Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-06-15, 10:02 pm

WSZYSTKO JASNE

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4228635.html

Biznesmen Krzysztof Szatan przejmuje Zagłębie
Przemek26

Postprzez psv 2007-06-15, 10:15 pm

Wszystko zaczyna się klarować, tylko trener nie ten co potrzeba, nie jestem zwolennikiem Krzysia Tochela, wolał bym jakiegoś trenera obytego w I Lidze i myślę że Marek Chojnacki to jest ten ktoś na kogo czeka Nasze Zagłębie
psv

Postprzez SOLO1977 2007-06-15, 10:19 pm

fan78 napisał(a):Jeden Szatan miał kiedyś hurtownie miesa i wedlin na Grota-Roweckiego na Pogoni ale nie wiem czy to ten sam. :okulary:
SOLO1977

Postprzez SOLO1977 2007-06-15, 10:21 pm

SZATAN OD WEDLIN NIE MA NA IMIE KRZYSZTOF, WIEC TO NIE TEN SAM GOSC
SOLO1977

Postprzez Lars 2007-06-15, 10:22 pm

w każdym razie w klubie odpowiedzialnymi osobami za politykę będą ludzie związani z Sosnowcem i Zagłebiem, to dobra informacja. też nie jestem zwolennikiem K.T. ale jeśli nie Chojnacki czy Wleciałowski to innego kandytata nie widzę...
Osobiście ciesze sie z powrotu Baczynskiego ...
Czekamy na rozwój wydarzeń...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez dziejus 2007-06-15, 10:35 pm

nie zdawalem sobie sprawy ze bylo tak groznie,szacunek dla p.Szatana i L.Baczynskiego.gorskiego musimy chyba odwiedzic w szpitalu bo szlak go trafil ze nie poszlo po jego mysli
dziejus

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-15, 11:11 pm

Jeżeli to co pisze autor w tym artykule jest prawdą to wychodzi na to, że sytuacja w klubie była dramatyczna. Myślałem, że nie jest za wesoło, ale że aż tak źle to nigdy bym nie pomyślał... ; o Dobrze, że pan Krzysztof się nad nami zlitował, bo gdyby mieli drużynę wycofać z rozgrywek to by byłcios dla nas kibiców... Niby nasz klub tak dobrze zorganizowany i mocny finansowo, kto wie czy nienajbogatszy w regionie, a proszę co się mogło stać po wycofaniu głównego sponsora. Przykre, że nasz byt w OE był zdany na łaskę ERSI...

Mam nadzieję, że po tych wszystkich zawirowaniach wokół naszego klubu, teraz sytuacja zacznie się normować i w końcu zacznie się akcja pod kryptonimem "Orange" ; )
Pan Baczyński na pewno będzie chciał jak najlepiej dla Zagłębia : )
Trener- Marek Chojnacki. Do tego wzmocnienia w polu i jedziemy. Jeżeli trafią do nas odpowiedni zawodnicy spokojnie możemy powalczyć o środeczek tabeli. Tym bardziej, że już nie będziemy występować w roli faworyta...
PaprykarZ19

Postprzez laBombonera 2007-06-16, 12:09 am

Chcieli nas nie zglosic do rozgrywek,pieknie co za banda kutasuF.
Gorski robil wszystko zebysmy tylko nie awansowali,bronil sie rekami i nogami
przed tym aby miasto nieprzejelo klubu.normalnie w glowie sie niemiesci.gdyby nie Szatan to by bylo po OE.
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez adas 2007-06-16, 5:28 am

PaprykarZ19 napisał(a):Jeżeli to co pisze autor w tym artykule jest prawdą to wychodzi na to, że sytuacja w klubie była dramatyczna. Myślałem, że nie jest za wesoło, ale że aż tak źle to nigdy bym nie pomyślał... ; o Dobrze, że pan Krzysztof się nad nami zlitował, bo gdyby mieli drużynę wycofać z rozgrywek to by byłcios dla nas kibiców... Niby nasz klub tak dobrze zorganizowany i mocny finansowo, kto wie czy nienajbogatszy w regionie, a proszę co się mogło stać po wycofaniu głównego sponsora. Przykre, że nasz byt w OE był zdany na łaskę ERSI...

Mam nadzieję, że po tych wszystkich zawirowaniach wokół naszego klubu, teraz sytuacja zacznie się normować i w końcu zacznie się akcja pod kryptonimem "Orange" ; )
Pan Baczyński na pewno będzie chciał jak najlepiej dla Zagłębia : )
Trener- Marek Chojnacki. Do tego wzmocnienia w polu i jedziemy. Jeżeli trafią do nas odpowiedni zawodnicy spokojnie możemy powalczyć o środeczek tabeli. Tym bardziej, że już nie będziemy występować w roli faworyta...
Sytuacja faktycznie była dramatyczna gdyż brane były pod uwagę trzy warianty: pierwszy - nieprzystąpienie do rozgrywek (jednak ten wariant jak powiedział prezes Motto, był bardzo mało realny), drugi - przystąpienie do rozgrywek z budżetem tylko takim jakie pieniądze dostaje klub od Canal+ i Orangekstraklasy i trzeci - który już na 99% się spełni, to Krzysztof Szatan plus dwa miliony od Włochów plus Canal+ i Orange. Myślę, że powinniśmy podziękować Włochom, za te wspaniałe 7 ostatnich lat i za to, że jednak nie pozostaliśmy z niczym. Gdyby nie Ergom, dziś prawdopodobnie nie było nas tu gdzie jesteśmy.
adas

Postprzez gumisroman 2007-06-16, 7:06 am

W głowie się nie mieści

bo teraz klub jest zdany na łaske miasta też
jeśli sie Górski do niczego nie weźmie i nie przyjdzie nowy inwestor z większa kasą
TO budżet Zagłebia może nie starczyć nawet na 2 lige.

2 tys średnio na zawodnika ? tyle się płaci chyba w 3 lidze ;|
przesada całkowita

a skoro Szatan przejmuje klub to jego syn będzie teraz ciągle grał :)
O ile to ten jego ojciec przejął bo dużo Szatanów w naszym regionie jest :)
gumisroman

Postprzez adas 2007-06-16, 7:23 am

gumisroman napisał(a):a skoro Szatan przejmuje klub to jego syn będzie teraz ciągle grał :)
O ile to ten jego ojciec przejął bo dużo Szatanów w naszym regionie jest :)
Tak to tata Tomka, jednak gdybyś poznał osobiście Tomka miałbyś inne zdanie. Tomek to chłopak niezwykle ambitny i wszystko co osiągnął, osiągnął dzięki swojej pracy.
adas

Postprzez martinp76 2007-06-16, 8:28 am

Witam !!!!!!!!!!!
W dzisiejszym Dzeinniku Zachodnim znalazłm taki oto artykuł:

"Decyzje odłożone"

" Kibice Zagłebia nadal pozostają w niepewności. Nie dość, że drużyna nie ma gdzie grać, bo LUdowy nie spełnia wymogów licencyjnych, to nie jest pewna przyszłość samego klubu. Dotychczasowy właściciel - ERSI - rozmawia z potencjalnymi nabywcami akcji klubu. Rozstrzygnięcia miały zapaść w piątek.
- Są omawiane różne warianty, ale nie doszło do ostatecznych ustaleń. Zapadną one najprawdopodobniej na początku tygodnia. Dlatego w chwili obecnej podejmowanie decyzji kadrowych, jak zatrudnienie dyrektora sportowego, mija się z celem - powiedziała Anna Grodecka z zarządu klubu.
Tymczasem piłkarze Zagłębia otrzymują ciekawe propozycje z innych klubów. Do Wisły Płock odszedł Adrian Mierzejewski. Marcinem Folcem i Krystianem Prymulą interesuje się Legia Warszawa, a Jagiellonia Białystok złożyła oferty Dżenanowi Hosiciowi, Jarosławowi Piątkowskiemu i Borisovi Peskovicowi. O tego ostatniego pytała także Odra Wodzisław. Gdyby wszyscy odeszli, trener MOskal (o ile pozostanie) musiałby budować zupełnie nową drużynę."

PS. Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale w razie czego to perspektywa niezbyt optymistyczna na przyszłość !!!!!!!!!!!!!!
martinp76

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-16, 8:37 am

Jedna rzecz trzeba zaznaczyc iz jest to rowniez odpowiedz na pytanie dlaczego
nasza druzyna grala tak slabo w tej rundzie i zajela dopiero 4 miejsce.
Dobrze sie stalo iz Wlosi oddali Zaglebie w rece Zaglebiakow - mysle iz od
teraz nie moze sie nic zlego stac.
Po powrocie zawodnicy dowiedza sie o tym dobrym rozwiazaniu - wreszcie zaczna
grac na normalnym poziomie i tyle na ile ich stac.
Jedna rzecz jest oczywista iz LESZEK BACZYNSKI jest oddany ZAGLEBIU od poczatku
do konca bez najmniejszych watpliwosci.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez martinp76 2007-06-16, 9:01 am

"Dramatyczna sytuacja beniaminka OE"

Przegląd Sportowy/TK /09:01

Po euforii związanej z awansem Zagłębia do Orange Ekstraklasy, w Sosnowcu nastąpiło ostudzenie emocji. Zaraz po awansie z dalszej współpracy wycofał się bowiem strategiczny sponsor - pisze "Przegląd Sportowy".
- Sytuacja jest dramatyczna. Jest coraz mniej czasu, a coraz więcej kłopotów - powiedział Andrzej Wydrychiewicz, były prezes Zagłębia, który miał zostać jego dyrektorem.

Wiadomo też, że Stadion Ludowym, na którym swoje mecze w II lidze rozgrywali sosnowiczanie nie zostanie dopuszczony, dopóki nie zostanie zainstalowane oświetlenie i wyremontowana trybuna główna. Działacze szukają więc obiektu zastępczego a oto nie będzie tak łatwo.

PS. Cytat z: http://sport.onet.pl/0,1248675,1554778,wiadomosc.html
NO COMENTS !!!!!!!!!!!!!!!
martinp76

Postprzez Misaki 2007-06-16, 9:41 am

Czyli budżet na następny sezon będzie wyglądał tak:
2mln - Włosi
2mln - Canal+, Orange
?mln - pan Szatan + klub 100

Było mówione, że Szatan oczekuje na pomoc miasta Tylko w jakiej postaci ma być ta pomoc?
Miasto o ile mi wiadomo nie może inwestować pieniędzy z budżetu w spółkę akcyjną.
Dobry przykładem dla nas przez pewien czas (do znalezienia inwestora z prawdziwymi pieniędzmi) może być przykład Odry Wodzisław gdzie dużą rolę odgrywają pieniądze miejskie.
Działa to tak, że miasto Wodzisław przekazało klubowi w dzierżawe parkingi z których klub czerpie zyski Możliwości też są inne np targowiska.
Z takim budżetem jaki będziemy mieli to czeka nas taka walka jak Górnika Zabrze Tylko, żeby wypaść tak jak oni - czyli nie spaść - to będziemy potrzebowali duużo szczęścia.
Ja ciągle liczę na początek tygodnia i na panią Wortmann :)
Ostatnio edytowano 2007-06-16, 9:44 am przez Misaki, łącznie edytowano 2 razy
Misaki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna