Tutaj prosze zgłaszać błędy z działaniem serwisu.

Wszelkie uwagi i pomysły dotyczące funkcjonowania forum oraz serwisu.

Moderatorzy: flex, krzysiu, swiezy52

Postprzez Miłosz 2006-08-06, 10:53 pm

Czy ktoś z Was może mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego przy otwieraniu avika z bramkami jakimkolwiek programem(Media Player, Quick time,Best player) po pierwszych dwóch sekundach filmik staje i wychodzi jakiś tam błąd??
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-07, 12:26 pm

Miłosz napisał(a):Czy ktoś z Was może mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego przy otwieraniu avika z bramkami jakimkolwiek programem(Media Player, Quick time,Best player) po pierwszych dwóch sekundach filmik staje i wychodzi jakiś tam błąd??

u mnie wszytsko super działa...
problematyk-ziom

Postprzez Sajni 2006-08-07, 1:28 pm

Sajni napisał(a):W takim razie przejmuje pytanie kolegi powyzej, poniewaz mam ten sam problem od kilku dni.
Komunikat, ktory wyswietla sie po probie sprawdzenia loginu brzmi:
"Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'strona_zs'@'localhost' (using password: TAK) in /home/zaglebie/www/register.php3 on line 66
Nie mogę się polaczyc z baza"

Probowalem opera i firefoxem..

ponawiam prosbe o zlikwidowanie tego bledu
Sajni

Postprzez Gibson_mdc 2006-08-08, 12:23 pm

Sajni napisał(a):
Sajni napisał(a):W takim razie przejmuje pytanie kolegi powyzej, poniewaz mam ten sam problem od kilku dni.
Komunikat, ktory wyswietla sie po probie sprawdzenia loginu brzmi:
"Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'strona_zs'@'localhost' (using password: TAK) in /home/zaglebie/www/register.php3 on line 66
Nie mogę się polaczyc z baza"

Probowalem opera i firefoxem..

ponawiam prosbe o zlikwidowanie tego bledu

Dołączam sie do prośby bo drugi mecz tuż tuż
Gibson_mdc

cóż, formalnie, to nikt się tu nie przyczepi...

Postprzez Blajpios 2006-08-08, 8:50 pm

Zdaję sobie sprawę z tego, że główna intencja tego wątku to jest zgłaszanie błędów technicznych... Ale - piszę o czymś, co wydaje mi się błędem jeszcze większym.
Podstawowo rzecz ujmując: jest to kontrowersja Autorów z Kol. Krawcem - i w konsekwencji usunięcie jego tekstów o Zagłębiu.
Szerzej patrząc - to jest w tym działaniu moim zdaniem błędów więcej. Mianowicie, chodzi o błędy, które czynią rysy w dotychczasowej, tak chwalebnej, spójności serwisu, w dotychczasowej pocieszającej tradycji. Tradycji serwisu o szerszych horyzontach, potrafiącego dbać i o kulturę i o stronę językową wypowiedzi - i to nie tylko przez moderatorów, ale tak spontanicznie, przez ludzi zwracających na nie uwagę.
Walorem portalu i Forum jest i to, że Forumowicze okazują, że żyją także tematami regionu, polityki, jest to bodaj jedyne (choć nie sprawdzałem) forum kibicowskie, gdzie pojawił się temat religijny (nawet, jeżeli byłaby to prowokacja dla odciągnięcia kogoś od innego forum, to jest to ewenement; niestety, teraz nie mam żywcem czasu, by dopisać coś, ale godzi się tę szerokość horyzontów podkreślić).
W tym "szerszym a naprawdę cennym" sensie portalu i Forum - tym bardziej właśnie błędem są takie rysy, jak wspomniane smutne skutki kontrowersji wokół kol. Krawca i portalu zagłębie.info.
Dlatego - nie piszę wiadomości prywatnej do kilku stron, osób zainteresowanych. Po pierwsze - nie wiem naprawdę szczegółów, by dokładnie wyrobić sobie opinię, ale z tym da się w prywatnej wiadomości też poradzić. Dalej jednak rozważając: to był temat ten poruszony publicznie, padały złośliwości wzajemne, wydaje się, że zaistniały decyzje arbitralne - mamy więc prawo w publicznym wymiarze domagać się możliwości wypowiedzi, a nie, jak zdaje się próbowano, żeby rzecz zdusić. Choć oczywiście przeciąganie tej dyskusji w temacie o K. Tochelu słusznie się ucięło.
Stąd piszę tutaj - bo ten temat jednak tutaj nabardziej pasuje: "błędy w serwisie".
Przede wszystkim bowiem - jest to sprawa wspólna, dotycząca charakteru także całego serwisu, także współtworzonego przez dyskutantów. Przez smutne skutki kontrowersji, nastąpił bardzo poważny błąd w funkcjonowaniu serwisu.
Przyznam, że w odczuciu moim raczej racje ma kol. Krawiec, bo raczej nie dostrzega się w jego serwisie reklam, zarobkowych sondaży itp. Co więcej, choć właściciele czy zarządcy serwisu mają oczywiste prawo trzymania całości w ryzach wg siebie, wydaje się, nie tylko w tym wypadku, że wyraźna jest arbitralność niektórych posunięć "ponad to, co konieczne". Chociaż, by było jasne, dodaję jeszcze: nie wykluczam zarazem nawet i tego, że są okoliczności sprawiające, iż jednak kol. Krawiec nie ma racji.
JAKKOLWIEK, BARDZO JEST JEDNAK SMUTNE, ŻE OTO SERWIS TRACI NIEGDYSIEJSZĄ SPOISTOŚĆ, TRACI PEWIEN WYMIAR KIBICOWSKIEGO I NIE TYLKO KIBICOWSKIEGO PATRIOTYZMU LOKALNEGO - A LUDZIE, KTÓRZY PRZESZLI DO ODRĘBNYCH DZIAŁAŃ, CO SIĘ ZDARZA, ZUPEŁNIE NIEPOTRZEBNIE ODNOSZĄ SIĘ TERAZ DO SIEBIE WRĘCZ WROGO, "WYCINAJĄ SIĘ" WZAJEMNIE!!!
TO JEST TEN NAJGORSZY BŁĄD W SERWISIE

Niestety. Odbieram krok kol. Krawca, jako takie wołanie na puszczy o poczuciu skrzywdzenia - dający szanse na odwrócenie zaistniałej sytuacji. Tymczasem w odpowiedzi: nastąpiło właśnie "przyklepanie" podziału, odtrącenie możliwości powrotu - i to w klimacie obrazy. A potem jeszcze, co się okazuje? Że dodatkowo miał rację jakąś kol. Krawiec, co do dyskryminacji. I co w odpowiedzi? W odpowiedzi - coś bąknięte o rzeczywistym błędzie, ale zarazem podkreślenie "że decyzja była słuszna, błędu nie było".
Powtarzam. Nie wiem, po czyjej stronie błędów więcej, może nawet po jednej stronie wszystkie? Jakkolwiek - zdaje się przede wszystkim i to bardzo bolesnym błędem w funkcjonowaniu serwisu: rozdźwięk wśród ludzi Zagłębia.
Wcześniej - pisałem w aspekcie takiego błędu: o działaniach wewnątrz klubu. I zdaje się, że coś takiego było. Teraz - rzecz się jakby powtarza, zarazem szerzej.
Szkoda Zagłębia. Dlatego piszę też więc publicznie - bo może taki publiczny głos, może nawet poparty przez innych, lub sam w sobie: pozwoli przemyśleć sprawę funkcjonowania rzeczywistości umownie tu nazwanej "funkcjonowanie serwisu Zagłębia"? i od błędu uda się odejść, żeby straty nie było?!
Blajpios

Postprzez Miłosz 2006-08-09, 10:17 am

Miłosz napisał(a):Czy ktoś z Was może mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego przy otwieraniu avika z bramkami jakimkolwiek programem(Media Player, Quick time,Best player) po pierwszych dwóch sekundach filmik staje i wychodzi jakiś tam błąd??

Czy ktos wie dlaczego tak się dzieje, ponawiam pytanie.

Kolejnym problemem jest brak możliwości zatypowania w konkursie Typuj wynik, wyskakuje mi,że podałem złe hasło...(raczej jest to nie możliwe, gdyż gram tam od początku i pamiętam jakie hasło mam)
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Machel 2006-08-09, 11:11 am

Nie można sie zalogować w typuj wynik po wpisaniu nicku pisze coś takiego
Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'strona_zs'@'localhost' (using password: TAK) in /home/zaglebie/www/register.php3 on line 66
Nie mogę się polaczyc z baza co robić :?: :?: :?: :?: :ag: :bz:
Machel
Żółta kartka

Postprzez Soyer 2006-08-09, 2:34 pm

Odnosnie avikow. Sciagniej sobie divixa 6.2
Odnosnie typera - sprawdzalem to na dwóch kompach i loguje sie i oddaje wynik bez problemu, takze ciezko mi w tej chwili cos powiedziec ale bede to monitorowal
Soyer
Moderator

Postprzez Marian1906 2006-08-09, 3:26 pm

Machel napisał(a):Nie można sie zalogować w typuj wynik po wpisaniu nicku pisze coś takiego
Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'strona_zs'@'localhost' (using password: TAK) in /home/zaglebie/www/register.php3 on line 66
Nie mogę się polaczyc z baza co robić :?: :?: :?: :?: :ag: :bz:

ja też mam ten problem :cry:
Marian1906

Postprzez Sajni 2006-08-09, 5:05 pm

Soyer napisał(a):Odnosnie typera - sprawdzalem to na dwóch kompach i loguje sie i oddaje wynik bez problemu, takze ciezko mi w tej chwili cos powiedziec ale bede to monitorowal

Soyer a probowales rejestrowac nowy nick? Nie wiem jak w przypadku logowania sie stalych uczestnikow ale u mnie ten problem pojawia sie w momencie sprawdzania nowego loginu.
Sajni

Postprzez Machel 2006-08-09, 6:20 pm

właśnie nowego nicka nie da sie zarejestrować po sprawdzeniu loginu pisze
Nie mogę się polaczyc z bazą :!: :!: :!: :!: Prosze coś z tym zrobić
Machel
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2006-08-09, 9:09 pm

Machel napisał(a):właśnie nowego nicka nie da sie zarejestrować po sprawdzeniu loginu pisze
Nie mogę się polaczyc z bazą :!: :!: :!: :!: Prosze coś z tym zrobić

Zgadza się za chiny nie da sie załozyć nowego konta.
Przemek26

Postprzez Miłosz 2006-08-09, 9:31 pm

A ja w pierwszej kolejce normalnie oddałem typy, a teraz nie mogę sie zalogowac, cały czas wyskakuje, że podałem błędne hasło :cry: Chłopaki wymyślcie coś i naprawcie typera :wink:

Co do Divx'a zainstalowałem i dalej bez zmian po otwarciu pliku program sie zamyka automatycznie....tzn wyskakuje błąd. :cry:
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2006-08-10, 11:08 am

Nie uważam to za błąd ale za niedopatrzenie.
Brak info na stronie serwisu o urodzinach Tomasza Mazura ,który obchodzi je w dzniu dzisiejszym.
Przemek26

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-08-10, 8:03 pm

nie da sie cytowac, zrabane podpisy. Chyba ktos psozedl za daleko ze zmianami w zabronionych reklamach itp.. :roll:
Ostatnio edytowano 2006-08-10, 8:06 pm przez BuBy_MaDnEss_#4, łącznie edytowano 1 raz
BuBy_MaDnEss_#4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum oraz serwis zaglebie.sosnowiec.pl