Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Lukasch89 napisał(a):Trudno będzie zastąpic Chwalibogowskiego :? Prawda jest taka, że zawsze wiedział co ma robic i robił to perfekcyjnie, miał dośc mało błędów. Poza tym jego technika i sama obecnośc na boisku, moim zdaniem, dobrze wpływały na morale piłkarzy.
A co do samych sparingów to jestem zadowolony z wyników, tylko ten jeden z Widzewem jakoś nie pasuje do reszty :?
Pomocnik Zagłębia Sosnowiec doznał urazu podczas sobotniego sparingu z Odrą Opole
Kontuzja wyglądała na bardzo poważną, były obawy, że Lachowski zerwał wiązadła w kolanie.
- Obejrzałem całą akcję na wideo i rzeczywiście wyglądało to koszmarnie. Noga nienaturalnie skręcona, ja zwijam się z bólu. Gdy poczułem to kłucie, to myślałem, że już po mnie - mówi zawodnik.
Na szczęście po badaniach okazało się, że nie jest tak źle. - Kolano mam skręcone, a wiązadła tylko naciągnięte [gdyby były zerwane, Lachowski nie zagrałby w rundzie wiosennej - przyp. red.]. Uratowało mnie to, że noga była w powietrzu. No i jeszcze silne mięśnie i... krzywe nogi - uśmiecha się.
- Lekarze mówią, że za trzy tygodnie powinienem wrócić do zajęć. Teoretycznie jest szansa, że będę gotowy do gry na pierwszy mecz z Piastem Gliwice (10 marca), ale to tylko teoretycznie, bo przecież będę miał zaległości w treningu - dodaje.
Pomimo urazu piłkarz wyjedzie z zespołem na rozpoczynające się w czwartek zgrupowanie w Dzierżoniowie. - Będę miał profesjonalną opiekę, odżywianie. Na spokojnie będę sobie realizował indywidualny plan treningów. W kolano mam też dostawać zastrzyki, a przecież sam sobie tego nie zrobię - rozkłada ręce Lachowski, który wczoraj miał wolne.
mezo napisał(a):Dzis Zagłębie mialo trening na bocznym boisku Sarmacji Bedzin.
Oziebała na +.
Jedno mnie zastanawia. Po jaka cholere jezdza na sparingi do Chorzowa zamiast grac na rownie dobrym jak te w CHorzowie boisku w Będzinie ??
WOJTEK napisał(a):Bo może inni WOLĄ grać w Chorzowie ??
Czy Ty aby nie przesadzasz?? Zaczynam się Ciebie bać. Wszędzie szukasz antyzagłębiowskiego spisku. :shock: :lol:Blajpios napisał(a):WOJTEK napisał(a):Bo może inni WOLĄ grać w Chorzowie ??
To może - niech "zawolą" w Będzinie? Może taki nacisk lekki zastosować mógłby Zagłębiowski klub, by w Zagłębiu zagrali? Zaś nie są to jakieś Reale Madryd, czy choćby Wisła Kraków, Legia i inne mocne firmy, tylko Stalowa Wola, Lechia, Polonia; nota bene, być może tak samo jak ci drugoligowcy, tak i wspomniane firmy Iligowe nie miałyby wielkiej różnice w kilometrach drogi... Nie jest to oczywiście rzecz "najpierwszorzędniejsza", niemniej, czy jakaś próba "trzymania się Zagłębia" w ogóle była?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników