16.09.2007 Zagłębie Sosnowiec- Podhale Nowy Targ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez kret75 2007-10-17, 10:02 pm

7 fotek z meczu Podhale - Zagłębie
http://sport.interia.pl/raport/plh/gale ... zuje,14900
19:25 T. Da Costa - Zagłębie - 4+10 min.
19:25 K. Zapała - Podhale - 2+2 min.
Ciekawe za co!!!! ;)

Obrazek

a nieporozumienie :561:
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Misaki 2007-10-17, 10:18 pm

no to seria trwa - tylko tak dalej panowie a swoją drogą jak oni mogli na początku z tą Unią tak przegrać tego nie pojmę już
Misaki

Postprzez perezsaj 2007-10-17, 10:27 pm

Tak naprawde to Podhale miało tylko przebłyski dobrej gry. Głównie atakowało Zagłębie tylko że nie mogło strzelić. A jak już to Rajski wyciągał niesamowicie. Ale jednak okazało się kto jest lepszy. Podhale też mało kilka groźnych akcji, ale Jawa był na posterunku. Najbardziej podobał mi się gol Holika, który wyciszył hale:) A Jaros tylko dopełnił dzieła, zasłużone zwycięstwo:):)
perezsaj

Postprzez kierat 2007-10-18, 7:22 am

perezsaj napisał(a):Tak naprawde to Podhale miało tylko przebłyski dobrej gry. Głównie atakowało Zagłębie tylko że nie mogło strzelić. A jak już to Rajski wyciągał niesamowicie. Ale jednak okazało się kto jest lepszy. Podhale też mało kilka groźnych akcji, ale Jawa był na posterunku. Najbardziej podobał mi się gol Holika, który wyciszył hale:) A Jaros tylko dopełnił dzieła, zasłużone zwycięstwo:):)

Z tego co piszesz wynika że byłeś na meczu. Napisz coś więcej o samym przebiegu meczu,o co poszło da Coscie z Zapałą i czy nasi odstawili końcowy taniec.
kierat

Postprzez perezsaj 2007-10-18, 8:18 am

Na mecz dotarliśmy dopiero na 13tą minutę pierwszej tercji bo mieliśmy lekkie opóźnienie w podróży. I od razu zobaczyłem wynik że prowadzi Podhale 1:0. Ale od początku jak oglądałem mecz to bardziej atakowało Zagłębie, niestety nie strzelająć bramki. Podobnie było w drugiej tercji, gdzie też przeważało Zagłębie. Jednak w tej tercji posypało się kilka kar dla obu drużyn. Miałem nadzieje że strzelimy coś w przewadze, ale stało się inaczej. Szybka kontra i Różański strzela na 2:0 w osłabieniu. Potem nawet Podhale zaczęło grać, ale wynik do końca drugiej tercji już się nie zmienił. Na początku trzeciej tercji gra sie wyrównała,a le w końcu Zagłębie zdobyło kontaktowego gola. Za plecami ciągle słyszałem wyzwiska w kierunku Holika, który nico później strzelił z niebieskiej linii i zamknął co niektórych:) Teraz zaczęła się nerwówka, żeby dotrzymać wynik do końca bo Podhale przystąpiło do ataków. Gdyby nie Jawa i dobra postawa obrońców nie udałoby się wywieźć punktów, ale dotrzymali wynik. A w dogrywce gra była na luzie i nawet ta ostatnia akcja nie wyglądała na groźną. Pewnie wszyscy już liczyli na karne kiedy nagle poszło podanie pod bramkę do Jarosa, który wykończył akcje uciszająć hale na dobre.

Jeśli chodzi o DaCostę to dostał karę za to że rzucił rękawice gotowy do walki. Sędziowie przeszkodzili i posypały się kary. Dokładnie nie widziałem o co poszło, ale było jakieś spięcie pod bandą i przepychanina, nagle widzę jak Teddy już bez rękawic szuka komu by zaje....
perezsaj

Postprzez sayu 2007-10-18, 9:11 am

Warto wspomniec, ze zarowno Rajski jak i Jawa dokonywali w bramce cudow! I jeden i drugi wyciagali wszystko co sie da i wszystko co sie nie da... Niegdzie nie jest napisane, ze Adrian w II tercji ladnie uderzal z nadgarstka z niebieskiej i krazek odbil sie od poprzeczki! Z Teddym to wydaje mi sie, ze byla taka sytuacja: chyba Holik jechal z krazkiem, zrobil zwod i byl sam na sam z Rajskim i bedac zachaczanym przez Zapale padl na lod, stad kara 2+2, a Teddy poszedl w sukurs :) Kibice Podhala to jakas kompromitacja! Jedynie wyzywali na Morawieckiego, Puzona, Holika i Jarosa, ale Ci dwaj ostatni w pieknym stylu ich uciszyli :) Tak naprawde tylko 2 razy zebrali sie, zeby dopingowac swoich, a tak same wyzwiska... Na plus trezba podkreslic gre calej druzyny i walke do samego konca, ale jak dla mnie MoM, to Ales Holik! Widac, ze sa zgrani i to juz inna druzyna niz z poczatku sezonu... najbardziej mi pasuje slowo "walec" :) Meczyk mega i tylko szkoda, ze tak malo bylo chetnych na wyjazd...
sayu

Postprzez kret75 2007-10-18, 9:15 am

Następne foty, są z Tedym, jeśli na fotach to jest Zapała, to według Mnie wydygał :)
http://www.hokej.sport24.pl/gallery/show/572/small/
Ostatnio edytowano 2007-10-18, 9:18 am przez kret75, łącznie edytowano 2 razy
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez kierat 2007-10-18, 9:16 am

Panowie dzięki za te parę słów.
kierat

Postprzez Darian 2007-11-16, 10:13 am

Godzina 19.15, miejsce Stadion Zimowy. MELDUJEMY SIĘ NA MIEJSCU!

PROŚBA DO MODERATORÓW: żeby wpisali odpowiedni dzień i godzinę w tym temacie.

Wracając do meczu to stajemy dzisiaj przed niepowtarzalną okazją do odskoczenia od Podhala co jest niezwykle istotną rzeczą. Szkoda że mamy nieco osłabioną obroną ale w żadnym wypadku nie usprawiedliwia to naszej drużyny w przypadku ewentualnej porażki. Wprost przeciwnie: dodatkowo motywuje do tego aby utrzeć nosa Podhalu po raz kolejny!
Oby nasza siła ognia po raz kolejny dała znać o sobie!

Do boju Zagłębie!
Darian

Postprzez HrabiaZąbek 2007-11-16, 12:41 pm

Dzisiaj ze Sportu:

http://www.dzienniksport.com/index.php? ... &Itemid=69

Nie będzie powtórki

Spotkanie Zagłębia z Wojasem Podhalem z 16 września przeszło do historii ligowych zmagań. Hokeiści z Sosnowca na własnym lodowisku przegrywali na początku trzeciej tercji 2:6 i nic nie wskazywało, by mogli odrobić straty. Jednak gospodarze w ciągu 17 minut zdobyli pięć goli i zainkasowali trzy punkty! Czy dzisiaj może nastąpić powtórka z rozrywki?

Nic dwa razy
- Kiedyś jako młodzieżowiec grałem w mistrzostwach świata i przegrywaliśmy z Łotwą 1:5 - wspomina napastnik „Szarotek”, Krzysztof Zapała. - Skończyło się 7:5 dla nas i po pięciu latach znów uczestniczyłem w takim meczu, tym razem ligowym. Ta przegrana w Sosnowcu mocno mnie zabolała i śmiem twierdzić, że już się nie powtórzy. Od tego czasu wiele się zmieniło w zespole i gramy pod kierunkiem nowego trenera.
Debiut Milana Janczuszki nie był udany, bowiem „Szarotki” pod jego kierunkiem przegrały w Gdańsku 2:4.
- Mieliśmy okazję strzelić jeszcze pięć goli, zaś o naszej porażce zadecydowały błędy indywidualne - dodaje nowotarski napastnik. - Pierwszego straconego gola biorę na siebie, bo popełniłem błąd w ustawieniu i zbrakło mi kilka centymetrów do rywala.

Gonimy lidera
Jarosław Morawiecki, trener sosnowiczan, ma jasny i precyzyjny cel: awansować do play offu z jak najwyższego miejsca. - I dlatego musimy gonić dwóch rywali przed nami - mocno akcentuje Artur Ślusarczyk. - Straty są niewielkie, a meczów do końca pozostało jeszcze sporo. Na pewno by strat nie było, gdyby nie słaby start oraz dwa niechlubne występy w Oświęcimiu. Ze słabeuszem nie można tracić aż pięciu punktów. Zbliża się najważniejszy czas sezonu zasadniczego i tutaj nie można sobie pozwolić na stratę punktów.
Hokeiści sosnowieccy po wygranej z Wojas Podhalem 7:6 nabrali pewności siebie i mieli potem serię efektownych meczów.
- I nie inaczej będzie teraz - przekonuje napastnik Zagłębia. - Jesteśmy mocno zmotywowani i podchodzimy bez obaw do tej potyczki. W Sanoku bohaterem był Tomek Jaworski, ale i my zagraliśmy dobrze taktycznie. Staraliśmy wyprowadzać kontry i po nich zdobywaliśmy gole. To dobry znak przed dzisiejszym spotkaniem.

Roszady w składzie
W obu drużynach nastąpiły zmiany w poszczególnych formacjach. W Zagłębiu zabrakło dwóch obrońców: Alesza Holika, który ma poważne kłopoty rodzinne, oraz chorego Marcina Kotuły. Trener Morawiecki w Sanoku zdecydował się na grę trzema parami obrońców oraz czterema atakami.
- O tym, czy z Podhalem będzie podobnie, przekonamy się dopiero na odprawie przedmeczowej - dodaje „Ślusar”. - Wszystko zależy od koncepcji trenera, a naszym zadaniem jest ją wykonać.
Nowy trener Wojasa Podhala również dokonał przetasowań w poszczególnych formacjach.
- Akurat naszego ataku to nie dotknęło - dodaje środkowy pierwszej formacji. - Niemniej teraz mamy ciekawe ustawienie i wydaje się, że mamy bardziej wyrównane piątki. Trener Janczuszka zwraca sporą uwagę na tempo akcji i każdy z nas musi być w ciągłym ruchu. Gra statyczna go nie interesuje. Taktyka Januczuszki nieco się różni od tej preferowanej w reprezentacji. Mnie ta ułożona przez trenera Rudolfa Rohaczka bardzo odpowiada i już się do niej trochę przyzwyczaiłem. Wróciłem do klubu i musiałem się przestawić na inne tory. O dzisiejszym meczu staram się myśleć pozytywnie, choć mamy na koncie dwie porażki z Zagłębiem.
Hokeiści z Sosnowca po kiepskim początku sezonu teraz nie schodzą poniżej określonego poziomu i pewnie postawią mistrzom wysokie wymagania.

autor: Włodzimierz Sowiński
HrabiaZąbek

Postprzez dziejus 2007-11-16, 7:56 pm

Co tam QRWA rezerwy graja?????!!!!!!!KOMPROMITACJA!!!A to dopiero 1 tercja.
dziejus

Postprzez PaprykarZ19 2007-11-16, 9:45 pm

Nie można wszystkiego wygrywać, kiedyś trzeba przegrać.
Chociaż tyle, że z godnym rywalem.
PaprykarZ19

Postprzez miron 21 2007-11-16, 10:06 pm

Trudno bywa i tak.
Co z Teddym?Bez tego zawodnika Zagłębie gra co najmniej słabo .Mam nadzieje że "balkon"też to widzi i zrobią wszystko żeby został na kolejne sezony ,wszak w nich mamy zdobywać mistrza.
miron 21

Postprzez Przemek26 2007-11-16, 10:12 pm

dziejus napisał(a):Co tam QRWA rezerwy graja?????!!!!!!!KOMPROMITACJA!!!A to dopiero 1 tercja.

Przed monitorem każdy mądry
Niestety masz racje
Czułem się jakbym oglądał mecz rezerw. Dziś zagrali największe dno tego sezonu. Po pierwszych meczach z Polonia Janowem, czy Toruniem , myślałem że większej hujni grać sie nie da.
I ................. pomyliłem się
Jak można sobie k***a samemu strzelić 7 bramek??????????? Jawa musi chyba wyleczyć te plecy bo widac ze zmaga się z bólem, dzis mógł chycic ze 2 z tych 4 wpuszczonych ale trudno. Obrońcy dwili sięi troili żeby mu to uniemożliwić a pomóc w strzeleniu bramek przez rywali. A szczególnie było to widać jak wszedł Mrozek. Chłopak bronił rewelacyjnie ale co z tego jak jego koledzy z obrony "ładowali" mu dobitki po jego interwencjach.
I jeszcze jedno. Bez Teddiego jesteście dnem . Tak było teraqz , tak było na początku sezonu. Jka taki zespół może grać i wygrywać jak w składzie jest tylko JEDEN TEDDY a gdy go zabraknie , koniec zespól wygląda jak mikrusy na lodzie.

No cóż porażka .................. ale gra sie dalej.
Jeśli tak ma wyglądac szykowanie na PO graniem na 4 piątki, to sorry. Ale lepiej grajmy na 3 bo z tego były efekty.
Przemek26

Postprzez kierat 2007-11-16, 10:22 pm

Nie wiem o co chodziło Ślusarczykowi w tym wywiadzie dla sportu, ale on już chyba powinien pomyśleć o wcześniejszej emeryturze. Nie wiem też jaką taktykę na dzisiaj obrał Jarek albo zapomniał im powiedzieć w ogóle że gra się od początku.Teddy kulał w boksie, oby szybko wracał bo rozbicie 5-tki z Benatem i Luką nie wyszło na dobre chociarz Bernat dzisiaj grał b dobrze. Szkoda. Prawdę powiedziawszy nie byłem jeszcze na takim meczu gdzie zdecydowanie wygrywamy, no może poza meczem z Tychami i Naprzodem. Umiemy grać na wyjeździe a u siebie nie.Przyszło trochę ludzi i...rozczarowanie.Wydaje mi się że Podhale tym meczem wraca do gry i końcówka może być taka że to oni wskoczą na 3 miejsce a my wtedy musimy uważać żeby na nich nie trafić bo wybiją nam hokej z głowy jak w zeszłym sezonie. Grają prosty hokej, dobrze w przewagach, nie kombinują i przede wszystkim zespołowo.To widać. Byli zdecydowanie lepsi. Chociarz gdyby przy stanie 1:4 Jaros nie strzelał tylko podawał, po której to akcji trener Podhala wziął czas, może byśmy wrócili do gry.
Tyle
kierat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej