Zagłębie - TKH Toruń 07.09.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez kierat 2007-09-07, 11:46 am

Snow Patrol napisał(a):
rooney1 napisał(a):W jakiej cenie są bilety?

http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/ naprawdę warto zaglądać na stronę, wszystko jest.

Co do zatwierdzenia, to ostatnio się mówiło tylko o Tychach i ich "warunkowym zatwierdzeniu", w przypadku Zagłębia nie było informacji o problemach więc liczę, że wszyscy są zatwierdzeni.

A tu male info że nic do końca nie wiadomo:

Transfery realizujÄ… prezesi

Dobrej myśli jest szkoleniowiec Zagłębia, Jarosław Morawiecki, chociaż nie do końca wie, jakim składem będzie dzisiaj dysponował.

- No tak, nie wiem jeszcze, czy wszystkich których mam do dyspozycji, będę mógł wystawić w pierwszym spotkaniu - powiedział trener sosnowiczan. - Transferami, a raczej ich realizacją zajmują się prezesi. Ja trenuję z zawodnikami. Wiadomo tylko, że nie wystąpią kontuzjowany Adrian Labryga i chory Tobiasz Bernat. Jest to pierwsze nasze spotkanie ligowe w tym sezonie, w dodatku przed własną publicznością, dlatego bardzo chcemy wygrać.

Z kolei pierwszy raz w tym sezonie na Tortorze, drużyna toruńska zaprezentuje się w najbliższą niedzielę o godzinie 17.30 w meczu przeciwko Polonii Bytom. Wprawdzie pierwsze spotkanie tych zespołów miało odbyć się w Bytomiu, ale ze względu na kłopoty z lodowiskiem odbędzie się u nas.

Maciej Czypekl (Nowości)
kierat

Postprzez Snow Patrol 2007-09-07, 11:56 am

:/ liczyłem, że wszystko jest ok, czyli znowu wszystko na ostatnią chwilę i nawet nie wiadomo czy się uda
Snow Patrol

Postprzez rzusi 2007-09-07, 5:23 pm

jaki wynik po 1 tercji
rzusi

Postprzez StrooÅ› 2007-09-07, 5:30 pm

przegrywamy 1:2
StrooÅ›

Postprzez damian_2006 2007-09-07, 7:27 pm

Wynik 7-1 dla Torunia.Fatalny mecz nic im niewychodzilo kapletne zero ,nawet Jawor niebronil tego co bronil kiedys .
damian_2006

Postprzez Uruk 2007-09-07, 7:40 pm

Potężny klaps na inaugurację.Mamy zawodników, ale nie mamy drużyny.Jawa jak dziecko we mgle.No cóż miejmy nadzieję, że w następnych meczach będzie lepiej.Dobrze, że przeciwnicy niezbyt wymagający.
P.S Na plus jedynie Holik.
Uruk

Postprzez mario999 2007-09-07, 7:42 pm

dno. zlepek indywidualnosci bez ambicji. a jawa dzisiaj zachowywal sie jak junior. dawno niewidzialem tak rzenujacego zaglebia.
mario999

Postprzez Misaki 2007-09-07, 7:46 pm

Poszedłem po dobry towar a otrzymałem bubel. Hujnia już na samym początku była jak czekałem po bilet. Może mi ktoś z zarządu powie ile przed meczem trzeba przyjść, żeby normalnie wejść na stadion? 40min?, 50min? Jedynej bramki oczywiście nie widziałem. Z tego co widziałem to pierwsze stracone bramki to brak koncentracji, kolejne to już efekt tego, że się poddaliśmy już. W ataku bicie głową w mur. Widać, że jakiś potencjał tam jest ale na razie on drzemie ( bardzo głęboko drzemie) Jak już się udało coś stworzyć to oczywoście marnowało się sytuacje. Biletu nie wyrzucam po wierze, że za takie widowisko kasa będzie zwracana :> Wiem, że mamy najtańsze bilety w lidze ale za takie coś to i tak za dużo.
Misaki

Postprzez Uruk 2007-09-07, 7:54 pm

Misaki - 40 min przed meczem już było 50 osób w kolejce.
Myślę, że jak na jeden zaciąg to zbyt dużo indywidualności i starch wyjadaczy.Może nam się to odbić czkawką.Goście będą chcieli rządzić drużyną, a reszta bedzie miała g...o do powiedzenia.
Uruk

Postprzez Snow Patrol 2007-09-07, 7:57 pm

No to nasze "gfiazdy" pokazały magię.....tragedia po prostu. Mecz wyglądał jakby a)nie był czysty b)rano się skończyła dłuuuuga impreza. A może po prostu c)drużyna jest nieprzygotowana. Pysz mówił, że zawodnicy TKH będą szybsi o ułamek sekundy?Byli o kilka sekund w każdej sytuacji, przegrywaliśmy na bandach każdy fizyczny pojedynek, zero ambicji. Klisiak jeżdżący po niebieskiej zamiast przyjąć krążek i iść sam na sam pojechał w drugą stronę-było tak dwa razy i to podsumowanie, podobną sytuację miał Puzio. Jaworski nie że nie bronił jak kiedyś - jest kompletnie bez formy, 3 gole ma na sumieniu, szkoda że Morawiecki znowu bał się go zmienić, Mrozowski powinien wejść na 3. tercję, pewnie niewiele by to zmieniło, ale można było próbować. Jeśli Zachariasz chce poprawić relacje z kibicami to mógłby wreszcie skończyć wakacje. Co do Jarosa to nie wiem co myśleć, niby miał sytuacje, ale znowu 3 pewne gole mu uciekły nie wiem, może potrzebuje przerwy, a może przełamie się akurat w Oświęcimiu(swoją drogą tam TRZEBA wygrać). Jeśli na siłę szukać pozytywów to przy sporej dawce dobrej woli uważam, że jedynymi, którym zależało na zwycięstwie byli Gabryś, Kozłowscy, Holik, może jeszcze Belica, Twardy i Ślusarczyk, tyle że każdy z nich jest daleeeeko od dobrej formy, jak cała drużyna.
Snow Patrol

Postprzez kierat 2007-09-07, 8:01 pm

Ciekawy jestem:
- odczuć trenerów. Bo wyglądalo to jakby nasi zawodnicy się dzisiaj pierwszy raz spotkali,
- jak nasi zamierzają odbudować zaufanie kibiców których przyszlo sporo a nasi ich ladnie z hokeja wyleczyli, piękny policzek
- jak będzie dalej gral Zachariasz, który w zeszlym sezonie w Stoczniowcu blyszczal a w tym jak na razie tylko jest. Ci co chodzili w zeszlym sezonie pewnie zauważyli pewną nieprawidlowość. W Stoczniowcu gonil jak glupi, narażając się nawet kibico. Czyim jesteś wychowankiem, Zachariasz? Co, nie chce się?Jak dla mnie to powinien grać w IV piątce
- dlaczego nie gral Horny, a na rozgrzewce byl- czyżby już powstal problem kasy?
- co z resztą asów: Ślusarczk , Jaros, Caban ( szybko odztawiony na lawę )
- jak ta dużyna będzie dalej funkcjonować jak nawet jej drzewce Jaworski gra jak junior

A może to tylko zly początek... Oby
kierat

Postprzez żaba 2007-09-07, 8:10 pm

Zaglebie dzisiaj zagralo bardzo slabo, coz zdarza sie,pierwszy mecz itd. kibice wyrownali poziom i to jest bardziej zenujace, Ci co wyzywali Jawe od bytomskich psow powinni jebnac sie w leb i wiecej na Zimowy nie przychodzic.To jest sport, tu do wszystkiego trzeba czasu,zgrania,spokoju.Nie mniej jednak trenerzy maja nad czym myslec,tzreba jak najszybciej sie podniesc.
żaba

Postprzez Snow Patrol 2007-09-07, 8:34 pm

tak, te teksty do Jaworskiego były żenujące, szkoda że takie bydło przychodzi na mecze.
Zapomniałem dodać że należą się brawa drużynie TKH-to nie było jakieś wielkie granie, ale byli drużyną i wiedzieli co chcą osiągnąć + Plaskiewicz naprawdę dobrze bronił, pomógł drużynie....przyszło mi jeszcze do głowy że może to jednak dobrze, że jest wstrząs na początek, jeśli to da efekt w kolejnych meczach. Teraz niestety muszą nam i sobie udowodnić, że zasługują na to żeby ich oglądać. Dlatego napisałem, że w niedzielę muszą być 3 punkty.
Snow Patrol

Postprzez bolo73 2007-09-07, 8:49 pm

Mecz w naszym wykonaniu kiepski,skuteczność w sytuacjach sam na sam tragiczna, podobnie jak nasza gra w przewadze.Nie rozumiem tego bo mamy zawodników ogranych,co niektórzy z reprezentacyjnym doświadczeniem a nie potrafimy założyć zamka i rozegrać krążka-tragedia,Toruń zakłada zamek po profesorsku,strzela bramę bodajże nr 5 lub 6 po 39 sek. a my co?Dzisiejsze wyniki są zaskakujące a porażka Podhala z Polonią to już sensacja.Zastanawiam się czy czasami co niektórzy nie chcieli podreperować sobie budżetu u buków a kiedy to najlepiej zrobić?Oczywiście na początku sezonu.Pomimo dzisiejszej wtopy nie widzę innej możliwości jak pewne zwycięstwo w Oświęcimiu.Jeżeli tam nie wygramy to już na początku możemy sobie powiedzieć,że z dużej chmury...
bolo73

Postprzez kierat 2007-09-07, 9:02 pm

Z tego co pamiętam zeszly sezon też zaczęliśmy od porażek, i to dwóch pod rząd.Z Janowem i z Toruniem. Tylko że tamta rużyna byla dużo slabsza na papierze.A jednak nie mialem takiego odczucia jak dzisiaj.Wielkie nadzieje i nic.
Nie jestem wielkim znawcą hokeja ale powiedzcie mi na czym polegają te rotacje w skladzie? Klisiak z Belicą i Puziem tluką z sobą przez ostatni miesiąc żeby się zgrać. Trochę nie idzie to Jarek już zmienia i daje tam Zachariasza który nic nie gra od początku.
Jak chodzilem na mecze w 90 ( ostatni nasz medal ) roku trenerem u nas byl Nikodemowicz. Jak ustawil piątki przed sezonem tak tlukli ze sobą do końca. Nawet jak Jarek zlapal kontuzję to nie przesuwal i rozbijal innej piątki tylko wstawial tam rezerwowego. To zapewnialo pewną stabilność.Mam wrażenie że u nas dalej traktujemy te mecze jak sparingowe - szukanie ustawień. Choć to już dawno powinno być dograne...
kierat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników