Rasizm ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2003-09-07, 10:58 am

Sony napisał(a):Co wy qrwa pierdolicie? Spotkanie punków tu jest?! Wszędzie jest nienawiść! Co ty k***a Wojtek pierdolisz, że nie masz nic do czarnych a przecież napewno nienawidzisz hanysów!!! A czym sie różnią? Nie jestem żadnym naziolem ale też ich rozumiem każdy przecież robi i zachowuje się jak lubi! Więc nie pierdol na forum że naziole mają wypierdalać bo najmniej masz w tej kwestii do powiedzenia. Inni są od tego a im to koło pędzla lata!
TY ZA TO MASZ DUŻO DO POWIEDZENIA.ZACYTUJE CI SŁOWA MOJEGO KOLEGI W. KTÓRY MA NA PEWNO WIĘCEJ DO POWIEDZENIA(O ILE NIE NAJWIĘCEJ NA ZAGŁĘBIU)NIŻ TY:"NIE WAŻNY KOLOR SKÓRY,BYLE KREW BYŁA CZERWONO-ZIELONO-BIAŁA".A CO DO NIENAWIŚCI?NIENAWIDZE TYCH,KTÓRZY NIENAWIDZĄ MNIE.MAM NADZIEJĘ,ŻE ROZUMIESZ O CO MI CHODZI?
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez WOJTEK 2003-09-07, 11:03 am

Pesto napisał(a):
xXx_1906 napisał(a):Ja jestem przeciwny grze Olisadebe w reprezentacji nie dlatego że jest czarny ale dlatego że nie miał on żadnego polskiego korzenia i nie ma nic wspólnego z Polską i Polakami. Nie mam też szacunku dla żydów za to co teraz mówią o Polakach gdyby nie Polacy wielu ich by zginęło. Posłuchajcie sobie wypowiedzi Żydów z USA jaki mają stosunek do Polaków a jaki do Niemców. Niemców lubią bardziej bo dzisiaj Niemcy są mocne i można z nimi prowadzić interesy. JUDE RAUS.

100 % racji

poczytajcie sobie historię Polski 1944 - 1956 - ilu Polaków zginęło przez Morela , Wolińską , Bristigierovą , Fejgina , Bermana , Minca i resztę żydo - szczurów

JUDE RAUS

a co do nazizmu - nie lubię go. Hitler był palantem , który chciał rozgromić komunizm i doprowadzić Niemcy do szczytu potęgi. W rezultacie jego rządów (12 lat) Niemcy zostały zniszczone , a komunizm triumfował.
CZYLI KAZDY ŻYD TO MORDERCA?TAK MYŚLĄC TO KAŻDY NARÓD JEST DO ZAJEBANIA.TAK??????????????????
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Sony 2003-09-07, 11:28 am

Mnie wcale nie przeszkadza kolor skóry człowieka czy jego przekonania! Ja tylko chcę podkreślić że słowo tolerancja jest absurdalne! Przecież sami piszecie że nietolerujecie nazistów tylko dlatego że mają inne przekonanie od was! Mnie to wszystko koło ch*ja lata tak jak koledze W. Więc dla mnie może sam papież z Lepperem siedzieć na Ludowym byle nie w szaliku gieksy czy ruchu! :)
Sony

Postprzez Sony 2003-09-07, 11:31 am

A poza tym Wojtek sam potwierdziłeś w odpowiedzi na mój post moją teze! pozdro
Sony

re

Postprzez Qba 2003-09-07, 12:11 pm

slowo TOLERANCJA jest absurdalne????? phi, a czemu niby? oczywiscie,ze nie jest. ja nie jestem tolerancyjny i nie ukrywam tego.. nie toleruje glupoty, a tutaj mozna jej wiele spotkac... (glupota to dla mnie m.in. rasizm).
Qba

Postprzez jasju 2003-09-07, 12:24 pm

Powiem tylko
POLSKA DLA POLAKÓW
jasju
Niwka Fans

Postprzez WOJTEK 2003-09-07, 1:23 pm

jasju napisał(a):Powiem tylko
POLSKA DLA POLAKÓW
NO TO LEPIEJ NIC NIE MÓW.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Sony 2003-09-07, 4:44 pm

a ja nie toleruje anarchizmu bo to jest dla mnie najgłupsza ideologia i przypominam że nie jestem żadnym nazistą! Więc rozwalają mnie wasze teksty i hasła!!! ...ale róbcie co chcecie mnie to lata koło bata!
Sony

Postprzez WOJTEK 2003-09-07, 5:30 pm

Sony napisał(a):a ja nie toleruje anarchizmu bo to jest dla mnie najgłupsza ideologia i przypominam że nie jestem żadnym nazistą! Więc rozwalają mnie wasze teksty i hasła!!! ...ale róbcie co chcecie mnie to lata koło bata!
ZAUWAŻYŁEŚ JAK BRZMI TEMAT???NIE MA SŁOWA O ANARCHIĹšMIE...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Krzyś_Centrum 2003-09-07, 9:39 pm

WOJTEK napisał(a):"NIE WAŻNY KOLOR SKÓRY,BYLE KREW BYŁA CZERWONO-ZIELONO-BIAŁA"[/b]

Złote słowa :!: :!: :!:

P.S
Jeszcze trzy,cztery lata temu o ile mnie pamięć nie zawodzi wisiała na Zagłębiu flaga Skinheads.A co za tym idzie pojawiała się z nią spora grupa Skinheadów,czy już nikt z tej grupy nie pozostał i czy nie ma następców :?:
Krzyś_Centrum

Postprzez jasju 2003-09-07, 11:01 pm

Wojtek kazdy ma swoje zdanie i swoje przekonania, a ty swiata nie zmienisz;]
jasju
Niwka Fans

Postprzez fabian 2003-09-08, 9:17 am

Piszecie drodzy koledzy o tolerancji, ze jesli ktos jest przeciw rasistom, faszystom czy podobnym chujstwom to nie jest tolerancyjny - NIC BARDZIEJ MYLNEGO. Wystepowanie przeciw pseudoideologiom antytlorancyjnym i ogolnie ANTYLUDZKIM jest przejawem tolerancji i walki o tolerancje. Tolerancja nie oznacza zgody na to co piszecie. I zgodnym glosem mowi o tym nauka kosciola jak i swieckich myslicieli i filozofow.

k***a co do Waszych wypowiedzi o murzynach i zydach - nie mam slow. Rece i nogi opadaja. Jezu, ja tez nienawidze Bermanna i Minza. Ale nie za to, ze byli Zydami. Bo oni akurat byli ateistami.

Kurcze, czy jakby wszedl na to forum obcokrajowiec i napisal, ze Polacy to rasisci i zlodzieje do tego przyglupy, to czy mialby racje? Bo ja znajde tysiac argumentow na poparcie lepszych od Waszych?

WOJTEK: ogolnie sie z Toba zgadzam, ale jestes chyba zbyt duzym optymista. Na Zaglebiu nie ma zachowan rasistowskich, bo nie gramy z druzynami, w ktorych graja murzyni. zobaczysz, ze banda zultrasow da jeszcze o sobie znac, tak jak daje na Legii (np. na Mpenze w meczu z Schalke) czy Wisle (na Arune).
fabian

Postprzez rados 2003-09-08, 10:30 am

Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest żółty,biały,czarny,czerwony,pomarańczowy itp.Jestem przeciwko rasistom,bo uważam że nie powinno się nikogo oceniać po kolorze skóry.
Co do Zagłębia:pod koniec lipca graliśmy sparing z Dospelem w którym zagrało dwóch Murzynów.I słyszałem rasistowskie docinki pod ich adresem.Tak więc aż tacy tolerancyjni to my nie jesteśmy.(przynajmniej co poniektórzy z nas)
Z drugiej jednak strony nie chciałbym by w Polsce była taka sytuacja jak na zachodzie że powstają całe dzielnice imigrantów,które są wylegarnią przestepczości itp.Wiadomo jakie jest bezrobocie w naszym kraju i naprawde było by nie fair gdyby prace dostał jakiś imigrant a nie ma jej dla Polaków.
rados
Zagłębiak

...

Postprzez Krawiec 2003-09-08, 10:56 am

...Zgadzam się w pełni z Fabianem , a odnośnie czarnoskórych w naszej reprezentacji to po kilkunastu latach czekania i zniechecania się indolencją naszych piłkarzy, to jak dla mnie mogłoby biegać 11 czarnoskórych z orłem na piersi :-).

Ale właśnie jaki mamy problem do rozwiazania na LUDOWYM ? Nie są to jak na razie jakieś przejawy rasizmu bo nie spotykamy sie z drużynami , w których występują czarnoskórzy piłkarze. Mamy problem panowie z porządkiem na stadionie. Podobno kibice zwiazani z BB sami pilnują . Wydaje mi się jednak, że jest coś nie tak skoro nachlany koleś (znany kibol z cegielni), robi przez większość meczu pokaz totalnej chamówy tzn. chodzi z kolesiami po sektorach i zmusza ludzi do śpiewania tego co akurat slina na jezyk mu przyniesie. A są to takie szlagiery jak "wczoraj obiecałaś mi na pewno" śpiewane w tempie , wiadomo nachlanym. W efekcie młyn śpiewał swoje a on, kolesie i kilku ludzi zastraszonych swoje . Takie akcje dzieją się nie od dziś na ludowym i większośc jakoś to znosi ale jedno mnie wkur... na max tzn, że dzieje się to w momencie kiedy chcemy przyciągać rodziny na stadion .
No powiedzcie mi jakbyscie zareagowali przyprowadzając dziewczynę albo ojca na stadion argumentując wcześniej że jest super atmosfera i nasi grają coraz lepiej , a na meczu podszedłaby do was właśnie taka grupka i poleciałby pod waszym adresem hasła pt. "pedały, kibice za siedem złotych, przyprowadziłeś synka i jesteś kozak przed nim itd " ?

Ogólnie prawie wszyscy ich olali włączając się w doping prowadzony przez młyn ale kolesiom nie o to chodziło . Tak jak napisał wyżej Fabian , że w przyszłości to oni będą najprawdopodobniej robić akcję typu " wypierd.... czarnuchu do Afryki".

Właśnie dla mnie to jest przejawaem nietolerancji , głupoty itd. . Wiedząc, że na stadionie coraz częsciej pojawiają się osoby , które interesuje jedynie mecz albo kibice , którzy poprostu nie znają repertuaru z lat 80-tych , domyślam się , że szybko po tym zdarzeniu na Ludowy nie wrócą ( ci bespośrednio obrażani ) .

Na razie to jest główny problemem do rozwiazania na naszym podwórku.

Pozdrawiam!
Krawiec

Postprzez ewryk 2003-09-08, 11:37 am

Nie tylko u Was jest ten problem, podejrzewam ze wszedzie, u nas swego czasu chyba byl mecz z Amica II Wronki, oczywiscie gralo w Amcie wtedy 2 czy 3 obcokrajowcow (nie wszyscy byli murzynami) i kazdemu sie dostalo co najdziwniejsze to nie od "mlodziezy" a ludzi przynajmiej po 40! Takim ludziom sie niestety nie wytlumaczy oni maja swoje zdanie i juz, tyle ze gdyby ow zawodnicy grali wtedy w Poloni to pewnie noszeni by byli przez nich na rekach. Problemem jest nie tylko rasizm ale i brak szacunku dla przeciwnikow i to jest chore, wiekszosc kibicow nie potrafi powiedziec i pogodzic sie z porazka zawsze dla nich przeciwnik z druzyny to ch.., ku... itp. Dlatego mysle to poki sami kibice nie naucza sie kultury wobec jak by nie patrzec aktorow widowiska to zawsze bedzie nietolerancja rasizm itd.

Przykladow jest wiele na to chocby Uche w Wisle jak byl ok nie wymsylal gral dobrze i byl kims dla kibicow, gdyby nie jego wymysly nadal by byl slawiony ale sam sobie zaszkodzil, lecz nie o to mi chodzi a o fakt ze juz w anderlechcie gral aruna taki sam czlowiek jak uche, i do tego nie narazil sie i nie zrobil w ch.. kibicow wisly a dostalo mu sie podobnie - pewnie jak ow aruna by gral w wisle by byl noszony na rekach..... takie zachowanie kibicow to debilizm i tyle. Choc dla wielu moje slowa sa debilne no ale coz juz sie przyzwyczailem do tego ze mam na wiele tematow inne zdanie niz "wiekszosc"

pozdrowionka
ewryk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice