Zagłębie - TKH Toruń 07.09.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Uruk 2007-09-07, 9:15 pm

Ze zmianami w piątkach to nie pierwszyzna.W tamtym sezonie było to samo.Jarek chciał w jakiś sposób ratować wynik tymi roszadami, ale przy obecnej formie naszych zawodników powstało jeszcze większe zamieszanie i o zwycięstwie nie mogło być mowy.
Toruń rozwiązał ten mecz wzorowo pod względem taktycznym.Dał się nam wyszumieć i gdy była możliwość groźnie kontratakował.I to w dniu dzisiejszym wystarczyło, a że nasi walili w Plaskiewicza jak w bęben to już inna sprawa.
Uruk

Postprzez MrCricket 2007-09-07, 9:17 pm

Zimny prysznic na początek. Po pierwszej bramce myślałem, że szybko "połkniemy pierniki" i chyba nasze gwiazdy chyba też zbyt szybko w to uwierzyły. Niestety to jest hokej i tu trzeba zapierdalać, nazwiska nie grają i nie ważne, gdzie i z kim kiedyś ktoś grał. Jaworski wydawał mi się zawsze najpewniejszym punktem tej drużyny, ale swoimi dzisiejszymi wyczynami bardzo podważył swoją pozycję. Widać było brak zgrania,zwłaszcza gdy graliśmy w przewadze, prawie nie było tego widać. Toruń prezentował się pod tym względem dużo korzystniej, był lepiej poukładany i zasłużenie wygrał. Wynik z pewnością nie odzwierciedla tego co działo się na tafli, ale poszedł w świat i trzeba jak najszybciej zapomnieć o tej kompromitacji.
MrCricket

Postprzez Minter 2007-09-07, 10:39 pm

Jestem kompletnie zawiedziony. Mozna przegrac, ale jakas ambicje pokazac tym bardziej w hokeju. Do dzisiaj myslalem ze to meski sport, a zobaczylem chmare panienek ktore baly sie podjac rekawice i wiekszosc nie wiedziala co ma robic na lodzie. Jaworski dzisiaj kompletne dno. Wygladal jak nacpany albo jakby byl po niezlej imprezie. Bledy bledy bledy, skutecznosc na poziomie podstawowki. Tyle ludzi dzisiaj przyszlo z nadziejami na nowy lepszy sezon,takie szumne zapowiedzi byly, a tymczasem otrzymalismy chlam i poza nadzieja ze to tylko wypadek na poczatku dlugiej sezonowej drogi, nie zobaczylem zadnych pozytywow.
Minter

Postprzez Fan 2007-09-08, 7:56 am

Tragedia maksymalna bo gorzej to juz byc nie moglo. Zlepek wypalonych graczy, ktorzy wyczuli kase w Sosnowcu i tylko dlatego tutaj graja. Jaros to sie potykal o wlasne nogi i wcale nie widzial krazka. Ja juz wole to Zaglebie z poprzedniego sezonu, walczace, potrafiace ogrywac druzyny jak Torun i bez Pol Aquy.
Fan
Working Class

Postprzez mike79 2007-09-08, 8:21 am

No cóż ZOSTALIŚMY W BLOKACH NA STARCIE. Ale nie po tym się poznaje prawdziwych facetów jak zaczynają, lecz jak kończą...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Schabu 2007-09-08, 8:40 am

Wstyd i kompromitacja!
Wymieniono pół drużyny,a tu taki kwas.Zawodnicy Zagłębia zagrali tragiczny mecz i dali popis jak są nieudolnymi hokeistami,którzy wyglądali jakby pierwszy raz w hokeja grali.Co nie którzy,aż się słaniali na tafli i potykali się o własne nogi.Zupełny brak środka pola,brak koncepcji gry,brak podań,indywidualism,nieskuteczność ,brak zespołu to tylko kilka epitetów jakimi można opisać Zagłębie.Po za tym wydaje się że presja też nie wpłynęła najlepiej na zespół.W porównaniu do tamtego sezonu to jest całkiem inny zespół!!
Niestety paradoksalnie gorszy pomimo wzmocnień.Dziwi mnie to jak ci sami zawodnicy mogli wygrywać sparingi,a dziś dali taki popis!!!
Nagle zapomnieli jak się gra?
A może dostali się już do drużyny,koryto jest,to już nie trzeba się wysilać za bardzo?
Schabu

Postprzez miron 21 2007-09-08, 10:14 am

Ochłonołem po wcorajszym meczu i mniej więcej spokojnie mogę napisać co o nim myślę.Mecz przegraliśmy w pierwszej tercji,mieliśmy w niej przewagę i nipotrafiliśmy jej wykożystać (Gdyby wsadzili im 3 bramki byłoby po meczu ).Toruń po strzeleniu 2 bramki złapał wiatr w żagle i po prostu CHCIAŁ wygrać ,grali ostrzej nie odpuszczali . U nas chciało grać zaledwie kilku zawodników, reszta nie tyle przeszła obok meczu co pokazała chrakter NIESTETY PASKUDNY .Nikt się niespodziewał po nich takiego braku zangażowania. Zagłębie tak nie gra panowie!!! Niestety widać brak Teddygo on nie odpuszczał i potrafił pociągnąć za sobą zespół. Trener ochrzcił podobno niektórych zawodników mianem gwiazdeczek ,na trybunach mówiono że grali jak cioty ale to przesada... chyba.
miron 21

Postprzez kierat 2007-09-08, 12:54 pm

Caban dostal kopa. Spakowal sprzęt i spokojnie wyjechal. I bardzo dobrze. Statystów tu nie potrzeba. W idzialem jak wczoraj Podsiadlo go napierd... za grę a on glupio kiwal glową.I to co pisze w wyborczej, zimno mu bylo i chcial się ubrać ( he,he ) Pelen profesjonalizm.

Rzeczywiście w zeszlym sezonie drużyna byla slabsza na papierze, ale grali lepiej. Choć spokojnie, to dopiero pierwszy mecz. Rok temu też zaliczyli falstart. Potem bylo już lepiej. Ten falstart bardziej boli bo u nas. Jutro do Oświęcimia.
kierat

Postprzez KaD 2007-09-30, 11:10 am

Nie pisze nowego tematu bo nie ma sensu tylko jak ktoś może niech usunie datę
Wiec zaczynamy kolejną rundę PLH tym razem to my gramy w Toruniu który ma problemy z zdobywaniem kolejnych punktów my jak to my grając w kratkę wiec trudno tak na prawdę przewidzieć kto jest faworytem tego meczu oczywiście liczymy na Zagłębie i przełamanie się naszych formacji ofensywnych i że by w końcu grała tak jak trzeba jak min. meczu z Tychami
KaD

Postprzez miron 21 2007-09-30, 4:46 pm

Na razie O-O
miron 21

Postprzez SLONIU75 2007-09-30, 5:33 pm

Czytałem wcześniejsze wypowiedzi odnośnie obstawiania meczów u "buków" -nie chce mi się w to trohcę wierzyć bo ta polska liga jest bardzo dziwna .Każdy z każdym wygrywa - "frajerzy" do ogrania dają w pizdę faworytom .Chyba taki problem jaki ma nasz zespół mają wszyscy-NIE MA WIELKIEJ KASY NIE MA WIELKIEJ EKIPY.Nasi prezesi zrobili przed sezonem " wielkie zakupy"-szkoda tylko że to emeryci którzy nie wytrzymuja cieżkich treningów { zaraz protest } a hokej to jest ciężka robota -nie brydż.Młodych walczaków póścili w Polskę i teraz dostają "GWIAZDORZY" od nich łomot!!!!!! Dobrze że Teddy wrócił bo zamykalibyśmy tabelę !!!!!!!

W TORUNIU 0-1
SLONIU75

Postprzez KaD 2007-09-30, 5:37 pm

0 : 1 Jaros asysta da Costa
KaD

Postprzez mario999 2007-09-30, 5:52 pm

juz 0-2
mario999

Postprzez KaD 2007-09-30, 5:52 pm

0 : 2 Puzio Belica
koniec II tercji
KaD