Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-07-24, 8:05 pm

Kol. Adas - czy mozna wiedziec co znaczy bardzo umoczeni - czy to znaczy ze
gramy jeden sezon w I lidze i spadamy do II ligi?
Dziekuje za info - jesli to mozliwe
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

...niekonczaca sie opowiesc.

Postprzez OlafKS1906 2007-07-24, 8:12 pm

BYLO JEST I BEDZIE ZAWSZE Z A G L E B I E !!!
OlafKS1906

Postprzez eric 2007-07-24, 8:25 pm

O nic więcej nie chodzi tylko o to, żeby decyzja zapadła w czwartek i została automatycznie wdrożona. Nasi przedstawiciele muszą o tym wiedzieć jadąc na spotkanie z WD PZPN. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że zaczynamy lub w trakcie sezonu mówią nam, że spadamy. To byłoby kurewstwo i najgorsze co mogłoby nas spotkać(!) Wiem, że nie należy się jeszcze podniecać bo decyzja w czwartek, ale jak słucham w Wiadomościach(!), że zostaniemy prawdopodobnie zdegradowani i to od szefa Wydziału Dyscypliny to coś chyba na rzeczy jest(!) Prawda?! Jedyne co mi przychodzi na myśl to obawa przed tym, iż zrobią to co z Arką i innymi i będziemy grać o nic a na dodatek gazety będą tytułowały o tak:
"Zdegradowane - korupcyjne Zagłębie remisuje w Krakowie", "Korupcja 1 Polonia Bytom 0".
Więc trzeba sobie z tego zdawać sprawę. I kara musi wejść w życie zaraz po ogłoszeniu(!) Nie możemy pozwolić na to, żeby zajmowali się nami w trakcie sezonu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eric

Postprzez tommaz 2007-07-24, 8:30 pm

Przecież chyba nie mogą nas zdegradować w dzień przed rozpoczęciem pierwszej kolejki , bo z tego co mi sie wydaje klub musi miec czas na zapoznanie sie z decyzją i oczywiście na odwołanie od wymierzonej kary tak jak to było w przypadku innych klubów. Chociaz nic nie wiadomo z tymi popaprańcami , jak sie patrzy na to co się ostatnio dzieje.
Mam nadzieje że zostaniemy w OE.
tommaz
Obserwowany

Postprzez eric 2007-07-24, 8:31 pm

tommaz napisał(a):Przecież chyba nie mogą nas zdegradować w dzień przed rozpoczęciem pierwszej kolejki , bo z tego co mi sie wydaje klub musi miec czas na zapoznanie sie z decyzją i oczywiście na odwołanie od wymierzonej kary tak jak to było w przypadku innych klubów. Chociaz nic nie wiadomo z tymi popaprańcami , jak sie patrzy na to co się ostatnio dzieje.
Mam nadzieje że zostaniemy w OE.

Nie jeżeli przyznamy się do winy.
eric

Postprzez emdżej 2007-07-24, 8:33 pm

eric napisał(a):)Wiem, że nie należy się jeszcze podniecać bo decyzja w czwartek, ale jak słucham w Wiadomościach(!), że zostaniemy prawdopodobnie zdegradowani i to od szefa Wydziału Dyscypliny to coś chyba na rzeczy jest(!) Prawda?!

A ten sam szef Wydziału Dyscypliny jeszcze wczoraj mówił, że nie grozi nam opuszczenie szeregów ekstraklasy. Paranoja! Oni sami nie wiedzą co zrobić.
emdżej

Postprzez tommaz 2007-07-24, 8:38 pm

Nie jeżeli przyznamy się do winy.[/quote]

No tak , tylko że inne kluby tez się przyznały a odwołań już napisały też troche :) np Arka do tej pory się odwołuje :)
tommaz
Obserwowany

Postprzez klara 2007-07-24, 8:44 pm

Z fragmentów wywiadu, który udało mi się uzyskać wynika, że są dwie drogi na czwartek: Jesli dobrowolnie poddamy się karze to wylądujemy prawomocnym wyrokiem w drugiej lidze; dostaniemy -3 punkty oraz kare 75.0000 złotych. Drugie wyjście to degradacja o dwie klasy rozgrywkowe ale dopiero w sezonie 2008/2009. wszystko zależy jak działacze zareagują w czwartek. Poczytajcie jutro Gazete Wyborczą.
klara

Postprzez Przemek26 2007-07-24, 8:53 pm

o 23 w Sportowym Wieczorze ma być więcej o sprawie Zagłębia

A propo. Czy przez ta H** je po co żałobą wiadomo co z prezentacją?
Przemek26

Postprzez eric 2007-07-24, 8:56 pm

tommaz napisał(a):Nie jeżeli przyznamy się do winy.

No tak , tylko że inne kluby tez się przyznały a odwołań już napisały też troche :) np Arka do tej pory się odwołuje :)[/quote]

Nie znam się specjalnie na tym ale prawdopodobnie, wręcz na pewno mogą zastosować tryb natychmiastowej karalności, zresztą na naszą prośbę to już na pewno. Owszem, moglibyśmy się odwoływać ale chyba tak jak Łęczna to porembani nie jesteśmy(!)
Szczerze się przyznam, że ciężka sprawa, ale mam nadzieję, że pojedziemy tam tak nastawieni, że WD PZPN jako powód przyznania nam ujemnych punktów i kary finansowej (wysokiej) poda to, iż wyjątkowo poszliśmy we współpracy Wydziałowi na rękę i w klubie nie ma już ani jednego ogniwa korupcjogennego a dodatkowo duża grzywna :)
Sam już nie wiem, syfa jak ch...(!)

Wiem, że już mówił to wczoraj ale wczoraj to było mówione na prędce, nie zapoznając się prawdopodobnie w pełni z aktami. A dzisiaj miał czas, pokombinowali, pochytali i są wkurzeni.

Szkoda, że po naszym Zagłębiu tak jadą wszyscy jak chcą.

I tak się mówi, że nie ma co słuchać TVN'u, Wiadomości, ludzi, czytać gazet, i słuchać radia, ale to fizycznie jest nie możliwe. To tak jakby ktoś przypominał o dziewczynie, którą się bardzo kochało a ona cię zostawiła i podrembała się z jakimś Alfredem, a Ty cały czas słuchasz jak ktoś ci przez to jedzie jeszcze po rajtach i się z Ciebie śmieje i kpi :) hahahihi
eric

Postprzez tommaz 2007-07-24, 8:59 pm

No zobaczymy o 23 tez właśnie oglądałem , a swoją drogą to wszystkich tych dziennikarzy , pismaków i prezenterów (czytaj kutasów) powywieszałbym. Przeciez takie pierdo..nie o Zagłębiu ze ma być zdegradowane itd. jest bezpodstawne , bo oficjalnego orzeczenia nie ma , a te bzdurne informacje jawnie wpływają na naszą niekorzyść i w dodatku wywołują jeszcze większą presje na WD aby nas zdegradowali !!!
tommaz
Obserwowany

Postprzez Przemek26 2007-07-24, 9:12 pm

tommaz napisał(a):No zobaczymy o 23 tez właśnie oglądałem , a swoją drogą to wszystkich tych dziennikarzy , pismaków i prezenterów (czytaj kutasów) powywieszałbym. Przeciez takie pierdo..nie o Zagłębiu ze ma być zdegradowane itd. jest bezpodstawne , bo oficjalnego orzeczenia nie ma , a te bzdurne informacje jawnie wpływają na naszą niekorzyść i w dodatku wywołują jeszcze większą presje na WD aby nas zdegradowali !!!

Właśnie oglądam Sportowy Wieczór na TVP Sport.
Jest to materiał ten sam co w Sporcie po Wiadomościach w TVP 1
Dziennikarze Godlweski i Guzowski są gośćmi programu.

I co mówią?
Godlweski Głupota robić burdel na 3 dni przed 1 kolejka." A nawet Zagłębiu w demokratycznym kraju przysługuje odwołanie"
Co do Łęcznej niech lepiej się pzpn przychyli się do orzeczenia arbitrażu PKOL.

Jeszcze o nas.
Guzowski mówi że Tomczak jest bez litości . Jeśli papiery będą takie same jak na Arke i Łęczną to pójdzie na maksa.
Ale obydwoje dziennikarze wierzą że Tomczak nie chce robić burdelu na 3 dni przed liga , choć Guzowski mówi żeby lepiej przełożyć ligą i iść za pomysłem grubej kreski Bońka.
Przemek26

Postprzez tomi2509 2007-07-24, 9:28 pm

Przemek26 napisał(a):o 23 w Sportowym Wieczorze ma być więcej o sprawie Zagłębia

A propo. Czy przez ta H** je po co żałobą wiadomo co z prezentacją?

na ktorym ten sportowy wieczor jesli mozna wiedziec???? z gory dzieki
tomi2509

Postprzez mwy 2007-07-24, 9:30 pm

TVP3 - 23.00
mwy

Postprzez KRIS6411 2007-07-24, 9:40 pm

Ja tam wolałbym jednak żebyśmy juz teraz zostali zdegradowani do 2 Ligi bo jeżeli kara dotycząca degradacji weszłaby w życie od następnego sezonu to całkiem realne że możemy sie wtedy obudzić w .... 3 lidze. Nie jestem pesymistą ale skoro wszyscy naokoło trąbią o degradacji to cos na rzeczy jest , a tak propo TO MY MAMY SOBIE WYWALCZYĆ AWANS NA BOISKU a nie przy stoliku wiec nie ma czego żałować. Nie podniecajmy sie i nie za wszelka cenę trzeba grać w OE. potrzeba nam trochę samokrytyki i rozsądnego przeanalizowania całej tej śmierdzącej sprawy, teraz trzeba wypić naważone przez pana R piwo -pytanie tylko czy wypic szybko czy powoli
KRIS6411

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna