Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez krzysztof 2006-04-10, 7:24 am

Jest w tym wiele racji co powiedział wczoraj Tochel. Cały czas mam dla trenera wielki szacunek za to co zrobił dla Zagłebia, jednak szkoda że tak jak już to ktoś na tym forum napisał takie brudy pierze się w telewizji.

Takie mamy realia niestety.
To że władze klubu nie stoją za trenerem to jedno, jednak to że nie widać aby starały się one zadbać o przyszłość klubu to drugie.
Potrzeba nam teraz takiego dyrektora, takich działaczy, którzy aktywnie będą poszukiwać sponsorów (czyt. nowych właścicieli) aby było za co utrzymać klub w sezonie 2006/2007.

Jest prawda w tym co powiedział wczoraj Tochel. Czasami jest źle jak jest za dobrze.
krzysztof

Postprzez sympatyk 2006-04-10, 8:31 am

krzysztof napisał(a):Jest w tym wiele racji co powiedział wczoraj Tochel. Cały czas mam dla trenera wielki szacunek za to co zrobił dla Zagłebia, jednak szkoda że tak jak już to ktoś na tym forum napisał takie brudy pierze się w telewizji.

Takie mamy realia niestety.
To że władze klubu nie stoją za trenerem to jedno, jednak to że nie widać aby starały się one zadbać o przyszłość klubu to drugie.
Potrzeba nam teraz takiego dyrektora, takich działaczy, którzy aktywnie będą poszukiwać sponsorów (czyt. nowych właścicieli) aby było za co utrzymać klub w sezonie 2006/2007.

Jest prawda w tym co powiedział wczoraj Tochel. Czasami jest źle jak jest za dobrze.

rudy jest niewiarygody dlatego nigdy nie znajdzie sponsora,chyba ze zrobi to ktos za niego.a co do brudow to dobrze ze na forum skoro Tochel
nie moze spotkac sie z prezesem osobiscie,tak przynajmniej dal wczoraj do zrozumienia w tv
sympatyk

Postprzez Monti 2006-04-10, 11:56 am

lobo napisał(a):A moim zdaniem z tym skrutem MGR chodzi nie o piłkarzy a o zarząd z tym, że Motto był w pożądku a jedynie zawodzili jego doradcy czyli owe G i R (w domyśle Grodecka i Rudy).

Chyba masz racje, nie załapałem. Niemniej problem niezdyscyplinowania piłkarzy chyba także miał miejsce.
Monti
Moderator

Postprzez PTAQ84 2006-04-10, 12:35 pm

Darian napisał(a):.Była też mowa o tym że niektórzy piłkarze "olali sprawe awansu" :evil: i treningów :evil: .

przypomina mi się hasło kolejorza gdy też mieli problem ze swoimi gwiazdeczkami..
"Dla was fury..żele..dla nas WSTYD" (czy jakoś tak)
to troszke siÄ™ odnosi do obecnej sytuacji w naszym klubie..

TOCHEL-SZACUNEK
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez mdc dg 2006-04-10, 12:51 pm

A może trzeba zrobić to samo co kibice Lecha, przejść się na trening i rozdać pare klapsów tym pajacykom :evil:
mdc dg

Postprzez MarcelZS 2006-04-10, 1:48 pm

Wariant siłowy dla mnie to głupota :!:
Jakbyś im co trening spuszczał klapsy to by napewno lepiej nie grali, jak ktoś jest cienki to nawet baty 3 razy na dzień nie pomogą.

Pozatym ambicji nie można odmówić większości z zawodników, a ci co się nieangażują nie powinni wychodzić na boisko - ale od tego jest trener.
MarcelZS

Postprzez Przemek26 2006-04-10, 1:58 pm

mdc dg napisał(a):A może trzeba zrobić to samo co kibice Lecha, przejść się na trening i rozdać pare klapsów tym pajacykom :evil:

Nie zniżajmy się do poziomu kibiców Lecha , Gks K-ce czy ostatnio Interu.

Może lepiej tak jak Piłkarze Lecha.
Michniewicz najbardziej jednak zaskoczył dziennikarzy i trenera Dana Petrescu, dziękując za udział w wygranej Lecha nad Wisłą Kraków... B-klasowej (VII liga) drużynie Odlewu Poznań. Klub ten powstał kilka lat temu i przez dłuższy czas był jednym z najsłabszych w Polsce, a wiele meczów przegrywał dwucyfrowo. W końcu jednak nauczył się grać, a nawet wygrywać. Jego przedstawiciele po klęsce "Kolejorza" w Płocku przekazali Michniewiczowi i piłkarzom Lecha smycz z mottem klubu Odlew: "Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle". - To podziałało. Hasło spodobało się graczom Lecha, bardzo do nich przemówiło i stało się też ich mottem - mówi Michniewicz.

a nie bić.
Przemek26

Postprzez Darian 2006-04-10, 2:03 pm

Ja myśle że powinniśmy skorzystać z pomysłu Lobo.Czyli zoorganizować akcje z białymi chusteczkami.Do tego kilka transparentów nawołujących Rudego do dymisji.

A co do wariantu siłowego,to uważam że jest ono wielce niestosowne.Mogłoby tylko pogorszyć sytuacje,a tego przecież nikt nie chce.Piłkarze i kibice mają w pewnym sensie stanowić jedność,a nie dwa odrebne obozy.To oni muszą w sobie obudzić ambicje,i chęć awansu sportowego.Siłą napewno tego nie uda sie zrealizować.
Darian

Postprzez WOJTEK 2006-04-10, 4:20 pm

Darian napisał(a):Ja myśle że powinniśmy skorzystać z pomysłu Lobo.Czyli zoorganizować akcje z białymi chusteczkami.
Pomysł lobo ?? A mnie się wydawało, że to Predator napisał jako pierwszy. :lol: :lol: Tak tworzą się plotki...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Monti 2006-04-10, 4:21 pm

MarcelZS napisał(a):..... a ci co się nieangażują nie powinni wychodzić na boisko - ale od tego jest trener.

no ale trenera zawsze można zwolnic jak sie nie słucha :)
Monti
Moderator

Postprzez PTAQ84 2006-04-10, 5:37 pm

MarcelZS napisał(a):Wariant siłowy dla mnie to głupota :!:
Jakbyś im co trening spuszczał klapsy to by napewno lepiej nie grali, jak ktoś jest cienki to nawet baty 3 razy na dzień nie pomogą.

Pozatym ambicji nie można odmówić większości z zawodników, a ci co się nieangażują nie powinni wychodzić na boisko - ale od tego jest trener.

siłą wiadomo wszystkiego się nie osiągnie ale..no własnie jest to ale..czasem nie chodzi o umiejętności tylko o zaangażowanie na boisku którego czasem jest wybitnie brak..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Przemek26 2006-04-11, 1:17 pm

Tochel do sÄ…du
Wprawdzie Krzysztof Tochel nie jest już szkoleniowcem sosnowiczan,
jednak do tej pory nie otrzymaÅ‚ oficjalnego pisma o zwolnieniu go z peÅ‚nionej funkcji. ByÅ‚y opiekun Zagłębia jest rozgoryczony zaistniałą sytuacjÄ… i zapowiada „dogrywkÄ™” w PZPN, a może i sÄ…dzie.
Tochel, który jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych osób
w Sosnowcu, wÅ‚aÅ›ciwie wizerunkiem Zagłębia, uważa, że ma prawo do rozwiÄ…zania kontraktu trenerskiego za porozumieniem stron. – Nikt z klubu ze mnÄ… nie rozmawiaÅ‚, ani nie kontaktowaÅ‚ siÄ™ w sprawie formy
rozstania – denerwuje siÄ™ Tochel, który prawie 4 lata prowadziÅ‚ jednÄ… drużynÄ™, co w naszych warunkach jest rzeczÄ… niespotykanÄ…. – Pismo o zwolnieniu podobno poszÅ‚o do DÄ…browy
Górniczej, gdzie mieszka moja była żona. Ale to nie mój
adres, gdyż ja mieszkam w Sosnowcu. Niby zostałem wyrzucony
z roboty, ale nie mam tego na piśmie. W klubie twierdzą, że były
szkoleniowiec odmówił przyjęcia pisma o zwolnieniu, podobnie jak jego asystent Bogdan Pikuta. Mimo że sytuacja nie należy
do najprzyjemniejszych, to jednak Tochel pojawił się w sobotę
na Stadionie Ludowym, obserwując w gronie kibiców
mecz ze ÅšlÄ…skiem.
Nie ukrywa on swojej niechÄ™ci do dyrektora klubu Wojciecha Rudego, z którym już wczeÅ›niej kruszyÅ‚ kopie. – Ja nie używaÅ‚bym
określenia dyrektor, by nie obrazić prawdziwych dyrektorów
– stwierdziÅ‚ w telewizyjnym wywiadzie zwolniony trener.
Riposty jednak nie byÅ‚o. – Nie bÄ™dÄ™ komentowaÅ‚ wypowiedzi
byÅ‚ego szkoleniowca. Najlepszym komentarzem niech bÄ™dÄ… wyniki, jakie ostatnio osiÄ…gaÅ‚ prowadzony przez niego zespół – waży sÅ‚owa Rudy,
który jest wykonawcą woli włoskiego prezesa Giancarlo Motto.
– W Zagłębiu miaÅ‚em podpisanÄ… umowÄ™ o pracÄ™, jak również
tak zwany „kontrakt wizerunkowy” – wyjaÅ›nia Tochel. – Z tytuÅ‚u
umowy o pracę przysługuje mi trzymiesięczne wypowiedzenie.
A ta umowa opiewała tylko na 800 złotych miesięcznie. Na coś takiego się nie zgodzę i dlatego będę szukał sprawiedliwości w PZPN, który chroni podpisane kontrakty.

"PrzeglÄ…d Sportowy"
Przemek26

Postprzez Darian 2006-04-11, 6:05 pm

No i Tochel ma święte prawo do tego by walczyć o swoje!A ta sytuacja po raz kolejny mnie utwierdza że polski futbol to istne bagienko.Sytuacja podobna do tej z Krakowa kiedy "zwalniali" Kasperczaka.Kiedy doczekamy się normalności w naszym światku piłkarskim???

"Co za czasy!Boże Ty to widzisz i nie grzmisz?!"
Darian

Postprzez zgredos 2006-04-15, 10:14 am

W wywiadzie z p. Grodecką macie odpowiedz dlaczego w Zagłębiu nie grają; Drumlak, Błaszczykowski, Wróbel, Białek, Bledzewski.
Jestem ciekawy dlaczego p. Tochel nie chciał takich zawodników ? A kupował takie gwiazdy jak Małocha, Butryn,Chylaszek
zgredos

Postprzez STACH PL 2006-04-15, 11:34 am

zgredos napisał(a):W wywiadzie z p. Grodecką macie odpowiedz dlaczego w Zagłębiu nie grają; Drumlak, Błaszczykowski, Wróbel, Białek, Bledzewski.
Jestem ciekawy dlaczego p. Tochel nie chciał takich zawodników ? A kupował takie gwiazdy jak Małocha, Butryn,Chylaszek

Bo nie pasowali do koncepcji gry zespołu...i podobno byli za
drodzy.... więc nie rozumiem :roll:
Wesołych Świąt
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników