Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-04-03, 11:36 am

Kibice dalej żyją sentymentami, rok temu też skoczyłbym za Tochelem w przepaść, ale teraz już się ocknęłem. "Twórczość" niektórych forumowiczów kwitnie. Nie miałbym siły, ani czasu, żeby te wszystkie "rewelacje" (a szczególnie te co jeden pan powiedział innym panom) skomentować -dlatego je przemilczę.

Ale jednej rzeczy nie dam sobie wmówić, że Włosi nie chcą awansu. Zachowali się SUPER FAIR, że nie zwinęli manatek, a my nie zostaliśmy na lodzie. Jesteśmy kulą u nogi i wiadomo, że tylko awans jest w stanie przyciągnąć sponsorów. Moja cierpliwość dla pana Krzysia skończyła się jesienią, ale żyłem złudzeniem (podobnie jak inni), że powyrzuca obiboków i cieniarzy, a Zagłębie zacznie w końcu grać. Jeżeli widział przypadki zawodników, którzy nie chcą awansować czemu ich nie wyj...ł z Zagłębia :?: :evil: Mamy jeden z najlepszych budżetów w lidze, a wynik i "styl" gry ze znacznie biedniejszą Lechią mówią same za siebie. Poza tym ta "zbieranina odrzutów" zwana Szczakowianką grając w 10 z Ruchem, robi taki sam wynik jak my. Na najbliższym meczu trzeba Tochelowi gorąco podziękować za wspaniałe momenty w Zagłębiu, ale żeby wyzywać już na starcie jego następce "od frajerów" :?: . To się w głowie nie mieści :!:
Punktów trochę potraciliśmy, ale teraz zbliżają się mecze prawdy i ja dalej w jakimś stopniu wierzę w ten awans. Grajmy póki jest o co !!!
MrCricket

Postprzez Diouf39 2006-04-03, 12:11 pm

Mój poprzednik napisał " Włosi zachowali się super, że nie zwinęli manatek i wpompowali w klub duże pieniądze"

Możesz mi wierzyć albo nie, oni mają w tym swój interes i niech cię o to głowa nie boli. Jak by im się nie opłacało to by nie dali na Zagłębie ani jednego złamanego EURO.
Diouf39

Postprzez Gość 2006-04-03, 12:59 pm

Diouf39 napisał(a):Mój poprzednik napisał " Włosi zachowali się super, że nie zwinęli manatek i wpompowali w klub duże pieniądze"

Możesz mi wierzyć albo nie, oni mają w tym swój interes i niech cię o to głowa nie boli. Jak by im się nie opłacało to by nie dali na Zagłębie ani jednego złamanego EURO.

Jasne, że tak jest, co, co zresztą napisałem w innym temacie.Druga sprawa o tym zachowaniu super, mega.Fair.Wezcie pod uwagę to, że jakby nie było to włoskie robią w tym mieście interes, więc logicznym zachowaniem jest niepalenie mostów za sobą..Chocby kosztem (jak na ich warunki) drobnych.
Gość

Postprzez mike79 2006-04-03, 1:27 pm

MrCricket napisał(a):
Ale jednej rzeczy nie dam sobie wmówić, że Włosi nie chcą awansu. Zachowali się SUPER FAIR, że nie zwinęli manatek, a my nie zostaliśmy na lodzie. Jesteśmy kulą u nogi i wiadomo, że tylko awans jest w stanie przyciągnąć sponsorów.

1)GRATULUJĘ POCZUCIA HUMORU
2) A O MARKETINGU TO KOLEGA SŁYSZAŁ ?? :)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez bares 2006-04-03, 4:02 pm

Na początku jak przeczytałem tą wiadomość to myślałem, że to jakiś żart, ale rzeczywistość przerosła moje wyobrażenia, bo nie przeszło mi nawet przez mysl, że TOCHEL może odejść z ZAGŁĘBIA. Jakby tego mało to czary goryczy dolały posty, z których wynika, że makaroniarze maja w dupie nasze, ZAGŁEBIE. W tej sytuacji nie pozostaje nam chyba nic tylko jak pisał kolega YOOSHKY wziąć sprawy w swoje ręce, bo inaczej obudzimy się nawet nie chcę pisać gdzie.

W sobotę wszyscy na Ludowy podziękować TOCHELOWI

WIELKI SZACUNEK TRENERZE
bares

Postprzez Sir 2006-04-03, 6:24 pm

bares napisał(a):Na początku jak przeczytałem tą wiadomość to myślałem, że to jakiś żart, ale rzeczywistość przerosła moje wyobrażenia, bo nie przeszło mi nawet przez mysl, że TOCHEL może odejść z ZAGŁĘBIA. Jakby tego mało to czary goryczy dolały posty, z których wynika, że makaroniarze maja w dupie nasze, ZAGŁEBIE. W tej sytuacji nie pozostaje nam chyba nic tylko jak pisał kolega YOOSHKY wziąć sprawy w swoje ręce, bo inaczej obudzimy się nawet nie chcę pisać gdzie.

W sobotę wszyscy na Ludowy podziękować TOCHELOWI

WIELKI SZACUNEK TRENERZE

Chodziło Ci o " rękę w nocniku ? " :D :D
Sir

Postprzez MrCricket 2006-04-03, 8:59 pm

mike79 napisał(a):
MrCricket napisał(a):
Ale jednej rzeczy nie dam sobie wmówić, że Włosi nie chcą awansu. Zachowali się SUPER FAIR, że nie zwinęli manatek, a my nie zostaliśmy na lodzie. Jesteśmy kulą u nogi i wiadomo, że tylko awans jest w stanie przyciągnąć sponsorów.

1)GRATULUJĘ POCZUCIA HUMORU
2) A O MARKETINGU TO KOLEGA SŁYSZAŁ ?? :)

Możesz sie ze mnie śmiać, ale ja tej bajeczki nie łykne, że tylko Tochelowi i kibicom zależało na awansie. Tylko wszechmocny Don Corleone nie pozwolił :wink:
Druga liga to nie jest atrakcyjny towar, NIKT nie chce się bawić w te klocki. Tylko EKTRAKLASA daje nadzieję na sponsora. Wątpie, żeby sam marketing wystarczył.
MrCricket

Postprzez Przemek26 2006-04-03, 9:02 pm

Tak sie teraz zastanawiałem. Skoro jutro rano mamy poznać nazwisko nowego szkoleniowca Zagłebia to znaczy że pismo z dymisja KT było juz gotowe i podpisane jakis czas temu. Czekano tylko na "właściwy moment" żeby wstawic date i mu je wręczyć . Gdyby wygrali z Lechią wszystko wzieło by w łeb. A tak potoczyło sie jak chcieli.
Przemek26

Postprzez twari 2006-04-03, 9:06 pm

No własnie - wszystko wskazuje na to że dymisja Tochela była już wcześniej ustalona bo nagle już mają kandydatów, 48h po zwolnieniu ogłoszą następce...
To wszystko mocno śmierdzi...

KRZYSZTOF TOCHEL KRZYSZTOF!!
twari

Postprzez Elijash 2006-04-03, 9:16 pm

panowie...co to za teorie spiskowe!!! wyluzujcie, nie przeginajcie...

Szacunek dla trenera za to co zrobil.

Ale dobrze sie stalo. w tej sytuacji gorzej juz byc nie moze...moze byc tylko lepiej.

z reszta to ,ze zwolnili trenera znaczy tylko ,ze" tym na gorze" zalezy na awansie!!! (choc to ryzykowne zagranie). gdyby im nie zalezalo. Tochel pozostal by na stanowisku, bo w "nieawansowaniu" mu ostatnio niezle szlo.

ps. PRZESTANCIE JECHAC PO WLOCHACH, co po niektorzy.. szlak mnie trafia, jak czytam takie glupoty. Jakbyscie wy wywalali na klub na rok 5mln ...to byscie oczekiwali efektow!! i to jest zrozumiale. a tu co? cypr...kilka obozow, brak koncepcji.. a trener mowi ze stali bo " kupa mosci panowie"..nie chcialo im sie grac!!!.parodia.!!!! jak dla mnie.

BARDZO DOBRZE ZE TAK SIE STALO.

ps2. czekam na ofisjalne pismo z klubu. na temat obecnej sytuacji, dalszych planow, ich ewentualnej modyfikacji.
Elijash

Postprzez MarcelZS 2006-04-03, 9:37 pm

A ja bym się zastanawiał czy pewna grupa naszych piłkarzy chce awansu i czy przypadkie nie przez tą grupę synów marnotrwanych Tochel wyleciał :!:
MarcelZS

Postprzez Gość 2006-04-03, 10:09 pm

Elijash napisał(a):panowie...co to za teorie spiskowe!!! wyluzujcie, nie przeginajcie...

Szacunek dla trenera za to co zrobil.

Ale dobrze sie stalo. w tej sytuacji gorzej juz byc nie moze...moze byc tylko lepiej.

z reszta to ,ze zwolnili trenera znaczy tylko ,ze" tym na gorze" zalezy na awansie!!! (choc to ryzykowne zagranie). gdyby im nie zalezalo. Tochel pozostal by na stanowisku, bo w "nieawansowaniu" mu ostatnio niezle szlo.

ps. PRZESTANCIE JECHAC PO WLOCHACH, co po niektorzy.. szlak mnie trafia, jak czytam takie glupoty. Jakbyscie wy wywalali na klub na rok 5mln ...to byscie oczekiwali efektow!! i to jest zrozumiale. a tu co? cypr...kilka obozow, brak koncepcji.. a trener mowi ze stali bo " kupa mosci panowie"..nie chcialo im sie grac!!!.parodia.!!!! jak dla mnie.

BARDZO DOBRZE ZE TAK SIE STALO.

ps2. czekam na ofisjalne pismo z klubu. na temat obecnej sytuacji, dalszych planow, ich ewentualnej modyfikacji.

Mysl tak dalej i opieraj swoją wiedze na prasie....
Gość

Postprzez Socio 2006-04-04, 6:29 am

A moze tak nie jest ze Wlosi ciezka kase wywalaja na ten klub ? Wyluzujcie. Zaglebie rozpoczelo sezon strasznie cienko. Jezeli miala byc zmiana trenera to przed runa bo teraz moment fatalny ale rozumiem tez nastroje wlascicieli ktorzy sa lekko wkurzeni postawa zespolu na ktory daja kase. Kazdy by byl. Co do trenera to chyba Bialek - Heko ktore prowadzil przez wszystkich skazywane przed sezonem na spadek i traktowane z przymrozeniem oka jak ma 3 pkt mniej od nas i mecz zalegly. A 'gwiazdy' typu Hosic, Trescinski, Lachowski czy Pitry tam nie graly. To jest sztuka trenerska. Z takich grajkow zmontowac zespol. Dlatego chyba z tych nazwisk najlepszy wydaje sie Bialek.
Socio

Postprzez Elijash 2006-04-04, 8:05 am

do kolegi psiqs,

to sa wlasne przemyslenia...

Ty natomiast wydajesz opierac swoje mysli, na szerokiej rzeszy malkotentow i spiskowcow...

coz. szanuje cie bo jestes kibic zaglebia, masz prawo do swojego zdania.
Elijash

Re: Tochel, a może Rudy ?

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-04, 8:54 pm

Marek S. napisał(a):Ja tych Włochów nie rozumiem, albo za mało wiem co się tam dzieje w tym zarządzaniu Zagłębiem. Przecież jeśli oni są takimi dobrymi biznesmenami i zatrudnili jako dyrektora Rudego do zarządzania, to powinni go z tego rozliczać. Przecież Ujek czy Pitry jak się rozegrali w Zagłębiu i byli w szczytowej formie, to natychmiast powinni być postawieni przez Rudego przed faktem dokonanym o podpisanie długofalowego kontraktu. I wtedy jeśli taki zawodnik chce odejść do Bełchatowa czy Amiki, to bierze się za niego górę pieniędzy, a nie 1/10 tego co jest wart.

co TY człowieczku wiesz o tym klubie? myślisz że nie było propozycji podpisania kontraktów długotrwałych? jaki to według Ciebie jest kontrakt długotrwały? na 10 lat podpisać kontrakt z Małochą, Butrynem czy Chylaszkiem? patrz Pitry się sprawdził a talent większy ... Kruszyński.. co z nim? co on pokazał? Pitry jak strzelił kilka bramek to już nie chciał podpisywać kontraku z drugoligowcem (nie oszukujmy się przeciętnym)... wiedział że zgłoszą się po niego pierwszoligowcy i chciał tam odejść... Ujek też nigdy nie ukrywał aspiracji pierwszoligowych...

a pieniądze które wyciągnieto za nich i tak są niezłe... bo mnóstwo klubów w obecnych czasach zadawala się zawodnikami z kartą na ręku... ile polskich klubów jesteś w stanie wymienić które tak "szastają" kasą na lewo i prawo?

z tego co mi wiadomo to d. Rudy od dłuższego czasu zabiegał o przedłużenie kontraktu z Pitrym ale jego menager nie za bardzo był tym zainteresowany a kwestie finansowe przez niego przedstawione były nie od zaakceptowania przez włochów... i to cała prawda dlaczego Pitry gra w Amice...

a wiecie że nie jaki Jakub Błaszczykowski miał grać w Zagłębiu? pół roku przed przejściem do Wisły Kraków... trener T stwierdził jednak ze sie nie nadaje do nas... no i po 6 miesiącach trafił do Wisły Kraków z KS Częstochowa
problematyk-ziom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna