Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bolo73 2007-10-25, 7:01 am

Blajpios
Popieram Twoją inicjatywę.To nie jest w porządku,że są równi i równiejsi,to nie jest w porządku,że po sprawie naszego Zagłębia nagle wszystko ucichło i nie mówi się o karaniu następnych klubów,to nie jest w porządku,że po raz kolejny prośba Zagłębia zostaje odrzucona!Marzy mi się aby nadszedł taki czas,żebyśmy byli baaaardzo mocni piłkarsko i organizacyjnie,żebyśmy grali w pucharach i prezentowali tam się godnie,żeby wtedy te przydupasy z PZPZ i OE lizały nam wtedy dupę a my spokojnie zgodnym chórem odpowiedzielibyśmy im: teraz nas znacie?spadówa,pierd...e się kut..y!Daj Boże żebym doczekał takich czasów!
bolo73

Postprzez Darian 2007-10-25, 10:27 am

Również popieram taką incjatywę. Najlepiej gdyby była ona poparta jakąś pikietą. Może nie w Warszawie ale choćby w Sosnowcu przed siedzibą OZPN-u. Do tego można byłoby powiadomić media tak żeby echo akcji doszło do Warszawy.
Hasłem takiej akcjii mogło być powyższe sformułowane w postaci pytania:

"DLACZEGO DYSKRYMINUJECIE NASZ KLUB? - KIBICE ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC"

lub "RÓWNOŚĆ WOBEC PRZEPISÓW I PRAWA? TAK ALE NIE W PZPN I ORANGE EKSTRAKLASIE!"

albo jeszcze inaczej "RÓWNI I RÓWNIEJSI W ORANGE EKSTRAKLASIE"
Darian

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-10-25, 7:09 pm

Zaglebie.Sosnowiec.pl :

W naszym województwie do życia powołane zostanie stowarzyszenie, którego celem będzie pozyskanie środków finansowych dla klubów naszego regionu, o nazwie „Stowarzyszenie Klubów Śląska i Zagłębia Silesia-7”. Grupa Silesia-7 powstaje jako wspólna inicjatywa działaczy klubów: GKS Katowice, GKS Tychy, Górnik Zabrze, Ruch Chorzów, Zagłębie Sosnowiec, Polonia Bytom i Piast Gliwice. Pierwsze organizacyjne spotkanie nowo powstającego zrzeszenia, odbędzie się we wtorek 30 października, a udział w nim wezmą, poza prezesami klubów, marszałek województwa Janusz Moszyński i wojewoda śląski Tomasz Pietrzykowski oraz przedstawiciele samorządów miast aglomeracji katowickiej, posłowie i senatorowie.

Chyba Zagłębie wpadło w złe towarzystwo .... :570:

A tak serio to z jednej strony to dobrze bo rzeczywiście łatwiej będzie pozyskać pieniądze dla klubu a z drugiej strony to nie podoba mi się współpraca klubów które się nienawidzą!
Takie uniezależnienie się od reszty klubów tej grupy Silesia-7 może mieć inne skutki od zamierzonych ....
sosnowiczanin !

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-25, 7:48 pm

Może trochę nie na temat, ale chciałbym się dowiedzieć co jest ze Sławkiem Pachem? Na wyborczej napisali tylko tyle, że nie będzie mógł zagrać przeciwko Lubinowi, a ja chciałbym wiedzieć co konkretnie z jego zdrówkiem? Czy jakaś dobra dusza mogłaby udzielić mi odpowiedzi na to pytanie?
PaprykarZ19

Postprzez Raul75 2007-10-25, 9:38 pm

lepiej mieć wsparcie sponsorów niż go nie mieć. nawet korzystając z takiego towarzystwa. Nie należymy do potentatów finansowych więc każda taka obecność jest wskazana. Tylko ciekawe jakie efekty...
Raul75

Postprzez Waluś 2007-10-25, 10:02 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Może trochę nie na temat, ale chciałbym się dowiedzieć co jest ze Sławkiem Pachem? Na wyborczej napisali tylko tyle, że nie będzie mógł zagrać przeciwko Lubinowi, a ja chciałbym wiedzieć co konkretnie z jego zdrówkiem? Czy jakaś dobra dusza mogłaby udzielić mi odpowiedzi na to pytanie?

Już Ci odpowiadam tyle ile na dzisiaj wiem jutro będę wiedział więcej to napweno napiszę.
Sławek Pach został brutalnie sfaulowany pod koniec meczu w PE z Wisłą. Musiał opuścić boisko pod koniec 1ej połowy. Prawdopodobnie ma bardzo mocno potłuczoną kostkę, ale na tą chwilę nie wiem czy jest szansa, żeby zagrał w meczu z Lubinem.
Waluś
kumaty

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-25, 11:00 pm

Waluś napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):Może trochę nie na temat, ale chciałbym się dowiedzieć co jest ze Sławkiem Pachem? Na wyborczej napisali tylko tyle, że nie będzie mógł zagrać przeciwko Lubinowi, a ja chciałbym wiedzieć co konkretnie z jego zdrówkiem? Czy jakaś dobra dusza mogłaby udzielić mi odpowiedzi na to pytanie?

Już Ci odpowiadam tyle ile na dzisiaj wiem jutro będę wiedział więcej to napweno napiszę.
Sławek Pach został brutalnie sfaulowany pod koniec meczu w PE z Wisłą. Musiał opuścić boisko pod koniec 1ej połowy. Prawdopodobnie ma bardzo mocno potłuczoną kostkę, ale na tą chwilę nie wiem czy jest szansa, żeby zagrał w meczu z Lubinem.

Ten Burns wg mnie nigdy nie byl zbyt "rozsądnym" piłkarzem, jeżeli można taką cechę przypisać piłkarzowi. Brutal pieprzony!
Oby ze Sławkiem wszystko dobrze było i nawet jakby ten mecz w Lubinie musiał opuścić, to by później był w pełni gotowy do gry.
PaprykarZ19

Postprzez Raul75 2007-10-25, 11:05 pm

Jakby nie patrzeć Sławek Pach to w tej rundzie jeden z lepszych grajków tej naszej przeciętnej drużyny. Szkoda, by w Lubinie go zabrakło, bo Berek może mu buty wiązać przed meczem.
Raul75

Postprzez Waluś 2007-10-26, 6:01 pm

Wie, że to nie jest temat o Sławku Pachu, ani o meczu w Lubinie, ale dzisiaj Pach normalnie brał udział w treningu o godz 13.00 na bocznym boisku i z tego co mówił trener Orzeszek będzie brany pod uwagę w meczu w Lubinie.
Waluś
kumaty

Postprzez czesio 2007-10-26, 8:13 pm

sosnowiczanin ! napisał(a):Chyba Zagłębie wpadło w złe towarzystwo .... :570:

A tak serio to z jednej strony to dobrze bo rzeczywiście łatwiej będzie pozyskać pieniądze dla klubu a z drugiej strony to nie podoba mi się współpraca klubów które się nienawidzą!
Takie uniezależnienie się od reszty klubów tej grupy Silesia-7 może mieć inne skutki od zamierzonych ....

Też jakoś tego nie widzę szczególnie że większość sie nie nawiedzi ... heh warto wspomnieć ze na pierwsze zebranie już nie zjawili się działacze Piasta Gliwice i Polonii Bytom :P
czesio

Postprzez jls 2007-10-28, 2:52 pm

26.10.2007.

Może Sławomir Pach otrzyma szansę gry od pierwszych minut, ale pod warunkiem, że nie będzie narzekał na staw skokowy. Fot. Norbert Barczyk

Andrzej Orzeszek, od dwóch dni trener pierwszego zespołu Zagłębia Sosnowiec, ma za sobą udany debiut. Sosnowiczanie zremisowali w Pucharze Ekstraklasy w Krakowie z Wisłą 1-1 i to dowód, że można uzyskać korzystny rezultat nawet z silniejszym rywalem. Zespół z Sosnowca już dawno zapomniał o smaku zwycięstwa, wszak ostatnio odniósł go 31 sierpnia w spotkaniu z Jagiellonią.

Średnia krajowa
Trener Orzeszek jeszcze nie wie, czy będzie wpisywany do protokołu meczowego, bo to wymaga zgody Wydziału Szkolenia PZPN. To nie jest aż tak istotne, bowiem za wyniki będzie odpowiedzialny on i jego najbliższy współpracownik, Michał Juda. Opiekę nad zespołem Młodej Ekstraklasy przejął Piotr Pierścionek, ostatnio szkoleniowiec Górnika Jaworzno. Jak długo Orzeszek będzie prowadził drużynę? Sam zainteresowany wzrusza ramionami, bo jeszcze nie zdecydowała się jego przyszłość. Rozmowa z właścicielem spółki, Krzysztofem Szatanem, była jednak niezwykle budująca.
- Znam zespół, wszak byłem blisko niego za czasów trenera Janusza Białka oraz współpracowałem z Jerzy Kowalikiem - wyjaśnia trener Orzeszek. - Piłkarze swoimi umiejętnościami wcale nie odstają, powiedzmy, od średniej krajowej. Na pewno nie zasługują na tyle porażek. Raptem jestem kilka dni odpowiedzialny za drużynę i wielu spraw nie wyprostuje się natychmiast. Najważniejsze, by zawodnicy uwierzyli we własne umiejętności i potrafili wyzwolić pokłady ambicji.

Spekulujmy
Zmiany w składzie konieczne - co do tego wszyscy są zgodni. Trener Orzeszek natychmiast się odcina od wszelkich spekulacji kadrowych, bo nie chce wywoływać niepotrzebnych „kwasów” w zespole. Na dodatek Sławomir Pach uskarża się na drobny uraz stawu skokowego, zaś Jacek Berensztajn na Achillesy. To dwie kluczowe postacie w środkowej linii, choć ten pierwszy otrzymywał niewiele szans gry w jedenastce wyjściowej. - Cierpliwie czekam na swoją szansę - odpowiadał z reguły Pach.
W bramce nie ma wyboru - Szymon Gąsiński musi grać, bo Adam Bensz jest po rehabilitacji złamanej ręki. Kto wie, czy partnerem Grzegorza Kaliciaka w środku obrony nie będzie Tomasz Ciesielski. Bośniak Dżenan Hosić już nie narzeka na kolano i również jest do dyspozycji. O środku pola już wspominaliśmy, ale pewnie trener Orzeszek będzie zastanawiał się, komu powierzyć rolę bocznych pomocników. Może partnerem Marcina Folc w ataku będzie Przemysław Oziębała, który swoją ambicją może zarazić pozostałych kolegów.
- Mam 20 zawodników i jeszcze trochę czasu, by zestawić optymalną jedenastkę - wyjaśnia trener Orzeszek. - Można przegrać mecz, ale trzeba zostawić na boisku zdrowie i wówczas porażka mniej boli.
Trener ma rację, bo czasami mieliśmy wrażenie, że niektórzy piłkarze są nieobecni w czasie meczu.
jls

Postprzez Przemek26 2007-10-31, 7:04 am

Andrzej Orzeszek nie może samodzielnie prowadzić zespołu w ekstraklasie
Podczas ostatniego meczu w Lubinie Orzeszek prowadził zespół warunkowo. - Kolejnej zgody już nie dostanie. Andrzej Orzeszek ma uprawnienia, które pozwalają mu na pracę co najwyżej w drugiej lidze - podkreśla Jerzy Engel, wiceprezes PZPN-u ds. szkolenia.

Działacze Zagłębia liczyli, że Orzeszek, podobnie jak wcześniej Kowalik, dostanie licencję warunkową na całą rundę. - To niemożliwe - ucina Engel. - Mamy więc problem, bo Kowalika do protokołu wpisać już nie możemy - przyznaje prezes Leszek Baczyński.

Co dalej? Działacze mają jeszcze powalczyć o Orzeszka. Kolejne pomysły to zatrudnienie szkoleniowca z papierami, który byłby tylko wpisywany do protokołu (mówi się o Robercie Moskalu) lub... zakontraktowanie nowego duetu trenerów! Z nieoficjalnych informacji wynika, że wtedy zespół poprowadziliby Tomasz Kulawik i Kazimierz Kmiecik. Dziś sprawą zajmie się klubowy zarząd.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4628612.html
Przemek26

Postprzez MarcelZS 2007-10-31, 8:47 am

Kolejny raz sie potwierdza .... pierw pomyśleć a poźniej zrobić, a nie na odwrót - no chyba że mamy spory budżet by zatrudniać i zwalniać trenerów co kolejke.
Inna sprawa, że jak PZPN zaczyna czegokolwiek wymagać to my jesteśmy pierwszą ofiarą ich restrykcji ... pierw stadion, teraz trener, a na koniec ponownie stadion .... no bez dachu to licencji nie dadzą.
MarcelZS

Postprzez Zbychu 2007-10-31, 11:18 am

Romuald Szukiełowicz trenerem Zagłębia
Środa , 31.10.2007 , godz. 11:00,
Nowym szkoleniowcem Zagłębia Sosnowiec został dziś Romuald Szukiełowicz. 58-letni trener prowadził w swojej karierze: Piasta Iłowa, Moto Jelcz Oława, Śląska Wrocław, Pogoń Szczecin, Zawiszę Bydgoszcz, Lecha Poznań, Hutnika Kraków, Jagiellonię Białystok, Stomil Olsztyn, Lechię/Polonię Gdańsk, Górnika Polkowice, Odrę Opole, Aluminium Konin, Motobi Kąty Wrocławskie i Polonię Nowy Jork. Był także członkiem Rady Trenerów w Dolnośląskim Związku Piłki Nożnej. Asystentem Szukiełowicza został Andrzej Orzeszek
Artykół ze 100% Zagłębia
Zbychu

Postprzez darco 2007-10-31, 11:40 am

MarcelZS napisał(a):Kolejny raz sie potwierdza .... pierw pomyśleć a poźniej zrobić, a nie na odwrót

I to samo jest z tą p.....Silesią G 6. Już polecieli i sie zapisali ! A teraz okazuje się, że nie wiadomo co to w ogóle jest, dopiero teraz będzie ustalane (po fakcie !!!) jak będą dzielone pieniądze itd itd.

Wielbiciele wszystkiego co śląskie w nazwie już liczyli "kokosy", a tu nic nie wiadomo !
No cóż Zagłębie, jako jedyny klub z tej strony Brynicy zapewne zostanie potraktowany "preferencyjnie", ale i tak na wszystko sie zgodzi.
Super profesjonalizm, brawo ! Nawet dziwka ustala wcześniej cenę z klientem, a nie po fakcie !
darco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna