Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez slawojka 2005-11-16, 12:56 pm

almot napisał(a):Wiesz, ze nie chodzi to, ze nie mozna na nich krzyczec, tylko jak to robic, to z rozumem i tak aby cos to dalo.

Troszkę źle mnie chyba zrozumiałeś. Zmierzam do tego, że wg naszych gwiazd nie wolno na nich krzyczeć, bo się obrażą

Poza tym w Zaglebiu jest jeszcze paru takich zawodnikow, ktorym zalezy na zwyciestwie i chce sie zapieprzac.

No właśnie, paru. A powinno być 11-stu! a nawet 18 z tymi co na ławce.

To tyle, mysle, ze nie ma sensu dyskutowac wiecej na ten temat,

Racja, nic nowego do dyskusji nie wniesiemy kłóceniem się o rolę Ujka jaką odgrywał. Każdy ma już ukształtowane zdanie o nim i pewno go nie zmieni.
Pozdrawiam
slawojka

Postprzez MrCricket 2005-11-17, 8:39 am

W czasie spotkania zapadną też decyzje o tym, którzy piłkarze opuszczą zespół. Trener Tochel nie ukrywa, że chciałby wymienić pięciu, sześciu zawodników. Z naszych informacji wynika jednak, że prezes Motto nie chce aż tak dużych zmian i proponuje, by pożegnać trzech piłkarzy.

Trzech grajków według mnie to trochę mało, przynajmniej 5 powinno odejść.
Małocha,Stemplewski,Malinowski to raczej pewniaki.
Przypuszczam, że reszta "na odstrzał" zostanie wybrana z: Morawski, Warakomski, Butryn,jeden z bramkarzy i któryś z lewonożnych pomocników(Chylaszek,Chwalibogowski bądź Paczkowski). Może niektórzy nie są słabi, ale potrzebni są lepsi-poza tym kilku z nich nie gra regularnie w pierwszej jedenastce.
MrCricket

Postprzez maras24 2005-11-17, 10:34 am

Jak dla mnie to trzeba szukac dobrego zmiennika dla Roberta na bramke no bo Bęben juz mi udowodnił że sie nie nadaje na ta pozycje.Pożegnałbym Maline Małoche Butryna Bebna i Chylaszka lub Chwalibogowskiego nie wiem też co w sytuacji gdyby Zagłębie sprzedało Pitrego to wtedy również żegnamy sie z 5 grajkami czy juz 4??Co do wzmocnien potrzebny jest napastnik ale przede wszystkim 2 pomocników na środek.Tak naprawde nie mamy rozgrywającego i zdecydowana większość naszych ataków opiera sie na skrzydłach co już wszyscy drugoligowcy doskonale rozpracowali.Najlepiej jeszcze z dobrym strzałem z dystansu bo nasi bardzo żadko próbują strzelać z 20-25 metrów ze środka pola.Wolimy wrzutki i ewentualnie jakis młyn w polu karnym.W środku MUSIMY mieć dwóch grajków z doświadczeniem na tym bym sie skupił.Napastnik może być młodszy ciekaw jestem jakby sprawdził sie ten Robak z Miedzi mysle że mógłby być dobry jest młody i chce mu się grac ale jednak cena jest chyba lekko przesadzona jak na ten moment.Ciekawi mnie równiez na ile sprawdzi sie przyjście do Zagłębia T.J to byłoby dobre wzmocnienie.Tak więc moim zdaniem Bramkarz w miare dobry młody napastnik z ambicjami i celami ,2 środkowych ale doświadczonych pomocników z dobrym strzałem (cos jak Wojciechowski) no a jezeli T.J dojdzie na obrone to będzie dobrze :)
maras24

Postprzez Przemek26 2005-11-17, 10:40 am

tak wszyscy najeżdżaja na Marnina Bębna. Identycznie było z Kurdzielem gdzy gdy grał w końcówce sezonu jak łajza było to samo . Wyleciał. pojawił się Bęben. Była wielka radośc a teraz chcecie go wyjebać jak Grześka. A chyba jest jednak lepszy od niego. Traciliśmy bramki przez jego interwencje ( piąstkowania, czy wyjścia na 16 metr) ale ile razy uratował punkt lub trzy . Tego juz nikt nie pamięta.
Przemek26

Postprzez xXx_1906 2005-11-17, 1:08 pm

A skąd Wy macie te informacje o Jarzębowskim? Jak nic pewnego to nie puszczać plot :!:
xXx_1906

Postprzez SCORPARO 2005-11-17, 1:14 pm

Przemek26 napisał(a):tak wszyscy najeżdżaja na Marnina Bębna. Identycznie było z Kurdzielem gdzy gdy grał w końcówce sezonu jak łajza było to samo . Wyleciał. pojawił się Bęben. Była wielka radośc a teraz chcecie go wyjebać jak Grześka. A chyba jest jednak lepszy od niego. Traciliśmy bramki przez jego interwencje ( piąstkowania, czy wyjścia na 16 metr) ale ile razy uratował punkt lub trzy . Tego juz nikt nie pamięta.

Osobiście takich sytuacji pamiętam ....może 1.....
Pamiętam zato BARDZO DOBRZE jak zawalił kilka punktów (patrz choćby mecz z Polkowicami, czy też bramka "dziadka"Terleckiego...)

Co do wygranych meczy Zagłębia i czystego konta "bramkarza"M.Bębna - uważam że w meczach tych przeciwnicy nie mieli zbyt wielu okazji do strzelenia bramki dlatego zachował owe konto czystym!

Co do samego przyjścia M.Bębna do Zagłębia - była wielka euforia, owszem, a to dlatego że :
-Po 1 : Kurdziel prezentował taką formę że jakikolwiek inny bramkarz wzbudzał euforię na trybunach ludowego,

-Po 2: Wszyscy (czytaj wszyscy pamietający występy Marka Bębna w Zagłębiu) spodziewali się ze Marcn pójdzie w ślady ojca, i chyba nieco sie zawiedli ...

Pojawił się nowy bramkarz, który stara się jak tylko potrafi w każdym meczu (oczywiście są i wpadki też), ale jak dotąd wywarł chyba większe wrażenie na wielu kibicach R.Pietka nież M.Bęben (na mnie przynajmniej dużo większe - choć poczatkowo zapowiadał się na siatkarza... trening czyni mistrza), i uważam że teraz on zasługuje na to aby broniś bramki Zagłębia wiele bardziej niż Marcin, kto wie - może Marcin w końcu weźmie się za grę, a nie lanserkę swojego image w Sosnowcu, moze zmiana na kilka spotkan dobrze zrobi obu panom.
SCORPARO

Postprzez Przemek26 2005-11-17, 1:23 pm

SCORPARO napisał(a):
Przemek26 napisał(a):tak wszyscy najeżdżaja na Marnina Bębna. Identycznie było z Kurdzielem gdzy gdy grał w końcówce sezonu jak łajza było to samo . Wyleciał. pojawił się Bęben. Była wielka radośc a teraz chcecie go wyjebać jak Grześka. A chyba jest jednak lepszy od niego. Traciliśmy bramki przez jego interwencje ( piąstkowania, czy wyjścia na 16 metr) ale ile razy uratował punkt lub trzy . Tego juz nikt nie pamięta.

Osobiście takich sytuacji pamiętam ....może 1.....
Pamiętam zato BARDZO DOBRZE jak zawalił kilka punktów (patrz choćby mecz z Polkowicami, czy też bramka "dziadka"Terleckiego...)

Co do wygranych meczy Zagłębia i czystego konta "bramkarza"M.Bębna - uważam że w meczach tych przeciwnicy nie mieli zbyt wielu okazji do strzelenia bramki dlatego zachował owe konto czystym!

Co do samego przyjścia M.Bębna do Zagłębia - była wielka euforia, owszem, a to dlatego że :
-Po 1 : Kurdziel prezentował taką formę że jakikolwiek inny bramkarz wzbudzał euforię na trybunach ludowego,

-Po 2: Wszyscy (czytaj wszyscy pamietający występy Marka Bębna w Zagłębiu) spodziewali się ze Marcn pójdzie w ślady ojca, i chyba nieco sie zawiedli ...

Pojawił się nowy bramkarz, który stara się jak tylko potrafi w każdym meczu (oczywiście są i wpadki też), ale jak dotąd wywarł chyba większe wrażenie na wielu kibicach R.Pietka nież M.Bęben (na mnie przynajmniej dużo większe - choć poczatkowo zapowiadał się na siatkarza... trening czyni mistrza), i uważam że teraz on zasługuje na to aby broniś bramki Zagłębia wiele bardziej niż Marcin, kto wie - może Marcin w końcu weźmie się za grę, a nie lanserkę swojego image w Sosnowcu, moze zmiana na kilka spotkan dobrze zrobi obu panom.

Nie mam zamiaru bronić M. Bębna i również uważam że Robert Piętka to na dzień dzisiejszy numero UNO naszej bramki. Sam tez wyzywałem przy wspomnianych przez ciebie bramkach .A chycone karne niestety przez pachołków PZPN powtórzone. A z KSZO kto wie jakby tam bronił Robert ale Bęben wydaje mi sie że uchronił nas od więcej niz 3:0
Przemek26

Postprzez krzysztof 2005-11-17, 1:25 pm

Analizując wszystkie pozycje na których przydałoby się sprowadzić nowych zawodników pozycję bramkarza zostawiłbym na końcu.
Nie wytwarzajmy wokół Bębna atmosfery jak z Dudkiem w Liverpool'u.
Broni dobrze, chociaż wpadki mu się przytrafiają.
Uważam natomiast, że rywalizacja między Piętką i Bębnem powinna być sprawiedliwa, aby zarówno jeden jak i drógi w każdym meczu dawali z siebie wszystko aby być "numerem 1".
Teraz Piętka prezentuje się nieźle i to on powinien grać w pierwszym składzie, ale tylko z tego powodu Bębna nie musimy się pozbywać.
krzysztof

Postprzez Fan 2005-11-17, 4:06 pm

Wymienic 3 zawodnikow?? Przeciez ten artykul to kpina. A na ich miejsce kolejni gwiazdorzy co maja nam zapewnic awans do ekstraklasy (z 3 i 4 ligi). Brawo i jeszcze raz brawo. Parodia normalnie jak sie to czyta. Jesli dzialacze chcieliby budowac druzyne perspektywiczna to tylko w oparciu o zawodnikow takich co poradziliby sobie w 1 lidze a nie grajkow z dolu. Teraz widac ich cele hehehehe. Nie chce sie wiecej wkurwiac.
Fan
Working Class

Postprzez Fan 2005-11-17, 4:51 pm

I jeszcze raz ja:
"Kielczanie zarzucili gęstą sieć na zdolnych zawodników. Zrezygnowali z planów pozyskania Przemysława Pitrego i Marcina Lachowskiego z Zagłębia Sosnowiec. Skauci Korony uważnie przyglądają się natomiast młodym Piotrowi Kasperkiewiczowi z Górnika Łęczyca i Adrianowi Świątkowi ze Stali Głowno."
Fan
Working Class

Postprzez twari 2005-11-17, 9:30 pm

Tutaj macie link do tego artykulu!
http://90minut.pl/news.php?id=347505
No nasze gwiazdki stracily wiele w oczach przyszlych potencjalnych kupcow...
twari

Postprzez xXx_1906 2005-11-17, 11:23 pm

twari napisał(a):Tutaj macie link do tego artykulu!

Mam nadzieje ze piłkarzyki są na bieżąco z takimi informacjami to może chociaż w Białymstoku coś zagrają :lol:
xXx_1906

Postprzez twari 2005-11-18, 12:06 am

xXx_1906 napisał(a):
twari napisał(a):Tutaj macie link do tego artykulu!

Mam nadzieje ze piłkarzyki są na bieżąco z takimi informacjami to może chociaż w Białymstoku coś zagrają :lol:

Dokladnie! Bo poki co ich zachowanie mozna skomentowac krotko:
http://zegar.ovh.org/off/poprzewracalo.wav
:lol: :lol: :lol:
twari

kupić,sprzedać

Postprzez dziejus 2005-11-19, 12:04 am

Warto zajrzeć na 90minut.pl do działu transfery -II liga
dziejus

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-11-19, 9:36 am

jeśli pozyskamy Kelechi Ineachio to ciekawe co zrobią nasi obrońcy polskości i pajace udajacy małpy . Korona ? :D:D
BuBy_MaDnEss_#4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna