PLAY-OFF: Podhale

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez sayu 2007-02-05, 12:42 am

Mecz zajebisty! Pomimo porazki Zaglebie pokazalo klase! Walka, walka i jeszcze raz walka! W dodatku po piatkowym meczu potrafili sie poderwac i walczyc jak rowny z rownym! I tercja - widac bylo, ze chlopaki sa myslami w Nowym Targu... nic sie nie kleilo, nic sie nie ukladalo! W dodatku kara 4min (chyba dla Jasickiego o ile dobrze pamietam) + kara dla Sosny, za swietne zagranie defensywne lol! Zaglebie juz nic w tej tercji niestety nie pokazalo! Jednak II tercja, to wyrownana gra obu druzyn i w koncu cos sie zaczelo kleic, czego efektem bramka kontaktowa! Mysle, ze duza tutaj zasluga Puzona, ktory szarpal jak tylko sie da! III tercja - to juz istny thriller! Jak niewykorzystalismy 5 na 3 + odlozona kara dla Podhala, to juz myslalem, ze sie nie uda, a jednak! Potem kara na 4min dla ... Sosny + 2min! Jakby mi zmiezyli cisnienie, to chyba by sie zapytali czy wypilem 5 czy 6 kaw... THRILLER!!!!! Po wybronieniu kar nadeszla dogrywka, w ktorej bylem pewien ze wygramy! Podhale nie pokazalo NIC w tym fragmencie gry, a jednak wygralo... wielka szkoda! Co do bramki, to IMO krazek poszedl po kiju i wyladowal w okienku (tak ja toi widzialem) i nie ma co winic Jawy! Tym bardziej, ze obok Baranyka slalo chyba 3 Zaglebiakow!!! Powiem tak... Za zaslugi sie nie gra, jednak Jawa robi dla tej druzyny znacznie wiecej! Gdyby nie on, to moglo byc z 5:1 dla Podhala i 0 emocji! Chociazby jak bronil od 55 do 59 minuty!!! Rajski przy bramce Kozła tez chyba popelnil blad, a caly mecz bronil jak maszyna! Na temat Tomka w negatywnych opiniach STFU, bo jest WIELKI!!!! Co do gry: Puzon jest niesamowity, zajebiscie Labryga sadzil klepy (szkoda, ze w dogrywce co strzelal raz po raz nie weszlo :-/), slabo dzisiaj Duszak, Pawlak, Kotula, swoja szanse wykorzystal juz Sosinski i zaczynajac wzmocnienia na przyszly sezon nalezy zaczac od podrzucenia gdzies tego kloca! Jest po prostu beznadziejny i te 2 kary co zrobil (glownie pierwsza, chodz druga jezeli chodzi o moment w meczu) byly mega glupie! Rowniez zauwalylem brak Bernata, a co do jego osoby, to wydaje mi sie, ze najlepiej wspolpracowal w trio: Bernat, Filo, Puzon - chyba optymalny atak! Na + jeszcze doping i pieklo dla Podhala, bo mysle, ze dosc ciezko im sie gralo. Na - frekwencja, ktora powinna byc wieksza i niestety wynik!
sayu

Postprzez SLIM 2007-02-05, 8:16 am

Sezon sezonem, ale wszystko zaczyna się dopiero od play-offów.
Bardzo ciekawy mecz, w którym emocji mieliśmy więcej niż w amerykańskim kinie akcji.
Podhale jest dla nas bardzo niewygodnym przeciwnikiem i tradycyjnie strzeliło nam pierwszą bramkę. Gdy za chwilkę perfekcyjnie wykorzystali grę w przewadzę i strzelili drugą zaczynałem już mieć pewne obawy co do końcowego wyniku.
Po porażce w Nowym Targu i pierwszej tercji wczorajszego meczu trudno było być optymistą.
Ale zawodnicy pokazali charakter i w drugiej i trzeciej tercji zagrali bardzo dobrze. Tyle emocji dawno nie było na Zimowym, ale w końcu PO mają swoje prawa.
Szkoda tylko końcowego wyniku, ponieważ mógłbyć inny.
Szkoda bardzo niewykorzystania przewagi, zabrakło celności.
Co do Sosny to może się przyda w Janowie, Bytomiu bo u nas niestety swoiimi chyba nie do końca przemyślonymi faulami sporo szkodzi drużynie.
Tomek Jaworski najlepszym bramkarzem Polski. Najlepszym też zdarzaja błędy, lecz gdyby nie on to dogrywki by w ogóle nie było więc się odczepić od Tomka.
Co do Zagłębia to jednak mamy jeszcze troszke za słaby team jak na pierwszą czwórkę, ale myślę że po kilku wzmocnieniach i pożegnaniach za rok pewniakiem bedzie półfinał.
Na dziś dziękuję chłopakom za dobrą waleczną grę i mogliśmy poczuc magię PO.
SLIM

Postprzez Darian 2007-02-05, 11:49 am

Ja trochę o innej kwestii. Otóż dopiero dzisiaj spojrzałem na mój bilet z dnia wczorajszego. I co widzę?

Mecz o mistrzostwo ekstraligi w hokeju na lodzie

ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC-KH SANOK

:lol: :lol: :lol:

Czy Wy też dostaliście bilety na mecz z Sanokiem??
Darian

Postprzez SLONIU75 2007-02-05, 11:59 am

Wielkie brawa dla zespołu ale od drugiej tercji.Widać ,że są słabsi technicznie od przeciwnika ale nadrabiają ambicją i wolą walki.To jest piękne dla kibiców gdy się widzi jak chłopaki "gryzą lód"-wtedy serce się raduje i kibice dopingują na CALĄ PIZDĘ-choć jest nas trochę mało.Szkoda bramki 20 sek. przed końcem -Jawa musial gówno widzieć albo rykoszet skoro tego nie wyłapał.I tak dwoił się i troił w bramce przez cały mecz-BRAWO JAWA. :brawo:

Czy Morawiecki jest NAWIEDZONY,że wystawia do gry tego debila Sosińskiego.Przecież on tylko patrzy żeby komuś zajebać i posiedzieć na ławce kar-a reszta musi zapierdalać za dziada.Lepiej im idzie bez niego przynajmniej nie ma kto spierdolić .Poprostu WIELKI KAPUŚCIANY GŁĄB. :dobani: :nerwy: :fuck:

Mimo niskiej frekfencji zajebiste zaangażowanie kibiców w "nakręcanie" chłopaków do boju (2 i 3 tercja).

MAM NADZIEJĘ ,ŻE CHŁOPAKI PRZYWIOZĄ ZWYCIĘSTWO Z N.T

SEKCJA PIASKI CAŁYM SERCEM Z ZAGŁĘBIEM !!!!!!!!!!! :azaglebie:
SLONIU75

Postprzez SLONIU75 2007-02-05, 12:01 pm

Ja miałem dobry bilet tzn. zagłębie-podhale
SLONIU75

Postprzez NAPOLI 2007-02-05, 12:28 pm

brawo Wojtek caly trud poszedl na marne bo ty jestes beton,doswiadczony obronca a gra jak ...a szkoda gadac!!!!czlowieku daj sobie na luz i sam odejdz polonia to jest max co mozesz osiagnac z tym jak ty grasz (LIPA)tyle w tym temacie.Wilkie brawa za walke i jeszcze jedno Łabuz to kondon kondon kondon hehehe :) chlopaki na schodach wilkie :brawo:
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez KaD 2007-02-05, 12:32 pm

Mecz dramatyczny pełen walki ja osobiście nie obwiniam Jawy za tą bramke mam bardziej pretansje do napastników że nie potrafią wykożystać sytuacji strzeleckich Horny doświadczony zawodnik itd Problem z zakładaniem zamka a Sosiński szkoda słów

Ale tak brawa dla zawodników za tą dawke adrenaliny na trybunach

I Łabuz to kondon kondon kondon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chłopaki liczyma na was w dalszych meczach a będzie ich jeszcze 3 :lol: :lol: :lol:
KaD

Postprzez Darian 2007-02-05, 12:39 pm

W takim razie wygląda na to, że zabrakło biletów Zagłębie-Podhale i tym co na końcu kupowali wydawali bilety z Sanokiem których było pod dostatkiem. :lol:
Darian

Postprzez Ader 2007-02-05, 4:08 pm

1 strzał na 200 - pewnie tyle takich bramek na treningach , meczach , sparingach puszcza Jawa , niestety w najgorszym momencie musiał to być 200 strzał. Trudno gra się do końca , wg mnie najbardziej ambitny mecz w wykonaniu Zagłębiaków. Szkoda , że nie umieliśmy wykorzystać tylu przewag.

Podziękowania dla kibiców którzy pomagali nam w dopingu , cieszę się , że cały stadion dopingował razem z nami , nawet nie trzeba było nakręcać!

NASZE ZAGŁĘBIE NAJLEPSZE W POLSCE JEST!!
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez martinho 2007-02-05, 4:23 pm

Popatrzcie również z drugiej strony, że w dużej mierze dzięki postawie Jaworskiego mieliśmy my tyle radości i jeden mecz - interwencja nie powinny go aż tak dyskryminować z całości. Tak samo można mieć pretensje do zawodników, bo gdyby wykożystali choć dwie z wypracowanych sytuacji to nikt pewnie nawet by nie zauważył błedu Jawy. Podjęli wczoraj walkę i myślę, że do końca pokażą charakter, a patrząc na to w jakich problemach powstawała ta drużyna to to to co już osiągnęła można uznać za spore osiągnięcie i dobry materiał wyjściowy na przygotowania do następnego sezonu.
martinho

Postprzez MACIEK 86 2007-02-05, 8:17 pm

Super mecz od połowy drugiej tercji w naszym wykonaniu(czemu tak nie od początku?)Brawo dla zawodników za ambita gre z silniejszym Podhalem, zosatwili sere na tafli szkoda ze brakuje nam obrońców bo juz teraz moglibyśmy walczyć na rowni z góralami.Cóż "dopiero" w rywalizacji 2-0 ,nadzieja umiera ostatnia, ZAGŁEBIE MY W WAS WIERZYMY

ooolo napisał(a):Tomek Jaworski najlepszym bramkarzem polski.?
To jakaś kpina.

A można wiedzieć kto nim jest ??
T.Jaworski mecze w Sosnowcu 20, goli wpuszczonych 42 ilość oddanych strzałów na bramke Zagłebia 501(brakuje statystyk za mecze z Toruniem 3-1, Stoczniowcem 7-1 i 4-2 i Sanokeim 7-4) obronionych 467 co daje 93.3%.Jak komuś malo to niech sobie przypomni mecze z Krynicą(6-1), Podhalem(2-2), Cracovią(3-0) czy Tychami(3-2) podsumowująć TOMASZ JAWORSKI NAJLEPSZYM BRAMKARZEM POLSKI
MACIEK 86

Postprzez Gość 2007-02-05, 8:36 pm

MACIEK 86 napisał(a):Super mecz od połowy drugiej tercji w naszym wykonaniu(czemu tak nie od początku?)Brawo dla zawodników za ambita gre z silniejszym Podhalem, zosatwili sere na tafli szkoda ze brakuje nam obrońców bo juz teraz moglibyśmy walczyć na rowni z góralami.Cóż "dopiero" w rywalizacji 2-0 ,nadzieja umiera ostatnia, ZAGŁEBIE MY W WAS WIERZYMY

ooolo napisał(a):Tomek Jaworski najlepszym bramkarzem polski.?
To jakaś kpina.

A można wiedzieć kto nim jest ??
T.Jaworski mecze w Sosnowcu 20, goli wpuszczonych 42 ilość oddanych strzałów na bramke Zagłebia 501(brakuje statystyk za mecze z Toruniem 3-1, Stoczniowcem 7-1 i 4-2 i Sanokeim 7-4) obronionych 467 co daje 93.3%.Jak komuś malo to niech sobie przypomni mecze z Krynicą(6-1), Podhalem(2-2), Cracovią(3-0) czy Tychami(3-2) podsumowująć TOMASZ JAWORSKI NAJLEPSZYM BRAMKARZEM POLSKI

A dlamnie nie jest i to coś strasznego.?
Moge przecież cenić bardziej innych bramkarzy.
Gość

Postprzez MACIEK 86 2007-02-05, 8:42 pm

ooolo napisał(a):A dlamnie nie jest i to coś strasznego.?
Moge przecież cenić bardziej innych bramkarzy.

No właśnie chciałem poznać nazwisko bramkarza którego cenisz bardziej i uwazasz za najlepszego w Polsce:) Ale juz nie rozmywam jak coś to priv
MACIEK 86

Postprzez olo69 2007-02-05, 9:58 pm

dzisiaj w TVP3 była krótka relacja z tego spotkania, pokazujacą kilka fauli z meczu oraz bramki.
Kończąc dyskusję napisze tylko jeszcze, że nie opuściłem w tym sezonie, żadnego meczu na naszym lodowisku widziałem więc bramkarzy wszystkich drużyn (niektórych kilkukrotnie) i moim zdaniem Jaworski w tym sezonie był najepszy.
Pisze to cały czas pamiętając, iż jest on wychowankiem Poloni Bytom, a kibicowi który pamięta lata 80-te czyli czasy w których tracilismy mistrzostwo na rzecz właśnie Polonii (za którą oczywiście nie przepadam) nie przychodzi to dość łatwo.
Podobnie jest zresztą z Puzonem i mam nadzieję, że to właśnie m.in. od nich bedzie się zaczynała budowa zespołu na przyszły sezon (oczywiście jesli nie będą kończyć jeszcze kariery), ale o tym w innym temacie jesli znajdę chwilę czasu aby ocenić mijający sezon.

PS Jeszcze mnie trzyma ta porażka,tym bardziej, iż wydaje mi się, że w razie zwycięstwa w następnym meczu byłaby szansa na zmianę mojego avatara na jeszcze ciekawszy niz ten z meczu z Polonią sprzed 2 lat.
olo69

Postprzez Wuzel 2007-02-05, 10:25 pm

Jeżeli Polonia wejdzie Puzon odejdzie na 100% :(
Wuzel
ŚRODULAK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej