przez Krawiec 2003-09-08, 10:56 am
...Zgadzam się w pełni z Fabianem , a odnośnie czarnoskórych w naszej reprezentacji to po kilkunastu latach czekania i zniechecania się indolencją naszych piłkarzy, to jak dla mnie mogłoby biegać 11 czarnoskórych z orłem na piersi :-).
Ale właśnie jaki mamy problem do rozwiazania na LUDOWYM ? Nie są to jak na razie jakieś przejawy rasizmu bo nie spotykamy sie z drużynami , w których występują czarnoskórzy piłkarze. Mamy problem panowie z porządkiem na stadionie. Podobno kibice zwiazani z BB sami pilnują . Wydaje mi się jednak, że jest coś nie tak skoro nachlany koleś (znany kibol z cegielni), robi przez większość meczu pokaz totalnej chamówy tzn. chodzi z kolesiami po sektorach i zmusza ludzi do śpiewania tego co akurat slina na jezyk mu przyniesie. A są to takie szlagiery jak "wczoraj obiecałaś mi na pewno" śpiewane w tempie , wiadomo nachlanym. W efekcie młyn śpiewał swoje a on, kolesie i kilku ludzi zastraszonych swoje . Takie akcje dzieją się nie od dziś na ludowym i większośc jakoś to znosi ale jedno mnie wkur... na max tzn, że dzieje się to w momencie kiedy chcemy przyciągać rodziny na stadion .
No powiedzcie mi jakbyscie zareagowali przyprowadzając dziewczynę albo ojca na stadion argumentując wcześniej że jest super atmosfera i nasi grają coraz lepiej , a na meczu podszedłaby do was właśnie taka grupka i poleciałby pod waszym adresem hasła pt. "pedały, kibice za siedem złotych, przyprowadziłeś synka i jesteś kozak przed nim itd " ?
Ogólnie prawie wszyscy ich olali włączając się w doping prowadzony przez młyn ale kolesiom nie o to chodziło . Tak jak napisał wyżej Fabian , że w przyszłości to oni będą najprawdopodobniej robić akcję typu " wypierd.... czarnuchu do Afryki".
Właśnie dla mnie to jest przejawaem nietolerancji , głupoty itd. . Wiedząc, że na stadionie coraz częsciej pojawiają się osoby , które interesuje jedynie mecz albo kibice , którzy poprostu nie znają repertuaru z lat 80-tych , domyślam się , że szybko po tym zdarzeniu na Ludowy nie wrócą ( ci bespośrednio obrażani ) .
Na razie to jest główny problemem do rozwiazania na naszym podwórku.
Pozdrawiam!