przez PaprykarZ19 2007-10-23, 4:07 pm
Czy "urlopowanie" jest równoznaczne z natychmiastowym, bądź rychłym zwolnieniem? (prosiłbym o szersze opisanie sytuacji trenera w naszym klubie przez Adama naszego kibica-rzecznika ;P )
Nie wiem czy to jest dobra decyzja, wg mnie trener Kowalik jest niezłym fachowcem i trudno będzie nam znaleźć lepszego. Jego największym błędem chyba było to, że próbował grać na tak, ofensywnie, ładnie dla oka, a nie murować bramkę i tylko przeszkadzać w grze przeciwnikom. Przyjdzie do nas teraz jakiś "Dworczyk", który będzie kazał zabarykadować bramkę i będzie miał więcej szczęścia niż umiejętności trenerskich i wszyscy będą go wychwalać, a Kowalika niesprawiedliwie nazywać nieudacznikiem... No ale cóż w naszej sytuacji cel uświęca środki i nie liczy się styl, tylko ważne są punkty.. Chciałbym aby trener został w naszym klubie, albo przynajmniej w "rezerwie"..
Do Probierza nie jestem przekonany. Chojnacki w ŁKS w zeszłym sezonie dobrą pracę wykonał, ale z Radomiakiem nic nie pokazał w tej rundzie.. Najlepszym kandydatem w zaistniałej sytuacji byłby dla nas Fornalak, ale on niestety pracuje w Bytomiu..
Odnośnie tego co napisał Przemek26 to zgodzę się, że Boris i Prymula byli dla nas bezcenni, i niektórzy odejście tego pierwszego i słabą formę drugiego błędnie przypisują Kowalikowi. Ale wg mnie kibice bardzo nie doceniają Folca. To nasz najlepszy napastnik. Arek Kłoda gdyby trochę popracował nad grą obronną byłby świetnym ofensywnym bocznym obrońcą, ale czasem niestety błędy mu się przytrafiają..