Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez adas 2007-09-08, 6:42 am

fan78 napisał(a):
gala85 napisał(a):--------------------------------------------------------------------------------

peterrabit3 napisał/a:
co z decyzja PZPN u????
od rana czekam na wiadomosc a tu nic....
Jeszcze nawet nie złożylismy odwołania,kiedy je złożymy Związkowy Trybunał Piłkarski powinien w ciągu 2 miesięcy ustosunkować sie do naszego pisma,cierpliwości.

ja tez czekam i nic a na stronie glownej jest informacja z w dniu dzisiejszym zapadnie decyzja
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem!!!
Odwołanie zostało złożone, jednak to jedyne co mogę powiedzieć.
adas

Postprzez YOOSHKY 2007-09-08, 7:09 am

Fan78. Oni dobrze zrozumieli i Ty też. Po porostu Adasiowi wyszedł news który można rozumieć dwojako. Sam byłem zaskoczony tym że już w piątek rozstrzygnie sie odwołanie w PZPN, tym czasem chyba chodziło o losy odwołania w klubie.
YOOSHKY

Postprzez NHK12 2007-09-08, 11:42 am

Witam , oby tylko nie skończyło sie tym ,że pzpn wydział dyscyplinarny zrobi jak z Łęczna. I oby nie zwiekszyli kary. Ja osobiście cieszył bym sie z anulowania - 4 pkt bo na anulowanie degradacji raczej nie ma co liczyć. I jeszcze jedno wydaje mi sie ,że niestety Zagłębie bedzie ostatnim klubem które jest ukarane. jak widac pzpn -owi nie kwapi sie aby sie zając Lubinem i innymi .
NHK12

Postprzez Mr. M 2007-09-08, 7:50 pm

Czy będzie podana informacja czego dotyczy odwołanie lub przedstawiona jego treść??
Mr. M

Postprzez fan78 2007-09-09, 1:29 pm

Mr. M napisał(a):Czy będzie podana informacja czego dotyczy odwołanie lub przedstawiona jego treść??
Podbijam.Chciałbym sie dowiedzieć czy odwołujemy sie tylko od niektórych nałożonych kar czy od wszystkich?
Ostatnio edytowano 2007-09-09, 7:53 pm przez fan78, łącznie edytowano 2 razy
fan78

Postprzez gregor 2007-09-09, 7:53 pm

sądzę że dobrym wyjściem byłoby zaproponowanie pzpn-owi tzw. abolicji dla wszystkich klubów piłkarskich w naszym kraju by wróciło wszystko do normalności , bo w tym GóWNIE uwalany jest każdy , z wyjątkiem kibiców , nie wyobrażam sobie by w extra lidze grały drużyny z III czy IV ligi z przyczyn czysto technicznych i organizacyjnych . Abolicja jakby miała wyglądać to jest kwestia do uzgodnienia taki temat musi wyjść od kibiców wszystkich klubów piłkarskich i nie tylko ...
gregor

Postprzez Xavier88 2007-09-11, 6:56 am

Dwa odwołania od kary dla Zagłębia

Działacze wierzą, że klub z Sosnowca uniknie jeszcze degradacji za udział w aferze korupcyjnej.
Ciemna przeszłość odciska się piętnem na bieżącej działalności klubu. Piłkarze Zagłębia wychodzą na boisko ze świadomością, że po sezonie ich zespół i tak zostanie zdegradowany. Klubowi ciążą też cztery ujemne punkty oraz 50 tys. zł grzywny.

Nowy zarząd Zagłębia od początku podkreślał, że nie odcina się od grzechów poprzedników, ale z karą pogodzić się nie chciał. Działacze tłumaczyli, że powinna ona dosięgnąć przede wszystkim osób, które ją inspirowały, a tych w klubie już nie ma. Zarząd klubu przygotował więc odwołanie. - Nie zgadzamy się z uzasadnieniem, stąd i nasze pismo - tłumaczy Leszek Baczyński, prezes klubu.

Początkowo działacze chcieli odwołać się od ujemnych punktów i grzywny, ale w końcu poszli na całość. W Sosnowcu liczą, że Zagłębiu uda się jeszcze uniknąć degradacji!

Wnioskiem zajmie się teraz Związkowy Trybunał Piłkarski PZPN-u. Do tego samego gremium odwołały się wcześniej inne kluby zamieszane w korupcję. Przypomnijmy, że Górnik Polkowice w toku postępowania odwoławczego został ukarany jeszcze bardziej srogo i teraz zamiast w lidze trzeciej gra w czwartej.

- Nie obawiam się takiego scenariusza. Niczego się nie boję, bo też nic złego nie zrobiłem. Walczę o dobro klubu na wszelkie możliwe sposoby. Nie chcę mówić więcej, bo to tylko może zaszkodzić naszej sprawie - dodaje Baczyński.

Klub przesłał już swoje odwołanie, ale będzie i drugie! Przygotowuje je mecenas Tomasz Damięcki, który reprezentował Zagłębie przed Wydziałem Dyscypliny PZPN-u. - Wszystko odbywa się zgodnie z przepisami. Odwołanie będzie składało się z dwóch części. Zwrócimy się z prośbą o ponowne rozpoznanie sprawy, a także uchylenie kar dyscyplinarnych - podkreśla.

Damięcki twierdzi, że WD orzekając o karze, naruszył związkowy regulamin. - Słabych punktów jest kilka. Wspomnę tylko, że 30 zarzutów [ustawionych spotkań - przyp. red.] potraktowano jak jeden czyn, a tym samym konto klubu obciążyły również zarzuty, które tak naprawdę uległy już przedawnieniu. WD zarzuca Zagłębiu ustawianie spotkań, ale w wielu przypadkach nie przedstawia na to dowodów. Po raz kolejny pytam, dlaczego WD nie przychylił się do naszego wniosku i nie wysłuchał, co mają do powiedzenia osoby, które brały udział w tym procederze - dodaje Damięcki.

Na złagodzenie kary liczą też sosnowieccy kibice, którzy od kilku dni zbierają podpisy pod specjalną petycją. Klub wsparło już prawie 4 tys. fanów.

Dwunastu od prokuratora

Wydział Dyscypliny ukarał Zagłębie na podstawie materiału zgromadzonego przez prokuraturę. W dokumentach przewijają się nazwiska 12 osób związanych z klubem z Sosnowca. Czym zajmują się one dziś?

Piłkarze

Mariusz Ujek (GKS Bełchatów)

Marcin Lachowski (LZS Leśnica, IV liga opolska)

Łukasz Antczak (BKS Bielsko-Biała)

Wojciech Małocha (SV Gmunden - Austria)

Daniel Treściński (leczy kontuzję)

Marcin Drzymont (Korona Kielce)

Janusz Wolański (Polonia Bytom)

Trenerzy

Krzysztof Tochel (bez pracy)

Bogdan Pikuta (wyjechał za pracą do Irlandii)

Michał Nowak (Unia Strzemieszyce, V liga)

Działacze

Wojciech Rudy (urlop zdrowotny)

Waldemar Włosowicz (bez pracy)

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4476572.html
Xavier88

Takie sa realia dzisiaj i to jest sport

Postprzez muminlukasz 2007-09-14, 1:09 pm

Witam

Prosze państwa zajmujecie się sprawą degradacji punktów ujemnych itd... czy wy wiecie jeszcze coś o sporcie?? Mecze Zagłebia Sosnowiec nie zachwycają wręcz są nudne i dostają lanie od każdego (oprócz tych dwóch zwycięstw) nie wspomne o meczu z legią. To jest piłka i powinno się grac z głową uniesioną degradacja owszem podcina skrzydła ale jeśli drużyna jest twarda i z dobrej gliny ulepiona to walczy do końca!!!

Od samego początku drużyna i wy kochani kibice o jednym degradacja punkty ujemne

Pytam się was i co z tego jaka jest forma drużyny lanie dostają są wolni nie angazują się biegają po boisku jak zółwie skutecznosć zerowa pomysł na gre również i gdzie to serce zagłębia waleczne??

Drużyna nasza od x lat dopiero teraz w ekstraklasie to szansa na pokazanie się wypromowanie klubu !! A tu zamiast pokazać walke serce pot zostawiony na murawie to narazie nic nie ma piłka naszczęście to nie degradacje punkty ujemne kalkulacje forsa tylko wynik i styl gry!!

Zagłebia obecne wyniki szkoda nawet komentowac styl tez jest na 2 - to są fakty

Pomyście jak Zagłębie by grało na wysokim poziomie nie mówie o rzeczach nie realnych miejsca 1-4 ale środek tabeli około 6-poniżej to kibice z drużyn ekstraklasy media by PZPN widzieli by iż drużynie zalezy są waleczni i dobrze by ich zapamiętali taka jest prawda nie mówie o anulowaniu degradacji i pkt ale o wizerunku i szacunku za wole walki

niestety sytuacjia jest taka że każdy co z nami gra czy media śmieją się że grają z drużynką do bicia bo nie mają ikry i jaj grac do końca i walczyć same wyniki o tym mówią
Szkoda nawet pisac o wzmocnieniach jakiś tam rzeczach co to sie mówi potem że to jest wina tego tamtego czynnika pytam sie po co obecni piłkarze wybrali gre w piłke jeśli ktoś się decyduje na coś to powinien być dobry w tym co robi i bez różnicy czy gra w III lidze czy w ekstraklasie

Podsumowanie jeśli dalej tak sytuacja będzie wyglądała to nawet życze Zagłębiu spadku o II ligi w dół bo pamietam inne zagłebie jak pieło się niedawno i walczyło w III lidze potem w II lidze i wszystkie te długie lata idą teraz na marne przez własną gre i tragiczne wyniki a nie przez degradacje czy punkty ujemne!!!

I to ma być wielki powrót po latach ludzie wżyciu sie takiego scenariusza nie spodziewałem!!! wielki wstyd !!!
muminlukasz

Postprzez flex 2007-09-14, 2:09 pm

Widzę, że kolega muminlukasz widzi same negatywy w Zagłebiu Sosnowiec.
Może spróbuj przyjrzeć się sprawie trochę bardziej dokładnie, przeanalizuj atmosferę wokół klubu, budżet, skład jaki mamy, stadion itp.

Mówi się, że kasa nie gra, ale zobacz przykład Poloni B.
W drugiej lidze z budżetem 1 mln grali całkiem nieźle, teraz mają ten sam skład + kilka wzmocnień, większy budżet i co grają z polotem ? Mieszczą sie w I połówce tabeli ?

Atmosfera wokoło Zagłębia jest nie wesoła, a mimo wszystko drużyna stara się i przynajmniej z innymi beniaminkami zdobywa punkty.

Gra nie o mistrzostwo OE tylko o to, żeby nie spaść do III ligi.

Druga sprawa porównaj sobie składy innych drużyn, czas przez jaki te drużyny były tworzone a drużynę Zagłębia.

Media niech się śmieją. Czasami ten śmiech jest potrzebny. Chociaż ja nie zauważyłem żeby Zagłębie Sosnowiec było pośmiewiskiem w mediach.

[ Dodano: 14-09-2007, 3:15 ]
muminlukasz napisał(a): (...)bo pamietam inne zagłebie jak pieło się niedawno i walczyło w III lidze potem w II lidze i wszystkie te długie lata idą teraz na marne przez własną gre i tragiczne wyniki a nie przez degradacje czy punkty ujemne!!!

I to ma być wielki powrót po latach ludzie wżyciu sie takiego scenariusza nie spodziewałem!!! wielki wstyd !!!

To przypomnij sobie także dlaczego tak sie pięło i dlaczego się nie wspięło tam gdzie trzeba wcześniej.
III liga to nie to samo co OE.
flex
Administrator

Postprzez lkjh 2007-09-14, 3:09 pm

muminlukasz stul dziub bo tak naprawde gówno się znasz i gówno wiesz
lkjh

Postprzez marcin___ 2007-09-14, 3:33 pm

muminlukasz czy ty widziales grajace Zagłębie w tym sezonie bo mi sie troszke nie wydaje po twoich idiotycznych wypowiedziach jezeli opierasz sie tylko na tym co pokaza w tvn albo co gorsza na przekazach prasowych to albo zamknij ryj albo wybierz sie na mecz zaglebia bo ja sie wybralem i moze raza nieskutecznoscia itp ale w wielu osobach widze ambicje czego nie widzialem w zeszlym sezoni niestety jezeli miales nadzieje ze po awansie do OE bedziemy loic wszystkich szczegolnie lecha i legie no to srry ale raczej szans nie bylo, jakby nie ujemne punkty to na spadkowym bysmy nie byli walczylismy z ruchem walczylismy z odra wygralismy z polonia bytom mecze te znam tylko z opowiadan osob ktore byly i skrotow i z tego co wiem nie bylo az tak zle na jadze bylem i nigdy nie bede zalowal bo grali dobrze i spokojnie z 5:1 moglo byc, otrzezwiej, idz na mecz jak cie mam pusci a pozniej sie zastanow i komentuj.
marcin___

Postprzez koniu1906 2007-09-14, 3:55 pm

Minilukasz ty chyba dzisiaj masz jeden z tych dni co ja miewam pierdolic byle by pierdolici myslac ze ma sie racje. Po drugie mysle ze jestes bardziej wirtualnym kibicem niz ja bo fakt Zaglebia na zywo nie ogladam z racji emigracji (sie zrymowalo) ale potym co widzialem na Canal+ to ta druzyna gra z wielka ambicja nie oszczedzajac nog swoich i przeciwnikow i powiem wiecej oni punkty moga zdobyc z kazdym-jakze inaczej moglby sie ulozyc mecz z Legia przy odrobinie szczescia w pierwszej polowie przeciez do przerwy moglo byc 3-1. Niech ci chlopcy wyjda nad strefe spadkowa i zaczna grac bez noza na gardle przy mniejszej presji zaczna wykorzystywac swoje sytuacje i bedziemy z nich jeszcze dumni w paru kolejkach. Nie zapominajmy tez ze oni tak naprawde nie zagrali jeszcze meczu u siebie a mimo to zdobyli 6pkt, wiec przestan pierdolic
koniu1906

Postprzez Misaki 2007-09-14, 5:36 pm

muminlukasz widzę kolego, że chciałeś wykazać dzisiaj jakim to jesteś ekspertem ale ci się to nie udało najlepiej złóż podanie o pracę w tvn -ie magazyn OE - tam Twoje wywody zostaną na pewno docenione przez innych ekspertów, takich jak Tuzimek hehe
Misaki

Postprzez gregor 2007-09-15, 1:36 pm

panowie dajcie gościowi spokój wypowiedział sie jak każdy z nas , ma do tego jak najbardziej prawo , czy się z tym można zgadzać czy też nie to już inna sprawa ,
każdemu z nas leży w sercu ZAGłEBIE
gregor

Postprzez django 2007-09-16, 3:15 pm

Najgorsze jest to, że nasi bezpośredni konkurenci grają coraz lepiej. Ruch remisuje z Lubinem, Jaga z Koroną, Odra z Wisłą, a my dostajemy baty od ŁkSu. Nie możemy już sobie pozwolić na straty punktów ze słabeuszami, bo zaczną nam odjeżdżać. Zimą MUSZĄ znaleźć się w klubowej kasie pieniądze na wzmocnienia, bo o ile z przodu nie jest najgorzej, to ta defensywa spuści nas do trzeciej ligi. Adaś, udziel nam informacji, czy szefostwo klubu prowadzi jeszcze jakieś negocjacje z potencjalnymi sponsorami, czy może wystarcza im Szatan i grosze od Włochów.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna