Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

re

Postprzez Qba 2005-09-08, 3:49 pm

a mnie dziwi jedna rzecz (o ktorej juz chyba ktos wspominal): czemu, wychodzac na prowadzenie. cofajmy sie? nie chce byc 'kolejnym treneiro', ale wg mnie to wola o pomste do nieba!!! jezeli, z bieniaminkiem u siebie strzelamy bramke, potem sie cofamy i dajemy przeciwnikowi pograc, to z czym do pierwszej ligi??? Zaglebie powinno byc druzyna ofensywnie grajaca zarowno u siebie, jak i na wyjazdach. czym sa poparte te aspiracje pierwszoligowe?? jak na razie szumnymi krzykami nas, kibicow. nie chce krytykowac Trenera Tochela, bo wierze w jego umiejetnosci trenerskie, ale strasznie mnie razi w oczy fakt, o ktorym pisalem.

pozdrawiam

PS. nie wieszajcie na mnie psow :)
Qba

Re: re

Postprzez zgredos 2005-09-09, 11:09 am

Qba napisał(a):a mnie dziwi jedna rzecz (o ktorej juz chyba ktos wspominal): czemu, wychodzac na prowadzenie. cofajmy sie?

Też mnie to dziwi. Podobno trener uczula na to zawodników ale piłkarze wiedzą lepiej i robią jak robią.
zgredos

Re: re

Postprzez LeOnIdAsC!! 2005-10-03, 3:17 pm

Qba napisał(a):a mnie dziwi jedna rzecz (o ktorej juz chyba ktos wspominal): czemu, wychodzac na prowadzenie. cofajmy sie? nie chce byc 'kolejnym treneiro', ale wg mnie to wola o pomste do nieba!!! jezeli, z bieniaminkiem u siebie strzelamy bramke, potem sie cofamy i dajemy przeciwnikowi pograc, to z czym do pierwszej ligi??? Zaglebie powinno byc druzyna ofensywnie grajaca zarowno u siebie, jak i na wyjazdach. czym sa poparte te aspiracje pierwszoligowe?? jak na razie szumnymi krzykami nas, kibicow. nie chce krytykowac Trenera Tochela, bo wierze w jego umiejetnosci trenerskie, ale strasznie mnie razi w oczy fakt, o ktorym pisalem.

pozdrawiam

PS. nie wieszajcie na mnie psow :)
no niepoczebnie nasz zespol gdy wygrywa pozniej sie cofa tak bylo z lechia
LeOnIdAsC!!

Postprzez mike79 2005-10-03, 4:03 pm

Ano niepoCZebnie, niepoCZebnie... :)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez gregor 2005-10-13, 9:15 am

"a mnie o kiełbase i szynke nie chodzi ino się pytam gdzie jest" junior Smarzyński i Szatan , przecież Tochel jest z Pogoni , znaczy z Sosnowca , znaczy z ZAGŁĘBIA to w klubie już się nie promuje wychowanków jak te
"byki" nie chcą grać wpuścić swoich , to co zrobił Tochel ostatnio z" młodym"
to przegięcie , zresztą Zagłębie zgodnie ze swą tradycją nie hołubi
wychowanków ,
i to mnie wkurza ,to se ponarzekałem nara
gregor

Postprzez MarcelZS 2005-10-13, 11:46 am

Gregor, masz racje powinni grać, ale ja się obawiam że nasi juniorzy są napawdę słabi - wyniki ze ŚLJ nie napawją optymizmem, nie wiem czy to wina trenerów, czy też taka słaba selekcja.

Wpuszczenie Smarzyńskiego na 2 min - dla mnie bezsens - powinień wejść na 10, 15 min.
A za Butryna bym dał Szatan - napewno by więcej strat nie zrobił, nawe jak by mu każdą piłkę poloniści zabrali.
MarcelZS

Postprzez emdżej 2005-10-13, 3:37 pm

MarcelZS napisał(a):Gregor, masz racje powinni grać, ale ja się obawiam że nasi juniorzy są napawdę słabi - wyniki ze ŚLJ nie napawją optymizmem, nie wiem czy to wina trenerów, czy też taka słaba selekcja.

W ŚLJ grają "rezerwy juniorów". Najlepszych juniorów możemy zobaczyć w A-klasie. Przejdź się kiedyś :)
emdżej

Postprzez MarcelZS 2005-10-13, 3:42 pm

Racja Emdżej, ale jak znasz temat to napisz o meczu juniorów, w którym brakło grajków i wstawiono brmkarze w pole, a co lepsze chłopak strzelił bramke i przy drugiej asystował :?: :!:
MarcelZS

Postprzez emdżej 2005-10-13, 3:44 pm

MarcelZS napisał(a):Racja Emdżej, ale jak znasz temat to napisz o meczu juniorów, w którym brakło grajków i wstawiono brmkarze w pole, a co lepsze chłopak strzelił bramke i przy drugiej asystował :?: :!:

Przykro mi, ale nic o tym nie słyszałem.
emdżej

Postprzez BORUSSIA 2005-10-16, 1:10 am

...
Ostatnio edytowano 2006-04-21, 6:14 pm przez BORUSSIA, łącznie edytowano 1 raz
BORUSSIA

Postprzez slawojka 2005-10-25, 11:59 am

Nie wiem czy czytaliście, wklejam dla tych co nie czytali
http://www.sosnowiec.naszemiasto.pl/sport/530104.html

PIŁKA NOŻNA Rozmowa z Krzysztofem Tochelem

Wtorek, 25 października 2005r.

Dziennik Zachodni: Przed meczem w Nowym Dworze Mazowieckim żartowaliśmy, że dostępu do bramki Świtu bronią żyły wodne czy inne siły nadprzyrodzone. Tymczasem wygraliście 2:1, przerywając wspaniałą serię 29 meczów Świtu bez porażki u siebie. Wychodzi na to, że jest pan egzorcystą.
Krzysztof Tochel, trener Zagłębia Sosnowiec: W ubiegłym tygodniu dzwonili do mnie z Kielc i pytali, jak wygrać z Wisłą w Krakowie. Pamiętali, że jestem ostatnim trenerem, który tego dokonał (z KSZO Ostrowiec — red.). Kiedyś o to samo zapytał mnie redaktor Smokowski podczas transmisji w Canal+. Ja mu na to, że wtedy, kiedy Zagłębie Sosnowiec wejdzie do ligi. A żeby wejść do ligi, trzeba wygrywać takie mecze, jak ten w Nowym Dworze Mazowieckim. Pewnie piłkarzom Świtu jeszcze bardziej zależało na podtrzymaniu serii i dlatego to oni grali pod wielką presją. Mój zespół prezentował się bardzo dobrze. Nawet w pierwszej połowie, po której przegrywaliśmy 0:1. W szatni powiedziałem chłopakom, że nie mam do nich pretensji. Po prostu rywalom wyszła doskonała akcja. A po przerwie wyraźnie już dominowaliśmy na boisku, co podkreślał m.in. obecny na trybunach Andrzej Strejlau
Dziennik Zachodni: Zagłębie do tej pory grało przeciętnie, sam pan nie był zadowolony, ale po cichu wdrapaliście się na drugie miejsce tabeli.
KT: Byłem niezadowolony, bo znam wartość swojej drużyny. Niektóre wpadki nie powinny nam się przytrafić. Denerwująca była na przykład porażka w Łodzi z ŁKS-em. Na szczęście nie zdarzało nam się to w kolejnych meczach i dlatego czołówka tabeli nam nie „odjechała”.

Dziennik Zachodni: Wydaje się, że na tym etapie rozgrywek żaden z zespołów nie osiągnął jeszcze mistrzowskiej formy.
KT: Każda drużyna ma swoje wzloty i upadki. W sporcie to norma. Mam nadzieję, że najgorsze mamy już za sobą. Przed sezonem założyłem sobie, że końcówka rundy będzie dla nas rozstrzygająca. Dlatego szykowaliśmy formę na ostatnie pięć kolejek. Na treningach chłopaki od dwóch tygodni dosłownie szaleją. Nie raz musiałem ich stopować. Pierwszy cios już zadaliśmy, wygrywając w Nowym Dworze. Przed nami jeszcze cztery.

--------------------------------------------------------------------------------

Zagrają jeszcze z...
• Górnikiem Polkowice u siebie 30 października
• KSZO Ostrowiec na wyjeździe 4 listopada
• Kujawiakiem Włocławek u siebie 12 listopada
• Jagiellonią na wyjeździe 19 listopada

Jarosław Galusek - Dziennik Zachodni
slawojka

Postprzez keff79 2005-10-25, 5:18 pm

Po takim występie jak ten w PP trzeba przyznać że nie mamy dwóch równorzędnych jedenastek.. i pewnie to jest ból głowy dla naszego treneiro biorąc pod uwagę tegoroczny cel. Dlatego zimą mimo, że nie będzie rozgrywek przed Zagłębiem mnóstwo pracy przede wszystkim - zakupy i odganianie się od chętnych na nasz najlepszy skład.. walka nie na boisku ale też b.trudna..

Póki co wzmianki o sprzedaży Lachy i Pitrego traktuje jako prasowe hiciory.. najczęściej jest tak, że jak się o transferach pisze 2 miesiące wcześniej to nic z nich nie wynika.
keff79

Postprzez ASTER 2005-10-25, 9:04 pm

MarcelZS napisał(a):Gregor, masz racje powinni grać, ale ja się obawiam że nasi juniorzy są napawdę słabi - wyniki ze ŚLJ nie napawją optymizmem, nie wiem czy to wina trenerów, czy też taka słaba selekcja.

Wpuszczenie Smarzyńskiego na 2 min - dla mnie bezsens - powinień wejść na 10, 15 min.
A za Butryna bym dał Szatan - napewno by więcej strat nie zrobił, nawe jak by mu każdą piłkę poloniści zabrali.

często jest tak,że w słabszych drużynach szlifują się talenty, większe wymagania od trenera i kumpli z boiska wpływają,że tacy zawodnicy są po prostu lepsi i wszechstronniejsi
poczekajmy jeszcze trochę, skoro żeczywiście 2, 3 juniorków jest tak dobrych to przyjdzie ich chwila prawdy, czasami łut szczęścia
walczcie dalej chłopaki, trening czyni mistrza 8)
ASTER

Postprzez viking 2005-10-25, 9:09 pm

Troskzu mni komentarz trenera zaskoczył ze Odra pomimo wyrgywania w dwumeczu grała do końca :). No kurczę miałem nadzieję ze to jest wpojone i tego nie trzeba tłumaczyć - tu mam chyba rozwiązanie zagadki dlaczego zawodnict Zagłębia po strzeleniu bramki cofają się i grają statecznie - chyba słaba psychologia i wyjaśnienie - skoro w PP taka średnia Odra umie się motywowac prowadząć w dwumeczu 7-1 to jaką my musimy miec motywację prowadząc w lidze 1-0 i się cofając ?
viking

Postprzez mały 2005-10-28, 12:46 pm

Brawo Panie trenerze. Poraz kolejny pokazał Pan ,że jest facetem z jajami. Dzięki Panu Pitry i Lachowski zostają w Zagłębiu !! :D
Mam nadzieję , że nie pogniewa się Pan iż podaje to na forum publicznym ale kibice powinni wiedzieć . :D
mały

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna