http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35617,4032627.html
Linki !!!
Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL
Dla Gazety:
Łukasz Zachariasz:
- Mam nadzieję, że to tylko przerwa w przygodzie ze Stoczniowcem, a nie jej koniec. Moja żona jest w ciąży, we wrześniu spodziewamy się narodzin dziecka, i bez pomocy rodziny, która mieszka w Sosnowcu, sobie nie poradzimy. Dlatego musimy teraz wrócić na południe. Po świętach podpiszę umowę z Zagłębiem Sosnowiec, którego jestem wychowankiem. Wszystkie warunki kontraktu już ustaliłem. Na razie trenuję jeszcze ze Stoczniowcem, w czwartek urządzę pożegnalne spotkanie z kolegami z drużyny. Żal mi odchodzić ze Stoczniowca, bo grało mi się tutaj bardzo dobrze, równie dobrze żyło mi się w Gdańsku. Tutaj jest dużo lepszy klimat, również sportowy, lepsze są perspektywy na przyszłość. W Stoczniowcu grałem przez cztery lata, najmilej będą wspominał ostatni sezon. W drużynie panowała świetna atmosfera, o którą dbaliśmy zarówno my, jak i trener Zabrocki, który ma znakomite podejście do zawodników.
W następnym sezonie hokeistów GKS-u Tychy nadal będzie prowadził trener Wojciech Matczak. - Celem będzie zdobycie mistrzostwa Polski - powiedział prezes klubu Andrzej Skowroński. Tyszanie w minionym sezonie zakończyli ligę na drugim miejscu. W finale play-off przegrali z Podhalem Nowy Targ 1:4. Po zakończeniu rozgrywek szkoleniowiec rozmawiał z działaczami na temat swego pozostania w klubie. - Po osiągnięciu porozumienia z trenerem przystępujemy do kompletowania zespołu na kolejny sezon. W ciągu miesiąca wszelkie sprawy kadrowe powinny zostać rozstrzygnięte. Wiadomo już, że pożegnają się z nami Artur Ślusarczyk i Michal Belica :594: - dodał Skowroński . Ślusarczyk wróci prawdopodobnie do rodzinnego Sosnowca. W Tychach zostanie za to drugi z grających tam obcokrajowców - Robin Bacul. Zdaniem prezesa Skowrońskiego powinni dołączyć do niego jeszcze dwaj nowi obcokrajowcy. Jak już pisaliśmy, działacze GKS-u porozumieli się już z grającym ostatnio we francuskim Anglet Hormadi wychowankiem - Michałem Garboczem
Przemek26 napisał(a):Dla Gazety:
Łukasz Zachariasz:
- Mam nadzieję, że to tylko przerwa w przygodzie ze Stoczniowcem, a nie jej koniec. Moja żona jest w ciąży, we wrześniu spodziewamy się narodzin dziecka, i bez pomocy rodziny, która mieszka w Sosnowcu, sobie nie poradzimy. Dlatego musimy teraz wrócić na południe. Po świętach podpiszę umowę z Zagłębiem Sosnowiec, którego jestem wychowankiem. Wszystkie warunki kontraktu już ustaliłem. Na razie trenuję jeszcze ze Stoczniowcem, w czwartek urządzę pożegnalne spotkanie z kolegami z drużyny. Żal mi odchodzić ze Stoczniowca, bo grało mi się tutaj bardzo dobrze, równie dobrze żyło mi się w Gdańsku. Tutaj jest dużo lepszy klimat, również sportowy, lepsze są perspektywy na przyszłość. W Stoczniowcu grałem przez cztery lata, najmilej będą wspominał ostatni sezon. W drużynie panowała świetna atmosfera, o którą dbaliśmy zarówno my, jak i trener Zabrocki, który ma znakomite podejście do zawodników.
No takimi tekstami + to co już ma u kibiców ciężko mu może być w Sosnowcu. Jeśli jedynym powodem powrotu do Sosnowca jest dziecko, to mam mieszane uczucia.
Last_Man_Standing napisał(a):Misio napisał(a):mecz z polonia jest w sosnowcu
Jak to będzie ? Chętnie bym sie wybrał na Zimowy !!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników