Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mały 2006-02-13, 7:56 pm

[ Ktoś ma chyba za długi język.[/quote]Albo głęboką kieszeń! 8)
mały

Postprzez MrCricket 2006-02-14, 10:31 pm

MrCricket

Postprzez keff79 2006-02-16, 8:00 pm

Przemek Pitry po tych sparingach już sobie wystawił referencje do pierwszej jedenastki AGD&RTV Poznań.. dziś znowu strzelił: Amica Wronki 2-1 Silkeborg IF, Bramki dla Amiki: Dawid Kucharski 16 (k), Przemysław Pitry 30... no szkoda szkoda że mu tak dobrze idzie.. [UWAGA: ironia!] :wink: :lol:
keff79

Postprzez Gość 2006-02-16, 8:47 pm

Ponadto Łuczywek i Ujek rozegrali 90 minut, a Drzymont też 90 minut. Nie wiem tylko czy się cieszyć czy martwić że ich zespołom nie udało się nawet strzelić bramki.
Gość

Postprzez Sadek 2006-02-16, 10:38 pm

Życzę Siwemu żeby wreszcie odzyskał wysoką formę, gra coraz więcej, ale bramek jakoś jeszcze nie widać. Będzie ciężko Tomkowi wywalczyć sobie miejsce w wyjściowej jedenastce

Sadek
dj. transfer

Postprzez twari 2006-02-16, 11:22 pm

Dodajmy tylko że Ujek grał w pomocy! :)
Tutaj linki to meczów GKSu i Amici:
http://90minut.pl/sparing.php?id=3920
http://90minut.pl/sparing.php?id=3887
twari

Postprzez mały 2006-02-17, 9:57 am

Lenczyk sprawdza to , czego bał się sprawdzić K.T a co my kibice niejednokrotnie sugerowaliśmy , aby Ujek grał w środku pola.
( Mają problemy z rozgrywającymi; Garguła i Jarzębowski - kontuzjowani)
mały

Postprzez keff79 2006-02-17, 10:34 am

mały napisał(a):Lenczyk sprawdza to , czego bał się sprawdzić K.T a co my kibice niejednokrotnie sugerowaliśmy , aby Ujek grał w środku pola.
( Mają problemy z rozgrywającymi; Garguła i Jarzębowski - kontuzjowani)

no akurat trener wystawiał, go w paru meczach na środku w czasie kiedy kontuzjowany był Lacha, sam Ujo zresztą mówił, że jest zaskoczony tym że grając na takiej pozycji można strzelać tyle bramek..
keff79

Postprzez Leyton 2006-02-17, 6:40 pm

Od dłuższego czasu odnoszę wrażenie, że niektórzy nadinterpretują treść tego tematu: "Wieści dotyczące naszych byłych piłkarzy".
Dla mnie nasi byli pilkarze to np. Tomek Łuczywek, Marcin Drzymont, Tomek Stolpa czy teraz Marcin Bęben. Proponuję przeczytać pierwszy post zalożyciela tematu.
Teraz mamy tutaj niestety ukryte forum GKS Bełchatów i Amiki Wronki. No ale jeśli dla kogoś Ujek i Pitry to są nasi pilkarze to życzę miłych chwil podczas rozpływania się nad ich grą w kolejnych postach.
Leyton

Postprzez twari 2006-02-17, 7:10 pm

Z jednej strony Leyton masz racje. Słowo "nasi" powinno dotykać wychowanków Zagłębia. Z drugiej jednak strony to chyba najbardziej odpowiedni temat do dyskusji nad pilkarzami którzy niegdys reprezentowali nasz klub. Bo to byli piłkarze reprezentujący Zagłębie, czyli byli piłkarze Zagłębia a że Zagłębie to MY no to analogicznie można by rzec że to "nasi byli piłkarze"! :)
twari

Postprzez mały 2006-02-17, 7:34 pm

Leyton idąc twoim tokiem rozumowania ktoś kto nie urodził się w Sosnowcu a mieszka tu od 30 lat nie jest Sosnowiczninem ?

Temat jest o byłych zawodnikach Zagłębia a nie wychowankach grających w innych klubach. No chyba ,że się myle!? :wink:
mały

Postprzez Leyton 2006-02-17, 8:10 pm

mały napisał(a):Temat jest o byłych zawodnikach Zagłębia a nie wychowankach grających w innych klubach. No chyba ,że się myle!? :wink:

Temat nie jest o wychowankach Zagłębia i to jest sprawa oczywista. Natomiast jest jest o naszych zawodnikach. Dlatego w moim przykładzie znalazł się m.in Marcin Bęben, który nie jest wychowankiem Zagłębia, ale jest jak najbardziej nasz czyli zagłębiowski .
Czy Ujek i Pitry też są w takim rozumieniu nasi ?
Jeśli tak, to najmocniej przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Widać słowo nasz rozumiemy w inny sposób. Ale każdy ma prawo rozumieć go inaczej.

PS. Nożyczki i stół :D
Leyton

Postprzez CharoN^ 2006-02-17, 8:26 pm

Pozwole sobie zabrać głos. Dla mnie pomimo zasług zarówno Pitrego, jak i Ujka nigdy niebędą oni naszymi zawodnikami. Dla nich Zagłębie to była praca, dla nich to były pieniądze i chęć wypromowania się. Dżimi i Siwy to nasi, dla nich Zagłebie to więcej niż klub, z którego wybili się wyżej.

Oczywiście nie twierdzę, żeby zamknąć temat Ujka i Pitrego. Tylko po co te wzmianki o ich występach w sparingach, co mnie to obchodzi? Już kiedyś wspomniałem o Ujku, nic nas z nim nie łączy i niech tak pozostanie.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Leyton 2006-02-17, 9:56 pm

CharoN^ napisał(a):Pozwole sobie zabrać głos. Dla mnie pomimo zasług zarówno Pitrego, jak i Ujka nigdy niebędą oni naszymi zawodnikami. Dla nich Zagłębie to była praca, dla nich to były pieniądze i chęć wypromowania się. Dżimi i Siwy to nasi, dla nich Zagłebie to więcej niż klub, z którego wybili się wyżej.

Oczywiście nie twierdzę, żeby zamknąć temat Ujka i Pitrego. Tylko po co te wzmianki o ich występach w sparingach, co mnie to obchodzi? Już kiedyś wspomniałem o Ujku, nic nas z nim nie łączy i niech tak pozostanie.

Tak rozsądne posty bardzo młodych kibiców Zagłębia gwarantują, że o krzewienie naszej zagłębiowskiej tożsamości możemy być zupełnie spokojni. :D

PS. Serdeczne pozdrowienia dla Dioufa39 :D
___________________________________________________________-

Specjalna wiadomość dla małego:
mały napisał(a):( Mają problemy z rozgrywającymi; Garguła i Jarzębowski - kontuzjowani)

mały napisał(a):Temat jest o byłych zawodnikach Zagłębia a nie wychowankach grających w innych klubach. No chyba ,że się myle!? :wink:

Garguła i Jarzębowski grali kiedyś w Zagłębiu? A może tak byłem zajęty meczami, że nie zauważyłem?
Leyton

wprowadzam zmianę bo omyłkowo 2razy to samo naserwer wysłane

Postprzez Blajpios 2006-02-17, 10:12 pm

chyba za wcześnie wciśnąłem enter i poszło na serwer prawie całe, ale bez ostatnich zdań - to, co jest w całości juz w następnym wpisie.
Wiec wykasowalem tutaj ten omyłkowy wpis i właściwa treść do odczytania zostaje w następnym wpisie, ale tu miejsca nie zajmuje. Przepraszam za zamieszanie.
Ostatnio edytowano 2006-02-17, 10:23 pm przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna