Dwory Unia Oświęcim - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Lars 2005-09-16, 8:01 pm

szkoda. ale gramy dalej. teraz 2 mecze u siebie - licze na kolejne 3 ptk.
Na Dobre I Na Złe :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Gość 2005-09-16, 8:46 pm

witam to moje slowa zacytowal kododo na waszej stronie mialem nadzieje ze kibice z sosnowaca przyjada do naszego miasta w liczniejszym gronie i beda potrafili sie normalnie zachowywac (mialem o was wysokie mniemanie mam nadzieje ze to tylko wybryk) i obejdzie sie bez zgrzytow niestety mialo byc bez obelg i mial byc doping swoich druzyn niestety jacys idioci (z waszej strony) nie potrafili utrzymac nerwow na wodzy i sie posypalo ale coz tak bywa mam nadzieje ze to wypadek przy pracy i nasze kontakty ulegna poprawie
ps
nie zabierajcie na wyjazdy ze soba goscia w katanie z wasikiem i brzucholem no chyba ze zatrudniliscie go jako klowna ci co byli w oswiecimiu to wiedza o co chodzi
pozdro
Gość

Postprzez Wuzel 2005-09-16, 8:59 pm

miała byc kulturka ale jakos nie wyszło. ogólnie to mało osób tam łazi na hokej. A co do meczu - głupio tracimy gole :( ,szczególnie trzeci bramka, gra nawet składna ale jakby strzelili akcję na 2:2 mogło by inaczej- wyjazd fajny wynik niestety nie.

Ps. foty wrzucę później - bo jakieś tam robiłem :wink:
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez zuzia_xx 2005-09-16, 9:43 pm

mecz w sumie na poziomie czego sie spodziewać po jawnej prowokacji typa z koszulką wisŁy z resztą jakby nie patrzec by doping i nasza "marna"grupa byŁa w stanie przekrzyczeć gospodarzy .. pozdro dla obecnych :]
zuzia_xx

Postprzez kibic Unii 2005-09-16, 9:56 pm

Ogólnie mimo małej liczby widzów (ok. 1000 widzów na meczu, w tym młyn Unii 50, Zagłebie 20) to itak mimo chwili niepotrzebych bluzg w III tercji było nieźle. mam nadzieję, że kibice Unii zmobilizują się z Cracovią i będzie głosny doping a Zagłębie z taką grą nie powinno mieć problemów z utrzymaniem w lidze.
kibic Unii

Postprzez Gość 2005-09-16, 10:01 pm

Przekrzyczeć :P Dziewczyno na jakim Ty meczu byłaś ?! Ludzie chyba nie skumali ze maja na mecz przyjsc na mecz z słabym Zagłębiem Ale za to mecz z Cracovią to jest u nas Bal :-) A jeśli chodzi o scisłość to pierwsi zaczeliście bluzgać. Czego sie spodziewaliscie ze nie odpowiemy czy co ? nie rozumiem tez spiewów typu ilu was bedzie ? przeciez macie zakaz dla przyjezdnych wiec o co wam chodzi , smiesza mnie tez wpisy typu przyjedziemy w 100 osob WIelkie zagłebie w 24 osoby ! Gratuluje !
Gość

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-09-16, 10:09 pm

Anonymous napisał(a): WIelkie zagłebie w 24 osoby ! Gratuluje !

Wielki Zagłębie jezdzi na piłkę , Wielki Zagłębie w 24 osoby robi z wami co chce na waszej hali, jeśli chodzi o doping to uczcie sie "Niebiescy" :D:D:D

GŁUPICH NIE TRZEBA SIAĆ :!:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Wuzel 2005-09-16, 10:18 pm

Co to za napinki ? :D

Kilka fotek wrzuciłem więcej mi sie nie chciało ;) - nie no żartuje słaby aparat mam ale lepszy rydz niż nic

http://zaglebie.sosnowiec.pl/hokej/info.php?id=312
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez KSUfan 2005-09-16, 10:24 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):Wielki Zagłębie w 24 osoby robi z wami co chce na waszej hali

Co przez to rozumiesz?
KSUfan

Postprzez Wuzel 2005-09-16, 11:06 pm

Gazeta W. napisała:

Sosnowiczanie podeszli bez respektu do spotkania z bardziej utytułowanym rywalem. Przy prowadzeniu gospodarzy 2:1 sosnowiczanie zmarnowali dwie stuprocentowe okazje. Sposobu na Jaworskiego, który został wybrany na najlepszego zawodnika wczorajszego meczu, nie znaleźli kolejno Wojciech Wojtarowicz i Tobiasz Bernat. - To podcięło nam skrzydła. Wyrównująca bramka dodałaby nam sił - wzdychał Marcin Kozłowski, kapitan Zagłębia. Chwilę później zespół z Sosnowca stracił na dodatek Adriana Kowalówkę. Obrońca Zagłębia został odesłany przez sędziów do szatni za zranienie Jakuba Radwana. - To był przypadek. Sam nadział mi się na łopatkę kija - tłumaczył się hokeista.

W ostatniej tercji Unia kontrolowała już przebieg meczu. Drugą bramkę dla swojej drużyny strzelił Grzegorz Piekarski, który w hokeja uczył się grać w Sosnowcu. - Tak mi zeszło. Pocieszę kibiców Zagłębia, że ich zespół prezentował się lepiej niż drużyna z Sanoka, z którą wygraliśmy przed tygodniem - mówił.

Henryk Pytel, trenera Zagłębia w czwartek skończył 50 lat, ale nie doczekał się prezentu na urodziny. - Nie ustępowaliśmy rywalowi, tylko te błędy w obronie... - kręcił głową i dodał, że więcej oczekuje od Czechów, Petera Tokosza i Zdenka Mraza, którzy są na lodzie zbyt mało aktywni.
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez Gość 2005-09-17, 7:46 am

widze ze wasze forum dziala jak poczta pantoflowa na poczatku byla mowa o szcunku do rywala i nie obrazaniu naszych gosci a teraz juz niektorzy pisza ze wielkie zaglebie przyjechalo do oswiecimia sorry ale jak juz wczesniej pisalem ze ta pseudo grupka to tylko wypadek przy pracvy wyjazdowcow z sosnowaca bo wygladaliscie zalosnie a co do dopingu to pewnie ze przekrzyczeliscie nas jak cholera tylko szkoda ze przed rozpoczeciem meczu bo w trakcie meczu siedzilscie jak trusie
i jest to zdanie obiektywne
pozdro :)
Gość

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-09-17, 8:05 am

Anonymous napisał(a):widze ze wasze forum dziala jak poczta pantoflowa na poczatku byla mowa o szcunku do rywala i nie obrazaniu naszych gosci a teraz juz niektorzy pisza ze wielkie zaglebie przyjechalo do oswiecimia sorry ale jak juz wczesniej pisalem ze ta pseudo grupka to tylko wypadek przy pracvy wyjazdowcow z sosnowaca bo wygladaliscie zalosnie a co do dopingu to pewnie ze przekrzyczeliscie nas jak cholera tylko szkoda ze przed rozpoczeciem meczu bo w trakcie meczu siedzilscie jak trusie
i jest to zdanie obiektywne
pozdro :)

:shock:

To ty chyba byles na innym meczu :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez kibic Unii 2005-09-17, 8:53 am

Przecież wszyscy zdają sobie sprawę, że Zagłebie stać na bardzo wiele jeśli chodzi o kibiców a ta wczorajsza grupka z pewnością nie była reprezentatywna - to po pierwsze. generalnie w Ośw. macie respekt a starsi pamiętają dobre stosunki Unii z Zagłębie z pocz. lat 90-tych.
Po drugie mimo wszystko tak jak ktoś napisał wcześniej to owszem kibiców Zagłebia było słychać przed meczem ale gdy oświęcimski (wczoraj daleki od ideału) młyn rozpoczął doping to okrzyki z waszego sektora było słychać momentami. O żadnym przekrzyczeniu miejscowych nie było mowy. Co do ilości widzów (w młynie i ogółem): jest tak u nas już od lat (nad czym boleję) że większą widownię przyciągają mecze z Podhalem i Tychami, w zeszłym sezonie rekordy frekwencji biły w sezonie zasadniczym wizyty Cracovii. Młyn 200, ogółem widzów 2500. Play off wiadomo rządzi się swoimi prawami więc tematu frekwencji w play off nie poruszam.
kibic Unii

Postprzez Wuzel 2005-09-17, 9:10 am

mecz się skończył więc luzz:)

Pomimo, że na Chemików spotkanie rozgrywały dziś drużyny wicemistrza Polski i beniaminka ligi, nic nie wskazywało, że będzie to mecz do jednej bramki.

Pierwsza bramka padła już na początku spotkania, kiedy to nie pilnowany młodszy z braci da Costa wyszedł z kontratakiem na przeciwko Tomasza Jaworskiego i mocno uderzył krążek. Oświęcimski golkiper odbił, co prawda ``gumę`` przed siebie, ale z dobitką problemów nie miał Teddy da Costa. Szybko stracona bramka była dla gospodarzy jak zimny prysznic i już dwie minuty później na tablicy widniał wynik remisowy, a strzelcem okazał się Grzegorz Piekarski. Niedługo później, bo w 9 minucie kibice biało - niebieskich mogli cieszyć się z prowadzenia, które strzałem z klepki miejscowym podarował Miłosz Ryczko. Ambitnie grające Zagłębie jednak nie rezygnowało i w 14 minucie grając w osłabieniu było bardzo blisko zdobycia drugiej bramki. Petr Tokos uciekł, bowiem obrońcom i znalazł się w pozycji sam na sam z, Jaworskim, który wyszedł daleko przed bramkę i świetnie zablokował strzały Czecha.

W 28 minucie ``przyjezdni`` po raz kolejny mogli doprowadzić do remisu jednak pewnymi interwencjami popisał się najlepszy zawodnik spotkania - Tomasz Jaworski. Kres marzeniom o punktach w Oświęcimiu zawodnikom Zagłębia zadał Peter Misal, który sprawił, że krążek po raz trzeci wylądował w bramce Łukasza Blota. Gol ten zdobyty w przewadze podciął skrzydła przyjezdnym, którzy grali wczoraj niezwykle ostry hokej, stosując pressing już w tercji obronnej rywala.

Trzecia tercja rozpoczęła się od zmasowanego ataku graczy z Sosnowca, którzy raz po raz szukali okazji do zdobycia kontaktowej bramki. Mając jednak problemy ze stworzeniem konkretnej okazji i począwszy od 11 minuty ``łapią``kolejne kary. Unici długo nie potrafią wykorzystać przewagi (także 5 na 3!). Dopiero w 16 minucie po rozegraniu zamku w samo okno krążek celuje Piekarski, po podaniach Romana Gavaliera i kontuzjowanego do niedawna - Mariusza Jakubika. Kolejny cios wyprowadza Radwan, który strzałem z nadgarstka bez większych problemów pokonuje bramkarza przeciwników. Pogrążone Zagłębie w końcówce odpowiada jeszcze honorowym trafieniem Zdenka Mraza, który wybrany zostaje potem najlepszym hokeistą swojej drużyny.

Mecz mógł cieszyć oko i na początku zapowiadał się naprawdę emocjonująco. Drużyna z Sosnowca podeszła do spotkania bez respektu dla wicemistrza, ofiarnie walcząc o każdy krążek. Stosując pressing - Sosnowiczanie wielokrotnie przejmowali niecelne podania, bądź ``wyłuskiwali`` krążek i stwarzali okazje strzeleckie. Biało - niebiescy z kolei popełniali wiele błędów, ich podania były niecelne, podobnie jak strzały. Mimo tego Unia Dwory Oświęcim zasłużenie pokonała Zagłębie Sosnowiec wygrywając 5:3
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez U.N.I.A 2005-09-17, 10:18 am

Wuzel nasz klub nazywa się KS UNIA OŚWIĘCIM!!!!!!

Unia dWORY to nie my.........

zapamietajcie to sobie
U.N.I.A

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej