Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez cala 2007-06-23, 1:17 pm

Władek napisał(a):Gothblack - pełna zgoda z jednym zastrzeżeniem: w takiej sytuacji nie będzie dodatkowych sponsorów a jeśli nasi piłkarze nie potrafili awansować z budżetem 5 mln (jak słusznie zauważył Novack awansowali dzięki pzpn) to z włoskim budżetem 2 mln tym bardziej nie awansują. Z dwojga złego wolę liczyć na utrzymanie w najbliższym sezonie.

a gdzie masz napisane ze nasz budzet bedzie wynosil 2 mln??
bylo powiedziane ze budzet na ten sezon jest ok7mln w poniedzialek moze wzrosnie o kolejne 7 mln do tego male firmy ktore z pewnoscia beda chcialy sie zareklamowac na ludowym napewno doloza troche kasy
wedlug mnie budzet ok 15mln jest jak najbardziej realny.
dla porownania widzew mial budzet ok 4mln a lks 6mln i utrzymali sie bez problemow.
co do firmy kotrak i jej przejecia zaglebia to dla mnie bardzo dobra wiadomosc. nie chodzi
tu glownie o kase ale o sposob zarzadzania.wszyscy placza ze wlosi nie chca zostac ale ich sposob kierowania klubu bym dla mnie wielce niezadowalajacy.
czemu po zwolnieniu bialka nie wzieli jakiegos porzadnego fachowca????
czemu po zatrzymaniu rudego nie zrobili nic zeby pokladac zespol????
to ze daja kase to nie wszystko trzeba tym jeszcze umiec pokierowac zarzadzanym przez siebie podmiotem.
a ostatnie wypowiedzi wlodarzy zaglebia napawaja optymizmem i wierze ze uda sie osiagnac cel jakim bezwatpienia jest utrzymanie w tym roku ekstraklasy w sosnowcu.
l dajcie sobie spokoj z komentarzami ze to koniec zaglebia bo wedlug mnie to jest dopiero PRAWDZIWY POCZATEK
cala

Postprzez LucasUSA 2007-06-23, 1:37 pm

Jesli chodzi o korupcje, to chyba paru kolegow pod wplywem szumu medialnego juz osadzilo i skazalo wlasny klub :/ . Skonczcie pieprzyc, skad wiecie, jaka byla skala procederu? Chyba mala w porownaniu do zdegradowanych juz klubow.
Mielismy tez chyba troche szczescia, ze Lubin zostal mistrzem - watpie zeby zrobili teraz wiecej syfu i degradowali Mistrza Polski.
Boje sie, ze moga nas udupic na licencji - zaloze sie, ze beton z Plocka juz dziala - a dlaczegoz to taki Wodzislaw nie chce zarobic paru groszy? Smierdzi to ukladem.
Poza tym tak jak ktos juz napisal - niektorzy dzialacze maja psychiczny uraz, kiedy kluby ze Slaska i Zaglebie rzadzily w Polsce - i tu nagle wchodzi Zaglebie, Ruch, Polonia, Gieksa juz w drugiej lidze. Nie wszystkim sie to podoba.
LucasUSA

Postprzez novack 2007-06-23, 1:38 pm

gothblack napisał(a):
novack napisaÅ‚(a):ZakÅ‚adajÄ…c nawet najczarniejszy scenariusz, to zdegradowani zostaniemy do drugiej ligi z, której awansowaliÅ›my tylko „dziÄ™ki” twu pzpnowi. A przecież gdyby nie ten już prawomocny „awans” zdegradowaÅ‚by nas do ligi trzeciej. ReasumujÄ…c PZPN odbierze nam coÅ›, co wczeÅ›niej daÅ‚ nam z rÄ™kawa. ChÅ‚odno na to patrzÄ…c w tej sytuacji w zasadzie unikamy kary. Trzeba caÅ‚y czas wierzyć w jakiÅ› cudowny zwrot akcji, a w ostatnich dniach takich cudów kilka już byÅ‚o. Pozdrawiam prawdziwych kibiców.

Jeśli sie nie utrzymamy,a jest taka możliwość to jak nam jeszcze dojebią spadek za korupcje to lądujemy w III lidze......,więc z dwojga złego wolę,aby teraz nas udupili......ku.....15 lat czekałem na Ekstraklasę,a teraz jeszcze sie sezon nie zaczął,a ja już mam wszystkiego dość...ciernista ta nasza droga......nie wiem co przyniesie kolejny dzień,ale już nic mnie nie zdziwi i nie załamie.....Pzdr.

Paweł, pisząc o najczarniejszym scenariuszu miałem na myśli degradację przed rozpoczęciem tego sezonu, bo rzeczywiście w przypadku przystąpienia do rozgrywek i po ewentualnym spadku z przyczyn sportowych, degradacja za korupcję zepchnie nas w konsekwencji do ligi trzeciej. Głowa boli!
novack

Postprzez LucasUSA 2007-06-23, 1:48 pm

novack napisał(a):Paweł, pisząc o najczarniejszym scenariuszu miałem na myśli degradację przed rozpoczęciem tego sezonu, bo rzeczywiście w przypadku przystąpienia do rozgrywek i po ewentualnym spadku z przyczyn sportowych, degradacja za korupcję zepchnie nas w konsekwencji do ligi trzeciej. Głowa boli!

Tak, ale mamy przynajmniej caly sezon w OE i okazje do walki o jak najlepsze miejsce. Poza tym to czarny scenariusz. Miejmy troche nadziei, bo ostatnio to na forum totalna hustawka nastrojow - od hurra optymizmu do czarnej rozpaczy.
LucasUSA

Postprzez viking 2007-06-23, 1:54 pm

Nie mozna podchodzić powaznie do każdej informacji prasowej, oni kiedy pada deszcz czasami nie wychodzą z domu zeby jakiegoś newsa zapodac tylko grzebią w sieci z palcem w nosie i dumaja nad bardziej sensacyjnym tytułem jeden przez drugiego.

Przykładem choćby ostatnie donosy ze nasz dyrektor sportowy ma 18 lat. Byleby przyciagnąc na stronkę i mieć sporo odtworzen linka.....

Awansowaliśmy i czy to się komuś podoba czy nie jesteśmy w OE taka karma - zbieg okoliczności etc.....Będa dokumenty z prokuratury gdzie trzeba będzie nad czym debatować....ale nie sądzę zeby w trakcie sezonu zapadły rozwiązania co do kształtu ligi bo ta liga nie miałaby sensu gdyby zaraz po rozpoczęciu ogłosić ze 3-4 kluby zostają zdegradowane - o co k***a wtedy grać gdzie jest logika i jaka motywacja pozatym ...atrakcyjnośc ligii musi być nie tylko z przyczyn sportowyh ale i finansowych. Jeżłei chcą ponieśc prestiż ok stop korupcji ale też niech to będzie z głowa zeby potencjalnych chętnych do zainwestowania nie straszyc ciągłymi zmanami przepisów i wojowaniem bo to k***a komuchy lub ze za dużó ekp ze śląska liczy się pięno sportu a nie ciągłe ukłądy jak chcą z tym skończyć niech przestaną mataczyć skurczybyki bo już nieługo skończy się sprawa kupczenia meczami a zacznie sprawa doboru towarzystwa wzajemnej adoracji.
viking

Postprzez Misaki 2007-06-23, 2:02 pm

Co do tej informacji z Dziennika to być może to jest moja teoria spiskowa ale według mnie może być tak: Ludzi są zawistni i ten artykuł może być sponsorowany. Popatrzcie - lada chwila będziemy prowadzić rozmowy z firmą bukmacherską, która może zainwestować w nas duże pieniądze - komuś się to nie podoba dlatego na wierzch są wyciągane brudy afery korupcyjnej i pisanie nieprawdy. Wiadomo firma b- macherska i korupcja pomyślcie sami. Myśle, że nasz klub mógłby podać do sądu Dziennik bo to jawnie nam szkodzi! Takie wydaje mi się jest to środowisko To, że my będziemy słabsi jest na rękę pozostałym. Smutne to ale raczej prawdziwe...
Poza tym wszyscy mówią o karach degradacji, ujemnych pkt itp. ale nikt nie mówi o ukrytych kosztach, które ponosimy lub już ponieśliśmy w związku z tą aferą. Tak naprawde możemy być do tyłu o pare milionów a może nawet parenaście ale tym PZPN i sposób w jaki to się odbywa czy pan Rusko zabierający głos niepotrzebnie nie pomyśleli.
Ostatnio edytowano 2007-06-23, 2:12 pm przez Misaki, łącznie edytowano 1 raz
Misaki

Postprzez Lord Vania 2007-06-23, 2:07 pm

Na jakiej podstawie my i Polonia Bytom nie mamy dostać licencji skoro Jaga i Ruch ją dostaną ? Ruch jeszcze potrafię zrozumieć, że jest już oświetlenie i "zadowalająca" ilość miejsc pod dachem. Stadion Miejski w Białymstoku (http://stadiony.net/stadium.php?s=152)
też nie spełnia wymogów 1-ligowych. Po prostu gazety znalazły sobie kozła ofiarnego Zagłębie bo albo za korupcje albo za brak stadionu w OE nie zagrają czy po prostu milczą w sprawie Jagi ? Jaga też nie ma oświetlenia, a samą podgrzewaną murawą licencji nie powinni dostać.
Lord Vania

Postprzez LucasUSA 2007-06-23, 2:14 pm

Mowisz i masz - Uwagi komisji licencyjnej wobec Jagiellonii.

http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35239,4246036.html

Stadion w Białymstoku nie spełnia wymogów licencyjnych, ale po wykonaniu pewnych modernizacji może to się zmienić - stwierdzili członkowie komisji licencyjnej po obejrzeniu miejskiego obiektu.
Działacze Polskiego Związku Piłki Nożnej wizytowali wczoraj stadion miejski przy ul. Słonecznej, na którym mecze w I lidze ma rozgrywać Jagiellonia. Jak wcześniej pisaliśmy, podstawowy mankament obiektu, aby otrzymać licencję, to brak oświetlenia oraz części zadaszonej trybuny. Jednak wysłannicy komisji licencyjnej PZPN-u wytknęli wczoraj też inne braki.

- Dość dużo uwag zanotowałem w swoim zeszycie - nie ukrywa Zdzisław Czarnecki, ekspert ds. infrastruktury komisji licencyjnej. - Przykładowo nie ma pomieszczenia do kontroli antydopingowej obok szatni dla piłkarzy. Poza tym brakuje tzw. kojca, czyli miejsca, w którym kibice gości po wejściu na obiekt i zbiletowaniu mogliby zostać podzieleni na tych, którzy mogą wejść na trybuny, i na tych, którzy np. poprzez brak dokumentów czy też bycie pod wpływem alkoholu, nie mogą. Ponadto brak jest tzw. stałych ogrodzeń wewnętrznych, które dzielą widownie na sektor kibiców gospodarzy i gości oraz uniemożliwiają przemieszczanie się kibiców po koronie stadionu.

Działacze Jagiellonii, jak też władze miasta są przekonani, że zdołają spełnić wszelkie wymogi i nie dopuszczają do siebie myśli, żeby białostoczanie nie otrzymali I-ligowej licencji. Zapewne będą mogli też liczyć na pewną pobłażliwość PZPN-u, który zazwyczaj beniaminkom daje czas przejściowy na spełnienie wszelkich wymogów. Wystarczy wspomnieć przykład Korony Kielce, która przed oddaniem do użytku nowego stadionu grała na obiekcie niespełniającym założeń licencyjnych.

- Oczywiście mogą być pewne odstępstwa, ale musi zostać przedstawiony szczegółowy harmonogram prac - zastrzega Czarnecki. - W Kielcach właśnie tak było, co do miesiąca było wiadomo, co zostanie zrobione i to wszystko było potem weryfikowane.

Nad takim terminarzem pracują też w Białymstoku. A na stadionie zaczęły się już pierwsze prace, powstaje pomieszczenie do kontroli antydopingowej oraz przeprowadzania konferencji prasowych. Jednak przede wszystkim najważniejszą kwestią jest montaż oświetlenia oraz zadaszenia części trybun. Jak informowaliśmy wcześniej, z powstaniem dachu nie powinno być problemu. Z kolei jeśli chodzi o oświetlenie, to został ogłoszony przetarg, który niestety zostanie rozstrzygnięty najprawdopodobniej pod koniec lipca, a 28 lipca rozpoczynają się już I-ligowe rozgrywki.

- Mimo wszystko jesteśmy optymistami i nie dopuszczamy do siebie myśli, żeby Jagiellonia nie mogła grać w Białymstoku - mówi Adam Popławski z departamentu edukacji kultury i sportu w urzędzie miejskim. - Oczywiście jest sporo prac do wykonania, ale jestem przekonany, że cały czas systematycznie ta lista uwag będzie się zmniejszać.

O licencję, ale trenerską na prowadzenie zespołu w I lidze stara się też Artur Płatek. Wczoraj w PZPN-ie złożył potrzebne dokumenty oraz informację, że chce rozpocząć kurs na licencję Pro.

MAM NADZIEJE, ZE WOBEC NAS TEZ BEDA POBLAZLIWI.
Ostatnio edytowano 2007-06-23, 2:15 pm przez LucasUSA, łącznie edytowano 1 raz
LucasUSA

Postprzez adas 2007-06-23, 2:14 pm

cala napisał(a):a gdzie masz napisane ze nasz budzet bedzie wynosil 2 mln??
bylo powiedziane ze budzet na ten sezon jest ok7mln
7 mln wirtualnego budżetu. Firma Kotrak nie inwestuje własnych pieniędzy nie ma też sponsora strategicznego. A modelka jeśli przyjdzie do Zagłębia to nie za zasługą tej firmy.
adas

Postprzez czeladzianin 2007-06-23, 2:17 pm

Po co sie tak napinaci i pieprzycie, rozbieg i glowa w sciane, moze wam sie pouklada, skonczcie te glupie gadki, szmatki, jak przekupy na targu. Moze napiszcie wniosek jeszcze do PZPNu o degradacje Zaglebia. Myslcie to nie boli. Zaglebie pierwszoligowe, to wszystko!!!!
czeladzianin

Postprzez Lord Vania 2007-06-23, 2:23 pm

czeladzianin napisał(a):Po co sie tak napinaci i pieprzycie, rozbieg i glowa w sciane, moze wam sie pouklada, skonczcie te glupie gadki, szmatki, jak przekupy na targu. Moze napiszcie wniosek jeszcze do PZPNu o degradacje Zaglebia. Myslcie to nie boli. Zaglebie pierwszoligowe, to wszystko!!!!

Offtop straszny. Po prostu rozważamy każdy wariant i oglądamy sprawę z kilku stron. A Forum jest po to by wyrazić swoją opinię

Przepraszam za Offtopic.
Lord Vania

Postprzez zag23 2007-06-23, 5:31 pm

Ja wolę żeby nas ukarali w ty sezonie niż w następnym ponieważ prawdopodobnie byśmy spadli z 1 ligi do 3 ligi a teraz to w zasadzie byśmy tej kary nie odczuli tak dotkliwie ponieważ zostalibyśmy w 2 lidze. Pamiętajmy, że tylko dzięki aferze korupcyjnej jesteśmy w OE i na nieszczęście nasze jesteśmy zamieszani w ten proceder. Normalnie do OE awansowałyby Ruch i Jaga a w barażach Polonia Bytom, zatem patrząc na to obiektywnie nie zasłużyliśmy na OE, przegrywając cholernie ważne mecze z Polonia w Bytomiu i u siebie z Jagą.

Rudy coś ty narobił, nie zapomnę Ci tego.
zag23

Postprzez dziejus 2007-06-23, 6:40 pm

A ja wole zeby nas w tym sezonie nie karali a w przyszlym gdyby nas ukarali spadkiem do 2 ligi to zeby ja zlikwidowali a 1 lige powiekszyli do 40 druzyn.Tak mniej wiecej wyglada dyskusja na tym forum.
dziejus

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-23, 7:30 pm

Przyszlosc naszego Zaglebia jest wypadkowa kilku dzialan, najgorsze to
jest to iz jedna z nich jest POLITYKA - czyli UM i jego Prezydent.
Gdyby ludzie odpowiedzialni za Stadion Ludowy wykonali minimum prac
aby otrzymac Licencje I ligowa to smiem twierdzic iz nasze Zaglebie graloby
w I lidze od 2 sezonow.
Ale nasze miasto postepowalo tak ze jestesmy w tym miejscu w ktorym jestesmy
bez Jupiterow, bez Murawy bez Szatni i kilku innych rzeczy.
To co pisza roznej masci PISMAKI to trzeba dzielic przez dowolna liczbe stala,
ale nie wolno przejsc obok tego obojetnie.
Sytuacja jest nie latwa - jeden z Kol. powiada o zazdrosci innych bo nam Zaglebiakom
zaczyna sie dobrze ukladac mam na mysli spora KASE dla naszego Zaglebia. To jest
typowe dla naszego polskiego spoleczenstwa nie pomoze ale zaszkodzic PROSZE BARDZO.
Musimy to przecierpiec, nie reagowac gwaltownie, po prostu wykazac KLASE.
Najblizszy tydzien powinien przyniesc konkretne rozwiazania.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kingwins 2007-06-23, 8:24 pm

A ja tam uważam że największym problemem jest stadion, wisi mi już czy będzie I czy II liga, stadion ma być bez względu na wszystko! W 2004 przyjechałem do Coventry widziałem w jednym miejscu plac budowy (rozkopana ziemia i trochę maszyn) jak wyjeżdżałem w 2005r to stało już to :
http://stadiony.net/stadium.php?s=166

1 rok!! I to jest stadion dla permanentnego drugoligowca!

Wiem że Polska to nie Anglia i dlatego nie wymagam nowoczesnego stadionu na 32tyś. Ale ŻĄDAM stadionu spełniającego warunki OE i to bez względu czy Zagłębie będzie teraz grać w OE czy nie. Myślę że kibice powinni protestować do skutku. Górski już dał ciała, więc i Zagłębie nie ma obowiązku awansować (gdyby jednak nie grali w OE) stadion ma być!

Gdzieś kiedyś czytałem że Sosnowiec to 'młode' miasto. Że mamy procentowo najwięcej mieszkańców w wieku 20-30 lat. Jak ktoś ma na tyle rozumu w głowie to powinien dojść do tego, że młodzi chodzą na mecze a to równa się kasa z biletów. Z resztą wystarczy porównać ile ludzi było na meczu Zagłębie - Jaga (10tyś) a ile na innych meczach w tej kolejce. Wystarczy powiedzieć że 10tyś nie ma na niektórych meczach w OE! No a co jeśliby Zagłębie grało w OE i miało do tego stadion? Myślę że byłby on pełny.
Na koniec, chyba większość kibiców Zagłębia zdaje sobie sprawę że kibice z innych drużyn, chociaż nas nie lubią, to mają do nas szacunek. Zagłębie to wspaniali kibice i WIELE drużyn nam zazdrości. Myślę że kilka drużyn w OE też wolałaby żeby na ich mecze przyjeżdżali prawdziwi kibice w licznej grupie niż jak mają grać z jakimiś plackami gdzie przyjedzie paru dziadków...
kingwins

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników