przez eric 2007-08-01, 3:14 pm
Zastanawia mnie tylko jedno??!! Jak można było dopuścić do sytuacji, w której wcześniej się widzi skalę korupcji w naszym klubie a następnie upierać się na pozostanie w OE przed WD PZPN, skoro wiemy, że za to samo została zdegradowana Arka czy Łęczna. I ma rację mówiąc, że dobrowolnie nie poddaliśmy się karze, bo gdyby tak było gralibyśmy od teraz w II Lidze. Wiem na co liczy Pan Szatan - liczy na to, że będzie gruba kreska i anulują karę nałożoną na nas po sezonie i skończy się na minus 10pkt. Ale niestety teraz jest to mało prawdopodobne. Mało tego, jak się im podpadnie to walną nam minus dwie klasy i po ptokach. Szkoda, że aż tak uparliś'my' się na granie w OE. Szkoda też, że zdecydowaliśmy się na publiczne 'jechanie' po Naszym klubie przez co najmniej kilka miesięcy (do póki nie znajdą się nowi). Wiem, że Dziennik=Fakt, ale to kształtuje opinie publiczną a tym samym surowość i słuszność kary jaką ma podjąć WD. Wiem, że Pan Szatan chce dobrze i może kasy na utrzymanie drużyny drugoligowej nie byłoby, ale może byłaby większa szansa na pozyskanie sponsora strategicznego bo teraz nie ma no to najmniejszej szansy, chyba, że lokalny potentat (Mittal :) ).
Walczymy, działamy ale to na niewiele się zdaję wobec 'niechęci' do Zagłębia Dąbrowskiego całej Polski. Jesteśmy idealnymi kandydatami do 'urwania głowy'. Czuję olbrzymi niesmak po tym co wyszło na jaw, ale obawiam się, że to nie jest tak, że to tylko piłkarze i trener i R...
Poza tym, co to znaczy grać o spadek??!! Czy tego chcieliśmy pisząc i mówiąc o utrzymaniu drużyny w OE??!! Czytałem głosy, który chciały za wszelką cenę grać w OE. Wiem, że to miłość i chęć obejrzenia na własne oczy OE, ale ta liga w tym roku jest najgorsza do grania w piłkę. Wszystko zwrócone jest w stronę korupcji, a centrum to my, i tego co będzie. Cieszymy się z porażki z Lechem myśląc, że z Odrą będzie lepiej. Wiem. Z kim mamy wygrywać jak nie z Odrą, ale jak przypomnę sobie końcówkę tamtego sezonu to uważam, że Odra nas powinna sprać. O czym myślicie będą myśleli piłkarze po czwartkowym 'werdykcie'?? Bo na przywiązanie do barw to nie liczcie (poza pojedyńczymi wyjątkami). Co będzie z ME za rok, będzie drużyna grała na kartofliskach w A-klasie lub 5 lidze??!! Wiem, że jeszcze nie należ wyrokować i jest nadzieja w statusie pokrzywdzonego, ale kara, co by nie było, musi być!!
I wiem, że nie ma co wyrokować ale o konsekwencjach YOOSHKY trzeba myśleć wcześniej... Tutaj tylko i wyłącznie oparliśmy się na tym, że jest nowy właściciel a to jest zgubne, i dla WD PZPN zdecydowanie za mało.
Powinienem być ostatnią osobą, która pęknie bo tak już mam, że zawsze jestem optymistą ale niestety również realistą. I nie ja sam jeden uważam, że kara nam się należy. To było obrzydliwe co działo się w Naszym Klubie, ale kibice Arki i Łęcznej też w tym udziału nie brali to dlaczego ich kluby zostały ukarane srogo (Arka nawet dobrowolnie poddała się karze). Za k***a jego mać ostro się dzieje. Nie tak wyobrażałem sobie powrót Zagłębia w szeregi Ekstraklasy. Nie tak!!
Nawet nie czekam na czwartek bo to już bez różnicy. Będą grali u nas najemnicy bo nikt z tym klubem raczej związać się emocjonalnie nie będzie chciał w najbliższej przyszłości.
OkurwaLE
Pzdr
Ostatnio edytowano 2007-08-01, 3:22 pm przez
eric, łącznie edytowano 1 raz