Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez flex 2007-08-01, 3:01 pm

tomczak napisał(a):(...)
Tomczak powiedział, że idąc w zaparte zarząd klubu ryzykuje, że już w przyszłym sezonie Zagłębie Sosnowiec będzie grało w ...4.lidze!
Dodając, jaki ma sens gry w 1.lidze, gdy się funduje swoim piłkarzom i kibicom 29 meczów sparingowych
Szkoda, że klub nie zrozumiał swojej winy i nie poddał się dobrowolnie karze, Zagłębie pozostałoby w 2.lidze i być może już za rok kibice cieszyliby się z awansu do 1.ligi - mówił dalej Tomczak.
(...)

Myślę, że WD PZPN też wie jakie skutki może spowodować degradacja Zagłębia Sosnowiec jeśli sąd przyzna Zagłębiu status pokrzywdzonego.
Myślę, że w PZPNie mają teraz niezłą zagwozdkę. Z jednej strony naciskające ich z każdej strony media + szmatławce (FAKT, Dziennik) a z drugiej strony ryzyko, że niesprawiedliwym wyrokiem mogą narazić się procesy i odszkodowania.
flex
Administrator

Postprzez YOOSHKY 2007-08-01, 3:13 pm

flex napisał(a):Z jednej strony naciskające ich z każdej strony media + szmatławce (FAKT, Dziennik) a z drugiej strony ryzyko, że niesprawiedliwym wyrokiem mogą narazić się procesy i odszkodowania.
Tego to się zawsze muszą bać, stąd pomysł na dobrowolne poddanie się karze, że niby klub sam chce się ukarać. Wtedy klub nie może mieć do nikogo pretensji i nigdzie nie może się odwołać ponieważ "sam tak chciał". Sprawa Szczakowianki zrobiła swoje. Żeby sprawa była czysta, musieliby czekać do ogłoszenia wyroków dla osób zamieszanych w tej sprawie.
YOOSHKY

Postprzez eric 2007-08-01, 3:14 pm

Zastanawia mnie tylko jedno??!! Jak można było dopuścić do sytuacji, w której wcześniej się widzi skalę korupcji w naszym klubie a następnie upierać się na pozostanie w OE przed WD PZPN, skoro wiemy, że za to samo została zdegradowana Arka czy Łęczna. I ma rację mówiąc, że dobrowolnie nie poddaliśmy się karze, bo gdyby tak było gralibyśmy od teraz w II Lidze. Wiem na co liczy Pan Szatan - liczy na to, że będzie gruba kreska i anulują karę nałożoną na nas po sezonie i skończy się na minus 10pkt. Ale niestety teraz jest to mało prawdopodobne. Mało tego, jak się im podpadnie to walną nam minus dwie klasy i po ptokach. Szkoda, że aż tak uparliś'my' się na granie w OE. Szkoda też, że zdecydowaliśmy się na publiczne 'jechanie' po Naszym klubie przez co najmniej kilka miesięcy (do póki nie znajdą się nowi). Wiem, że Dziennik=Fakt, ale to kształtuje opinie publiczną a tym samym surowość i słuszność kary jaką ma podjąć WD. Wiem, że Pan Szatan chce dobrze i może kasy na utrzymanie drużyny drugoligowej nie byłoby, ale może byłaby większa szansa na pozyskanie sponsora strategicznego bo teraz nie ma no to najmniejszej szansy, chyba, że lokalny potentat (Mittal :) ).
Walczymy, działamy ale to na niewiele się zdaję wobec 'niechęci' do Zagłębia Dąbrowskiego całej Polski. Jesteśmy idealnymi kandydatami do 'urwania głowy'. Czuję olbrzymi niesmak po tym co wyszło na jaw, ale obawiam się, że to nie jest tak, że to tylko piłkarze i trener i R...
Poza tym, co to znaczy grać o spadek??!! Czy tego chcieliśmy pisząc i mówiąc o utrzymaniu drużyny w OE??!! Czytałem głosy, który chciały za wszelką cenę grać w OE. Wiem, że to miłość i chęć obejrzenia na własne oczy OE, ale ta liga w tym roku jest najgorsza do grania w piłkę. Wszystko zwrócone jest w stronę korupcji, a centrum to my, i tego co będzie. Cieszymy się z porażki z Lechem myśląc, że z Odrą będzie lepiej. Wiem. Z kim mamy wygrywać jak nie z Odrą, ale jak przypomnę sobie końcówkę tamtego sezonu to uważam, że Odra nas powinna sprać. O czym myślicie będą myśleli piłkarze po czwartkowym 'werdykcie'?? Bo na przywiązanie do barw to nie liczcie (poza pojedyńczymi wyjątkami). Co będzie z ME za rok, będzie drużyna grała na kartofliskach w A-klasie lub 5 lidze??!! Wiem, że jeszcze nie należ wyrokować i jest nadzieja w statusie pokrzywdzonego, ale kara, co by nie było, musi być!!
I wiem, że nie ma co wyrokować ale o konsekwencjach YOOSHKY trzeba myśleć wcześniej... Tutaj tylko i wyłącznie oparliśmy się na tym, że jest nowy właściciel a to jest zgubne, i dla WD PZPN zdecydowanie za mało.
Powinienem być ostatnią osobą, która pęknie bo tak już mam, że zawsze jestem optymistą ale niestety również realistą. I nie ja sam jeden uważam, że kara nam się należy. To było obrzydliwe co działo się w Naszym Klubie, ale kibice Arki i Łęcznej też w tym udziału nie brali to dlaczego ich kluby zostały ukarane srogo (Arka nawet dobrowolnie poddała się karze). Za k***a jego mać ostro się dzieje. Nie tak wyobrażałem sobie powrót Zagłębia w szeregi Ekstraklasy. Nie tak!!
Nawet nie czekam na czwartek bo to już bez różnicy. Będą grali u nas najemnicy bo nikt z tym klubem raczej związać się emocjonalnie nie będzie chciał w najbliższej przyszłości.
OkurwaLE
Pzdr
Ostatnio edytowano 2007-08-01, 3:22 pm przez eric, łącznie edytowano 1 raz
eric

Postprzez Sir 2007-08-01, 3:16 pm

Powiem jedno

Już mnie nic nie zaskoczy w tym naszym Zagłębiu. Człowiek jak głupi jeździł na te mecze i się stresował i przeżywał...a tu pomyśleć, że cześć meczów była reżyserowana..na dodatek PRZEZ NASZYCH - [b] przez SOSNOWICZAN!!! DLA tych którzy są umoczeni STARCIŁEM jakikolwiek SZACUNEK i już nie podam im nigdy ręki!

Tyle ode mnie..

Na szczęście SIŁĄ ZAGŁĘBIA JESTEŚMY MY- KIBICE...i czy będziemy grac w 4 czy 3 lidze..to i tak będziemy.

Chciałbym bardzo zeby Dawid i Dżenan nie maczali w tym palców...ale pwoiem Wam, że po tym wszystkim cięzko komukolwiek wierzyć
Sir

Postprzez Przemek26 2007-08-01, 3:21 pm

Tydzien temu te dziennikarskie KURWY z Fucktu, Dziennika, nawet Sportu czy GW. Do tego TVN 24 ZDEGRADOWAŁ NAS juz dzień przed tamtym czwartkiem
Teraz pachoły hitlera z fucktu znów zaczynają na nas pluć.
Jeślu jutro pojawi sie każdy wyrok inny niz degradacja , nie widzę innej mozliwości jak podanie tych wymienionych przeze mnie śmieci do sądu.
Przemek26

Postprzez drewinio 2007-08-01, 3:34 pm

no i co z tym zdziałamy? że ich do sądu podamy. CO wy myślicie że osoby publiczne typu , muzycy, aktorzy , politycy, itp nie sądzili się z Fuctem za oszczerstwa i pomówienia? PEwnei że sie sądzili i czy wyy myślicie że wygrali?

Dla mnie fuckt to fantastyka ciemnych mas. Kawałek papieru skierowany dla ludzi ograniczonych , zabobonnych nie posiadających własnego rozumu. To dziadostwo czytają ludzie ze wsi, moherowe bojówki OD Rydzyka, ludzie kończący edukacje na szkole podstawowej i itp.
drewinio

Postprzez Sir 2007-08-01, 3:45 pm

Przemek26 napisał(a):Tydzien temu te dziennikarskie KURWY z Fucktu, Dziennika, nawet Sportu czy GW. Do tego TVN 24 ZDEGRADOWAŁ NAS juz dzień przed tamtym czwartkiem
Teraz pachoły hitlera z fucktu znów zaczynają na nas pluć.
Jeślu jutro pojawi sie każdy wyrok inny niz degradacja , nie widzę innej mozliwości jak podanie tych wymienionych przeze mnie śmieci do sądu.

Przemku spotkasz na przykład Treścinskiego w centrum Sosnowca...i co mu powiesz?!
Sir

Postprzez drewinio 2007-08-01, 3:48 pm

Ja na miejscu Treścińskiego niemiałbym tyle odwagi i beszczelnosci zeby sie w Sosnowcu pojawić. PRzeprowadził bym sie do KAtowic. Za takie coś tam dadzą mu medal i honorowe obywatelstwo katowiców, oraz range honorowego hanysa ślonksa.
drewinio

Postprzez LucasUSA 2007-08-01, 3:48 pm

Nie moge juz czytac tych postow o dobrowolnym zostaniu w 2 lidze. Zostajac w drugiej lidze nie bylo by za co zamknac budzetu - oczerniajaca kampania dotknela by nas bez wzgledu czy zotajemy w pierwszej, czy w drugiej lidze. Polowa zawodnikow nie podpisala by kontraktow, pies z kulawa noga by nie przyszedl na ich miejsce. Bedac przez rok w OE, nawet lecac na zbity pysk do 3 ligi i tak zostajemy ze zmodernizowanym stadionem, kasa z zawodnikow ktorzy sie wypromuja i ktorych bedzie mozna opchnac po sezonie, nawet Mloda Ekstraklasa ogra sie przez rok - bo przeciez teraz by grala na tych kartofliskach, no nie? Poza tym jest zawsze nadzieja, ze nawet jak dowala degradacje po sezonie, to i tak cos sie zmieni - gruba kreska, kolejne kluby lecace z ligi, Listkiewicz we Wrocku itd. I pozostana wspomnienia z sezonu w pierwszej lidze. Dla kogos, kto pamieta 5 lige, widmo spadku do 3 nie jest straszne. Wole to niz kolejny rok w 2 lidze, z minusowymi punktami i niklymi szansami na awans. Dodatkowo: Ludzie, zrozumcie ze bylismy 10 cm od rozwiazania klubu!!! Z czego p. Szatan sklecilby budzet, gdyby nie kasa z OE?! Eric, obudz sie.
LucasUSA

Postprzez eric 2007-08-01, 4:00 pm

LucasUSA napisał(a):Nie moge juz czytac tych postow o dobrowolnym zostaniu w 2 lidze. Zostajac w drugiej lidze nie bylo by za co zamknac budzetu - oczerniajaca kampania dotknela by nas bez wzgledu czy zotajemy w pierwszej, czy w drugiej lidze. Polowa zawodnikow nie podpisala by kontraktow, pies z kulawa noga by nie przyszedl na ich miejsce. Bedac przez rok w OE, nawet lecac na zbity pysk do 3 ligi i tak zostajemy ze zmodernizowanym stadionem, kasa z zawodnikow ktorzy sie wypromuja i ktorych bedzie mozna opchnac po sezonie, nawet Mloda Ekstraklasa ogra sie przez rok - bo przeciez teraz by grala na tych kartofliskach, no nie? Poza tym jest zawsze nadzieja, ze nawet jak dowala degradacje po sezonie, to i tak cos sie zmieni - gruba kreska, kolejne kluby lecace z ligi, Listkiewicz we Wrocku itd. I pozostana wspomnienia z sezonu w pierwszej lidze. Dla kogos, kto pamieta 5 lige, widmo spadku do 3 nie jest straszne. Wole to niz kolejny rok w 2 lidze, z minusowymi punktami i niklymi szansami na awans. Dodatkowo: Ludzie, zrozumcie ze bylismy 10 cm od rozwiazania klubu!!! Z czego p. Szatan sklecilby budzet, gdyby nie kasa z OE?! eric, obudz sie.

O wilku mowa...

Nie napiszę, że nie masz racji bo dużo jej masz, ale Twoja teza opiera się na braku kasy. Ja raczej przyjmowałem optymistyczną wersję. Co do składu: owszem połowa by pouciekała ale ta połowa i tak poleci. A nikt tu nie mówi o tym byśmy walczyli o awans już za rok. Taki proces musi trwać dłużej. Zresztą uważam, że Kowalik nadal byłby naszym trenerem a on gwarantuje kadrę. Może już masz drugiej ligi dość, ale mnie mecze z Arką, Lechią, Śląskiem, Polonią itd interesują, te drużyny prezentują dobry poziom i byłyby w końcu czyste (?). Ja pisze również o rywalizacji sportowej, a ta z góry ustawionym końcowym wynikiem mnie w ogóle nie interesuje...
Mało tego uważam, że oczernianie nas skończyłoby się (a co za tym idzie sponsor...sponsor) i teraz jechano by na Lubin i Cracovię, chcąc ich głów - jestem tego pewien, teraz to my jesteśmy pożywką dla mediów i na najbliższe miesiące tak zostanie.
Pzdr
Ostatnio edytowano 2007-08-01, 4:15 pm przez eric, łącznie edytowano 1 raz
eric

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-08-01, 4:14 pm

Przyszlość Zaglebia wiadomo JEST - BYLO I BEDZIE - natomiast nie da sie sluchac
i czytac tych wypocin pismakow roznej masci. Koledzy nie na darmo Zaglebie jest
reprezentowane przez Pana Mecenasa to po pierwsze, po drugie nie wiemy jaka
strategie obrony zalozyl Mecenas a potwierdzil Wlasciciel Klubu. Moje doswiadczenie
mowi iz jest to sprawa dlugofalowa i moze sie ciagnac b.dlugo.
Irytujace jest to gadanie nawet tych "wspanialych" ludzi z C+ dostawalem wysypki
jak jechali na Zaglebie w porogramie LIGA+ po meczu z Lechem nie bede powtarzal nie chce denerwowac sie kolejny raz.
Po prostu badzmy wierni i spokojni musimy to przetrzymac inaczej sie nie da, nerwy-
szkoda zdrowia.
Przychodzi mi do glowy taka mysl Z BOLAMI ZACZYNA SIE NOWA ERA ZAGLEBIA
SOSNOWIEC - z oświetleniem, pogrzewaną plytą i warunkami do gry w OE.
Musimy byc cierpliwi a PODROZNICY NIE MOGA DAC SIE SPROWOKOWAC innym.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Raul75 2007-08-01, 4:29 pm

i znów napinka przed czwartkiem. az mi coś pod gardło podchodzi; aaleśmy byli umoczeni w syfie po dziurki w nosie. Nie ma co dywagować, dostaniemy po dupie ale i tak się cieszę z OE. Myślę, że z tych występów tylko pożytek będzie i cokolwiek z całą infrastrukturą stadionową do przodu drgnie. Dziś jesteśmy pożywką dla pismaków ale mam nadzieję, że WD nie zabraknie konsekwencji w przypadku innych zamieszanych. Co ma być to będzie tylko martwi mnie, że to nawet o III ligę możę się oprzeć...
Raul75

Postprzez laBombonera 2007-08-01, 5:57 pm

Kolego Eric a skad zarzad by qrwa wytrzasnal kase co ???
tak przynajmniej bedziemy mieli oswietlenie(2,5mln)murawa(podobno4mln)
szatnie(?)canal+ i Oe
kol tomcza-k dla ciebie te zarzuty sa takie same ???co ty bredzisz
Arka kupowala a kopacze reprezentujacy Zaglebie ustawiali
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-08-01, 5:57 pm

drewinio napisał(a):no i co z tym zdziałamy? że ich do sądu podamy. CO wy myślicie że osoby publiczne typu , muzycy, aktorzy , politycy, itp nie sądzili się z Fuctem za oszczerstwa i pomówienia? PEwnei że sie sądzili i czy wyy myślicie że wygrali?

Dla mnie fuckt to fantastyka ciemnych mas. Kawałek papieru skierowany dla ludzi ograniczonych , zabobonnych nie posiadających własnego rozumu. To dziadostwo czytają ludzie ze wsi, moherowe bojówki OD Rydzyka, ludzie kończący edukacje na szkole podstawowej i itp.

A żebys wiedział
Przemek26

Postprzez eric 2007-08-01, 6:25 pm

laBombonera napisał(a):Kolego eric a skad zarzad by qrwa wytrzasnal kase co ???
tak przynajmniej bedziemy mieli oswietlenie(2,5mln)murawa(podobno4mln)
szatnie(?)canal+ i Oe
kol tomcza-k dla ciebie te zarzuty sa takie same ???co ty bredzisz
Arka kupowala a kopacze reprezentujacy Zaglebie ustawiali

Ja wiem skąd. Ty nie wiesz? Szkoda. Ale zapamiętaj, że Pan Szatan pionkiem nie jest i kasę ma, może nie jest to Cupiał, Walter lub Klicki ale ma. Bytom co? Miał kasiore?! Nie miał! Dał radę? Dał! I nie pisz mi tutaj, że nie ma Szatan ciapy bo nie pchałby się z kupnem zanim sytuacja była krytyczna. Poza tym ponad to swoje wiem. I zaufaj mi stać go na 3mln budżet, a to wystarczy.
Stadion? O robieniu stadionu nie zadecydowało tylko to, że jest awans ale też siła kibica, dzięki której magistrat zrozumiał, że wyjścia nie ma.
Poza tym miasto pomogłoby utrzymać klub, więc sytuacja nie była krytyczna. Nawet w ostateczności, gdyby Pan Szatan nie wziął klubu wzięłoby klub miasto.
Nie wierzysz? Nie musisz. Ja wierze i będę wierzył bo co jak co, ale w Sosnowcu nikt już nie chce powtórki sprzed piętnastu lat.
Więc 'hold your horses' :) z tymi opiniami...
Pzdr
eric

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna