Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PawełK 2006-07-08, 7:22 pm

Własnie wróciliśmy.

Odnośnie 1 meczu to grali w nim młodzieżowcy oraz zawodnicy testowani i raczej ogólnie 2 skład, zajebisty upał, że bardziej chciało sie isc na basen obok boiska niż grać.

Odnośnie meczu ze Śląskiem to grał juz skład taki jaki byc moze zobaczymy w lidze z małymi korektami. Absencje graczy są spowodowane lekkimi urazami tzn Zubanović /kostka/, Arkowi dziś się rodziło dziecko więc pojechał do szpitala, natomiast Skrzypek jeszcze nie jest w pełni sił po kontuzji ale już trenuje.

Fakt jest taki, ze treningi są ciężkie i kopacze muszą je czuć w nogach gra wyglądała dobrze co rokuje dobrą postawą na lige, tylko się jeszcze chłopaki muszą ze sobą zgrać. Bramka Berensztajna bardzo ładna.

To tyle w telegraficznym skrócie. Później będą wywiady.
PawełK
pyszałek

Postprzez Przemek26 2006-07-11, 8:08 pm

Jestem ciekawy kto jest odpowiedzialny za organizację obozów przygotowawczych i sparingów bo za Tochela też były problemy ze sparingartnerami.Remis z Odrą na 0:0 dla defensywy to dobra wiadomość ale atak słabiutko . Rozumiem że można być nie w pełni świeżości na początku okresu przygotowawczego ale mimo wszystko jest 0 z przodu. Patrząc po zespołach I ligowych tam co do sparingów jest w wiekszości przypadków wszystko wiadomo, jest rywal i nie ma kłopotów z brakiem meczu kontrolnego .A Zagłebie jakoś zawsze ma z tym kłopoty.
Przemek26

Postprzez PTAQ84 2006-07-11, 9:12 pm

martwi mnie troche ten brak bramek oby to sie nie przełożyło na lige..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez MrCricket 2006-07-11, 9:36 pm

Ja się tym nie przejmuję, wiadomo są po ciężkich treningach. Poza tym nie graliśmy z frajerami, tylko z 2-ligową drużyną. Po co grać z jakimiś amatorami z okręgówki i nastrzelać im kilka lub kilkanasćie bramek. Korzyści z tego nie ma :roll: .
MrCricket

Postprzez ANDRZEJ 2006-07-12, 11:11 am

ANDRZEJ

Postprzez rossoneri 2006-07-12, 11:44 am

MrCricket napisał(a):Ja się tym nie przejmuję, wiadomo są po ciężkich treningach. Poza tym nie graliśmy z frajerami, tylko z 2-ligową drużyną. Po co grać z jakimiś amatorami z okręgówki i nastrzelać im kilka lub kilkanasćie bramek. Korzyści z tego nie ma :roll: .

trzeba sie przejmowac kto chodzil na mecze wiosna ten wie ze nasza sila w ataku jest malutka powiem nawet ze jedna z najslabszych w drugiej lidze a wiec napastnik jest potrzebny na gwalt i bez niego awansu nie bedzie i druzyna ktora aspiruje do awansu wybacz ale z taka Odra powinna wygrac nawet w sparingu (zobacz Piast)
rossoneri

Postprzez cyfron24 2006-07-12, 12:11 pm

Cytuję: "W przyszłą środę na stadionie Czarnych Zagłębie zmierzy się z pierwszoligową drużyną z Algierii". Czy ktoś wie coś więcej o tym sparingu? Np. czy będą bilety, czy będzie to na zasadzie: "kto przyjdzie, ten wejdzie i obejrzy". Trybuny na Czarnych nie są gigantyczne, także nie wiem, czy wszyscy zostaną wpuszczeni.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez emdżej 2006-07-12, 12:25 pm

cyfron24 napisał(a):Cytuję: "W przyszłą środę na stadionie Czarnych Zagłębie zmierzy się z pierwszoligową drużyną z Algierii". Czy ktoś wie coś więcej o tym sparingu? Np. czy będą bilety, czy będzie to na zasadzie: "kto przyjdzie, ten wejdzie i obejrzy". Trybuny na Czarnych nie są gigantyczne, także nie wiem, czy wszyscy zostaną wpuszczeni.

Już raz graliśmy sparing z MCA Algier z tą różnicą, że na Ludowym. Wstęp był za darmo bez żadnych ograniczeń. To tylko sparing i nie wiem czy nawet na Czarnych się zapełnią trybuny
emdżej

Postprzez ANDRZEJ 2006-07-12, 12:35 pm

Czy będą na stronie jakies wywiady dotyczące springu z Odrą :?:
ANDRZEJ

Postprzez olo69 2006-07-12, 7:13 pm

http://miasta.gazeta.pl/opole/1,35087,3478295.html
Powyzej relacja z opolskiej GW - trzeba przyznać, ze nie nastraja ona optymizmem, prawdę mówiac ja tez jestem troszkę zaniepokojony wynikami, bo pomimo, ze to tylko sparing, to zagralismy pierwszym składem i powinno byc zwycięstwo, a tłumaczenie zmęczeniem jest bez sensu bo Odra była dokładnie na tym samym etapie przygotowań. W poprzednich sezonach wyniki sparingów tez wygladały róznie ale praktycznie nigdy nie graliśmy podstawowym składem. Zastanawia mnie też gra systemem 4-5-1, skoro jesteśmy przez wiekszość mediów postrzegani jako faworyci (osobiście wydaje mi się, że Piast moze być mocniejszy, a Zawisza, Jagiellonia i Polonia Warszawa raczej nie będą od nas słabsze), to gra tym systemem może się przydać na powiedzmy 4 mecze w sezonie. Wiem, wiem z 4-5-1 mozna szybko przejść do 4-3-3 ale to trzeba umieć zrobić. Myślę, że coś więcej na temat formy i ustawienia będziemy wiedzieli po środowym sparingu na Czarnych.

PS Ciekawe co na system 4-5-1 Pani Grodecka, przecież mieliśmy grać ofensywnie, do przodu, skrzydłami, itd, itp
Ostatnio edytowano 2006-07-13, 3:25 pm przez olo69, łącznie edytowano 1 raz
olo69

Postprzez mlody1906 2006-07-12, 8:23 pm

Jak widze, ze Zaglebie ma grac 4-5-1 to juz wiem, ze sporo nerwow strace w nadchodzacym sezonie. Strasznie mnie to wkurza, ze mamy grac o zwyciestwo ale kim z przodu? Samotnym jak palec Hadisem co strzeli raz na jakis czas? Nie mamy takiego snajpera zeby go ustawic na szpicy a on niech kazda akcje konczy golem.
4-5-1 ..... trzepie mna na sama mysl o tym a jak to slysze to mam ochote zabic. Ten system walkowany utkwil mi szczegolnie za kadencji Jacka Zielinskiego na stanowisku trenera Legii (Wlodarczyk skrzydlowym :D ) - wynikow nie musze przypominac oraz mecz Polska-Ekwador - widac jak sie ten system sprawdza. Trzeba miec zawodnikow do takiego systemu - bardzo skuteczny egzekutor, dobrych skrzydlowych i ofensywnych pomocnikow, ktorzy beda wchodzic wspomagac wspomnianego egzekutora. U nas narazie takiego zawodnika na prozno szukac.
mlody1906
Adventure Group

Postprzez Krzysztof15 2006-07-12, 8:32 pm

MrCricket napisał(a):Ja się tym nie przejmuję, wiadomo są po ciężkich treningach. Poza tym nie graliśmy z frajerami, tylko z 2-ligową drużyną. Po co grać z jakimiś amatorami z okręgówki i nastrzelać im kilka lub kilkanasćie bramek. Korzyści z tego nie ma :roll: .

Chciałeś :wink: Masz !

Ekipy do sparingów coraz lepsze :(
IV liga ( i do tego z NRD :wink: ), to odpowiedni sparingpartner dla pretendenta do I ligi ?

Akurat pod tym względem w Zagłębiu jest niestety po "staremu"
Panie Rudy (tylko pytam) kto za to gówno odpowiada :?:
Krzysztof15

Postprzez Cygan 2006-07-12, 8:36 pm

Jak tylko usłyszałem, ze gramy systemem 4-5-1 jak żywo przypomniało mi to taktyke Janasa z poczatku mistrzostw. Wszyscy wiedza jakie były tego efekty... Oby nie przełozyło sie to na nasz zespół...
Cygan

Postprzez Krzysztof15 2006-07-12, 8:45 pm

Cygan napisał(a):Jak tylko usłyszałem, ze gramy systemem 4-5-1 jak żywo przypomniało mi to taktyke Janasa z poczatku mistrzostw. Wszyscy wiedza jakie były tego efekty... Oby nie przełozyło sie to na nasz zespół...

To także był ulubiony system gry Białka, za jego czasów w Szczakowiance, a jak ona skończyła wszyscy wiemy.
Może to za wcześnie na panikę, ale pewne niepokojące sygnały są, to fakt. Miejmy jednak nadzieję, że skończy się to tylko na eksperymentach...
Krzysztof15

Postprzez WOJTEK 2006-07-12, 8:54 pm

Ja myślę, że zlecimy.

k***a, remis i już panika. I to w sparingu w upale afrykańskim. Niech jeden z drugim, płaczki, wyjdzie na murawę i pobiega 90 minut. Już nawet śmieszni nie jesteście.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników