przez sayu 2007-02-05, 12:42 am
Mecz zajebisty! Pomimo porazki Zaglebie pokazalo klase! Walka, walka i jeszcze raz walka! W dodatku po piatkowym meczu potrafili sie poderwac i walczyc jak rowny z rownym! I tercja - widac bylo, ze chlopaki sa myslami w Nowym Targu... nic sie nie kleilo, nic sie nie ukladalo! W dodatku kara 4min (chyba dla Jasickiego o ile dobrze pamietam) + kara dla Sosny, za swietne zagranie defensywne lol! Zaglebie juz nic w tej tercji niestety nie pokazalo! Jednak II tercja, to wyrownana gra obu druzyn i w koncu cos sie zaczelo kleic, czego efektem bramka kontaktowa! Mysle, ze duza tutaj zasluga Puzona, ktory szarpal jak tylko sie da! III tercja - to juz istny thriller! Jak niewykorzystalismy 5 na 3 + odlozona kara dla Podhala, to juz myslalem, ze sie nie uda, a jednak! Potem kara na 4min dla ... Sosny + 2min! Jakby mi zmiezyli cisnienie, to chyba by sie zapytali czy wypilem 5 czy 6 kaw... THRILLER!!!!! Po wybronieniu kar nadeszla dogrywka, w ktorej bylem pewien ze wygramy! Podhale nie pokazalo NIC w tym fragmencie gry, a jednak wygralo... wielka szkoda! Co do bramki, to IMO krazek poszedl po kiju i wyladowal w okienku (tak ja toi widzialem) i nie ma co winic Jawy! Tym bardziej, ze obok Baranyka slalo chyba 3 Zaglebiakow!!! Powiem tak... Za zaslugi sie nie gra, jednak Jawa robi dla tej druzyny znacznie wiecej! Gdyby nie on, to moglo byc z 5:1 dla Podhala i 0 emocji! Chociazby jak bronil od 55 do 59 minuty!!! Rajski przy bramce Kozła tez chyba popelnil blad, a caly mecz bronil jak maszyna! Na temat Tomka w negatywnych opiniach STFU, bo jest WIELKI!!!! Co do gry: Puzon jest niesamowity, zajebiscie Labryga sadzil klepy (szkoda, ze w dogrywce co strzelal raz po raz nie weszlo :-/), slabo dzisiaj Duszak, Pawlak, Kotula, swoja szanse wykorzystal juz Sosinski i zaczynajac wzmocnienia na przyszly sezon nalezy zaczac od podrzucenia gdzies tego kloca! Jest po prostu beznadziejny i te 2 kary co zrobil (glownie pierwsza, chodz druga jezeli chodzi o moment w meczu) byly mega glupie! Rowniez zauwalylem brak Bernata, a co do jego osoby, to wydaje mi sie, ze najlepiej wspolpracowal w trio: Bernat, Filo, Puzon - chyba optymalny atak! Na + jeszcze doping i pieklo dla Podhala, bo mysle, ze dosc ciezko im sie gralo. Na - frekwencja, ktora powinna byc wieksza i niestety wynik!