasz, Klisiak, Jaros, Belica, Ślusarczyk, Twardy, Bernat, T. Da Costa, Luka, M. Kozłowski, T. Kozłowski, Horny.
KaD

Postprzez perezsaj 2007-12-19, 6:33 pm

1:1 DaCosta:)
perezsaj

Postprzez miron 21 2007-12-19, 7:40 pm

niestety 2-1

[ Dodano: 07-12-19, 20:41 ]
3-1

[ Dodano: 07-12-19, 20:48 ]
4-1 chyba pozamiatane
miron 21

Poprzednia stronaNastępna strona