Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez flex 2007-09-07, 8:00 am

Xavier88 napisał(a):Wyczytałem, że za kilka pierwszych godzinna patelni zebrano 600 podpisów, a tu na stronie od 15 jest już prawie 4 tysiące.
Ja byłem 160 któryś, a po każdym odświerzeniu ta liczba lawinowo rosła.
SZACUNEK dla innych miast, szczególnie dla Wrocławia i Chorzowa.
Fajnie jak kibic innej drużyny popiera kibiców innej druzyny.

Kultura idzie w dobrym kierunku...

Właśnie uważam, że poparcie innych miast jest nam bardzo potrzebne. Wiadomo, że ludzie z Sosnowca w 99% popierają klub i woleli by mniejszą karę. Liczy się opinia osób "neutralnych". Chociaż spotkałem się już z opiniami zwłaszcza ludzi mieszkającej na oś. Piastów, że woleliby aby Zagłębie grało w IV lidze by by przynajmniej nie mieli dymów pod blokami. Rzygać się chce jak się takich słucha.
flex
Administrator

Postprzez drewinio 2007-09-07, 9:06 am

flex napisał(a):...Chociaż spotkałem się już z opiniami zwłaszcza ludzi mieszkającej na oś. Piastów, że woleliby aby Zagłębie grało w IV lidze by by przynajmniej nie mieli dymów pod blokami. Rzygać się chce jak się takich słucha.

No i tutaj sie mylą. Z tego co pamiętam najczęstrze dymy były właśnie w niższych ligach.
drewinio

Postprzez siostra klary 2007-09-07, 9:56 am

To zaparszam przed meczem na os. Piastów.....Terroryzowanie ludzi, picie alkoholu pod każdym filarem, załatwianie potrzeb fizjologicznych na oczach innych ludzi, zdewastowane klatki, skrzynki pocztowe....i dzieje się tak od kilku lat, obojętnie w której lidze akurat występujemy...mieszka na Piastów moja babcia i woli wyjechać niż narażać się na chamskie zaczepki...nawet właściciele sklepików zamykają je przed kibicvami, a ostatnio nawet LIDL i Biedronka robią w trakcie meczu inwentaryzacje....
siostra klary

Postprzez drewinio 2007-09-07, 10:13 am

No niestety takie są uroki mieszkania w okolicy stadionu. Degradacja do niższej ligi tego nie zmieni a wręcz przeciwnie, powiększy flustracje kibiców i zrobi sie bardziej nei bezpiecznie. Będą do nas przyjeżdżać kibice z małych wsi którzy chcąc sie wybić dążyć będą do tak zwanych zadym.

Mieszkam w Centrum Sosnowca na ulicy która słynie w Sosnowcu z dużej ilości barów pubów tak że wszystkie twoje argumenty rozumiem bo spotykam sie znimi na codzień.
Dopóki Stadion ZAgłębia Dąbrowskiego będzie tylko tematem w głowach polityków dopóty sytuacja z sie nie zmieni.
drewinio

Postprzez Xavier88 2007-09-07, 12:57 pm

drewinio napisał(a):
flex napisał(a):...Chociaż spotkałem się już z opiniami zwłaszcza ludzi mieszkającej na oś. Piastów, że woleliby aby Zagłębie grało w IV lidze by by przynajmniej nie mieli dymów pod blokami. Rzygać się chce jak się takich słucha.

No i tutaj sie mylą. Z tego co pamiętam najczęstrze dymy były właśnie w niższych ligach.

Co za pieprzenie.
Kto powiedział, że Zagłębie powinno grać w IV lidze???
Pewnie Ci narzekają, co mieszkają najbliżej stadionu, bo jak jest dużo kibiców, to zasłaniaja widok z okien...
A teraz to już w ogóle jak maszty staną...
Piastów jest jak matka dla stadionu ludowego, a matce należy się szacunek.

Pozdrawiam
Xavier88

Postprzez Blajpios 2007-09-07, 2:05 pm

drewinio napisał(a):No niestety takie są uroki mieszkania w okolicy stadionu. Degradacja do niższej ligi tego nie zmieni a wręcz przeciwnie, powiększy flustracje kibiców i zrobi sie bardziej nei bezpiecznie. Będą do nas przyjeżdżać kibice z małych wsi którzy chcąc sie wybić dążyć będą do tak zwanych zadym.

Mieszkam w Centrum Sosnowca na ulicy która słynie w Sosnowcu z dużej ilości barów pubów tak że wszystkie twoje argumenty rozumiem bo spotykam sie znimi na codzień.
Dopóki Stadion ZAgłębia Dąbrowskiego będzie tylko tematem w głowach polityków dopóty sytuacja z sie nie zmieni.

Nie bardzo rozumiem w jednym punkcie. To znaczy - należy uznać, że to "uroki"? Raczej chyba "urok rzucony na zaczadzonych". Nie można się jednak pogodzić w społeczeństwie z "normą chamską", by chuligaństwo mogło panować na jakimkolwiek poziomie życia społecznego. Takie mówienie w dodatku - jakże może przybliżać poparcie na przykład dla Stadionu Zagłębia przez pozostałą część społeczeństwa względnie samo podpisanie apelu do PZPNu, moim zdaniem zresztą błędnie, co już pisałem, sformułowane, bo nie ma tam wspomnianego tego, co akurat może najbardziej być podstawą domagania się zmiany decyzji. Nie chcę już wchodzić w dalsze rozważania, że może to ma być "dodatek" do odwołnia klubowego.
Natomiast zgadzam się co do pozostałych uwag, jako rzeczywistych czynników. Np. klasa rozgrywkowa w nieco inny sposób może wpływać na szerzenie chuligaństwa przy dużej ilości kibiców na poziomie ekstraklasy a inaczej w IV lidze taki wpływ będzie mieć mniejsza ich ilość. Niemniej - tak, czy siak, problem pozostaje. Podobnie - nie zarzucenie idei Stadionu Zagłębia Dąbrowskiego: może mieć oddziaływanie "proobywatelskie", integrujące zagłębiowsko nawet szerszą część społeczności Zagłębia, przy okazji więc, może zawierać czynniki przeciwstawiające się bezmyślnemu, nieobywatelskiemu podejściu do spraw społecznych.
Blajpios

Postprzez sektorówka 2007-09-07, 3:20 pm

Jestem z Piastów i uważam kolego,że i na twoim osiedlu dużo ludzi też ma gdzieś Ludowy,więc szanuj prawdziwych kibiców.
sektorówka

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-09-07, 5:57 pm

Mieszkam na Piastów i po każdym meczu widuję takiego cymbała jednego z drugim co szcza na blok na oczach innych ludzi ( nie tylko kibiców wracających z meczu ) ale takie chamy i wieśniaki są wszędzie !!!
Nie należy tolerować takiego zachowania ani doraźnie zapobiegać tylko w jakiś cudowny sposób raz na zawsze zlikwidować problem ( ewentualnie czekać aż tacy kretyni pomrą ) .
Uważam że policja gówno robi w tej kwestii !!! Jakby po meczach ustawili się w takich publicznych toaletach ( wokół bloku ) i zgarnęła jednego z drugim to po jakimś czasie zaczęło by to skutkować !!!
Niezależnie od tego CAŁY Sosnowiec walczy o złagodzenie kary dla Zagłębia lecz również a może przede wszystkim pomoc kibiców innych miast wpłynie ma złagodzenie kary !!!
sosnowiczanin !

Postprzez AjriSSS 2007-09-07, 6:44 pm

Blajpios napisał(a): Takie mówienie w dodatku - jakże może przybliżać poparcie na przykład dla Stadionu Zagłębia przez pozostałą część społeczeństwa względnie samo podpisanie apelu do PZPNu, moim zdaniem zresztą błędnie, co już pisałem, sformułowane, bo nie ma tam wspomnianego tego, co akurat może najbardziej być podstawą domagania się zmiany decyzji.

Chłopie ty z założenia jesteś taki pokręcony czy jesteś politykiem/prawnikiem (niepotrzebne skreślić). Jak chcesz budować zdania wielokrotnie złożone to sie postaraj aby nie zgubić po drodze sensu wypowiedzi. Uwielbiam czytać Twoje posty jak mam zatwardzenie. Jesteś lepszy niż rycyna. Nie obrażaj się, szanuje Twój intelekt i chęć podzielenia się czymś mądrym ale czasami wygląda to tak, jakbyś napisał zdania na karteczkach, a później je losował.
AjriSSS

Postprzez peterrabit3 2007-09-07, 7:50 pm

co z decyzja PZPN u????
od rana czekam na wiadomosc a tu nic....
peterrabit3

Postprzez fan78 2007-09-07, 8:07 pm

peterrabit3 napisał(a):co z decyzja PZPN u????
Jeszcze nawet nie złożylismy odwołania,kiedy je złożymy Związkowy Trybunał Piłkarski powinien w ciągu 2 miesięcy ustosunkować sie do naszego pisma,cierpliwości.
fan78

Postprzez Blajpios 2007-09-07, 8:35 pm

AjriSSS napisał(a):
Blajpios napisał(a): Takie mówienie w dodatku - jakże może przybliżać poparcie na przykład dla Stadionu Zagłębia przez pozostałą część społeczeństwa względnie samo podpisanie apelu do PZPNu, moim zdaniem zresztą błędnie, co już pisałem, sformułowane, bo nie ma tam wspomnianego tego, co akurat może najbardziej być podstawą domagania się zmiany decyzji.

Chłopie ty z założenia jesteś taki pokręcony czy jesteś politykiem/prawnikiem (niepotrzebne skreślić). Jak chcesz budować zdania wielokrotnie złożone to sie postaraj aby nie zgubić po drodze sensu wypowiedzi. Uwielbiam czytać Twoje posty jak mam zatwardzenie. Jesteś lepszy niż rycyna. Nie obrażaj się, szanuje Twój intelekt i chęć podzielenia się czymś mądrym ale czasami wygląda to tak, jakbyś napisał zdania na karteczkach, a później je losował.

To w dużej mierze ;-) przez moją polonistkę z podstawówki, Panią Prof. Bogdaszewską, przed którą tutaj chylę czoła. Wspominam Ją jako prawdziwą Pedagog. To znaczy, by było jasne - akurat nie było Jej intencją utwierdzić mnie w zdaniach wielokrotnie złożonych, wręcz przeciwnie. Popełniła jeden błąd, czy "przelicytowała". Chcąc zmusić mnie do skrócenia toków myślowych - wpadła na pomysł, że po każdej klasówce miałem w konsekwencji każde zdanie "zbyt złożone" poddać rozbiorowi logicznemu. No i to był błąd - akurat bardzo lubiłem ten rozbiór, nie tylko pisanie. Natomiast świetna Pani Profesor - "wykończyłaby" mnie być może faktycznie w tej mojej zdolności, gdyby kazała robić z każdego takiego zdania... rozbiór gramatyczny. To by było straszne, bo cholernie nudne.
Jak wspomniałem jednak - to tylko część przyczyn, trochę tu żartobliwie przywołana. Prócz tego, jak już nieraz wyjaśniałem: czas, czyli brak czasu, pośpiech, to są duże przyczyny. Rzeczywiście, często b. szybko piszę i bez żadnej redakcji, stąd zdarzają się błędy, za które przed Panią Profesor bym się strasznie wstydził a i Brać Forumową proszę tu nieraz o zrozumienie. Choćby tak, jak w zdaniu zacytowanym: błąd w kończącym je znaku interpunkcyjnym, który powinien być pytajnikiem. Poza tym - było ono faktycznie zawiłe i trudno strawne stylistycznie, czyli byłoby lepiej, gdyby było przepracowane. Niemniej - pisząc szybko - nie zawsze mam taką możliwość.
Ale - dzięki oczywiście za wykazaną pewną filuterię dającą możliwość ułagodzenia poddenerwowania; jak również dzięki - wielu uważającym, że jednak warto przeczytać moje posty: za cierpliwość i życzliwość. Pozdrawiam również.
Blajpios

Postprzez AjriSSS 2007-09-07, 8:38 pm

Blajpios napisał(a):
AjriSSS napisał(a):

To w dużej mierze ;-) przez moją polonistkę z podstawówki, Panią Prof. Bogdaszewską, przed którą tutaj chylę czoła. Wspominam Ją jako prawdziwą Pedagog. To znaczy, by było jasne - akurat nie było Jej intencją utwierdzić mnie w zdaniach wielokrotnie złożonych, wręcz przeciwnie. Popełniła jeden błąd, czy "przelicytowała". Chcąc zmusić mnie do skrócenia toków myślowych - wpadła na pomysł, że po każdej klasówce miałem w konsekwencji każde zdanie "zbyt złożone" poddać rozbiorowi logicznemu. No i to był błąd - akurat bardzo lubiłem ten rozbiór, nie tylko pisanie. Natomiast świetna Pani Profesor - "wykończyłaby" mnie być może faktycznie w tej mojej zdolności, gdyby kazała robić z każdego takiego zdania... rozbiór gramatyczny. To by było straszne, bo cholernie nudne.
Jak wspomniałem jednak - to tylko część przyczyn, trochę tu żartobliwie przywołana. Prócz tego, jak już nieraz wyjaśniałem: czas, czyli brak czasu, pośpiech, to są duże przyczyny. Rzeczywiście, często b. szybko piszę i bez żadnej redakcji, stąd zdarzają się błędy, za które przed Panią Profesor bym się strasznie wstydził a i Brać Forumową proszę tu nieraz o zrozumienie. Choćby tak, jak w zdaniu zacytowanym: błąd w kończącym je znaku interpunkcyjnym, który powinien być pytajnikiem. Poza tym - było ono faktycznie zawiłe i trudno strawne stylistycznie, czyli byłoby lepiej, gdyby było przepracowane. Niemniej - pisząc szybko - nie zawsze mam taką możliwość.
Ale - dzięki oczywiście za wykazaną pewną filuterię dającą możliwość ułagodzenia poddenerwowania; jak również dzięki - wielu uważającym, że jednak warto przeczytać moje posty: za cierpliwość i życzliwość. Pozdrawiam również.

Miło że nie strzeliłeś focha jakby to zrobili inni ;) Pozdrowienia dla Pani polonistki
AjriSSS

Postprzez gala85 2007-09-07, 9:03 pm

--------------------------------------------------------------------------------

peterrabit3 napisał/a:
co z decyzja PZPN u????
Jeszcze nawet nie złożylismy odwołania,kiedy je złożymy Związkowy Trybunał Piłkarski powinien w ciągu 2 miesięcy ustosunkować sie do naszego pisma,cierpliwości.

ja tez czekam i nic a na stronie glownej jest informacja z w dniu dzisiejszym zapadnie decyzja
gala85

Postprzez fan78 2007-09-07, 9:46 pm

gala85 napisał(a):--------------------------------------------------------------------------------

peterrabit3 napisał/a:
co z decyzja PZPN u????

ja tez czekam i nic a na stronie glownej jest informacja z w dniu dzisiejszym zapadnie decyzja
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem!!!
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna