W Sosnowcu trwają poszukiwania nowego właściciela bądź współwłaściciela drugoligowego klubu piłkarskiego - Zagłębie SA. W połowie lutego z inicjatywy władz Sosnowca spotkali się: Giancarlo Motto, prezes Zagłębia, z Pawłem Kaczmarczykiem, prezesem Płomienia. Chodziło o zainteresowanie akcjami klubu przedsiębiorcy Piotra Hałasika, honorowego prezesa Płomienia SSA. Rozmowy miały być kontynuowane.
Zaplanowane w ubiegłym tygodniu kolejne spotkanie prezesów obu klubów w siedzibie ER.SI Poland Sp. z o.o przy ul. Zaruskiego nie doszło do skutku. Zostało przełożone na 6 marca. Przedwczoraj spotkanie również nie odbyło się. Poinformował nas o tym prezes Płomienia, Paweł Kaczmarczyk.
Zapytaliśmy się przedsiębiorcy, Piotra Hałasika, co dalej ze sprawą przejęcia akcji Zagłębia.
Piotr Hałasik: - Ta sprawa już mnie nie interesuje. Rozumiem przełożenie jednego terminu, ale dwóch już nie rozumiem. To jest lekceważenie partnera. Wyobrażałem sobie te rozmowy trochę inaczej. Myślałem, że będę rozmawiał z prezydentem Sosnowca i z prezesem Agencji Rozwoju Lokalnego. A tymczasem władze miasta, które zainicjowały rozmowy Zagłębia z Płomieniem stanęły z boku. Rozważałem udział mojej firmy w Zagłębiu, jako wspomaganie finansowe, ale nie udział w zarządzaniu klubem. Sprawę uważam jednak za zamkniętą.
J.L.
:?