Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-03-08, 3:07 pm

W Sosnowcu trwają poszukiwania nowego właściciela bądź współwłaściciela drugoligowego klubu piłkarskiego - Zagłębie SA. W połowie lutego z inicjatywy władz Sosnowca spotkali się: Giancarlo Motto, prezes Zagłębia, z Pawłem Kaczmarczykiem, prezesem Płomienia. Chodziło o zainteresowanie akcjami klubu przedsiębiorcy Piotra Hałasika, honorowego prezesa Płomienia SSA. Rozmowy miały być kontynuowane.

Zaplanowane w ubiegłym tygodniu kolejne spotkanie prezesów obu klubów w siedzibie ER.SI Poland Sp. z o.o przy ul. Zaruskiego nie doszło do skutku. Zostało przełożone na 6 marca. Przedwczoraj spotkanie również nie odbyło się. Poinformował nas o tym prezes Płomienia, Paweł Kaczmarczyk.

Zapytaliśmy się przedsiębiorcy, Piotra Hałasika, co dalej ze sprawą przejęcia akcji Zagłębia.

Piotr Hałasik: - Ta sprawa już mnie nie interesuje. Rozumiem przełożenie jednego terminu, ale dwóch już nie rozumiem. To jest lekceważenie partnera. Wyobrażałem sobie te rozmowy trochę inaczej. Myślałem, że będę rozmawiał z prezydentem Sosnowca i z prezesem Agencji Rozwoju Lokalnego. A tymczasem władze miasta, które zainicjowały rozmowy Zagłębia z Płomieniem stanęły z boku. Rozważałem udział mojej firmy w Zagłębiu, jako wspomaganie finansowe, ale nie udział w zarządzaniu klubem. Sprawę uważam jednak za zamkniętą.

J.L.

:?
Przemek26

Postprzez YOOSHKY 2007-03-08, 4:47 pm

Z tym Panem to raczej przyszlosc i tak nie była by pewna. Kto go zna ten wie o czym mówie. Jednak kasy nigdy za dużo...
Ostatnio edytowano 2007-04-25, 10:04 am przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez Osman 2007-04-26, 5:54 pm

badzmy realistami, jezeli faktycznie chodzi o 13 meczow ustawionych to raczej nie mamy szans aby degradacja nas ominęła ;[
Trezba tylko walczyc do końca aby znów za rok grac w II lidze ;[

Awans mysle przerÄ…bany mamy przynajmniej przez 2 sezony, bo nastepny (oby w II lidze) pewniej zaczniemy z minusowym dorobkiem i ciezko bedzie znow powalczyc o ekstraklase ;/
Osman
Żółta kartka

Postprzez fan78 2007-04-26, 6:14 pm

Osman napisał(a):badzmy realistami, jezeli faktycznie chodzi o 13 meczow ustawionych to raczej nie mamy szans aby degradacja nas ominęła ;[
Trezba tylko walczyc do końca aby znów za rok grac w II lidze ;[

Awans mysle przerÄ…bany mamy przynajmniej przez 2 sezony, bo nastepny (oby w II lidze) pewniej zaczniemy z minusowym dorobkiem i ciezko bedzie znow powalczyc o ekstraklase ;/

E tam...ja wierze ze bedzie amnestia. :056: :galy: W tym krajuz wszystko jest mozliwe wiec nie tracmy WIARY!!!
fan78

Postprzez Zibi83 2007-04-26, 6:31 pm

Tu już nie ma nad czym myśleć...korupcja w Zagłębiu niestety była i z tym trzeba się pogodzić. Ważne jest żeby się piłkarze nie załamali WALCZYMY O AWANS!!!! I w tej kwestii nic się nie zmienia! Prawdopodobnie będziemy zdegradowani, więc trzeba wywalczyć awans do OE żeby po degradacji pozostać w II lidze, a za rok wracamy na szczyt!!
Zibi83

Postprzez adriano20 2007-04-26, 6:40 pm

Zibi83 napisał(a):Tu już nie ma nad czym myśleć...korupcja w Zagłębiu niestety była i z tym trzeba się pogodzić. Ważne jest żeby się piłkarze nie załamali WALCZYMY O AWANS!!!! I w tej kwestii nic się nie zmienia! Prawdopodobnie będziemy zdegradowani, więc trzeba wywalczyć awans do OE żeby po degradacji pozostać w II lidze, a za rok wracamy na szczyt!!

I oby w tym czasie ( tego straconego roku ) zmodernizowano Ludowy do wymogów OE, a myślę że rok na spełnienie minimum starczy to może by to było nie najgorsze rozwiązanie i za rok wracamy z wielkim hukiem do OE, bez strachu że nie dostaniemy licencji.
adriano20

Postprzez Karmel 2007-04-28, 3:23 pm

adriano20 napisał(a):
Zibi83 napisał(a):Tu już nie ma nad czym myśleć...korupcja w Zagłębiu niestety była i z tym trzeba się pogodzić. Ważne jest żeby się piłkarze nie załamali WALCZYMY O AWANS!!!! I w tej kwestii nic się nie zmienia! Prawdopodobnie będziemy zdegradowani, więc trzeba wywalczyć awans do OE żeby po degradacji pozostać w II lidze, a za rok wracamy na szczyt!!

I oby w tym czasie ( tego straconego roku ) zmodernizowano Ludowy do wymogów OE, a myślę że rok na spełnienie minimum starczy to może by to było nie najgorsze rozwiązanie i za rok wracamy z wielkim hukiem do OE, bez strachu że nie dostaniemy licencji.

trzeba jeszcze zalozyc wersje mniej optymistyczna- jak dostaniemy punkty ujemne nie bedzie tak latwo. przy 5 jeszcze da sie wykaraskać, ale jak nam przywala 10 to jestesmy ugotowani...
Karmel

Postprzez Monti 2007-05-01, 7:19 pm

Zbyt optymistycznie podchodzicie do problemu. Jesli bedzie degradacja to obawiam się ze jesli zostanie ogłoszona w tym sezonie to niezaleznie czy skończymy lige na 1 czy na ostatnim miejscu w przyszłym sezonie zagramy w 3 lidze a przy złym nastawieniu do Zagłębia (o co chyba nie trudno) w 4 lidze.
Monti
Moderator

Postprzez Konew 2007-05-01, 9:24 pm

Tylko po co się martwić na zapas???Co tu więcej rozmyślać jak będzie czas pokaże.My nie mamy na to wpływu.Póki co walczymy o awans do ekstraklasy i tylko to się teraz liczy!!!
Konew

Postprzez montingowiec 2007-05-01, 10:47 pm

Obysmy nie musieli do tego wracać i krzyczeć: 3 liga 3 liga zagłębie ...
montingowiec

Postprzez MarcelZS 2007-05-02, 3:53 pm

Monti no co TY??? 3 / 4 liga - no albo wiesz więcej niz my, czyli że 13 zarzutów to jest np. 20 meczów kupionych albo jesteś pesymista tak jak ja.
Tak czy owak będzimy mieli piękny pogrzeb - jak ginąć to na szczycie chwały - bo ten wymarzony awans to 15 latach to nic innego.
Dziwi mnie optymizm wielu z nas - a smucie mni jeszcze bardziej cisza i brak nowego Dyrektora, choć łudzę się że to może majówka jest przyczyną. - ja nie szukałbym i odgrzewał kogoś ze starch nawisk - może konkurs, może znajdzie się ktoś chętny, abitny z wizją i odbuduje Zagłebie na nowo.

A żal dupe ściska że czar pryska w takim momencie ... choć jeszcze nic nie jest przesądzone, to najgorsze jest czekanie na wyrok....

Warto myśleć pozytywnie .... czasem musi być gorzej żeby było lepiej .... i tak zapewne będzie, bo choć kibice Zagłebia są podzieleni, nie ma ich tak wielu jak kiedyś - to jednak My decydujemy o sile tego klubu.
MarcelZS

Postprzez Monti 2007-05-02, 5:15 pm

Nie wiem nic więcej. Staram się tylko ocenić sprawę bez zbędnych emocji i optymizmu na wyrost. Szkoda by było 1 ligi ale z drugiej strony to jak będzie 3 to tłoku na trybunach nie będzie :). Kto teraz chodzi dalej będzie chodził. Jak dla mnie to znowu nie jest to wielki problem. Boje sie za to że Zagłębie przy tej okazji zostanie bez strategicznego sponsora, albo trafi się jakiś Ptako podobny.
Monti
Moderator

właśnie, co najlepsze dla przyszłości Zagłębia?

Postprzez Blajpios 2007-05-02, 10:43 pm

Monti napisał(a):Nie wiem nic więcej. Staram się tylko ocenić sprawę bez zbędnych emocji i optymizmu na wyrost. Szkoda by było 1 ligi ale z drugiej strony to jak będzie 3 to tłoku na trybunach nie będzie :). Kto teraz chodzi dalej będzie chodził. Jak dla mnie to znowu nie jest to wielki problem. Boje sie za to że Zagłębie przy tej okazji zostanie bez strategicznego sponsora, albo trafi się jakiś Ptako podobny.

Wydaje mi się, że jakkolwiek, dla przyszłości Zagłębia najlepsze jest - by piłkarze odpowiedzieli w stylu Włochów po wybuchu afery korupcyjnej: Włosi zwyciężyli MŚ. Najlepsze, by piłkarze Zagłębia wywalczyli awans. Co prawda, granie w I lidze z punktami karnymi byłoby zabójcze. W wypadku jednak degradacji, może pozwolić na zachowanie II ligi. Jakkolwiek będzie - sukces po latach przeciwności będzie wzmocnieniem.
Czy Włosi zaś zostawią klub całkiem? Można mieć nadzieję, że nie. Raczej się dość dotąd uczciwie zachowywali wobec klubu. Dodatkowo - może to pociecha po utraceniu AC Torino po aferze finansowej, skutkiem której piłkarze awansowali a klub z powrotm zleciał do II ligi i p. Cimminelli musiał sprzedać bądź stracił klub? W każdym razie, jak dotąd, trzeba przyznać, że jednocześnie Włosi z włoskiego gruntu wnoszą zupełnie inne podejście niż nerwowe w stalu p. Ptaka - bardziej profesjonalne, nie kapryśne.
Co do dalszej jednak przyszłości. Kto wie, czy nie należy cieszyć się, jeżeli uda się wykorzystać czas, jaki by powstał z racji dalszego nie grania w I lidze: na budowę Stadionu w miejscu Sosnowca bardziej właściwym no i nowocześniejszego. Przecież to paranoja: klub jakoś reprezentujący Zagłębie, integrujący: gra okrakiem na granicy i większość Zagłębiaków ma dalej na mecz na nim niż wszyscy Katowiczanie nawet Chorzowianie itd. Nawet, jeżeli nie od razu dojdzie do współpracy miast zagłębiowskich: zmiana lokalizacji dla Zagłębia może być ważna. Historię można też przenieść w jakimś sensie, jak mówią o tym nowe stadiony choćby w Anglii.
Blajpios

Postprzez fan78 2007-05-07, 11:47 am

Czy ktos z was orientuje sie w kontraktach naszych zawodników?Konkretnie chodzi mi o to do kiedy poszczególni piłkarze mają umowy?Jak wiecie piszcie.
fan78

Postprzez Misaki 2007-05-07, 12:55 pm

większość zawodników ma na 2 lata umowy ktore podpisali przed tym sezonem (do 2008)
Lachowski ma kontrakt do 2010
Peskovic do konca tego sezonu (z opcją przedłużenia jeśli będzie awans)
Misaki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack