"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez cyfron24 2006-09-29, 9:02 pm

Wyrzucanie tzw. "łebków" to głupota z co najmniej kilku powodów, przede wszystkim dlatego, że oni dają z siebie wszystko podczas dopingu, a że głosiki mają jeszcze nie przepite, to nie ich wina. Kobiet też nie usuwajmy, bo może nie śpiewają, ale ładnie wyglądają przynajmniej. A tak jak wywalimy laseczki i młodzierz, to będziemy mieć sektor głośny może ale bezbarwny i za parę lat nie będzie miał kto śpiewać, bo łebki, których ktoś nie chciał wpuścić do młyna nie nauczą się śpiewać i prowadzić doping.

Poza tym to co to k***a jest że tego wpuścimy, a tamtego nie? Teraz zaczniemy od łebków, za miesiąc jak to nie pomoże, to może blondynów wyje.iemy za przeproszeniem? To nie tędy droga. Moim skromnym zdaniem powinno być troszeczckę więcej ruchu Ultrasów na trybunie. Nie żeby kogoś bić, broń Panie Boże, ale może rozstawić się po młynie i krzyknąć: nie siadać! wszyscy śpiewają! co tak cicho! Itp. Centralne sterowanie z gniazda zajebiście chłopaki robicie, ale nie zawsze słychać na skraju sektora.

Problem też polega na tym, że jest w młynie zawsze sporo przypadkowych osób, które szczerze mówiąc nie wiem, po jaki ch. tam przychodzą, i te osoby należy do śpiewania zachęcić właśnie przez taką akcję Ultras, którzy znają wszystkie piosenki i jak ładnie głośno zaśpiewają, to stojący obok podchwycą i się przyłączą.
Trochę się rozpisałem za bardzo ale myślę od dłuższego czasu o sprawie dopingu i strasznie mnie wkurwiają pomysły z wyrzucaniem łebków. Jak ktoś się czuje za dorosły niech idzie na trybunę główną, albo na sektor rodzinny.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez Mati_ZS 2006-09-29, 9:10 pm

dobra lebkow nie wyrzucajmy ale wyrzucmy dzieci :lol: jak na mlyn przychodza dzieci po 10-12 lat to jest przesada !
Mati_ZS

Postprzez michal_es 2006-09-29, 10:19 pm

cyfron24 napisał(a):Kobiet też nie usuwajmy, bo może nie śpiewają, ale ładnie wyglądają przynajmniej.

śpiewają , śpiewają :) :) często widzę dziewczyny , które śpiewają głośniej niż niektórzy faceci :)
michal_es

Postprzez WiK 2006-09-30, 1:30 pm

śpiewają , śpiewają :) :) często widzę dziewczyny , które śpiewają głośniej niż niektórzy faceci :)

dokładnie :D ja tam śpiewam i staram sie jak moge

pozdro dla wszystkich pań które spiewają :)
WiK

Postprzez 19_06 2006-10-03, 1:38 pm

mam pytanie ...
a gdyby tak spróbować przenieść powiedzmy podczas 2 meczów na próbe młyn na środek ?
19_06
Żółta kartka

Postprzez the djinn 2006-10-03, 1:45 pm

19_06 napisał(a):mam pytanie ...
a gdyby tak spróbować przenieść powiedzmy podczas 2 meczów na próbe młyn na środek ?

NIE !
the djinn

Postprzez T_misiek 2006-10-03, 3:23 pm

19_06 napisał(a):mam pytanie ...

Uwazam ze to by byl dobry pomysl. Wedlug mnie mlyn w tym miejscu co jest to totalne nieporozumienie. Przeciez dziadki ze slonecznikiem moga sobie isc kolo trybuny krytej. Takie dzialanie to jednak powinien byc kompromis ze strony klubu, ktory powinien puscic bilety na ta trybune po 12 a nie po 15.
T_misiek
Żółta kartka

Postprzez Machel 2006-10-03, 4:11 pm

a ja powiem tak gniazdo powinno być przesuniente o sektor w strone pikników gdyż na hydro siedziałem 2 sektory obok młyna chciałem śpiewać ale jakoś nie wypadało samemu :cry:
Machel
Żółta kartka

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-10-03, 4:32 pm

To czemu nie przyszłes do młyna ? :roll:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Ader 2006-10-03, 4:54 pm

Gniazdo bylo przesuwane już X razy. Jak widać nie było poprawy , jak dla mnie , można je jedynie przenieść góra jeden sektor w strone środka...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez CharoN^ 2006-10-03, 6:29 pm

T_misiek już Ci odpowiadam dlaczego wg. mnie pomysł z młynem na środku jest zły.

1. Póki co nie mamy możliwości, aby ten młyn jakkolwiek się tam prezentował (wszyscy siedzą, 2 sektory stoją, wszyscy siedzą...).
2. Nie wyobrażam sobie prowadzenia dopingu z całą trybuną, do kogo bedziemy spiewac 'wszyscy wstają i śpiewają? do jednej ze stron, czy jeden sektor do jednej a drugi do drugiej :lol:.
3. Zero perspektyw na śpiewanie na dwa głosy.
4. Środek to najlepsze miejsca, często będą meldowac się tam starsi ludzie, i tamtejszy bywalcy. Nie wygonisz ich na drugą stronę, nie muszą płacic 15 jak mogą 12 zł... A na chłopski rozum po co zabierac im możliwośc oglądania meczu z najlepszego miejsca, skoro oni praktycznie w 100% przywiązują wage do wydarzeń boiskowych.
5. Młyn miałby się rozrastac, no niby tak ale kto nad tym zapanuje? Z tego gniazda ciężko nad dwoma sektorami zapanowac, a jak miałoby się to w przyszłosci rozrastac to już zupełnie nie wiem.

to tyle, mimo naszych odmiennych zdan oczywiscie pozdrawiam.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez PTAQ84 2006-10-03, 6:36 pm

przesunięcie gniazda nic nie da..a tym bardziej młyna..nawet jeśli postawimy gniazdo na środku boiska to przy braku chęci ch.. z tego wyjdzie..
co do samego gniazda to jest ono troche za niskie..a komfortu prowadzenia na nim dopingu nie wspomne..już kiedyś była poruszana sprawa platformy ale upadło..
dużo osób pisze co by można było zrobić itd ale jak tam spojrzeć na to całe forum i gdyby chociarz co 2 osoba z forum dawała z siębie wszystko w młynie to by to troche inaczej wyglądało..
więc co niektórzy niech się nad tym zastanowią..

NIE ŚPIEWASZ DLA KRZYWEGO, DLA ULTRASÓW, DLA KIBICÓW GOŚCI, CZY DLA CHŁOPA OBOK KTÓRY MAMROCZE ŚPIEWASZ DLA SIEBIE I DLA ZAGŁĘBIA WIĘC POKAŻ JAK CI ZALEŻY :!: :!:
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez 19_06 2006-10-03, 7:50 pm

ok na Środek nie ? . ok
Tak jak napisał Ader o jeden sektor w strone środka ?
trzeba próbować .
19_06
Żółta kartka

Postprzez martinho 2006-10-03, 8:03 pm

Pozwolę sobie wtrącić kilka swoich refleksji na temat całej oraganizacji dopingu. Chociaż do "małolatów" już dawno się nie zaliczam to wraz z kumplami siedząc na lewo od młyna często angażujemy się we wspomaganie dopingu. Dlaczego tylko często a nie zawsze ???

1.Kiedyś dopinga był prowadzony spontanicznie, ktoś coś zaintonował i reszta łapała - teraz jest grupa "odpowiedzialna" i jak poderwać czy zmobilizować resztę, gdy autorytety się nie angażują.

2.Nie dyskryminował bym "małolatów" , gdyż oni często bardziej się angażuja niż młodociani.

3. Propo powyższego nie pamiętam z kim był ten mecz (poprzedni sezon) gdy Krzywy chyba w akcie desperacjiprzenisł gniazdo na sektor na prawood młyna (patrząc od murawy) i efekt był naprawdę zadowalający, bo osoby tam siadają nieprzypadkowo tylko chcą w czymś uczestniczyć.

Pada wiele propozycji, przede wszystkim większość dotycząca selekcji. A w życiu najlepszy efekt daje kompromis. Więc może zamiast latać z młynem po całym stadionie, może umiejscowić gniazdo tak, aby obejmowało te dwa sektory: obecny młyn i na prawo od młyna, w jednym sektorze obejmie się młodzierz a w drugim starszych kibiców, którzy nie chcą siedzieć razem z młodymi a jednocześnie są gotowi się w to wszystko zaangażować. Wymaga to jeszcze konsekfencji w działaniu, nie jeden mecz ale ciągnąć jakiś schemat przez kilka kolejek, i druga rzecz muszą się w to zaangażować poszczególne grupy aby dac przykład innym - niezrzeszonym.
martinho

Postprzez 19_06 2006-10-03, 8:18 pm

o własnie Martinho dobrze napisał . gdyby podzielic własnie młyn jakby na dwie grupy ? na tych młodszych i tych starszych . ?

a druga sprawa prowadzący ? gdyby było ich dwóch ?
jeden na gnieździe np drógi na obok sektorze ? może to coś by dało ?
19_06
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice