Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Puzon 2006-01-04, 9:01 pm

Zachowujecie się jak dzieci, bluzgacie na Pitrego, a przecież wiadomo było już przynajmniej od miesiąca, że odejdzie. I nie ma się co dziwić, bo napewno kapuchę będzie zarabiał lepszą. O to czy będzie grał, spierał się nie będe, ale myślę że uda mu się zadomowić w pierwszej drużynie silnego Lecha. A mydlenie oczu przez menadżera i samego zawodnika to rzecz normalna. Przecież nie powie, że przenosi się do innego klubu bez podpisania kontrktu. Jak by mu coś nie wyszło, to by go zjeli na starych włościach.
Porównywanie tego odejścia, do odejścia pana M, to już totalna klapa. Na temat transferu Przemka narazie za mało wiemy. Natomiast Ujek zachowal sie jak klaszczny kutas i wymusil na klubie transfer.
Puzon
Adventure Group

Postprzez twari 2006-01-04, 10:20 pm

Napewno styl w jakim odchodzi Pitry jest zdecydowanie lepszy od zamieszania przy odejsciu Ujka! Ale mimo wszystko troche mnie zdenerwowal taki przebieg tej sytuacji....

A co do gry... jesli zostanie to rzeczywiscie po co ma grac skoro wiadomo ze pogra pare miechow i spada? Wtedy na bank pod koniec rundy nie bedzie gral na maxa zeby kontuzji nie zlapac, poza tym po co sklad ma sie zgrywac z napastnikiem ktory i tak odejdzie? Chyba lepiej wstawiac do skladu kogos kto dluzej u nas pogra! No chyba ze wszyscy pozostali okaza sie pilkarzami pokroju Adamczyka - tyle ze Marka! :) Tfu tfu!
Jesli Bajera nie dojdzie do nas to bedzie klops... bo najwiekszy problem mielismy z napastnikami (tylko 3 z czego 1 bez formy) a tu w przerwie zimowej jak na zlosc sprzedajemy 2 z nich! :) Ehh... gdzie logika? Gdzie sens? Mamy Tyca tyle ze to zagadka! Koniecznie trzeba powalczyc o Bajere!
twari

Postprzez keff79 2006-01-04, 10:42 pm

Jak dla mnie caÅ‚a ta sytuacja z Pitrym jest tylko kolejnym przykÅ‚adem, że piÅ‚karze to w znacznej wiÄ™kszoÅ›ci proste i nieskomplikowane chÅ‚opaki.. - typowy brak myÅ›lenia przyczynowo-skutkowego. W koÅ„cu Zagłębie w dalszym ciÄ…gu jest jednym z faworytów do awansu, gdyby siÄ™ wstrzymaÅ‚ pół roku - przy naszym awansie koÅ‚o jego osoby zrobiÅ‚ by siÄ™ spory szum, że oto gość z V ligi jest jednym z bohaterów powrotu ZS do I ligi (w koÅ„cu nawet nie bÄ™dÄ…c królem strzelców II ligi z pewnoÅ›ciÄ… byÅ‚by najskuteczniejszym zawodnikiem ZS!) i wtedy Pitry jest debeÅ›ciak! MyÅ›le, że w mediach nie odpuÅ›cili by tematu, a wtedy przebieraÅ‚ by w ofertach… a kto wie może otarÅ‚by siÄ™ o kadrÄ™ repry.
A tak.. na dzieÅ„ dzisiejszy postawiÅ‚ siÄ™ w dziwacznej sytuacji – przechodzi „gdzieÅ›” nie bardzo wiadomo co z nim zrobiÄ….. czy bÄ™dzie we Wronkach w III lidze.. czy może w Poznaniu w I-szej ?! …a przecież jeÅ›li myÅ›li o ekstraklasie to musi wygryźć starych I-ligowych „wyjadaczy”..

Co byśmy o nim nie powiedzieli trzeba przyznać że gość ma niesamowite przebłyski i przy odpowiedniej pracy może zawojować w lidze.. - potrzeba mu tak (nie)wiele ..charakteru.
keff79

Postprzez Krzysztof15 2006-01-04, 10:48 pm

Panie Rudy, ucz siÄ™ pan, nawet w Åšwicie robiÄ… to lepiej:

(...)Jest u nas kilku zawodników z długoterminowymi kontraktami i to jest nasz realny majątek. Jeśli znajdą się chętni do kupienia tych piłkarzy, na pewno nie będziemy ich zatrzymywać. Z pieniędzy uzyskanych za nich będziemy dalej spłacać długi" - tłumaczył Prawda.(...)

Wie pan już jakim zawodnikom Zagłębia kończą się kontrakty :?:
Czy na koniec sezonu będziemy mieli kolejną powtórkę z "rozrywki" :? :?:
Krzysztof15

Postprzez Monti 2006-01-04, 11:01 pm

Za pół roku cdn. Kto następny ?
Moje nominacje :(

Teresa
Hosic
Lacha
Monti
Moderator

Postprzez MrCricket 2006-01-04, 11:04 pm

keff79 napisaÅ‚(a):Jak dla mnie caÅ‚a ta sytuacja z Pitrym jest tylko kolejnym przykÅ‚adem, że piÅ‚karze to w znacznej wiÄ™kszoÅ›ci proste i nieskomplikowane chÅ‚opaki.. - typowy brak myÅ›lenia przyczynowo-skutkowego. W koÅ„cu Zagłębie w dalszym ciÄ…gu jest jednym z faworytów do awansu, gdyby siÄ™ wstrzymaÅ‚ pół roku - przy naszym awansie koÅ‚o jego osoby zrobiÅ‚ by siÄ™ spory szum, że oto gość z V ligi jest jednym z bohaterów powrotu ZS do I ligi (w koÅ„cu nawet nie bÄ™dÄ…c królem strzelców II ligi z pewnoÅ›ciÄ… byÅ‚by najskuteczniejszym zawodnikiem ZS!) i wtedy Pitry jest debeÅ›ciak! MyÅ›le, że w mediach nie odpuÅ›cili by tematu, a wtedy przebieraÅ‚ by w ofertach… a kto wie może otarÅ‚by siÄ™ o kadrÄ™ repry.

Troszkę się zagalopowałeś. Do awansu jest jeszcze bardzo daleka droga i nie ma na to żadnych gwarancji, że tak będzie. Ostatnie wydarzenia w klubie i logika wskazują na to, że szanse na awans niestety maleją :( .
MrCricket

Postprzez keff79 2006-01-05, 7:44 am

"Z Drumlaka rezygnuję. Biorę tę decyzję na siebie. To nie jest piłkarz, jakiego szukamy." K.Tochel

znaczy, że nasz nieistniejący środek to taka taktyka, czy może mamy innego rozgrywającego na oku? ..GRAJĄCY Drumlak byłby wyróżniającą się postacią w całej II lidze, tyle że on jakiś taki pechowy chłopak..

"Jest pomysł, by ściągnąć Rafała Berlińskiego, obrońcę GKS-u Bełchatów. Jeżeliby się udało, moglibyśmy przesunąć Arka Kłodę z prawej obrony do linii pomocy."

gość zaczynał w Czeladzi :wink: ..ale Kłoda w pomocy??! po co i niby gdzie?!

totalnie nie znam się na trenerce ale jak dla mnie to jakieś dziwne posunięcia ..
keff79

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-01-05, 9:44 am

W slad za info Kol. KEFF 79 - nasz trener jest nieszczesliwy i proponuje
weryfikacje planow zwiazanych z AWANSEM - bo nastepny filar zostal
zabrany z druzyny, a mianowicie Przemyslaw Pitry a wczesniej Pan MU.
Nie wiem, nie rozumiem niczego w tych wypowiedziach naszego trenera.
Na moja logike MU wymusil odejscie z Klubu, posunal sie do szantazu nawet, natomiast Przemek Pitry swoje odejscie przepowiadal wiele miesiecy wczesniej - Pan trener o tym wiedzial - mowienie teraz o weryfikacji planow TO JEST COS NIE TAK. Prosze nie zapomnijcie ze trenerowi Ktr konczy sie w Czerwcu 2006 rowniez.
Niczego nie sugeruje - po prostu jestem zalamany ta cala sytuacja.
Pozdrawiam serdecznie
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mike79 2006-01-05, 10:28 am

Pitry sobie poradzi, My bez Pitrego również. Są pieniądze na transfery 3-4 zawodników, jest kasa na modernizacje stadionu
BĘDZIE LEPIEJ NIŻ SIĘ NIEKTÓRYM (płaczkom) WYDAJE !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Rynek 2006-01-05, 10:31 am

Skad te informacje??
Widze za duzy optymis u kolegi!!!
Rynek
Obserwowany

Postprzez Przemek26 2006-01-05, 11:00 am

mike79 napisał(a):Pitry sobie poradzi, My bez Pitrego również. Są pieniądze na transfery 3-4 zawodników, jest kasa na modernizacje stadionu
BĘDZIE LEPIEJ NIŻ SIĘ NIEKTÓRYM (płaczkom) WYDAJE !!

Czyżby sen proroczy nad ranem???
Jak juz zaczynasz jakis watek to go sprecyzuj proszÄ™ bo takie slogany sa bezbarwne.
Przemek26

Postprzez MrCricket 2006-01-05, 11:47 am

Mnie martwi sprawa Drumlaka. Bardziej spodziewałem się, że Zagłębia nie będzie na niego stać bądź nie będzie chciał grać w 2 lidze , a tymczasem już na starcie Tochel go nie widzi w składzie. W Polsce odkąd pamiętam zawsze brakowało rozgrywajacych i dla mnie jest to tym bardziej nie zrozumiałe. Ciekawe skąd wytrzasnąć lepszego, w miarę doświadczonego rozgrywacza i w dodatku, żeby Zagłębie było na niego stać ?
MrCricket

Postprzez Fan 2006-01-05, 12:07 pm

Fajnie ze Drumlak to nie pilkarz jakiego szukamy. Wiec zastanawiam sie kogo szukamy?? Czy kogos lepszego??
Berlinski, obronca Belchatowa - nie wiem czym sie gosc wyroznia (bynajmniej glosno o nim nic nie bylo) i czy trener trenowal go za swojej kadencji ale mnie juz powoli wychodza bokiem te pomysly z bylymi graczami Belchatowa i KSZO.
Malarz - kolejny super bramkarz. Ja juz wole Pietke.
No i te weryfikacje tych planow awansu. Widze ze powoli zaczyna sie kombinowanie a priorytetem w usprawiedliwieniach w czerwcu bedzie strata Ujka i Pitrego. Ale wydaje mi sie ze byl i jest czas pozyskania kogos w ich miejsce. No ale skoro Drumlak dla nas za slaby to pozyskujmy Berlinskich czy Augustyniakow.
Fan
Working Class

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-01-05, 1:38 pm

Zawodnik nasz P.Pitry zostal namierzony przez owczesnego trenera
Amiki - Pana Macieja Skorza - II trener Reprezentacji RP. W tak zwanym miedzy czasie nastapila zmiana na stanowisku trenera - zobaczymy.
Co sie zas tyczy tego wywiadu to chyba trener mial SLABY DZIEN (zdarza sie) i jesli Drumlak nie jest odpowiednim zawodnikiem dla ZAGLEBIA to
nie wiem na kogo zarzucono sieci - nie bede zlosliwy i na tym skoncze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zgredos 2006-01-05, 1:40 pm

Kogo szukamy - w dzisiejszej prasie pisze że trener Tochel szuka wzmocnień w klubach typu Górnik Jaworzno, Brzeszcze itp.
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników