Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Wolff 2007-10-20, 10:31 pm

Jeśli chodzi o Kamińskiego to był/jest menagerem całe trójki Bośniaków: Adżema, Hosića i Zubanovića
Wolff

Postprzez psv 2007-10-20, 11:17 pm

Wolff napisał(a):Jeśli chodzi o Kamińskiego to był/jest menagerem całe trójki Bośniaków: Adżema, Hosića i Zubanovića

I niech ich wezmie w komplecie! , o sorry jednego już wziął
psv

Postprzez adas 2007-10-21, 7:18 am

Wolff napisał(a):Jeśli chodzi o Kamińskiego to był/jest menagerem całe trójki Bośniaków: Adżema, Hosića i Zubanovića
Kamiński nie jest menagerem Dzenana. Kiedyś był, w tej chwili Dzenan sam sobie jest menagerem.
adas

Postprzez dziejus 2007-10-22, 12:52 am

PROBIERZ??!!Tylko jak to obejsc!!
dziejus

Postprzez Klara Veritas 2007-10-22, 12:07 pm

Może zostać trenerem koordynatorem:) A Kowalik wąt!
Klara Veritas

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-22, 3:21 pm

ja wolę Kowalika..
PaprykarZ19

Postprzez psv 2007-10-22, 9:21 pm

Kowalik ocalił głowę
22.10.2007

Dzisiaj miała zapaść decyzja w sprawie trenera Kowalika i zapadła. - Jerzy Kowalik pozostaje w klubie - powiedział nam prezes Leszek Baczyński. Można się było takiej decyzji spodziewać, gdyż wiceprezes Grzegorz Baran zdradził nam wcześniej, że wśród członków zarządu nie ma jednomyślności odnośnie dalszej pracy szkoleniowca.

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... p?id=10220

Jedno wszak jest pewne - posada Kowalika wisi już na włosku.

Być może głowę trenera uratował montaż jupiterów na Stadionie Ludowym. Widzieliśmy uśmiech na twarzy właściciela klubu, Krzysztofa Szatana, gdy rano wchodził na stadion, nad którym dumnie górował już jeden maszt. Dziś ustawiono dwa maszty. Maszty mają 44 metry wysokości i są pochylone pod kątem 5 stopni. Natężenie oświetlenia ma wynosić 1500 luksów. Koszt całego przedsięwzięcia wynosi ok. 3 700 000 zł. Głównym wykonawcą jest wrocławski oddział firmy Eltel Networks. Pięknie prezentuje się zaplecze - szatnie i natryski. Na płycie boiska pracowało dziś kilka samochodów i sprzęt budowlany.

Uzyskaliśmy też informację, że być może mecz z Widzewem Zagłębie rozegra w Łodzi.

Warto zajrzeć na stronę są zdjęcia z remontu szatni (3szt.)
psv

Postprzez bolo73 2007-10-23, 8:15 am

Załączam link do wywiadu z K.Szatanem
http://www.zaglebie.info/news_sport.php?n=6048
Co by nie powiedzieć, szacunek dla Prezesa,ma gość jaja i wierzę gorąco w to,że odbuduje on Zagłębie i przywróci mu blask oraz należne miejsce w krajowej elicie.Tak wiec proponuję zachować spokój i nie biadolić,narzekać tylko wspierać,dodawać otuchy i patrzeć z optymizmem w przyszłość!Jeszcze będziemy WIELCY!!
bolo73

Postprzez emdżej 2007-10-23, 9:12 am

W kadrze Zagłębia jest Pana syn Tomasz. Nigdy nie poznał Pan po nim, że w szatni dzieje się coś złego?

- On nic nie wiedział. Za młody jest. Wie tyle, ile przeczytał w gazetach, gdy o sprawie stało się głośno.

Co za pytanie. Przecież, kiedy wchodziliśmy z trzeciej ligi do drugiej to Tomek miał 16 lat. Akurat by go wtajemniczyli.
emdżej

Postprzez Zbychu 2007-10-23, 1:32 pm

Jerzy Kowalik urlopowany!
Wtorek , 23.10.2007 , godz. 13:09, Adam Makar
Decyzją zarządu Zagłębia trener Jerzy Kowalik został dzisiaj urlopowany. W jutrzejszym meczu Pucharu Ekstraklasy z Wisłą Kraków drużynę Zagłębia poprowadzi pracujący do tej pory z drużyną Młodej Ekstraklasy Andrzej Orzeszek. Jerzy Kowalik objął Zagłębie 29 czerwca 2007. Poprowadził Zagłębie w 11 meczach I ligi, 2 meczach Pucharu Ekstraklasy i 1 meczu Pucharu Polski. Pod kierownictwem Kowalika Zagłębie wygrało 2 mecze w I lidze, 1 w Pucharze Ekstraklasy i 1 w Pucharze Polski oraz doznało 9 porażek w I lidze i 1 w Pucharze
Zbychu

Postprzez novack 2007-10-23, 1:40 pm

Kowalik odszedł, ale zostawił w klubie kukułcze jajo w postaci ściągniętych przez siebie grajków, których jedynym atutem jest znajomość z Kowalikiem. Z nich nikt nie zrobi drużyny. Może jeszcze uda się uratować Prymulę? Jeśli Prymula nie mieścił się w składzie Kowalika tym lepiej to o nim świadczy.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-10-23, 2:28 pm

Nie wiem dlaczego ale ta informacja bardziej mnie zmartwiła niż ucieszyła mimo że jestem Kowaliko-sceptykiem ...

Z jednej strony to trener ten nadaje się na szkoleniowca Kmity a nie I ligowego Zagłębia !!!
Jego decyzje kadrowe były delikatnie mówiąc chybione ( Ciesielski , Kaliciak , Berliński ) , nie potrafił utrzymać w składzie tych najwartościowszych grajków Peskovicia i Prymuli .
W rozliczeniu za tego pierwszego dostaliśmy Białka , którym Kowalik był zachwycony a potem odsunął go od składu ....
Prymula wrócił ale nie pograł sobie bo trener bez dania racji odsunął go od drużyny ...

Za to nie potrafił dogadać się z Trałką i Papą Ba , którzy chcieli u nas grać !!!

Błędy transferowe to nie jedyny problem ....

Kowalik nie potrafił odpowiednio zmotywować Orłów do gry na najwyższym poziomie .
Zdaję sobie sprawę z tego że nie miał dużo czasu i nie sprzyjała nam degradacja i ujemne punkty oraz krytyka ze strony wszystkich mediów sportowych ale w naszej grze widać było brak chęci do walki !!!

Z drugiej jednak strony Kowalik miał być symbolem długoterminowych zmian , budowania Zagłębia od podstaw .... tak się jednak nie stało .

Wydaje mi się że pozbycie się K0owalika na stałe będzie błędem jeśli nie znajdzie się inny LEPSZY chętny do budowania zespołu na powrót do Ekstraklasy !!! A takich chętnych na razie nie widać ...
sosnowiczanin !

Postprzez Misaki 2007-10-23, 2:43 pm

No i się doczekał Kowalik. Czy to dobra decyzja pokaże czas. Ja jestem co do tego sceptyczny, chociaż chciał bym się mylić i widzieć jak w najbliższym czasie przyjdzie ktoś kto odmieni ten zespół. Jednak jakieś docierające informacje o Probierzu np to pozostaje się jedynie martwić Największą naszą bolączką wg mnie jest brak kasy bo umówmy się, że Kowalik jednak jakieś ograniczenia finansowe w poszukiwaniu nowych zawodników musiał mieć i w związku z tym ograniczać się do pewnego pułapu. Decyzje mogły pewnie być lepsze ale kto wie czy nie gorsze. Czy Kowalik miał wpływ na to, że Peskovic nie gra u nas? Jak by to ode mnie zależało to bym urlopował Kaliciaka a potem Kowalika
Misaki

Postprzez Przemek26 2007-10-23, 3:38 pm

Uważam że został popełniony ogromny błąd. Czemu jest Kowalik winny, temu że Boris odszedł, że Prymula cofnął się w rozwoju w Lechu?, a może temu że co poniektórzy grali bez ambicji bo co się męczyć w zdegradowanym zespole. Owszem .Popełnił błędy: Kaliciak, Kozubek. On ma pojecie o trenerce, ale z pustego to i salomon nie naleje. Ten zespół awansował przypadkiem bo pzpn namieszał w regulaminie . W tym II ligowym Zagłębiu było może kilku zwodników do uzupełnienia I ligowca + jeden NR 1
Boris, Marek, Prymula, Pach, Ozi. Po degradacji to został jedynie Ozi , Marek i Pach. Reszta ma w dupie walke i granie o punkty. Jak nie wypali manewr z Probierzem, czy Kmiecikiem K. a Orzeszek nie da rady , to będzie juz koniec tego Zagłębia . Jedynie co zostanie to stadion.
Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-23, 4:07 pm

Czy "urlopowanie" jest równoznaczne z natychmiastowym, bądź rychłym zwolnieniem? (prosiłbym o szersze opisanie sytuacji trenera w naszym klubie przez Adama naszego kibica-rzecznika ;P )
Nie wiem czy to jest dobra decyzja, wg mnie trener Kowalik jest niezłym fachowcem i trudno będzie nam znaleźć lepszego. Jego największym błędem chyba było to, że próbował grać na tak, ofensywnie, ładnie dla oka, a nie murować bramkę i tylko przeszkadzać w grze przeciwnikom. Przyjdzie do nas teraz jakiś "Dworczyk", który będzie kazał zabarykadować bramkę i będzie miał więcej szczęścia niż umiejętności trenerskich i wszyscy będą go wychwalać, a Kowalika niesprawiedliwie nazywać nieudacznikiem... No ale cóż w naszej sytuacji cel uświęca środki i nie liczy się styl, tylko ważne są punkty.. Chciałbym aby trener został w naszym klubie, albo przynajmniej w "rezerwie"..
Do Probierza nie jestem przekonany. Chojnacki w ŁKS w zeszłym sezonie dobrą pracę wykonał, ale z Radomiakiem nic nie pokazał w tej rundzie.. Najlepszym kandydatem w zaistniałej sytuacji byłby dla nas Fornalak, ale on niestety pracuje w Bytomiu..

Odnośnie tego co napisał Przemek26 to zgodzę się, że Boris i Prymula byli dla nas bezcenni, i niektórzy odejście tego pierwszego i słabą formę drugiego błędnie przypisują Kowalikowi. Ale wg mnie kibice bardzo nie doceniają Folca. To nasz najlepszy napastnik. Arek Kłoda gdyby trochę popracował nad grą obronną byłby świetnym ofensywnym bocznym obrońcą, ale czasem niestety błędy mu się przytrafiają..
PaprykarZ19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna