Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2005-11-04, 8:29 pm

kol. Lars ze łzami w oczach zgadzam się z Tobą w 100 %.

Musi przyjść ktoś, żeby z boku zobaczyć to, czego Tochel nie już nie był w stanie zobaczyć-chłodnym okiem, bez żadnych sentymentów.
MrCricket

Postprzez mike79 2005-11-04, 8:31 pm

Proponuję zostawić temat do końca rundy jesiennej, gdyż zostały jescze do rozegrania dwa spotkania.Stąd też zmiana na stanowisku trenera w tym momencie TO ROZWIĄZANIE SKRAJNIE NIEROZSĄDNE by nie powiedzieć GŁUPIE !!

PS.Przypominam tylko niektórym że jeszcze niedawno zarówno Cracovia jak i Lech miały passy 5 porażek z rzędu !! I co ?? I nic, kto ich prowadził wtedy i teraz siedzi na ich ławkach trenerskich ...[/b]
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez olo69 2005-11-04, 8:41 pm

chyba, kazdy debil juz zajarzył, że trenera Tochela to mozna zwolnić w lipcu lub w sierpniu bo na jesień Zagłębie nie gra najlepiej, ale zwalniać przed runda wiosenną - pomyślcie troszkę zanim coś napiszecie
olo69

Trener KT

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-04, 9:15 pm

Dlaczego jestescie tacy zlosliwi bez opamietania tylko zwolnic KT, zwolnic KT bo juz nic nie wymysli i kopa mu. Tylko nie macie najmniejszej propozycji kto za KT. Czy jest taki trener tak oddany ktory przyjdzie do Zaglebia i wywalczy AWANS.
Dlaczego nie zastanawiacie sie czy trener ma tych zawodnikow ktorych by chcial miec i tak Berenstejn, Wielgus, bramkarz NOWAK itd.
Trener dostaje tych zawodnikow ktorzy maja KARTE w rece i tyle, wszyscy doskanale o tym wiecie, ale przykopujecie facetowi rowno, nie majac najmniejszych podstaw.
A czy wiecie czy zawodnicy w Zaglebiu to wszyscy chca aby druzyna AWANSOWALA - ja juz widze 4 zawodnikow ktorzy nie chca, oczywiscie nie bede operowal nazwiskami, a moze sa inni ktorzy maja grzeszki typu chmiiel a moze sa inni ktorzy lubia hazard, kobietki itd.
Zanim chcecie zwolnic swojego trenera zaznaczam swojego trenera zastanowcie sie piec razy.
Abysmy wszyscy pozniej nie zalowali, dajmy temu czlowiekowi pracowac w spokoju on ma napewno problemy jak kazdy z nas i robi wszystko, aby
je rozwiazac najlepiej dla druzyny.
Nie zwalniajmy zaczekajmy do Czerwca 2006.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Fan 2005-11-04, 9:59 pm

mike79 napisał(a):Proponuję zostawić temat do końca rundy jesiennej, gdyż zostały jescze do rozegrania dwa spotkania.Stąd też zmiana na stanowisku trenera w tym momencie TO ROZWIĄZANIE SKRAJNIE NIEROZSĄDNE by nie powiedzieć GŁUPIE !!

PS.Przypominam tylko niektórym że jeszcze niedawno zarówno Cracovia jak i Lech miały passy 5 porażek z rzędu !! I co ?? I nic, kto ich prowadził wtedy i teraz siedzi na ich ławkach trenerskich ...[/b]

Cracovia jak i Lech graja w 1 lidze.

olo69 napisał(a):chyba, kazdy debil juz zajarzył, że trenera Tochela to mozna zwolnić w lipcu lub w sierpniu bo na jesień Zagłębie nie gra najlepiej, ale zwalniać przed runda wiosenną - pomyślcie troszkę zanim coś napiszecie

A skad mamy pewnosc ze wiosna ugramy tyle co w tamtym roku lub chociaz tyle co teraz. Przeciez wcale nie pisze Tochel = 40 pkt wiosna.
Zaznaczam ze poki co nie mam nic przeciwko niemu.
Fan
Working Class

Re: Trener KT

Postprzez Gilardino 2005-11-05, 2:30 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):A czy wiecie czy zawodnicy w Zaglebiu to wszyscy chca aby druzyna AWANSOWALA - ja juz widze 4 zawodnikow ktorzy nie chca, oczywiscie nie bede operowal nazwiskami, a moze sa inni ktorzy maja grzeszki typu chmiiel a moze sa inni ktorzy lubia hazard, kobietki itd.
Tadeusz

Kolego Tadeuszu ! Trener Tochel jest tu juz od od 4 sezonów - słownie czterech (tak samo pobiera pieniądze z klubu jak każdy piłkarz ), wiec miał chyba sporo czasu, aby dobrac odpowiednich zawodników !!! Ci którzy byli ciency to wywalał, a w ich miejsce wybierał lepszych. I co ??? Znowu źle trafił ??? Znowu źle wybrał ? Dziwne : Lacha w zeszłym sezonie the best, Pitry nagle się zaciął, Wolański nagle bardziej potrzebny w rezerwach, Moras przez pól sezonu na trybunach, Butryn fenomenalne wzmocnienie, z bramkarzami nie wiadomo który lepszy, Małocha dłużej sie przełamuje niz kadencja poselska, moze wreszcie padnie hasło, że to drużyna gra przeciw...?
Niechże
Gilardino

Postprzez mdc dg 2005-11-05, 9:13 am

Wszyscy pięknie ładnie bronicie Tochela ale zauważcie że w tej rundzie nasi zawodnicy fizycznie wytrzymali najwyżej 45 minut meczu.A za wytrzymałość odpowiada trener.Niestety popełniono jakieś błędy w przygotowaniach do sezonu i widać to gołym okiem.Tylko że jemu duma nie pozwala się przyznać do błędu i dalej ciśnie kit kibicom że on nie wie dlaczego zespół przegrywa mecze :roll:
mdc dg

Postprzez SCORPARO 2005-11-05, 9:28 am

Nie to żebym bronił trenera w jakikolwiek sposób ale : " z Gów** bata nie ukręcisz" ... (gra tym kim gra - trudno), z drugiej strony - chyba padło mu coś na oczy po ślubie ... (przed potrafił podejmować słuszniejsze decyzje .... zmiany itp...), jeżeli jeszcze nie zauważył ze część składu Zagłębia nie nadaje się nawet na lawkę rezerwowych - ŹLE Z NAMI (czytaj z Zagłębiem).

Pozostaje upatrywać nadzieję w jakimś szczęsliwym zbiegu okoliczności .... (moze podczas jakiegoś meczu dostanie piłką w głowę i się ocknie...)
SCORPARO

Postprzez dynamitek 2005-11-05, 11:22 am

Lars, dajże chłopie spokój z tym zwalnianiem trenera, bo już się tego czytać nie da. A co ma chłop powiedzieć?? Że jedziemy do Ostrowca, żeby w dupe dostać?! Wiadomo, że mówi, że po punkty... Pomyśl trochę!

Teraz trochę ogólnie... Wróćcie do pierwszych postów w temacie... Zachwytom nie było końca. Zagłębie gówno grał, ale zdobywało punkty, więc było cacy... Teraz też nie jest najgorzej, ale już nie cacy? Ostatnio w Polskiej lidze zwolniono bodajże 11 czy 12 trenerów... plus Zabrze... czy jesteście zdania, że zmiana trenera poprawi grę i nauczy sportowego trybu życia piłkarzy? Gdyby tak było, to polska liga byłaby lepsza do niemieckiej czy angielskiej. Ale nie jest i nigdy nie będzie. Wisła odnosiła sukcesy za czasów Smudy, bo ten nie miał żadnych ograniczeń w doborze kadry. Jak mu ktoś wypadł z powodu kontuzji, to szedł do zadządu i mówił, kogo chce mieć na następnym treningu! I go dostawał! No i jak tu nie odnosić sukcesów???
A czy Wy nie widzicie, że piłkarzyki grają tak, żeby im się krzywda nie stała? Tak, Gilardino, dam Ci tę satysfakcję! ;) Ciągle ktoś pisze, że nie zależy im na awansie, bo skończą w rezerwach, albo klubie bez finansowej przyszłości... A przecież w Zagłębiu jest ok, bo jest kaska na samochody i piwko, prawda? Nooo... według mnie niektóre piłkarzyki postanowiły "zwolnić" trenera i grają jak grają... Podkreślam, że niektórzy... Ale wystarczy, że jeden trybik nawala i przegrywamy. Sam fakt, że na ławce mamy 2ch juniorów o czymś świadczy. Że facet nie jest ślepy! Tylko że dla niektórych grają nazwiska i jak kogoś nie ma w składzie, bo został przesunięty do rezerw, to "trener głupi"! A gówno! A dlaczego przesunięty do rezerw? Odpowiedzcie sobie na to pytanie i może się niektórym rozjaśni...

Napiszę jeszcze raz... Czy można przewidzieć, że ktoś zamiast ciężko trenować (trening to nie tylko 2 x 2 godziny dziennie,a potem robię co chcę), polubi rozrywki i chadzanie po imprezach? To właśnie ma przełożenie na kondycje fizyczną. A w tej drużynie nie ma wybitnych talentów, więc konieczna jest ciągła praca... Tego trener nie mógł przewidzieć.

Podsumowując, Zagłębie zwolni trenera lub ten sam zostawi tę drużynę, to popłyniemy... max. 10 miejsce w tabeli i walka do końca o utrzymanie. Jeśli Tochel zostanie i wyjebie połowę drużyny, czyli tych cwaniaczków, co to sobie uknuli plan zmiany szkoleniowca i kopania do końca "kariery" w II lidze, to włączymy się realnie do walki o awans...

I na koniec refleksja dot. kończącej się rundy. Mam poważne wątpliwości, czy Zagłębie ugra choć punkt z Kujawiakiem i Jagą. Ale powiem już teraz, żeby wszyscy Ci, którzy mają jeszcze jakieś problemy ze zrozumieniem zasad pracy trenerów ogólnie, że Tochel zapowie przed każdym meczem, że gramy o 3 punkty. Bo takie jego zadanie i taka jego rola. Szczerość byłaby źle widziana i równałaby się koniecznością szukania innej pracy. A i Wy byście go pewnie mniej "kochali", prawda?

Ja jestem i będę zwolennikiem wywalenia "złego ducha" tej drużyny, a nie zmiany szkoleniowca. Uważam, że problem tkwi w niektórych zawodnikach i zdania nie zmienię.

Mam jeszcze prośbę do tych wszystkich, którzy do mnie piszą na priv, żeby pisali na forum. Po to jest forum, żeby wyrażać własne zdanie. Każdemu w sumie chodzi o to samo, tylko widzi inną drogę dojścia do celu. Wiadomo, że piłkarz-forumowicz stanie po stronie drużyny, bo sam osiągnął mniej lub więcej przez "złych trenerów" przecież... Wiadomo, że jak kibic-forumowicz widzi, że zawodnik gra "na stojąco", to go krew zalewa i najchętniej pozbyłby się go z drużyny... Każdy widzi problem pod innym kątem i fajnie, że tak jest! Odnoszę jednak wrażenie, że niektórzy boją się zabrać głos, żeby inni go nie zakrzyczeli... Wiadomo, że za nickami stoją konkretni ludzie i często wiadomo, kto jest kto. No i co z tego? Śmiało Panowie!
dynamitek

Postprzez Gilardino 2005-11-05, 12:43 pm

dynamitek napisał(a):Lars, dajże chłopie spokój z tym zwalnianiem trenera, bo już się tego czytać nie da. A co ma chłop powiedzieć?? Że jedziemy do Ostrowca, żeby w dupe dostać?! Wiadomo, że mówi, że po punkty... Pomyśl trochę!

Teraz trochę ogólnie... Wróćcie do pierwszych postów w temacie... Zachwytom nie było końca. Zagłębie gówno grał, ale zdobywało punkty, więc było cacy... Teraz też nie jest najgorzej, ale już nie cacy? Ostatnio w Polskiej lidze zwolniono bodajże 11 czy 12 trenerów... plus Zabrze... czy jesteście zdania, że zmiana trenera poprawi grę i nauczy sportowego trybu życia piłkarzy? Gdyby tak było, to polska liga byłaby lepsza do niemieckiej czy angielskiej. Ale nie jest i nigdy nie będzie. Wisła odnosiła sukcesy za czasów Smudy, bo ten nie miał żadnych ograniczeń w doborze kadry. Jak mu ktoś wypadł z powodu kontuzji, to szedł do zadządu i mówił, kogo chce mieć na następnym treningu! I go dostawał! No i jak tu nie odnosić sukcesów???
A czy Wy nie widzicie, że piłkarzyki grają tak, żeby im się krzywda nie stała? Tak, Gilardino, dam Ci tę satysfakcję! ;) Ciągle ktoś pisze, że nie zależy im na awansie, bo skończą w rezerwach, albo klubie bez finansowej przyszłości... A przecież w Zagłębiu jest ok, bo jest kaska na samochody i piwko, prawda? Nooo... według mnie niektóre piłkarzyki postanowiły "zwolnić" trenera i grają jak grają... Podkreślam, że niektórzy... Ale wystarczy, że jeden trybik nawala i przegrywamy. Sam fakt, że na ławce mamy 2ch juniorów o czymś świadczy. Że facet nie jest ślepy! Tylko że dla niektórych grają nazwiska i jak kogoś nie ma w składzie, bo został przesunięty do rezerw, to "trener głupi"! A gówno! A dlaczego przesunięty do rezerw? Odpowiedzcie sobie na to pytanie i może się niektórym rozjaśni...

Napiszę jeszcze raz... Czy można przewidzieć, że ktoś zamiast ciężko trenować (trening to nie tylko 2 x 2 godziny dziennie,a potem robię co chcę), polubi rozrywki i chadzanie po imprezach? To właśnie ma przełożenie na kondycje fizyczną. A w tej drużynie nie ma wybitnych talentów, więc konieczna jest ciągła praca... Tego trener nie mógł przewidzieć.

Podsumowując, Zagłębie zwolni trenera lub ten sam zostawi tę drużynę, to popłyniemy... max. 10 miejsce w tabeli i walka do końca o utrzymanie. Jeśli Tochel zostanie i wyjebie połowę drużyny, czyli tych cwaniaczków, co to sobie uknuli plan zmiany szkoleniowca i kopania do końca "kariery" w II lidze, to włączymy się realnie do walki o awans...

I na koniec refleksja dot. kończącej się rundy. Mam poważne wątpliwości, czy Zagłębie ugra choć punkt z Kujawiakiem i Jagą. Ale powiem już teraz, żeby wszyscy Ci, którzy mają jeszcze jakieś problemy ze zrozumieniem zasad pracy trenerów ogólnie, że Tochel zapowie przed każdym meczem, że gramy o 3 punkty. Bo takie jego zadanie i taka jego rola. Szczerość byłaby źle widziana i równałaby się koniecznością szukania innej pracy. A i Wy byście go pewnie mniej "kochali", prawda?

Ja jestem i będę zwolennikiem wywalenia "złego ducha" tej drużyny, a nie zmiany szkoleniowca. Uważam, że problem tkwi w niektórych zawodnikach i zdania nie zmienię.

Mam jeszcze prośbę do tych wszystkich, którzy do mnie piszą na priv, żeby pisali na forum. Po to jest forum, żeby wyrażać własne zdanie. Każdemu w sumie chodzi o to samo, tylko widzi inną drogę dojścia do celu. Wiadomo, że piłkarz-forumowicz stanie po stronie drużyny, bo sam osiągnął mniej lub więcej przez "złych trenerów" przecież... Wiadomo, że jak kibic-forumowicz widzi, że zawodnik gra "na stojąco", to go krew zalewa i najchętniej pozbyłby się go z drużyny... Każdy widzi problem pod innym kątem i fajnie, że tak jest! Odnoszę jednak wrażenie, że niektórzy boją się zabrać głos, żeby inni go nie zakrzyczeli... Wiadomo, że za nickami stoją konkretni ludzie i często wiadomo, kto jest kto. No i co z tego? Śmiało Panowie!

Owszem, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Tylko, że kolega uczepił sie pewnych, wręcz pojedyńczych, postów. Staram sie jednak zachować pewien dystans.
Jak piłkarze zagrają dobrze to pochwalę, jak słabo to wytknę błędy i tak samo z trenerem. Poza tym ja akurat nie patrzę na mecz li tylko przez pryzmat atrakcyjności gry i wyniku. Równie interesujące jest dla mnie ustawienie taktyczne, zachowanie poszczególnych zawodników na boisku, rekacje trenera na wydarzenia meczowe, dokonane zmiany etc. etc.
(dla przykładu: w jednym z postów po Polkowicach pochwaliłem trenera za super reakcje i zmiane ustawienia drużyny w trakcie meczu tzn przejscie na 3 obrońców i przesuniecie Teresy do pomocy >> poskutkowało strzeloną bramką - a swoją drogą ciekawe ile osób to dostrzegło bądź czy wogóle kogos to interesuje)
A poza tym to gra i postawa na boisku zawodników jest widoczna dla wszystkich, wiec zawsze jest na świeczniku. Ale już posunięcia trenera, w szerokim tego słowa znaczeniu, nie są tak bezpośrednio dostrzegalne (przynajmniej nie zawsze).

Przez te kilka sezonów od powrotu trenera Tochela, uważnie śledzę jego pracę. Wielokrotnie podejmował słuszne decyzje, czasem niepopularne, ale słuszne. Naprawde kupe dobrej roboty odwala. Jednak kawałek czasu już tu pracuje i też ma prawo do tego, żeby sie pomylić czy zgubić. Akurat uważam , że teraz taki moment nastąpił i tyle. Co nie jest równoznaczne z tym, ze chce jego odejścia. Bo nie sztuką jest uśmiechać sie i wypinać pierś jak jest cacy, lecz podnieść sie jak jest kiepsko.
To tyle. :lol:

Zadziwiające też jest to, że kolega dynamitek przyczepia sie do wszystkich, którzy cokolwiek napiszą nt. trenera, a nie jest to pochwała. I nie ma znaczenia czy ktoś pokazuje tylko błedy, czy chce odejścia trenera popierając to agrumentami, czy tez wymaga zmiany trenera bez jakichkolwiek uzasadnień. :?: :?: :?:
Gilardino

Postprzez dynamitek 2005-11-05, 2:06 pm

Gilardino napisał(a):Owszem, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Tylko, że kolega uczepił sie pewnych, wręcz pojedyńczych, postów. Staram sie jednak zachować pewien dystans.
Jak piłkarze zagrają dobrze to pochwalę, jak słabo to wytknę błędy i tak samo z trenerem. Poza tym ja akurat nie patrzę na mecz li tylko przez pryzmat atrakcyjności gry i wyniku. Równie interesujące jest dla mnie ustawienie taktyczne, zachowanie poszczególnych zawodników na boisku, rekacje trenera na wydarzenia meczowe, dokonane zmiany etc. etc.
(dla przykładu: w jednym z postów po Polkowicach pochwaliłem trenera za super reakcje i zmiane ustawienia drużyny w trakcie meczu tzn przejscie na 3 obrońców i przesuniecie Teresy do pomocy >> poskutkowało strzeloną bramką - a swoją drogą ciekawe ile osób to dostrzegło bądź czy wogóle kogos to interesuje)
A poza tym to gra i postawa na boisku zawodników jest widoczna dla wszystkich, wiec zawsze jest na świeczniku. Ale już posunięcia trenera, w szerokim tego słowa znaczeniu, nie są tak bezpośrednio dostrzegalne (przynajmniej nie zawsze).

Przez te kilka sezonów od powrotu trenera Tochela, uważnie śledzę jego pracę. Wielokrotnie podejmował słuszne decyzje, czasem niepopularne, ale słuszne. Naprawde kupe dobrej roboty odwala. Jednak kawałek czasu już tu pracuje i też ma prawo do tego, żeby sie pomylić czy zgubić. Akurat uważam , że teraz taki moment nastąpił i tyle. Co nie jest równoznaczne z tym, ze chce jego odejścia. Bo nie sztuką jest uśmiechać sie i wypinać pierś jak jest cacy, lecz podnieść sie jak jest kiepsko.
To tyle. :lol:

Zadziwiające też jest to, że kolega dynamitek przyczepia sie do wszystkich, którzy cokolwiek napiszą nt. trenera, a nie jest to pochwała. I nie ma znaczenia czy ktoś pokazuje tylko błedy, czy chce odejścia trenera popierając to agrumentami, czy tez wymaga zmiany trenera bez jakichkolwiek uzasadnień. :?: :?: :?:

Zadziwiające jest to, że mam zamiar się z Tobą zgodzić :lol: w zasadzie we wszystkim, poza jednym. Teza pierwsze i ostania... Nie przyczepiam się pojedynczych postów, ale ich autorów (zwykle prezentują jakiś punkt widzenia i się go trzymają, choć owszem, zawsze odnoszę się do konkretów). Ale, co najważniejsze, nie przyczepiam się do nikogo, tylko próbuję dyskutować, zbijać argumenty innych. "Czepiam się" tylko wtedy, jeśli ktoś napisze coś złośliwego, zupełnie bez żadnej argumentacji, jak to raz uczyniłem w Twoim przypadku. Na tym koniec "przyczepiania się" i dalej już tylko argumenty. Koniec rozmywania tematu...
Właśnie! Argumenty... Zgoda, że niewielu kibiców widzi zmiany ustawienia, niewielu dostrzega, jak w czasie gry zmieniają się zadania danego zawodnika wskutek zmian sytuacji... Zgoda, że posunięcia trenera nie są zauważalne, szczególnie, gdy zawodnicy nie realizują jego poleceń... Wtedy wszystkim się wydaje, że trener nie reaguje, a tymczasem trener reaguje, ale zawodnicy nie wywiązują się z założeń taktycznych. Wreszcie zgoda, że nikt nie jest nieomylny i także trener Zagłębia Sosnowiec popełnia błędy. Oczywiście nie zawsze zgadzam się z jakąś zmianą (z Polkowicami zmieniłbym Pitrego w pierwszej kolejności np., bo nic mu nie wychodziło i grał żałośnie), o czym też w swoich postach zawsze piszę. I właśnie dlatego jestem takim obrońcą jego kunsztu! Bo po pierwsze nie jest nieomylny, po drugie jest zaangażowany, po trzecie zna się na rzeczy, po czwarte nie jest w stanie pilnować piłkarzy 24godz/dobę ani "siedzieć im w głowach" (a propos niesportowego trybu życia, ochoty na awans itp.), po piąte w doborze kadry ma mocno ograniczone pole manewru wytycznymi od zarządu. I szczególnie 2 ostatnie argumenty mogą być powodem jego frustracji i bezsilności, tu też zgoda... Ale z drugiej strony nie oczekujmy, że przed meczem powie, że nie mamy szansy na zwycięstwo! Walczyć trzeba, nawet jeśli zespół ma na to średnią ochotę i małe szanse... I jeszcze jedno: nie jestem i nigdy nie będę zolennikiem zmian trenera w zespole, w którym nie poczyniono z jego inicjatywy żadnego, podkreślę ŻADNEGO nakładu inwestycyjnego (mam na myśli inwestycję w zawodnika), tym bardziej, że widzę, nie tylko zresztą ja, że piłkarze grają dużo poniżej możliwości, absolutnie bez ambicji, na ćwierć gwizdka, dając nam powody do spekulacji nt. ambicji zawodowych. I wiem, że to nie są braki kondycyjne! Jestem zwolennikiem wywalenia wszystkich tych, którzy nie mają ochoty na grę na 100% i tyle. Ja wprawdzie piłkarzem ani trenerem nie jestem, ale sportowcem owszem, wiec o pewnych rzeczach wiem równie dobrze jak Ty, o niektórych mniej, a o niektórych pewnie więcej (właśnie ten Twój jedyny złośliwy post sprzed kilku, czy kilkunastu dni mnie w tym utwierdza :wink: ). Dlatego mam prawo do własnego zdania, do jego obrony, oczywiście w granicach dobrego smaku i wychowania. Pozdrawiam!
dynamitek

Postprzez zgredos 2005-11-05, 6:29 pm

Trener Tochel zrobił dla Zagłębia bardzo dużo i za to należy się Mu szacunek (podobnie jak p. L. Baczyńskiemu) ale moim zdaniem potrzebna jest zmiana na stanowisku trenera. Mamy niezły skład a przegrywamy z takimi "frajerami" że wstyd. Czym prędzej będzie zmiana trenera tym większe szanse będą jeszcze na awans
zgredos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-05, 6:57 pm

Kol. Zgredos - oszczedz Was bo nie da sie czytac. A czy nie pamietasz co zrobil trener KT przed ta wspaniala runda gdzie Zaglebie wygralo najwiecej spotkan. No chlopie zaczekaj moment -jeszcze dwa mecze i zobaczysz nazwiska zawodnikow ZAGLEBIA na liscie transferowej. Mam nadzieje ze sie zdziwisz a pewnikiem bedziesz usatysfakcjonowany a moze pozytywnie wypowiesz sie na temat trenera Tochel.
Sytuacja jest identyczna kiedy z druzyny odchodzil jej KAPITAN i inni.
Ciekaw jestem czy wszyscy Ci krytykanci beda mieli choc troche odwagi
aby pozniej przeprosic - tutaj na Forum Naszego Zaglebia.
Proponuje przeczytajcie wypowiedz Kol. Dynamitka - tam jest podane wszystko jezykiem jasnym,zrozumialym a jednoczesnie takie sa fakty.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zgredos 2005-11-05, 7:13 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):. A czy nie pamietasz co zrobil trener KT

Pamiętam dlatego napisałem że należy się mu szacunek
zgredos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-05, 7:22 pm

Kol.Zgredos - a jesli trener KT powtorzy ten manewr raz jeszcze a wynik bedzie identyczny lub lepszy. To co wowczas ? A moze jakies propozycje kto mialby prowadzic druzyne ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna