Przed sezonem 2007/2008

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez maly 2007-04-03, 12:13 pm

Ostatnio edytowano 2007-04-03, 12:21 pm przez maly, łącznie edytowano 2 razy
maly

Postprzez Przemek26 2007-04-03, 12:19 pm

Dla Gazety:

Łukasz Zachariasz:

- Mam nadzieję, że to tylko przerwa w przygodzie ze Stoczniowcem, a nie jej koniec. Moja żona jest w ciąży, we wrześniu spodziewamy się narodzin dziecka, i bez pomocy rodziny, która mieszka w Sosnowcu, sobie nie poradzimy. Dlatego musimy teraz wrócić na południe. Po świętach podpiszę umowę z Zagłębiem Sosnowiec, którego jestem wychowankiem. Wszystkie warunki kontraktu już ustaliłem. Na razie trenuję jeszcze ze Stoczniowcem, w czwartek urządzę pożegnalne spotkanie z kolegami z drużyny. Żal mi odchodzić ze Stoczniowca, bo grało mi się tutaj bardzo dobrze, równie dobrze żyło mi się w Gdańsku. Tutaj jest dużo lepszy klimat, również sportowy, lepsze są perspektywy na przyszłość. W Stoczniowcu grałem przez cztery lata, najmilej będą wspominał ostatni sezon. W drużynie panowała świetna atmosfera, o którą dbaliśmy zarówno my, jak i trener Zabrocki, który ma znakomite podejście do zawodników.

No takimi tekstami + to co już ma u kibiców ciężko mu może być w Sosnowcu. Jeśli jedynym powodem powrotu do Sosnowca jest dziecko, to mam mieszane uczucia.
Przemek26

Postprzez KaD 2007-04-03, 1:55 pm

A co miał powiedzieć że ch...y klimat jest w stoczni itd musi byc jakaś wymówka dla kibiców z Gdańska
KaD

Postprzez Misio 2007-04-03, 7:47 pm

panowie tylko sie cieszyc ze zachar wraca ZAWODNIK Z CHARAKTEREM JAK BOLI TO GRAM I OTO CHODZI A NIE OJJJ BOLI BOLI TO NIEGRAM TYLKO MU ZYCZYC UDANYCH WYSTEPOW W ZAGLEBIU SOSNOWICZANIE........

PANOWIE SLYSZALEM ZE 14 ZAGLEBIE GRA MECZ CHARYTATYWNY Z POLONIA BYTOM

Faktem jest, że w Stoczni jest atmosfera.Wystarczy popatrzeć na trybuny i wynik jaki osiągnęli w minionym sezonie.
A co do powodów powrotu to jeden z wielu.
Ostatnio edytowano 2007-04-03, 8:31 pm przez Misio, łącznie edytowano 1 raz
Misio

Postprzez Last_Man_Standing 2007-04-03, 8:31 pm

Znamy dokładną date inauguracji nowego sezony na Zimowym ?

Jaworski zostanie w Zagłębiu ? Anketa

Made by Yogi
Last_Man_Standing
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-04-03, 8:44 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4035711.html

W następnym sezonie hokeistów GKS-u Tychy nadal będzie prowadził trener Wojciech Matczak. - Celem będzie zdobycie mistrzostwa Polski - powiedział prezes klubu Andrzej Skowroński. Tyszanie w minionym sezonie zakończyli ligę na drugim miejscu. W finale play-off przegrali z Podhalem Nowy Targ 1:4. Po zakończeniu rozgrywek szkoleniowiec rozmawiał z działaczami na temat swego pozostania w klubie. - Po osiągnięciu porozumienia z trenerem przystępujemy do kompletowania zespołu na kolejny sezon. W ciągu miesiąca wszelkie sprawy kadrowe powinny zostać rozstrzygnięte. Wiadomo już, że pożegnają się z nami Artur Ślusarczyk i Michal Belica :594: - dodał Skowroński . Ślusarczyk wróci prawdopodobnie do rodzinnego Sosnowca. W Tychach zostanie za to drugi z grających tam obcokrajowców - Robin Bacul. Zdaniem prezesa Skowrońskiego powinni dołączyć do niego jeszcze dwaj nowi obcokrajowcy. Jak już pisaliśmy, działacze GKS-u porozumieli się już z grającym ostatnio we francuskim Anglet Hormadi wychowankiem - Michałem Garboczem
Przemek26

Postprzez Gość 2007-04-03, 8:52 pm

Czy to prawda, ze w sobote Zaglebie gra z Polonia Bytom w Bytomiu mecz charytatywny? wie ktos cos o tym?
Gość

Postprzez Przemek26 2007-04-03, 9:33 pm

Tak podobno jest ten mecz w Bytomiu 14. kwietnia
Przemek26

Postprzez Gość 2007-04-03, 10:37 pm

Przemek26 napisał(a):
Dla Gazety:

Łukasz Zachariasz:

- Mam nadzieję, że to tylko przerwa w przygodzie ze Stoczniowcem, a nie jej koniec. Moja żona jest w ciąży, we wrześniu spodziewamy się narodzin dziecka, i bez pomocy rodziny, która mieszka w Sosnowcu, sobie nie poradzimy. Dlatego musimy teraz wrócić na południe. Po świętach podpiszę umowę z Zagłębiem Sosnowiec, którego jestem wychowankiem. Wszystkie warunki kontraktu już ustaliłem. Na razie trenuję jeszcze ze Stoczniowcem, w czwartek urządzę pożegnalne spotkanie z kolegami z drużyny. Żal mi odchodzić ze Stoczniowca, bo grało mi się tutaj bardzo dobrze, równie dobrze żyło mi się w Gdańsku. Tutaj jest dużo lepszy klimat, również sportowy, lepsze są perspektywy na przyszłość. W Stoczniowcu grałem przez cztery lata, najmilej będą wspominał ostatni sezon. W drużynie panowała świetna atmosfera, o którą dbaliśmy zarówno my, jak i trener Zabrocki, który ma znakomite podejście do zawodników.

No takimi tekstami + to co już ma u kibiców ciężko mu może być w Sosnowcu. Jeśli jedynym powodem powrotu do Sosnowca jest dziecko, to mam mieszane uczucia.

Ja tez to wyglada jakby nam łaske robil bym że wraca i że nieche tu wracać ale musi
Gość

Postprzez Gość 2007-04-04, 7:32 am

Wczoraj na treningu Zaglębia byl Ślusarczyk.

Malo jeździ, tonaż mu przeszkadza.
Gość

Postprzez Misio 2007-04-04, 11:32 am

mecz z polonia jest w sosnowcu
Misio

Postprzez KaD 2007-04-04, 2:35 pm

HOKEJ Ofensywa Zagłębia

W zakończonym niedawno sezonie hokeiści Zagłębia zrealizowali postawiony przed nimi cel zajmując piąte miejsce w ekstralidze. W nowych rozgrywkach sosnowiczanie będą jednak mierzyli wyżej - czołową czwórkę.

- Każdy chce wzmocnić skład, a że dobrych zawodników nie ma zbyt wielu, więc trzeba się spieszyć z podpisywaniem z nimi kontraktów - deklaruje swoją filozofię wiceprezes Zagłębia Adam Bernat.

Wstępne umowy z sosnowiczanami podpisali dwaj zawodnicy Unii Oświęcim Marcin Jaros i Jerzy Gabryś. - Staramy się jeszcze o dwóch graczy z Oświęcimia, ale rozmowy na razie są w toku i nie chciałbym zdradzać ich nazwisk (chodzi m.in. o Waldemara Klisiaka - jac). Jeżeli w Unii zarzucają nam rozbiór tego klubu, to niech sobie przypomną, co oni 9 lat temu zrobili z drużyną Zagłębia - opowiada Bernat.

Graczem Zagłębia jest już Adrian Chabior z KTH Krynica. Sosnowiczanie zarzucają także sieci na Mariusza Dulębę, ale rozmowy z obrońcą Cracovii utrudniają jego przygotowania do występu w mistrzostwach świata. Do swojego macierzystego klubu chce wrócić Artur Ślusarczyk, który rozstał się z GKS Tychy, a w piątek kontrakt ma podpisać inny wychowanek Zagłębia Łukasz Zachariasz grający ostatnio w Stoczniowcu Gdańsk.

- Naszym marzeniem jest powrót do Sosnowca wszystkich naszych wychowanków. Nie wszyscy są jeszcze gotowi wrócić do klubu, w którym uczyli się hokeja, ale ja ich przekonuję, że dzisiaj ich chcemy, a za rok to oni mogą być niepotrzebni Zagłębiu - dodaje Bernat.

Ligowe limity pozwalają na grę w ekstralidze pięciu obcokrajowców, ale Zagłębie zamierza zatrudnić sześciu graczy z zagranicy. - Chcemy wymusić wśród nich rywalizację o miejsce w składzie. Kontrakty na następny sezon podpisali już Karel Urban i Pavel Horny. Pozyskaliśmy także najskuteczniejszych graczy KTH Krynica Słowaków Lubomira Cabana i Viliama Chovanca. Przedstawiliśmy warunki umowy Michałowi Belicy z GKS Tychy. Słowacki napastnik na razie się zastanawia, ale długo nie będziemy na niego czekać, bo wkrótce mają do nas przyjechać na rozmowy dwaj dobrzy Czesi - stwierdza wiceprezes Zagłębia.

Dodajmy, że zatrudnienie aż tylu zawodników zza południowej granicy będzie możliwe także dlatego, że grający dotąd z francuskim paszportem Teddy Da Costa wreszcie, podobnie jak jego brat Gabriel, będzie traktowany przez PZHL jako Polak. Młodszy z braci urodzonych w mieszanym małżeństwie od dawna ma polski paszport i głosował nawet w ostatnich wyborach prezydenckich, a teraz ma w końcu dostać polską licencję hokejową.

Jacek Sroka - Dziennik Zachodni
KaD

Postprzez Last_Man_Standing 2007-04-04, 10:08 pm

Misio napisał(a):mecz z polonia jest w sosnowcu

Jak to będzie ? Chętnie bym sie wybrał na Zimowy !!
Last_Man_Standing
Żółta kartka

Postprzez sayu 2007-04-05, 1:34 pm

Last_Man_Standing napisał(a):
Misio napisał(a):mecz z polonia jest w sosnowcu

Jak to będzie ? Chętnie bym sie wybrał na Zimowy !!

Pomimo okresu swiatecznego i tego, ze pilka jest w sobote, to mysle, ze znalazloby sie troche chetnych... Tylko czemu nie ma zadnych info odnosnie tego spotkania...? Skoro to mecz charytatywny, powinien byc max rozreklamowany, a chyba tak nie jest skoro nikt nic nie wie...?!?
sayu

Postprzez KaD 2007-04-05, 5:07 pm

oglądał może ktoś sport na 3 był wywiad Z Bernatem i Morawieckim
> Bernat powiedział że Jawa zostaje ale to po Mistrzotwach w Chinach bedzie wiadomo czy na 100%
> A i że nie może kupic młodego Rutka bo za dużo kasy chce :DDDDD
KaD

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej