Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez flex 2007-07-23, 2:33 pm

CONOR napisał(a):http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=53918

ALE TO TYLKO FAKT

Oto jak Dziennik manipuluje tekstem i feruje wyroki:
szmatławiec napisał(a):Teraz Wydział Dyscypliny PZPN zajmie się Zagłębiem Sosnowiec. Prokuratora przekazała teczkę z dowodami na kupowanie meczów przez ten klub. "Przedstawiciele Zagłębia wykazują wolę współpracy, a od ich postawy może zależeć wysokość kary" - powiedział DZIENNIKOWI szef WD Michał Tomczak.

Prawdopodobnie Zagłębie może jednak uratować się co najwyżej od grzywny i ujemnych punktów. Degradacji nie uniknie. Decyzja w sprawie Zagłębia zapadnie w czwartek. "Na posiedzenie zostanie zaproszony także przedstawiciel Zagłębia" - mówi Tomczak.

To co w cudzywsłowach to słowa Tomczaka, reszta to "dodatki" dziennika dla podgrzania atmosfery.
Tomczak powiedział dwa zdania
Przedstawiciele Zagłębia wykazują wolę współpracy, a od ich postawy może zależeć wysokość kary.(...) Na posiedzenie zostanie zaproszony także przedstawiciel Zagłębia
flex
Administrator

Postprzez stoner 2007-07-23, 2:37 pm

Prawdopodobnie Zagłębie może jednak uratować się co najwyżej od grzywny i ujemnych punktów. Degradacji nie uniknie. Decyzja w sprawie Zagłębia zapadnie w czwartek. "Na posiedzenie zostanie zaproszony także przedstawiciel Zagłębia" - mówi Tomczak

Jeżeli prawdą miałoby się okazać to co piszą "fuckciarze".
To sam nie wiem czy warto poddawac sie karze dobrowolnie.
Najgorsze byłoby chyba to gdyby nas spuścili, sami związalibyśmy sobie ręce w kwestii
ew, odwołań a w lidze zagrałaby Łęczna o K************A!!!!!!!!
Taki burdel możliwy jest tylko w Polsce. Mam tylko nadzieję, że przyjdzie też kolej
na Lubin, Cracovie itp. Żadnych grubych kresek ! - nie mogą z nas zrobić kozłów ofiarnych
stoner

Postprzez Pawelek_S. 2007-07-23, 2:59 pm

Narzekam dużo ale potrafię też pochwalić ;)

Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie dzisiejsza informacja o piśmie wystosowanym do PZPN-u przez nasze władze. Jak dla mnie jest to ciekawe i bardzo dobre posunięcie naszych działaczy. Widać w końcu profesjonalizm w działaniu i "konstruowaniu" tego typu oświadczeń.

Trzymam kciuki :)
Pawelek_S.

Postprzez rob40 2007-07-23, 3:56 pm

juz wszystko wyjasnione ruch polona maja licencje jutro dostanie leczna a my mozemy sie szykowac na -10 i gre z pelikanem lowicz itp firmami
rob40

Postprzez Sir 2007-07-23, 6:06 pm

Drodzy Koledzy! Po co tyle lamentu i płaczu na forum?! Poczekajmy do czwartku spokojnie!

Jestem za tym ze winnych nalezy ukarac, ale niech nasze ZS nie będzie kozłem ofiarnym!

Na zakonczenie: zagramy w Poznaniu

Pozdrawiam wszystkich
Sir

Postprzez Osman 2007-07-23, 6:12 pm

jeśli wstrzymają karę dla Łęcznej to i ja będe żądał wstrzymania kary dla NAS!!

z drugiej strony patrząc, na jeden dzień przed ligą myśle że za cholere nie zrobią jakiegoś zamieszania :P
wystarczy pomyśleć racjonalnie i jak cholera widać że im na ręke to nie będzie :)

w czwartek -10pkt i jakieś 100tys. kary :)

ale zauważmy że i od tego minusu można sie odwoływać, co często przynosi dobry skutek :D
a my będziemy mieli na to az calutki sezon :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez AjriSSS 2007-07-23, 6:31 pm

Osman napisał(a):jeśli wstrzymają karę dla Łęcznej to i ja będe żądał wstrzymania kary dla NAS!!

z drugiej strony patrząc, na jeden dzień przed ligą myśle że za cholere nie zrobią jakiegoś zamieszania :P
wystarczy pomyśleć racjonalnie i jak cholera widać że im na ręke to nie będzie :)

ale zauważmy że i od tego minusu można sie odwoływać, co często przynosi dobry skutek :D

Osman, skąd u Ciebie tyle optymizmu. Nie poznaje gościa. Kumple zrzucili się na jakąś terapie u psychodoca czy jakieś tableteczki przyjmujesz??
AjriSSS

Postprzez bernol 2007-07-23, 6:44 pm

Osman napisał(a):

Jeżeli dobrowolnie poddamy się karze, to nie możemy się od wyroku odwoływać - patrz orzeczenie w sprawie Arki.
bernol

Postprzez stoner 2007-07-23, 6:54 pm

bernol napisał(a):
Osman napisał(a):
Jeżeli dobrowolnie poddamy się karze, to nie możemy się od wyroku odwoływać - patrz orzeczenie w sprawie Arki.

Też tak myślałem, lecz........qwa ale młyn

Jacek Sarzało: Liga szybka, oby nie zła
Jacek Sarzało2007-07-23, ostatnia aktualizacja 2007-07-23 19:11
Z jednej strony można się cieszyć, że ekstraklasa wystartuje o czasie. Wszyscy na to czekamy, wszyscy stęskniliśmy się za meczami. Obyśmy jednak już wkrótce nie przekonali się, że lepiej było przełożyć inaugurację sezonu i w tym czasie poradzić sobie z kłopotani. Bo nagle okaże się, że:
- należy przywrócić do rozgrywek Arkę Gdynia i Górnika Łęczna, bo taki będzie formalny skutek proceduralnej decyzji Trybunału Arbitrażowego nakazującej wstrzymanie degradacji obu klubów do czasu rozpatrzenia sprawy. I co wtedy? Zwiększymy ligę do 18 zespołów i każemy dogrywać brakujące spotkania czy może jednak wyrzucimy z ligi dwa zespoły? Jeśli tak - to które i dlaczego? A potem, kiedy Trybunał jednak postanowi, że... kary dla Arki i Łęcznej były zasadne, anulujemy dodatkowe wyniki, a zaległe mecze zaczną wówczas rozgrywać dwa kluby wyrzucone, by tamtym zrobić miejsce? A nawet jeżeli PZPN nie posłucha Trybunału - kto zagwarantuje, że kolejne odwołania gdynian i łęcznian (także do sądów cywilnych) nie spowodują, że za kilka lat i tak trzeba będzie ponieść odpowiedzialność za dzisiejsze decyzje i jednak oddać ukaranym miejsca w lidze lub pieniądze z odszkodowań?

- materiały o winie Zagłębia Sosnowiec, które wczoraj Wydział Dyscypliny PZPN dostał z prokuratury we Wrocławiu, są na tyle mocne (a według przecieków - tak właśnie jest), że klub trzeba natychmiast relegować co najmniej do drugiej ligi. Dalej patrz jak w poprzednim punkcie...

- w połowie rundy jesiennej rzeczona prokuratura zakończy kolejny etap śledztwa przeciw innym klubom podejrzewanym o udział w aferze korupcyjnej. Nie jest żadną tajemnicą, że chodzi o Zagłębie Lubin i Cracovię i Pogoń Szczecin, a mówiło się też o Koronie Kielce. Twarde dowody spowodują, że wyrzucimy całą czwórkę od razu, w przerwie zimowej czy dopiero po sezonie? W każdym przypadku skazując się na to, że za rok, przed następnym sezonem protesty i odwołania ukaranych spowodują nie mniejszy bałagan niż dziś. Nie mówiąc już o niemal pewnym kolejnym zamieszaniu z przyznawaniem licencji.

No chyba że znajdzie się jeszcze inne, uniwersalne wyjście? Wzorem praktyki stosowanej latami przez PZPN - teraz już wszyscy zamieszani w ekstraklasę zaczną zamiatać futbolowe brudy pod dywan. Oczywiście w trosce o ligową piłkę...
stoner

Postprzez mario999 2007-07-23, 7:02 pm

nie udalo sie z ruchem ai boje sie zeby nie zrobili tego z nami bo wisla plock juz jest gotowa i czeka tylko na sygnal
mario999

Postprzez remwal 2007-07-23, 7:05 pm

kozminski w tvp1 mowil ze dopiero rozeznaja sie z dowodami i narazie nie bedzie zadnych rygorystycznych decyzji
remwal

Postprzez Osman 2007-07-23, 7:16 pm

AjriSSS napisał(a):
Osman napisał(a):jeśli wstrzymają karę dla Łęcznej to i ja będe żądał wstrzymania kary dla NAS!!

Osman, skąd u Ciebie tyle optymizmu. Nie poznaje gościa. Kumple zrzucili się na jakąś terapie u psychodoca czy jakieś tableteczki przyjmujesz??

już sie powyżywalem i mi przeszło :P
Osman
Żółta kartka

Postprzez OLiver 2007-07-23, 8:03 pm

W czwartek Wydział Dyscypliny nie wyda decyzji w sprawie Zagłębia. Poza tym taka procedura trochę trwa, a klub musi mieć czas na zapoznanie się z materiałami, może się również odwołać od podjętych decyzji. Oznacza to, że Zagłębie przystąpi do sezonu 2007/08 - ocenił rzecznik PZPN Zbigniew Koźmiński.

Bardzo sie ciesze,myslalem ze bede musial oddac bilet ,ale w tym przypadku tak sie nie stanie ,wiec czekam z utesknieniem na sobote i na wyjazd do poznania.
OLiver

Postprzez Osman 2007-07-23, 8:10 pm

OLiver napisał(a):W czwartek Wydział Dyscypliny nie wyda decyzji w sprawie Zagłębia. Poza tym taka procedura trochę trwa, a klub musi mieć czas na zapoznanie się z materiałami, może się również odwołać od podjętych decyzji. Oznacza to, że Zagłębie przystąpi do sezonu 2007/08 - ocenił rzecznik PZPN Zbigniew Koźmiński.

Bardzo sie ciesze,myslalem ze bede musial oddac bilet ,ale w tym przypadku tak sie nie stanie ,wiec czekam z utesknieniem na sobote i na wyjazd do poznania.

Kaj żeś to wyczytał???
Bo szukam wszędzie i znaleść nie moge :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez bn 2007-07-23, 8:46 pm

Canal+: Jednak pokazujemy

Liga startuje zgodnie z planem, a my zgodnie z planem będziemy ją pokazywać - mówi "Gazecie" Jacek Okieńczyc, szef sportu Canal+, głównego sponsora ligi.

Jacek Okieńczyc, szef sportu Canal+:

- Przychyliłem się do próśb szefa Ekstraklasy Andrzeja Ruski i nie wnioskowałem o przesunięcie inauguracji, bo wreszcie wiadomo, że w nowym sezonie zagrają Ruch i Polonia. Nie zmienia to faktu, że proces licencyjny prowadzony przez PZPN trwał zbyt długo, a kluby, które zostały dopuszczone do ligi, były źle do niego przygotowane. To się musi zmienić.

Sprawa licencji to jeszcze nie koniec, bo wciąż nie wiemy, co z Zagłębiem Sosnowiec. Ja nie mam wątpliwości, że jeśli prokuratura przekazała tak mocne dowody jak w przypadku Arki Gdynia i Górnika Łęczna, to klub może być zdegradowany jeszcze w tym tygodniu. Dziwi mnie tylko, dlaczego Wydział Dyscypliny zbiera się dopiero w czwartek. Ja na ich miejscu spotkałbym się choćby w poniedziałek w nocy i podjął decyzję w tej sprawie. Nie mamy czasu do stracenia.

Nasza decyzja o terminowych transmisjach to ukłon w stronę profesjonalnie przygotowanych do sezonu klubów i spragnionych piłki abonentów.

Źródło: Gazeta Wyborcza
bn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna