Rasizm ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez xXx_1906 2003-09-08, 3:12 pm

Problem rasizmu jest bardzo szeroki i na pewno na tym forum ani na żadnym innym nie zostanie on rozwiązany. Są ludzie np.ja którzy mają swój pogląd na ten temat i tego się już nie zmieni. Jednak jeśli chodzi o rasizm na stadionie to jest dla mnie inna sprawa bo gdyby np. w Zagłębiu grał czarnoskóry piłkarz to przecież bym go nie wyzywał. Czyli dla mnie stadion nie jest miejscem na dawanie wyrazu swoim poglądom politycznym czy innym. Na stadionie powinno być TYLKO ZAGŁĘBIE, a poza stadionem jak kto woli. 8)
xXx_1906

Postprzez ewryk 2003-09-08, 4:03 pm

xXx_1906 napisał(a):Problem rasizmu jest bardzo szeroki i na pewno na tym forum ani na żadnym innym nie zostanie on rozwiązany. Są ludzie np.ja którzy mają swój pogląd na ten temat i tego się już nie zmieni. Jednak jeśli chodzi o rasizm na stadionie to jest dla mnie inna sprawa bo gdyby np. w Zagłębiu grał czarnoskóry piłkarz to przecież bym go nie wyzywał. Czyli dla mnie stadion nie jest miejscem na dawanie wyrazu swoim poglądom politycznym czy innym. Na stadionie powinno być TYLKO ZAGŁĘBIE, a poza stadionem jak kto woli. 8)

no tak ale uwazasz ze ten sam czarny zawodnik nie grajac w zaglebiu bedzie juz gorszy ? Przecisz zawsze to ten sam czlowiek :).
ewryk

Postprzez Krzyś_Centrum 2003-09-08, 6:27 pm

Przecież w Zagłębiu cztery albo pięć lat temu grał czarnoskóry zawodnik,pamiętam że wielu kibiców dażyło go sporą sympatią.
nazywał się bodajże Eric F............... (nie wiem jak to nazwisko się piszę)
zapowiadał się dobrze ale miał jakieś problemy zdrowotne.
Wtedy czarnoskóry zawodnik był O.K ale gdy juz nie gra w Zagłębiu to...
Krzyś_Centrum

Postprzez Gość 2003-09-08, 6:35 pm

Krzyś_Centrum napisał(a):Przecież w Zagłębiu cztery albo pięć lat temu grał czarnoskóry zawodnik,pamiętam że wielu kibiców dażyło go sporą sympatią.
nazywał się bodajże Eric F............... (nie wiem jak to nazwisko się piszę)
zapowiadał się dobrze ale miał jakieś problemy zdrowotne.
Wtedy czarnoskóry zawodnik był O.K ale gdy juz nie gra w Zagłębiu to...

Był to Eric Fashindoch i złamał nogę niestety. A zapowiadał się na utalentowanego zawodnika. Szkoda. Co do tematu to toleruję wszystko i wszystkich oprócz Izraelczyków. Czemu? Poczytajcie ich historię zaraz po II wojnie światowej i organizacji IRGUN (czy jakoś tak).
Gość

Postprzez anonimek1906 2003-09-08, 7:12 pm

jedna rasa LUDZKA RASA........
anonimek1906

Postprzez Gość 2003-09-08, 8:04 pm

rados napisał(a):Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest żółty,biały,czarny,czerwony,pomarańczowy itp.Jestem przeciwko rasistom,bo uważam że nie powinno się nikogo oceniać po kolorze skóry.
Co do Zagłębia:pod koniec lipca graliśmy sparing z Dospelem w którym zagrało dwóch Murzynów.I słyszałem rasistowskie docinki pod ich adresem.Tak więc aż tacy tolerancyjni to my nie jesteśmy.(przynajmniej co poniektórzy z nas)
Z drugiej jednak strony nie chciałbym by w Polsce była taka sytuacja jak na zachodzie że powstają całe dzielnice imigrantów,które są wylegarnią przestepczości itp.Wiadomo jakie jest bezrobocie w naszym kraju i naprawde było by nie fair gdyby prace dostał jakiś imigrant a nie ma jej dla Polaków.

Za ten dupspel jestes cwelem - brak slow...
Gość

Postprzez CZaRnYY 2003-09-08, 11:07 pm

Zacytuje tu tylko hasło z Championship Managera...
"KICK RACISM OUT OF THE FOOTBALL"

i takie jest moje zdanie...
CZaRnYY

Postprzez Qba 2003-09-09, 1:20 pm

ja posune sie dalej i powiem "KICK RACISM OUT OF OUR LIFE"[/quote]
Qba

Postprzez Pesto 2003-09-09, 2:55 pm

KICK POLITICAL CORRECTNESS OUT OF THE WORLD

rados - sparing to graliśmy z GKS !!! bo tak się ten klub nazywa !
Pesto
kumaty

Postprzez Franz 2003-09-09, 3:05 pm

Pesto napisał(a):KICK POLITICAL CORRECTNESS OUT OF THE WORLD

rados - sparing to graliśmy z GKS !!! bo tak się ten klub nazywa !

Klub sie nazywa obecnie Dospel. Ale jeżeli pisze coś o kibicach tego klubu to pisze kibice GieKSy bo raczej tak właśnie jest.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez jasju 2003-09-09, 3:31 pm

Anonymous napisał(a):
rados napisał(a):Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest żółty,biały,czarny,czerwony,pomarańczowy itp.Jestem przeciwko rasistom,bo uważam że nie powinno się nikogo oceniać po kolorze skóry.
Co do Zagłębia:pod koniec lipca graliśmy sparing z Dospelem w którym zagrało dwóch Murzynów.I słyszałem rasistowskie docinki pod ich adresem.Tak więc aż tacy tolerancyjni to my nie jesteśmy.(przynajmniej co poniektórzy z nas)
Z drugiej jednak strony nie chciałbym by w Polsce była taka sytuacja jak na zachodzie że powstają całe dzielnice imigrantów,które są wylegarnią przestepczości itp.Wiadomo jakie jest bezrobocie w naszym kraju i naprawde było by nie fair gdyby prace dostał jakiś imigrant a nie ma jej dla Polaków.

Za ten dupspel jestes cwelem - brak slow...

Zapomniales sie podpisac chyba :twisted: :evil: :twisted:
jasju
Niwka Fans

Postprzez Gość 2003-09-09, 5:27 pm

NIE MA TOLERANCJI DLA NIETOLERANCJI!!!

ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC 1906 CENTRUM!!!
Gość

Postprzez CZaRnYY 2003-09-09, 7:13 pm

NIE MA TOLERANCJI DLA NIETOLERANCJI!!!

czyli nie tolerujesz tych co nie tolerują czyli nie tolerujesz przez to też siebie :D ;)
CZaRnYY

Postprzez bleee 2003-09-09, 7:32 pm

po jakiego chuja zakladacie taki temat... przeciez dobrze wiecie ze na ludowym byli, sa i beda rasisci... zanam kilku gosci ktorzy sa NS i chodza na mecze(i napewno jest ich wiecej)... co prawda wiecej jest anarchistow niz NS.. ale na stadionie wszyscy powinismy trzymac sie razem... tzn. wszyscy sa sobie rowni....

Z Rzymsko Narodowym Pozdrowieniem... S.P (NR)
bleee

POZDRO

Postprzez Krzyś_Centrum 2003-09-09, 8:25 pm

bleee napisał(a):po jakiego chuja zakladacie taki temat...

Ten temat jest po to aby można było porozmawiac o rasizmie aby każdy mógł wyrazić swoją opinię.PO TO JEST FORUM!!!
Twój post zbyt wiele do rozmowy nie wnosi :D
Krzyś_Centrum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice